In deze mommy monday deel ik een brief die ik schrijf aan mijn dochter Lana. Deze brief zal ik haar geven wanneer ze daar klaar voor is en ze deze zelf kan lezen. Het was fijn om mijn gevoelens en emoties op deze manier uit te schrijven. Ik wilde deze brief graag met jullie delen. Zelf heb ik wel een zakdoekje nodig gehad tijdens het schrijven, maar ja dat zijn de hormonen natuurlijk. Ik ben van plan dit vaker te gaan schrijven want dat lijkt me zo leuk om in haar babyalbum te plakken voor later. Een brief waarin ik mijn moedergevoelens even helemaal kan uiten. Benieuwd naar mijn brief? Lees dan verder.

Brief aan mijn dochter Lana

Lieve Lana,

Het is vandaag iets meer als een jaar geleden dat mama ontdekte dat je in mijn buik aan het groeien was. Wat waren papa en mama door het dolle heen toen ze ontdekten dat ze papa en mama zouden worden van een wondertje. Mama vond het prachtig om zwanger te zijn. Ze deelde dit dan ook met iedereen die het wilde weten. Op haar website konden veel vrouwen de verhalen van mama te lezen. Zo trots is mama op jou.

De zwangerschap was niet makkelijk voor mama maar daar kan jij niets aan doen. Mama genoot van iedere seconde van jou in haar buik en fantaseerde erover hoe het zou zijn als je geboren zou worden. Mama fantaseerde over hoe je eruit zou zien. Zou je net als mama blond haar hebben of de mooie bruine haren van papa. Misschien zou je wel mama’s lichte ogen hebben.

Mama vond het eerlijk gezegd wel heel spannend om zwanger te zijn. Hoe veilig de warmte in mama’s buik ook gevoelt zal hebben, in mama’s koppie speelde er van alles af. Mama wilde jou nooit meer kwijt en daarom vond ze het allemaal heel spannend. Toen je bij 34 weken geboren werd waren papa en mama ontzettend verrast. We hadden nog helemaal niet verwacht dat je al geboren zou worden maar wat waren we intens gelukkig toen we jou, gezond en wel, in onze armen kregen. We voelden ons gelijk volmaakt en een gelukkig gezinnetje. Mama is zo trots op papa, die een geweldige vaderrol voor jou betekend, en mama voelt ook hoe trots papa op haar is. Samen zijn we een team om voor jou te zorgen. De eerste weken moesten papa en mama erg wennen aan onze nieuwe rol als ouders. Voor het eerst jouw luiertje verwisselen, je in bad doen en natuurlijk het geven van borstvoeding.

Borstvoeding kwam moeilijk op gang, maar jij gaf mama altijd het vertrouwen dat het wel goed zal komen. Hoe weinig melk er in het begin ook uit kwam, je bleef volhouden en lekker drinken. Hoe je mama stevig vasthoudt tijdens het drinken is om van te smelten zo lief. Mama had nooit gedacht dat het kunnen geven van borstvoeding, zoveel voor haar zou betekenen. Die momenten van ons samen, een op een, en zo intiem zijn zo waardevol. Nu je wat groter bent kun je ook zelf veel beter laten zien wat het voor jou betekend. Hoe je mama met een verliefde blik aankijkt tijdens het drinken is waanzinnig en hoe je mama stevig vasthoudt is zo fijn. Na het drinken lekker samen knuffelen voelt zo vertrouwd.

Hoe klein je ook was bij de geboorte, voor ons was je de grootste dame van het hele ziekenhuis. Hoe trots we op jouw zijn hoe je in gewicht al ruim verdubbelt bent en je al zo ontwikkeld hebt. De momenten die we met jou beleven zijn zo fijn. Zien hoe jij geniet van de kleine mooie dingen in het leven dat is inspirerend en mooi. We willen jou nog zoveel moois van het leven laten zien. Mama kijkt er naar uit hoe we samen kunnen gaan fietsen of eindeloze wandelingen kunnen gaan maken in de bossen. Mama kijkt er naar uit om je haren te kammen en lekker met je te gaan tutten. We gaan nog zoveel mooie momenten samen beleven.

Lieve Lana, mama is zo trots op jou. Je bent het mooiste wat ons is overkomen, je haalt het beste in ons naar boven en we beloven jou om altijd voor jou klaar te staan. Als je later een stuk groter bent zal ik je deze brief nog eens laten lezen. Lieve Lana, ik houd zoveel van jou!

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

46 gedachten over “Mommy monday: Een brief aan mijn dochter Lana”

 1. Wat een ontzettend lieve brief heb je geschreven. Zo veel liefde voor je kindje, je kindje waar je onvoorwaardelijk veel van houdt! Ik denk dat ze deze brief ontzettend mooi vindt om te lezen later!
  Geertje onlangs geplaatst…Spam Je Blog…My Profile

 2. Wat bijzonder! Niet alleen straks voor Lana, maar ook voor jezelf. Prachtig.
  En goed onthouden wat je geschreven hebt, hè Kelly?! Ik zie het voor me, als ze 16 is, te laat thuis komt van het stappen: ”Weet je nog die brief, mama? Daarin stond dat je altijd voor me klaar zou staan! Dus ook om 3.00 uur ‘s nachts als ik teveel gedronken heb! Nou, ik merk er niks van!!!”
  Marion onlangs geplaatst…DZP~doel 53: Noteer 50 dingen waar je gelukkig van wordtMy Profile

 3. Agh gosh wat een lieve brief aan je kleine meisje! Wat zal zij trots zijn als ze dit later een keertje zal lezen 🙂

 4. Mooi! Het blijft een onbeschrijfelijk gevoel die intense en onvoorwaardelijke liefde voor je kinderen. Ik heb pas ook een brief aan dochterlief op mijn site gezet.
  Petra onlangs geplaatst…WintertypeMy Profile

 5. Mooi geschreven… ik heb dit aan Ella ook vaak gedaan en wil binnenkort voor beide kinderen weer een notitieboek gaan vullen ermee. Elke maand bv een stuk opschrijven of wanneer er iets leuks, heftigs is gebeurd.
  Miranda onlangs geplaatst…Shoplog : Kruidvat.My Profile

 6. Heel mooi geschreven, moest bijna een traan wegpinken, al die mooie emoties van jou!

 7. Wat een mooi idee!
  Ik vind alleen het feit dat je over jezelf als ‘mama’ in de derde persoon schrijft i.p.v. als ‘ik’ niet zo fijn om te lezen, ook niet in briefvorm. Natuurlijk is het jouw brief en moet je helemaal zelf weten hoe je deze schrijft en doen wat goed voelt, maar het is taaltechnisch niet zo mooi!

 8. Lieve Kelly,
  Wat een supermooie brief, k zit hier met een traantje in mijn ogen. Wat ben je een supermama!
  X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.