Recept Stoofpeertjestaart (No bake!)

stoofpeertjestaart2

Recept stoofpeertjestaart. Vandaag heeft foodblogger Annemieke een receptje voor jullie waar je echt van gaat watertanden, namelijk een recept voor stoofpeertjestaart! Je leest het goed, taart + Stoofpeertjes, een gouden combinatie lijkt mij. Bovendien is het een no-bake recept, je hoeft het dus niet in de oven te bakken, je kunt het gewoon bereiden en in de koelkast laten opstijven. Na een paar uur kun je je gasten (of gewoon jezelf) heerlijk verwennen met deze kruidige stoofpeertjestaart. Een traktatie die helemaal passend is in dit herfstseizoen. I love it! Laten we maar gelijk het recept voor deze stoofpeertjestaart gaan bekijken.

stoofpeertjestaart5

Wat heb je nodig voor dit recept voor een stoofpeertjestaart?
Voor het deeg:
Springvorm van 26 cm
200 g volkoren biscuits
100 g (room)boter

voor de vulling:
5 stoofpeertjes (recept voor stoofpeertjes) (deze maak je eenvoudig zelf, maar kun je ook gewoon kant en klaar kopen).
150 g boter
5 eetlepels suiker
1 eetlepel kaneel
Snufje geraspte kokos

Hoe maak je deze no bake stoofpeertjestaart?

Als je de stoofpeertjes zelf wilt bereiden, dan doe je dit natuurlijk eerst. Ik heb hierboven een link naar het receptje gedeeld. Stoofpeertjes zelf maken is natuurlijk het lekkerste. Dan beginnen we met het deeg voor de stoofpeertjestaart. Verkruimel de volkoren biscuitjes en smelt 100 gram boter op het vuur. Wanneer de boter is gesmolten, roer je de biscuitkruimels goed door de boter en doe je dit mengsel in de springvorm. Druk het goed aan op de bodem en tegen de zijkanten. Nu mag het even opstijven in de koelkast, dat heeft zeker wel twee uur nodig.

Vervolgens maken we de stoofpeertjesvulling. Snij de zelfgemaakte of kant-en-klare stoofpeertjes in plakjes en leg ze in de taart. Smelt 130 gram boter en roer de suiker en het kaneel erdoor. Het is belangrijk dat het heet is wanneer je dit doet, zo smelt de suiker en kun je het goed mengen. Giet nu het ‘botersausje’ over de peertjes en de taart mag voor twee uur terug de koelkast in. Strooi er wat geraspte kokos over wanneer de hele taart goed is opgesteven en hij is klaar om geserveerd te worden. Eet smakelijk!

stoofpeertjestaart5

Dankjewel Annemieke, voor dit heerlijke recept! Om van te watertanden! Ben jij ook dol op stoofpeertjes? Laat het me weten bij de comments, weet je nog een leuk variatierecept? Laat het me dan ook weten, ik ben gewoon dol op alles waar stoofpeertjes in voorkomen.

Heb je ook een lekker recept dat je met mijn lezeressen wilt delen? Stuur een mailtje naar Kelly @ kellycaresse.nl en wie weet vind je binnenkort jouw receptje hier terug 🙂

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.