Recept quiche met geitenkaas en spinazie

Recept quiche met geitenkaas en spinazie

Ik wist voorheen helemaal niet dat het maken van een quiche zo onwijs makkelijk is. In nog geen 10 minuten staat mijn quiche in de oven. Allemaal met ingredienten die ik voortaan standaard in de vriezer en voorraad kast heb liggen. Quiche is hartige taart dat geschikt is als lunch, avondeten of eventueel voor tussendoor. Het vult vrij goed en daarom zou ik zelf de voorkeur hebben om het als avondeten te maken. Met leftovers uit de vriezer, bladerdeeg, kaas en wat eieren flans je zo een heerlijk succes recept in elkaar. De meeste mensen die ik ken zijn dol op quiche en vandaag deel ik met jullie mijn favoriete recept!

Wat heb je nodig voor deze quiche met geitenkaas en spinazie?

 • Een springvorm
 • 5-6 velletjes bladerdeeg
 • 4 eieren
 • 400 gram spinazie (vers of uit de diepvries)
 • 100 gram geitenkaas puntjes
 • 100 ml melk
 • 1 tomaat
 • peper en zout
 • Optioneel: italiaanse kruiden en honing.

Hoe maak je deze quiche?

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. De velletjes bladerdeeg verdeel je over de bodem van je springvorm en je kneedt dit uit zodat je een mooi randje krijgt aan de zijkanten van je bodem. Zo maak je een mooie bodem voor je quiche. Als je een grote springvorm gebruikt kun je beter voor 6 velletjes bladerdeeg kiezen. Zorg ervoor dat de bladerdeeg de hele bodem bedekt.
 3. In een beslagkom voeg je de eieren toe, 100 ml melk, de spinazie, wat peper en zout en eventueel wat italiaanse kruiden. Dit omelet mengsel klop je met een garde tot een egaal mengsel/beslag.
 4. In de springvorm giet je het beslag over het bladerdeeg heen om zo de taart te vullen.
 5. Je snijdt een tomaat in plakjes en deze leg je over het beslag. Daarna neem je de geitenkaasblokjes en deze verkruimel je als topping op de quiche. Naar wens kun je hier honing aan toevoegen voor een lekkere zoet/hartig combinatie.
 6. De quiche gaat de oven in voor zo’n 40 minuten, houdt je quiche goed in de gaten.
 7. Smakelijk eten! Haal de quiche uit de springvorm en serveer deze op een mooie schaal.

Dit is een voorbeeld van een makkelijk recept voor een quiche/hartige taart. Je kunt heel veel variaties maken door andere groentes of kaassoorten gebruiken. Als je vlees wilt toevoegen kun je bijvoorbeeld hamblokjes, gekruid gehakt of kipfilet toevoegen.

Wat vinden jullie van dit recept? En wat is jouw favoriete recept voor quiche? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

20 gedachten over “Recept quiche met geitenkaas en spinazie”

 1. Oeh, lookin’ good! Ik heb nog nooit van mijn leven een quiche gemaakt, hoe erg is dat? Ik ben altijd een beetje bang voor gerechten die in de oven gemaakt moeten worden, dat lukt me vaak niet zo goed, haha! Ik moet het toch maar eens doen, hoor. Anders word ik noooit een keukenprinsesje.
  Iris onlangs geplaatst…Mijn makkelijke moestuinMy Profile

 2. Hmmm, dit is wel wat voor mij, een quiche! Misschien niet deze variant met geitenkaas maar met andere soorten kaas en misschien wat vlees erbij 🙂
  Manon onlangs geplaatst…SHOPLOG: PrimarkMy Profile

 3. Dat ziet er heerlijk uit! Ik ben zelf ook helemaal weg van quiches. Het is zo makkelijk! En het smaakt ook altijd lekker. Jouw versie ziet er ook veelbelovend uit 🙂

 4. Lekker! Ik maak regelmatig een hartige taart om restjes op te maken. Superlekker en handig. Dit klinkt ook echt als een fijn receptje.
  Jess onlangs geplaatst…Mirror shotsMy Profile

 5. Ik ben ook quiche fan, zo lekker! En onwijs snel, makkelijk, lekker, simpel etc. Het is inderdaad ideaal als je nog wat restjes hebt liggen. Een quiche met geitenkaas is mijn favoriet!

 6. Wow, dat ziet er heerlijk uit! In Nederland maakte ik het deeg van de quiche helemaal zelf. Hier in Australië gaat het wat lastiger omdat ik niet alle ingredienten ervoor in huis heb. Maar met bladerdeeg kan natuurlijk wel! Dank je wel voor het delen van dit recept, ga ik zeker een keer maken!
  Anoeska onlangs geplaatst…The Sims 4 komt eraan!My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.