Recept Eierkoeken

Recept voor heerlijke eierkoeken!

Ik had jullie in mijn artikel van vanmorgen (tosti sandwich recept ) al verteld dat ik deze middag een recept zou delen voor heerlijke zoete snacks voor bij de high tea. Dit is een snack waar ik dol op ben, Eierkoeken! Ik vind ze lekker om mee te nemen voor onderweg of als hapje bij de koffie. Een echte verwennerij want ze zitten natuurlijk bomvol suiker. Daarom vind ik ze helemaal geschikt voor de high tea! Het is een makkelijk recept en de benodigdheden heb je waarschijnlijk altijd wel in huis.  Je maakt ze extra lekker met toppings zoals rozijnen, walnoten of pecannoten, chocolade of wat je dan ook lekker vindt! Ik vind dit een top recept en ik ga het vandaag met jullie delen.

10151795_775235879167074_1933374793396096554_n

Recept Eierkoeken

Wat heb je nodig voor dit recept voor eierkoeken (ongeveer 5 stuks)?

  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 15o gram tarwebloem of als je heel gezond wilt doen ; volkorenbloem
  • eetlepel citroensap
  • theelepel bakpoeder
  • Bakplaat + bakpapier
  • Optioneel: Kaneel, rozijnen, nootjes, cranberry’s, noem het maar op.

Hoe maak je deze eierkoeken:

  • In een beslagkom mix je eerst de eieren samen met de suiker lekker luchtig op. Als deze luchtig genoeg zijn voeg je hier de  meel aan toe, het citroensap en het theelepeltje bakpoeder. Het is lekker om er een snufje kaneel aan toe te voegen.
  • Mix het beslag tot een luchtig beslag.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe een laagje bakpapier op de bakplaat zodat je dadelijk het beslag kan toevoegen.

Recept Eierkoeken

  • Met een grote pollepel verdeel je het beslag over de plaat. Ik gebruikte een dubbele bakplaat dus met zo’n rooster erboven omdat ik niet zo’n grote oven heb. Heb je een grote oven en bakplaat dan kun je vijf eierkoeken per keer op een laag maken. Verdeel het beslag en maak iedere ‘eierkoek to be’ even groot.
  • Als je ze met allerlei toppings wilt versieren doe je deze er nu op. De krenten, nootjes of wat je maar lekker vindt.

Recept Eierkoeken

  • De eierkoeken hoeven maar 10 minuten in de oven.

Recept Eierkoeken

En klaar zijn je zelfgebakken eierkoeken. Veel lekkerder dan de varianten van de supermarkt of bakker en vrij van conserveringsmiddelen. Als je ze een dag of twee wilt bewaren moet je ze wel goed in folie verpakken.

Smakelijk eten! Ben jij ook zo dol op eierkoeken? Zou je dit recept zelf ook proberen? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

14 gedachten over “Summer high tea #2.1 Recept eierkoeken bakken”

  1. Ik heb ook een keer zo eierkoeken gemaakt. Erg lekker maar ik miste toch de eierkoeken smaak, volgens mij door het ammoniak. Toen heb ik een keer via internet bij een molen een mix gekocht mét ammoniak, veel beter! Met chocoladestukjes vind ik ze het lekkerst hihi.
    Susanne onlangs geplaatst…Recept: Apple crumble squareMy Profile

  2. Wat ziet dat er lekker uit! Ik hou het zeker in mijn achterhoofd om eens te proberen 🙂

  3. Leuk en makkelijk recept! Ze staan nu in de oven bij mij en ben benieuwd of ze lukken! Het beslag smaakt in ieder geval heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.