aangrijpende verhalen

Op woensdag heb ik een rubriek op Kellycaresse.nl waarin aangrijpende verhalen van bezoekers worden gedeeld. Op het oproepje kwamen prachtige verhalen binnen, zowel anoniem als mensen die dit met hun eigen naam willen delen. Iedere woensdag kunnen jullie hier een nieuw aangrijpend verhaal lezen, ook kun je je nog steeds opgeven om je verhaal in te sturen.  Vandaag deel ik het verhaal dat ik ingestuurd kreeg van iemand die anoniem haar verhaal wilde doen. Ze maakte in haar jonge leven al ontzettend veel mee en werd steeds maar weer gepest, haar zelfbeeld is daardoor erg aangetast. Toch is haar droom om ooit in taal en drama te kunnen gaan studeren. De toelatingstoetsen hiervoor haalde zij echter niet. Benieuwd hoe dit verhaal afloopt? Klik dan op lees meer.

Anoniem: Ik zou heel graag mijn verhaal vertellen om anderen te stimuleren om verder te gaan na tegenslagen, en om te doen waar je echt gelukkig van wordt. Ik heb lang getwijfeld of ik dit verhaal zou delen, maar anoniem, wil ik het zeker doen. Ik zou zelf ook heel graag eens alles op een rijtje zetten en hoop dat dit een goede stimulans mag zijn voor anderen. Want eerlijk: ik denk dat iedereen zich wel een gefaald voelt. Daar gaat dit verhaal namelijk om.

Ik ben een tiener en mijn verhaal begon vorig jaar. Ik begon na een goed volbracht schooljaar, in september op dezelfde school. Dat ging niet van een leien dakje. Ik durfde weinig contact te maken met anderen, had stress voor bepaalde vakken, het leek alsof iedereen constant over mij bezig was en elke schooldag werd een psychisch gevecht. Ik wilde gewoon niet meer naar school. Hierdoor heeft mijn zelfvertrouwen een serieuze sprong naar beneden gemaakt, waar mijn punten als gevolg ook van zakten. Dus besloot ik na de kerstvakantie naar een andere school te gaan.

Mijn zus ging in een andere stad naar school en omdat ik weinig bedenktijd had en ik daar een richting naar mijn zin vond, heb ik voor diezelfde school gekozen. Weg van mijn vorige school. Dit zou toch een mooi schooljaar kunnen worden, toch? Niets was minder waar. Ik vond wel een beetje mijn draai op die school maar al snel kwam ik erachter dat het daar echt niets voor mij was. Ik werd niet helemaal gewaardeerd en ik voelde me elke dag eenzaam, onzeker en alsof ik continue faalde. Tel daar nog eens een misverstand tussen mij en het populairste meisje van de school bij op, en het pesten begon. Gingen zij in de fout of was het ik die niet normaal was? Mijn hobby’s en ouders, die nog steeds van niks wisten, waren uitlaadkleppen waardoor ik niet in een depressie terecht gekomen was.

Op naar het volgende schooljaar, het derde. Ik wilde absoluut naar een opleiding met taal en drama en dus besloot ik toelatingstoets te gaan doen. Ik had het helemaal in mijn gedachten. Twee keer heb ik geprobeerd binnen te raken, twee keer mislukte dit. Nog steeds denk ik dat dit kwam door te weinig zelfvertrouwen, ik was mijzelf en mijn zelfbeeld gewoon kwijt. Dit is één van de weinige drama- scholen waar een toelatingstoets voor nodig is, maar ik wilde koste wat het zou kosten deze school gaan doen. Ik was er kapot van dat ik niet was toegelaten. De dagen na mijn tweede uitslag, wanneer ik wist dat mijn laatste kans voorbij was, heb ik alleen maar zitten huilen. Ik had zo gefaald voor mijn gevoel. Ik at minder, sliep niet meer en kon de weken en maanden erna aan niks anders denken. Toch moest ik want ik zat twee weken later op een andere school.

Op een school waar ik helemaal niet voor gekozen had, een richting die ‘me nog wel leuk leek’, maar niet mijn droom was. Het tegenkomen van de mensen die wel door waren op de andere school was voor mij een te grote confrontatie, nog steeds trouwens. Ik dacht er aan als ik een gebouw zie dat op die school lijkt, als ik iets zie dat me aan school deed denken, ik dacht er altijd aan, ik was zo verdrietig…Nu is die dag van de toelatingsroef al een half jaar geleden en het gevoel van falen is aan het wegnemen, maar het verdriet blijft. Alsof ik een belangrijk stukje van mezelf kwijt ben. Dit jaar ga ik opnieuw toelatingstoets doen op die school. Ik heb het hele jaar enorm veel toneellessen genomen en hoop dit jaar mijn droom te kunnen waarmaken op een nieuwe school, met nieuwe mensen, nieuw begin…
Door in mezelf te geloven en te blijven vechten hoop ik mijn dromen te kunnen nastreven. Ik hoop oprecht dat het geluk aan mijn kant mag staan. Ik wil jullie hiermee laten zien dat je niet moet opgeven wanneer het op dat moment niet lukt om je droom achterna te gaan. Er komt een moment dat het wel lukt, zolang je in jezelf blijft geloven. Groetjes Anoniem.
Bedankt voor het delen van je verhaal. Ik vind het heel indrukwekkend hoeveel kracht je hebt en echt blijft doorzetten na zoveel tegenslagen. Ik vind dit verhaal een mooi voorbeeld voor mijn bezoekers en stof tot nadenken. Ik geloof ook dat je als je ergens voor vecht en je er echt in gelooft, dat je je dromen kunt behalen. Live your dreams. Veel succes en geluk meid!
Wat vonden jullie van dit indrukwekkende verhaal? Herkennen jullie je in punten van haar? Laat het me weten in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

12 gedachten over “Aangrijpende verhalen : Live your dreams, ook na zoveel tegenslagen!”

 1. Pesten maakt altijd zo veel meer kapot dan de pesters zelf denken… Ik vind het ontzettend knap dat je ondanks zoveel tegenslagen toch voor je droom vecht! Zoveel kracht wordt zeker wel beloond en je gaat je droom echt wel waar maken!
  Manon onlangs geplaatst…ZWANGER: Week 4 t/m 8My Profile

 2. Ik vind het ook heel knap dat je niet op geeft. Kan me goed voorstellen dat het niet leuk is om de mensen tegen te komen die wel door zijn gegaan. Maar misschien was het gewoon nog niet jouw moment, soms kom je daar pas na een hele tijd pas achter, al klinkt het misschien raar. Je hebt nu extra lessen ed genomen en je zelfvertrouwen weer terug, dat klinkt alsof je een hele goede start gaat maken straks en ik wens je veel succes!
  Yvonne onlangs geplaatst…Toch even een persoonlijke update, nu echt!My Profile

 3. Wat een heftig verhaal weer. Poeh! Wat een moeilijke tijd kunnen mensen toch hebben op school door pesten. Lastig vind ik dat om te lezen. Ik heb een fijne middelbare schooltijd gehad en vind het zo erg dat dat voor heel veel mensen dus niet zo is!
  Wat maakt pesten toch veel kapot!

  Ik vind het echt knap hoe jij doorzet na tegenslagen en ik hoop ook dat het geluk aan jouw kant staat nu!
  Miranda onlangs geplaatst…Recept wentelteefjes met een twistMy Profile

 4. Bedankt allemaal voor de fijne, lieve reacties! Ik vind enorm veel steun bij jullie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.