LIFESTYLE RECEPT

Quinoa recept voor een makkelijk en gezond gerecht.

Quinoa recept

Quinoa recept

Quinoa, een oergraan die bekend staat om zijn goede werking. Een bron van eiwitten, gezonde vezels en een bom vol vitamines, deze graansoort wordt ook wel een superfood genoemd. Quinoa kan bereidt worden in ontbijtrecepten (vergelijkbaar met havermoutpap) maar ook in heerlijke salades en diner gerechten. Ik heb al een hele tijd een bio zakje quinoa in mijn kast staan die wacht om gebruikt te worden, maar ik wist er niet echt raad mee, tot ik zelf wat in elkaar gekookt heb. En wat hebben we samen gesmuld!. Terwijl ik begonnen was met kokkerellen bedacht ik me dat ik hier ook een artikel over kan schrijven. Ik heb mijn camera erbij gepakt en de stapjes op de foto gezet. Dit gerecht is gezond, en heel erg vullend. Ook is dit recept budgetproof te noemen. Wil je weten hoe je dit gerecht maakt? Lees dan even verder.

Quinoa recept

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • Per persoon 75 gram quinoa en 150 ml water. 
  • 1 ui
  • 2 paprika’s (ik koos voor een rode en gele voor de kleurafwisseling)
  • 250 gram (mager) gehakt
  • 1 eetlepel chili poeder
  • zout, peper, gehaktkruiden
  • Knoflook(poeder)

Quinoa recept

  • Als eerst zet je de quinoa op. Per persoon houdt je 75 gram quinoa bij 150 ml water aan. In een steelpan doe je het water en de quinoa. Zet dit pannetje op het vuur en zodra het kookt zet je het vuur wat lager en laat je het een kwartiertje doorgaren met de deksel erop. 
  • Snijdt je ui en paprika in stukjes. Als eerste doe je wat olie (ik koos voor kokosnootolie) in de pan, en vervolgens de stukjes ui zodat deze lekker kunnen aan fruiten.

Quinoa recept

  • Neem je gehakt in een kommetje. En voeg hier een eetlepel chilipoeder, zout, peper, een eetlepel gehaktkruiden en wat knoflookpoeder toe. Je kunt ook verse knoflook gebruiken. 

  • Met een vork meng en prak je de kruiden door het gehakt heen tot het een mengsel is van gekruid gehakt.

  • Doe het gekruide gehakt bij de uitjes en bak dit tot het goed bruin en gaar is geworden.

Quinoa recept

  • Voeg de gesneden stukjes paprika toe aan het mengsel en laat dit goed meebakken.

  • Inmiddels is de quinoa lang genoeg doorgekookt. Giet deze af zodat de laatste restjes water ook weg zijn en je een fijne drogere korrel over houdt. 

Quinoa recept

Serveer dit gerecht op een bord. En smakelijk eten!

Quinoa recept

Dit gerecht is van nature suikervrij en ook vrij van e-nummers en andere overtollige geraffineerde ingredienten. Ook is dit gerecht budgetproof, quinoa is wat kostbaarder maar je hebt voor twee personen maar 150 gram nodig, en het is heel vullend. Dit gerecht is makkelijk omdat je het vlees en de groentes altijd in huis kunt hebben als je de paprika in reepjes invriest, en het gehakt ook in de vriezer hebt staan. Quinoa hoort gewoon standaard in je voorraadkast hihi. Ik vond het heerlijk smaken en de quinoa vind ik veel lekkerder smaken dan couscous of rijst. Het gerecht heb ik ongeveer in 20 minuten gekookt, ideaal.

Hebben jullie wel eens gekookt met quinoa en hebben jullie er lekkere variatie gerechten mee? laat het me weten in de comments. Ik ben helemaal fan geworden van quinoa want het is heerlijk!. Als je dit recept gaat namaken dan wil ik dat graag horen! 🙂

Follow my blog with Bloglovin’ 

  Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.

Gerelateerde berichten

12 reacties

  • martinaa89
    5 juli 2013

    quinoa wil ik snel eens proberen!

  • Nadia
    5 juli 2013

    Lekker! En heel simpel ook. Leuk dat je regelmatig recepten post. Heb er nog niets van gemaakt, maar dat ga ik zéker doen!

  • Stephanie
    5 juli 2013

    Ik heb nog nooit quinoa gegeten maar wil het echt een proberen! Dit gerecht ziet er erg lekker uit.

  • natanja
    5 juli 2013

    oo ik gaan je recept maken , het klinkt goed en als de rijst op is gaan ik zo zak halen want ben wel benieuwd ben toch de enigste die rijst is ik maakt dat nooit als ik mensen te eten krijg !!

  • Bente
    5 juli 2013

    Lekker receptje! Ik maak meestal salade met quinoa. Zoals je ook een couscous salade zou maken.

  • Anita H.
    5 juli 2013

    Quinoa is geen graan!! Zie, bijvoorbeeld http://nl.wikipedia.org/wiki/Quinoa_(Chenopodium_quinoa).

  • nemvth
    5 juli 2013

    Vorm = Vork denk ik? (bij het gehakt..) . Quinoa at ik op mijn werk iets van 2x per week. Ik daht dat iedereen het wel kende! Zoals jij je quinoa maakt eet ik mijn couscous altijd. Je kunt ook kruiden door de quinoa gooien (kaneel en klein beetje gemberpoeder).

  • Joyce
    5 juli 2013

    Ziet er lekker uit!

  • Iris
    5 juli 2013

    Hmm, lekker hoor!

    Heb je toevallig ook tips voor gluten vrij eten? Ik heb namelijk een gluten allergie en ben erg opzoek naar glutenvrije tips en lekker eten! Dit is nogal moeilijk soms hihi. Ook heb ik bloedarmoede, heb je toevallig ook nog goede producten met veel ijzer?

  • Natascha
    6 juli 2013

    Quinoa door een salade met heet gekruide kip, tomaatjes, avocado, komkommer en natuurlijk (ijsberg)sla is ook erg lekker!

  • Magdalena - Volrecepten.nl
    9 juli 2013

    Hey!
    Uw blog heeft onze aandacht getrokken vanwege de kwaliteit van de recepten. We zouden het leuk vinden als u zich zou aanmelden bij Volrecepten.nl zodat wij naar uw blog kunnen linken.

    Volrecepten.nl is een zoekmachine die de beste Nederlandse kooksites en blogs verzamelen van het internet. Enkele honderden blogs zijn hier al ingeschreven en profiteren van het verkeer die wij naar hun sites sturen.

    Om mee te doen met Volrecepten.nl, ga je gewoon naar http://www.volrecepten.nl/registreer-u-voor-de-topblogs-met-recepten
    Breng ons een bezoek!

    Groetjes Magdalena
    Volrecepten.nl

  • Fem
    14 februari 2018

    Hoi Kelly,

    Vol goede moed heb ik vandaag jouw receptje geprobeerd! 🙂
    150 ml leek me alleen wel heeeeel weinig voor 75 g quinoa. Ik vraag me af of dit klopt? Ik heb het receptje voor mezelf gemaakt, dus heb ik de ingrediënten gehalveerd. Toen ik eenmaal kon proeven, stond mijn mond in de brand van waarschijnlijk de chilipoeder. Ik heb het nog geprobeerd wat milder te maken door er wat suiker toe te voegen (terwijl het juist een suikervrij gerechtje was). Uiteindelijk heb ik het maar weggegooid, want het was niet te doen. Super jammer!

    Heb jij nog tips?

    Ga vooral zo door met het maken van jouw mooie site & vlogs!

    Fijne Valentijn <3

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.