Powerwalking gezond

 

Hallo lieve lezers en lezeressen! Zijn jullie ook al zo dol op dinsdagen? Ik wel, want dan komt het blogje van Irma online! Voor deze week heeft ze een sportief blogje geschreven over powerwalking.

Powerwalking is het onderwerp van het blogje van deze week, want het is een nieuwe passie voor mij! Powerwalken wordt ook wel fitwalk genoemd of fitlopen of sportief wandelen. Ik geloof dat het is overgewaaid uit Amerika, ikzelf heb het van een Zweeds meisje die ik volg op InstaGram (fitspooration).

Powerwalken houdt in dat je in een stevig tempo wandelt (zo’n 6 a 7km per uur), waarbij je een krachtige armbeweging maakt en extra afzet met je voeten om flink door te kunnen stappen. Powerwalken is dus iets tussen gewoon wandelen en hardlopen in. Door het bewegen van je armen en het flink doorstappen gaat je hartslag omhoog, net zover dat het genoeg is om in een vetverbrandingszone te komen. En het voordeel van powerwalken ten opzichte van hardlopen, je kunt het zeker een uur volhouden! Dus, verbrand je een uur lang veel calorieën, en daar bovenop verbeter je ook nog eens je conditie en uithoudingsvermogen.

Een groot voordeel van powerwalken vind ik, is dat je niet je gewrichten belast. Ikzelf ben een groot fan van gewichtheffen en wil daarom ook niet graag het risico nemen om mijn knieën te belasten of te blesseren. Stel je voor, niet meer een squat uit te kunnen voeren, jaiks. Natuurlijk ga ik ook elke week wel een keer hardlopen (5 a 6km), maar de drempel om de deur uit te gaan om te hardlopen vind ik vaak nog lastig. Het is of te warm, of te koud, of het regent, of je hebt net nog gegeten, je kent het wel. Bij powerwalken trek ik dezelfde kleren aan als bij hardlopen, mijn hartslag horloge van Polar om, en gaan! Je bent toch actiever bezig dan gewoon wandelen en doet dus ook echt aan sport.

Ik heb een Polar FT4 horloge, net zoals Kelly. Op dit horloge kun je de tijd zien, duh. Maar het horloge geeft ook je hartslag weer. Ook geeft het aan wat je maximale hartslag is en bij welke hartslag je in de vetverbrandingszone zit. Je kunt er ook de duur van je training op zien, hoe lang je in je vetverbrandingszone hebt gezeten, wat je maximale hartslag was en hoeveel calorieën je hebt verbruikt. Het horloge bewaart ook de statistieken van eerdere trainingen. Soms schrijf ik op hoeveel calorieën ik verbrand heb tijdens een uur powerwalken en vergelijk het dan een paar weken later weer. Ik vind zo’n hartslagmeter een fijne manier van trainen tijdens het powerwalken en hardlopen.

Waarom raad ik jullie aan om te gaan powerwalken? Ten eerste omdat het zorgt voor mentale ontspanning, je ziet ook nog eens wat dingen van de natuur om je heen en je kunt even quality time met jezelf hebben en nadenken over dingen. Ten tweede omdat het de conditie van hart- en bloedvaten verbetert, het cholesterolgehalte verlaagt en het versterkt je spieren. En ten derde, omdat het gratis is! En het is een lage drempel om de deur uit te stappen en 7km te gaan powerwalken. Doe je het liever niet alleen? Vraag anders een vriendin of je moeder mee, dan is het ook nog eens gezellig!

Heb jij wel eens aan powerwalking gedaan of lijkt het je leuk dit te doen? Wij zijn benieuwd naar jullie reacties in de comments van dit artikel.

Follow this blog with Bloglovin’ 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

9 reacties

 • Tamarah
  20 augustus 2013

  Het lijkt me erg leuk om te doen! Ik heb een poosje hardgelopen maar ik heb dan al gauw last van mijn knieën en enkels en het lijkt me gewoon niet goed voor je lichaam. Wandelen foe ik ook regelmatig maar dat geeft me minder voldoening. Het power walken lijkt me een leuk alternatief.

 • Martina
  20 augustus 2013

  Denk niet echt iets voor mij, wel leuk om wat over te lezen

 • Bente
  20 augustus 2013

  Ik hou het toch liever bij hardlopen!

 • Lindsey
  20 augustus 2013

  Lijkt me op zich wel leuk maar ik weet niet waar ik de tijd vandaan moet halen met 2 uur waterpolotraining 6,5 uur zwemtraining, 3 keer per week hardlopen, 2 keer per week fitness en de wedstrijdmomenten. Ik houd m in gedachten!

 • michelleslillavärld
  20 augustus 2013

  Ik heb er inderdaad ook super veel over gelezen in Zweden en op Zweedse blogs, maar zelf lijkt het me toch niet zo fijn. Hoewel ik vaak last van m’n knie heb met hardlopen, geef ik dat toch mijn voorkeur.. Maar een keertje proberen kan natuurlijk nooit kwaad! 🙂

 • iscreambeauty
  20 augustus 2013

  Het lijkt me best leuk!

 • Claudia
  20 augustus 2013

  Ik vind het wel leuk, vooral om naar het bos te gaan voor een ontspannende wandeling. Helaas heb ik iets aan mijn heupen (ooit overbelast en nooit overgegaan en onduidelijk wat er nu precies is) dus hardlopen gaat wel, maar van wandelen krijg ik pijn – hoe langzamer, hoe pijnlijker het wordt.

 • Dagmar
  21 augustus 2013

  Leuk idee en zeker een aanrader om op te pakken. Zeker het proberen waard!

 • Sabine
  21 augustus 2013

  Toen ik de titel van het artikel las, dacht ik: Pff, powerwalken? Ga dan hardlopen! Maar je hebt me toch wel een beetje overtuigd. Ik doe ook heel graag aan gewichtheffen en ben ook als de dood dat ik iets blesseer. Maar toch ben ik benieuwd of ik me niet ga ‘vervelen’ tijdens het powerwalken, dat het me niet snel genoeg gaat. Hm. Gewoon maar eens proberen, denk ik! Leuk geschreven artikel trouwens! 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.