plog mamablogger

Het leek me weer eens leuk om een dag foto’s te maken voor een plog. Een dag uit het leven van een mamablogger maar dan in foto’s. Ik heb al vaker een plog gedaan en de reacties hierop waren super leuk! De dag waarop ik deze foto’s maakte was ook een typische dag uit mijn leven. In de ochtend vooral aan het werk voor mijn blog en in de middag veel tijd voor Lana. De spaarzame tijd dat Lana nog slaapt probeer ik productief te benutten om thuis te werken. In de middag ging ik met Lana met de bus mee naar de stad op een bezoekje aan wat winkels waaronder de Action te brengen. Kijken jullie mee naar deze mama plog?

Goedemorgen! Het is 7.00 en Yannick is net vertrokken naar zijn werk. Yannick haalt Lana voor hij vertrekt uit haar bedje en legt haar nadat hij haar verschoond heeft bij mij in bed. Het is tijd voor de eerste voeding en vooral in de ochtend kan ze niet wachten tot ze mag drinken. Na de voeding is ze lekker actief en het liefst kruipt ze dan het hele bed door, uitslapen is er voor ons niet meer bij haha.

Het is tijd voor een lekker ontbijtje! Voor Lana maakte ik pap met een geprakte banaan erbij, en zelf nam ik Turkse volle yoghurt met plakjes banaan, frambozen, wat walnoten, honing en een lepeltje pindakaas. Natuurlijk met een kopje thee erbij om de dag mee te beginnen.

Na het ontbijt leg ik Lana in haar bed om te slapen. Zelf ga ik de wasmachine aanzetten met de gekleurde was. Ook dat hoort natuurlijk gewoon bij het leven.

Dan is het tijd om mezelf op te maken, dat vind ik echt een fijn begin van de dag. Mezelf op mijn gemak opmaken en klaarmaken voor de dag.

Vervolgens zet ik koffie voor mezelf en ga ik in mijn werkkamer werken. Lana sliep zo’n 1,5 uur dus die tijd heb ik goed benut.

Daarna werd Lana wakker en ga ik haar verschonen en aankleden. Ik ontving de droge huidzalf van dr. Leenarts en ik ben hier erg blij mee. Op droge plekjes biedt deze echt uitkomst en hij is helemaal vrij van parfum of andere onnatuurlijke stoffen. Na het verschonen ging ik haar voeden op bed.

Daarna ga ik ‘Samen’ met Lana de was die klaar is ophangen op zolder. Ze vind het altijd heel erg interessant om mee te kijken met wat ik doe.

Dan is het tijd om te lunchen. Ik eet deze (totaal niet fotogenieke) tosti ham/kaas/curry en voor Lana heb ik een boterhammetje met pindakaas klaargemaakt.

Vervolgens ruim ik de tafel af en ga ik mijn jas aandoen en spullen pakken om te vertrekken.

Met Lana ging ik met de bus naar de stad. Ik wilde mijn ov-chipkaart testen en het leek me voor Lana wel leuk om eens de bus te nemen. Ze keek heel erg geïnteresseerd om zich heen haha.

Even shoppen en rondsnuffelen in de stad bij de Hema, Kruidvat en later nog de Action.

Dit was de buit! Een mini shoplog in foto’s: Bij de action kocht ik wat verzorgingsproducten zoals wattenschijfjes, babydoekjes, nagellakremover, handcreme en een family size douchegel en aanstekers voor in de keuken. Bij de Xenos kocht ik een mini springvorm om lekkere kleine appeltaartjes te kunnen bakken voor het weekend.

Toen was het tijd voor fruit! Voor Lana maakte ik een hapje van 2 mandarijnen, handje frambozen en een paar aardbeien en zelf at ik een appel. Daarna legde ik Lana in bed voor haar middagdutje en zelf ging ik wat opruimen in huis.

De postbezorger kwam langs met een leuk perspakketje van Wellnessqueen met fijne natuurlijke babyproducten, ik word helemaal blij van dit soort leuke pakketjes!

Rond 17.00 begon ik met koken. Ik zet dan Lana met de kinderstoel bij me in de keuken zodat ze mee kan kijken met wat ik doe. Ik vind dat er ook zo schattig uit zien en ze kijkt altijd vol bewondering met me mee.

Dit was de zeer Hollandse maaltijd die ik gekookt had. Verse sperziebonen, vissticks en gekruide aardappeltjes. Sinds kort eet Lana lekker mee met ‘wat de pot schaft’ en ook voor haar had ik sperziebonen en aardappeltjes, ze vind het geweldig om met haar handen mee te eten, zo leuk.

Na het eten deden we Lana in bad en brachten haar naar bed. Daarna kon ik gaan sporten, ik koos voor een spinning les en ik vroeg aan iemand in de zaal of hij voor mij deze foto wilde maken. We moesten er wel om lachen want daarna maakten we grapjes zo van, nu hoef je de les niet meer te volgen want het staat al op foto haha. Natuurlijk heb ik de les wel gedaan.

Na het sporten ging ik douchen en naar bed en toen meldde Lana zich omdat ze wakker geworden was. Ze wilde nog even bij me drinken en knuffelen denk ik. Daarna was het tijd om lekker te gaan slapen. Het was een fijne dag!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een dag in foto’s mee te kijken in mijn leven.  Een thuiswerkende mama zijn is soms echt schipperen in de spaarzame tijd die je hebt om te kunnen werken, vooral wanneer je kindje meer wakker is. Ook vind ik het belangrijk om sociale contacten te houden, om samen met Yannick tijd door te brengen maar ook dat we allebei kunnen sporten dus iedere dag is weer anders om zo alles aan bod te laten komen. Je hoort mij absoluut niet klagen, ik geniet van iedere minuut dat ik bij Lana mag doorbrengen en vanuit huis mijn werk te kunnen doen. Ik ben benieuwd hoe andere thuiswerkende mama’s, thuisblijfmoeders of werkende moeders hun eigen tijd verdelen met de tijd met hun kinderen, sociale activiteiten en tijd met je partner. Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Ps. Vanmiddag om 15.00 zal de eerste video van Echte moeders online komen, vandaag is dit de video van Bibian en Manon neem dus zeker een kijkje vanmiddag en abonneer je op het youtube kanaal echte moeders.

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “Mommy monday: Plog van een mamablogger”

 1. Leuk dagje met Lana! Het lijkt me fantastisch om zoveel tijd met je kindje te kunnen doorbrengen, maar de combinatie met werken zou ik ook moeilijk vinden.
  Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

 2. Leuke plog! Wat leuk dat Lana al mee eet ‘s avonds! Ik vroeg me af of je al dingen bent tegen gekomen die ze écht niet eet of gewoon niet lust?

 3. Wat wordt Lana toch al groot zeg! En sperziebonen, gekruide aardappels en vissticks, heel simpel maar echt lekker op zijn tijd! Goed getimed alles, volgens mij doe je het supergoed als mama!
  Cindy onlangs geplaatst…Hoera, het is september!My Profile

 4. Oh, hij heeft mijn reactie niet gepakt 🙁 Poging 2: Wat een leuke foto’s. Sperziebonen (er staat nog steeds “verse snijbonen”) vissticks en gebakken aardappeltjes zijn erg lekker. Je doet het volgens mij supergoed als mama! En wat is Lana toch gegroeid, superleuk zeg!
  Cindy onlangs geplaatst…Hoera, het is september!My Profile

 5. De foto waarop je aan het sporten bent is echt leuk! Die vrouwen op de achtergrond lachen ook en kijken in de camera, dat maakt het een vrolijke foto 🙂

 6. Leuk,, dat manderijnsnprakje voor lana doe je dat met de staafmixer? Ik ben voor t eerst zwanger nu van een tweeling en ik dacht ik vraag t even wil
  Later ook gezonde fruithapjes maken 🙂

 7. Plogs en vlogs, ik vind ze allemaal leuk om te bekijken van je! Ook deze keer. Heerlijk hoe je met je kindje omgaat, ze mag echt heeeeeeel erg boffen met een mama zoals jij!
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…La VieSagistaMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.