PLOG: Havermout fotografie workshop

PKOIGAfgelopen woensdag had ik een leuke dag met wat afspraakjes in Amsterdam op de planning dus ik besloot de hele dag te ploggen. Soms heb ik niet zo zin om te vloggen (kan gebeuren) maar dan is foto’s maken ook een goed alternatief. Ik moest om 15.00 in Amsterdam zijn dus in de ochtend deed ik niet zo veel, behalve vooral met Lana tijd besteden. Daarna vertrok ik met de trein die kant op. Kijk je mee?

Mijn zonnetje in haar schattige pyjama.

Ik maakte me in de middag klaar om te gaan en deze foto maakte Yannick van me, ready to go!

Lana vond het ook tijd dat ik zou vertrekken want ze was al bezig om de deur voor me te openen, haha.

Rivella is een van mijn favoriete (suikervrije) drankjes dat ik op een terrasje graag bestel, op het station ontdekte ik deze green tea smaak die ik natuurlijk wilde proeven, I like it, niet van ‘echt’ te onderscheiden!

Omdat ik al wel kon raden dat ik in de avond niet veel groente zou eten (allemaal lekkere hapjes natuurlijk!) besloot ik gezond te snacken met een bakje rauwkost.

Amsterdam, die mooie stad!

Om 15.00 had ik een afspraak op kantoor bij Social1nfluencers om wat zaken voor mijn youtube kanaal te bespreken.

Daarna tramde ik door naar de volgende afspraak.

Hier moest ik zijn, bij Quaker. Blijkbaar hadden ze door hoe dol ik ben op havermout, ik werd uitgenodigd voor een echte food fotografie workshop inclusief foodstyling tips!

De workshop vond plaats in de studio van Mister Kitchen!

De feestelijke welkomstdrankjes.

Alles stond al helemaal mooi klaar voor de foodstyling!

Deze geweldige kast vol met mooi servies, attributen. leuke potjes, lepeltjes, servetten enzovoorts wil ik ook wel thuis.

We kregen allemaal een boodschappenmandje met een kookschort met onze blognamen erop, een notitieboekje, een potlood, een kwast en pincet om perfect je gojibessen en amandelnootjes te kunnen stylen voor de foto.

De workshop kon beginnen!

Na zo’n 1,5 uur theorie over fotografie, foodstyling enzovoorts gingen we beginnen met de praktijk! We mochten ons mandje volladen met attributen die we mochten gebruiken om ons havermout gerecht perfect op de foto te kunnen krijgen.

kookschortDe kookschorten mochten aan en we mochten gaan koken! Ik ging heel easy voor een magnetron havermout.

Ik vond dit wel een leuke compositie voor het ontbijtje. Ik keek werkelijk mijn ogen uit daar. Ik heb hier totaal geen ‘pap’ van gegeten! Als ik recepten fotografeer ben ik in een paar seconde klaar en wil ik aan tafel kunnen om het op te eten. Nu waren we uren bezig voor het perfecte papje havermout. Besje hier, twee centimeter opzij voor een betere lichtinval, chiazaadje daar, lepeltje boven het bakje, theekopje links voor een beter contrast, aardbeitje opblinken met een kwastje, enzovoorts. Heel inspirerend en stiekem echt heel erg leuk! Vanaf nu ga ik jullie verblinden met geweldige food fotografie! (grapje). En Yannick maar wachten tot hij het eindelijk op mag eten.

Heerlijke hapjes en drankjes tussendoor! Foodstyling maakt hongerig haha.

DE foto is nog bij de fotograaf maar dit is de foto zoals ik die met mijn camera zou fotograferen. Ziet dit ontbijtje er niet heel appetijtelijk uit?

We kregen een hele leuke goodiebag mee naar huis en het boodschappenmandje mochten we ook meenemen. Je ziet mij dus al helemaal zitten, in de trein met boodschappenmand. Gewoon omdat ik de twinkeloogjes van Lana al voor me zag als ze haar nieuwe boodschappenmandje om mee te spelen zou zien.

Ik kwam om 23:15 thuis dus ik kon gelijk naar bed toe. Maar stiekem deed ik dat niet want ik wilde nog wat foto’s toevoegen aan de photodiary die donderdag online kwam ;).

De dag erna: Unboxing van de goodiebag: Links zie je een canvas van mijn havermout ontbijtje van een tijdje geleden, twee pakken havermout (Oat express voor in de magnetron, top!), 2 doosjes met havermoutrepen, een nieuwe smaak cruesli, een boodschappenmand, notitieboekje, het kookschort met de naam van mijn blog. Dankjewel Quaker voor dit toffe event!

Dit was de plog van deze leuke dag, ik ben benieuwd naar jullie reacties! Zijn jullie dol op havermout? En hoelang doen jullie over een foto van je eten? hihi

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

 • Eva
  21 februari 2015

  Haha! Niet zo lang, maar dit brengt wel weer perspectief moet ik zeggen. Ik probeer altijd het eten er lekker en mooi op te krijgen, maar hier kan je natuurlijk ook wat doen aan de aankleding! Ziet er allemaal lekker uit hoor! Om te smullen. Ik vind de goodiebag ook super leuk. Hoe cool is een schort met je blog erop? Super leuk!

  Liefs,

  Eva
  Eva onlangs geplaatst…bijzonder leuke actie!My Profile

 • Marion
  21 februari 2015

  Ik moest echt zo vreselijk lachen toen ik dit voor het eerst las: workshop havermout fotograferen? Get out of here! Maar eigenlijk is het heel logisch. Foodfoto’s zijn superleuk om te zien en wellicht nog leuker om te maken. Ik verwacht dus wel spectaculaire ontbijfoto’s de komende tijd, hè? 😉
  Marion onlangs geplaatst…Alweer even bijkletsenMy Profile

 • Lauriëtte
  21 februari 2015

  Eerlijk gezegd vind ik foto verslagen leuker dan een video! Lijkt me heel erg leuk om zo’n food styling workshop te doen!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Share; Leuke & Inspirerende artikelen #3My Profile

 • Joyce
  21 februari 2015

  Haha ze verzinnen ook overal een event voor. Leuk!
  Joyce onlangs geplaatst…Twee verschillende zwangerschappenMy Profile

 • Manon
  21 februari 2015

  Wat leuk zeg! Ik vind plogs ook altijd leuker dan vlogs, want vlogs kijk ik bijna nooit. Het ziet er echt uit als een heel leuk evemenent 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Eetdagboek #4My Profile

 • Dita
  21 februari 2015

  Wat leuk! Lijkt me ook leuk zo’n workshop. Eten fotograferen is toch een vak apart.
  Dita onlangs geplaatst…Project positiefMy Profile

 • Yudeska
  21 februari 2015

  Wat een leuke workshop, geweldig dat je ook dat mandje meekreeg haha.

 • Miranda
  21 februari 2015

  Oh wat lijkt me dat een geweldige workshop:) heel leuk. Ik hou van foodfoto’s en er valt nog zoveel te leren zie ik wel weer, haha!
  Leuke plog:)
  Miranda onlangs geplaatst…DIY; waxinelichthouders van betonMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  21 februari 2015

  Wat fijn dat je dit mocht doen, moet wel leerrijk en gezellig geweest zijn! Sinds kort eet ik ook weer vaak havermout als ontbijt, jammie! Ik maak er ook soms foto’s van voor op Instagram (en ook van andere food) en probeer er wel wat op te letten dat het er mooi opstaat, maar ik doe er ook max. 2 minuutjes over want dan wil ik het gewoon snel opeten haha!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Combineren met Kim: geprinte broeken (wintereditie)My Profile

 • Josan
  21 februari 2015

  Wat leuk! Ook dat boodschappenmandje en schort met je eigen naam er op.
  Josan onlangs geplaatst…My Black DollMy Profile

 • Saskia
  21 februari 2015

  Ik ben gek op havermout 🙂 leuke plog!
  Saskia onlangs geplaatst…Jullie mening gevraagd!My Profile

 • Celine
  21 februari 2015

  Leuke plog!! En foodstyling vind ik ontzettend leuk! Een leuke workshop!

  Liefs,

  Céline
  Celine onlangs geplaatst…Plog: Action shoplog!My Profile

 • Lifesabout
  21 februari 2015

  Wat een leuke workshop! Moet als Havermout-fan heel leuk zijn geweest!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Update afvallen.My Profile

 • Kimberly
  21 februari 2015

  Ohhh heel leuk! Wat een origineel idee. Moest ook lachen bij het idee van jij in de trein met een boodschappenmandje, haha.
  Kimberly onlangs geplaatst…Kookboeken review : The Real Girl’s KitchenMy Profile

 • Dineke
  21 februari 2015

  Rivella groene thee is echt heel lekker, hier is het ook favoriet. Wat handig zeg zo’n fotografie workshop, lijkt me echt dat je veel van zoiets opsteekt.
  Dineke onlangs geplaatst…Webshop tip: Koetjes en KaartjesMy Profile

 • Marieke
  21 februari 2015

  Ik heb havermout laatst voor het eerst op, maar het viel zeker in de smaak. Voor herhaling vatbaar 🙂 Super tof trouwens, zo’n fotografie workshop.
  Marieke onlangs geplaatst…DIARY | Schaatsen, ziek en Snapchat.My Profile

 • Eline
  21 februari 2015

  Tof een schort met je naam er op!
  Eline onlangs geplaatst…AppelcakeMy Profile

 • Vanessa
  21 februari 2015

  Wat een leuke workshop, dat is echt iets voor jou!
  Vanessa onlangs geplaatst…3 x roze: Fa, Andrélon en EssenceMy Profile

 • Xaviera
  21 februari 2015

  Geweldig zo’n workshop! Ik zei het al eerder maar het lijkt me echt ontzettend leuk om zoiets te doen. Van de uiteindelijke foto krijg ik gelijk trek! 🙂 Hele leuke plog weer!
  Xaviera onlangs geplaatst…16 foto’s waar ik trots op ben!My Profile

 • Chantal
  21 februari 2015

  Nu heb ik echt honger gekregen haha. Havermout is veel te lekker!
  Chantal onlangs geplaatst…Lovechock: Glutenvrij, suikervrij en lactosevrije chocoladeMy Profile

 • Wendy
  21 februari 2015

  Wat leuk zo’n workshop! Ik moest wel erg lachen toen je op social media liet weten dat je naar dat event ging haha. 😀
  Wendy onlangs geplaatst…Muziek van Royal TailorMy Profile

 • saskia
  21 februari 2015

  Wat een leuke plog ! Leuk dat schort zo met je blognaam / naam erop!
  saskia onlangs geplaatst…Dupe Alert: Dupes van de MAC 217 Kwast.My Profile

 • Liza
  21 februari 2015

  Leuk om te lezen (en zien) wat je hebt gedaan.
  Als ik foto’s maak van eten doe ik het eerlijk gezegd ook snel snel want meestal heb ik daarna honger ;).
  Leuk om te zien wat er allemaal bij komt kijken wanneer je het voor de ‘echt’ gaat doen. 🙂

  Liefs, Liza
  Liza onlangs geplaatst…OPI Fifty Shades Of GreyMy Profile

 • Sandra(hpw)
  21 februari 2015

  Wauw! Het moet echt een reuze interessant en leuk event geweest zijn! Ook leuk voor de niet-blogger, vind ik, die ook wel eens een-poging-doet-tot-het-maken-van-mooie-foodfoto’s, haha 😀

  Als je binnenkort van zulke perfecte foto’s plaatst, is het misschien ‘n idee om wat van de tips die je gekregen hebt, te delen?

 • Nathalie
  21 februari 2015

  Leuke plog! (Video’s kijk ik nooit, dus mij maak je veel blijer met foto’s! ). En wat een leuke workshop zeg, en ook nog eens zo’n leuke goodiebag! Ik maak ook wel eens foto’s van mn eten, maar wel snel, wil niet dat het koud wordt. 😉
  Nathalie onlangs geplaatst…Gelezen, gezien, gedaan: Billy Elliot en wasmachinefilter schoonmaken …door NathalieMy Profile

 • Dionne
  21 februari 2015

  Ziet er uit als een leuke dag!

 • Anneleen
  21 februari 2015

  Lijkt me een heel gezellige workshop! Ik ben al benieuwd naar je prachtige ontbijtfoto’s nu… 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 4My Profile

 • Emilia
  21 februari 2015

  Wat een geniale workshop! Echt tof, lijkt me heel interessant om meer te leren over food fotografie! 😀 En ahhh, ik zie je al helemaal zitten met je boodschappenmandje in de trein, zo grappig hihi.
  Emilia onlangs geplaatst…LOVE / Waarom de afgelopen 50 maanden zo perfect warenMy Profile

 • Milou
  21 februari 2015

  Haha geweldig! Ga je nu serieus al je ontbijtjes perfect stylen voor je het op eet? Denk het niet… maar wel heel erg interessant om te weten hoe je dat wél zou kunnen doen. Al is het maar om lichtinval e.d. En ik denk dat het ook wel een extra goed puntje is voor als je bijvoorbeeld een advertorial schrijft. Dan is dit wel heel professioneel! Leuk hoor!
  Milou onlangs geplaatst…Hoe bereid ik mij goed voor op een zwangerschap?My Profile

 • Melissa
  21 februari 2015

  Erg leuk zeg, eten fotograferen is ook echt gaaf, levert vaak mooie plaatjes op! Benieuwd naar het eindresultaat 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…Frozen traktatie voor kinderverjaardagMy Profile

 • Debbie
  21 februari 2015

  Wat een leuk event.
  Ik ben ook gek op havermout, lekker met soorten fruit. Warm of koud beide erg lekker.
  Debbie onlangs geplaatst…Nagesprek kinderarts DaanMy Profile

 • Esther Marieke
  21 februari 2015

  Wat een gave workshop! Ben jaloers, hihi. Foodfotografie is mijn nieuwe hobby haha!

 • beautifulday4makeup
  21 februari 2015

  Ik vind havermout met vers fruit er altijd zo lekker uitzien!
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…The Bodyshop Frosted Cranberry Bath JellyMy Profile

 • Nadia
  23 februari 2015

  Wat grappig, zo’n workshop!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.