Personal update: Even bijkletsen, hoe gaat het?

he Kel, hoe istie? Het is eigenlijk alweer een hele tijd geleden dat ik met jullie heb bijgekletst in een blog. Ik vertel altijd veel persoonlijke dingen in mijn vlogs, maar misschien kijk je mijn vlogs niet. Of mis je het dan omdat het dan vrij globaal voorbij komt. Ik ben in de pen geklommen. Het gaat momenteel namelijk met ups en downs, dus daar klets ik jullie even over bij in deze personal update.  

He Kel, Hoe is het? Personal update.

Over het algemeen voel ik mij goed. Ik voel me fit en ik geniet van de mooie dingen in mijn leven. Wel heb ik de laatste tijd wat momenten waarop ik minder lekker in mijn vel zit. Waarin ik tegen wat dingen aanloop die me in de weg zitten. Die me soms belemmeren in mijn geluksgevoel en die mij onzeker maken en angsten geven. Er zijn wat dingen waar ik aan wil werken, dingen die ik wil verwerken en waar ik wat handvatten bij kan gebruiken. Zo ben ik erachter dat ik het hebben van diabetes toch niet helemaal geaccepteerd heb en zo zijn er nog wat dingen die boven komen die ik nog moet verwerken. Mijn leven is nu in rustiger vaarwater en dat resulteert erin dat emoties heftiger binnenkomen. Om die reden besloot ik om doorverwijzing aan te vragen voor een psycholoog. Dit klinkt zwaarder dan het is, maar ik vind het belangrijk om dit bespreekbaar te maken.

“Om die reden besloot ik om doorverwijzing aan te vragen voor een psycholoog”

Soms maak je dingen mee in het leven die je in je eentje niet kunt verwerken en waar je ook niet helemaal doorheen komt door er enkel met dierbaren over te spreken. Vorige week had ik een soort emmertje dat overliep (dat bespreek ik woensdag in de vlog) en dit maakte dat ik de stap durfde te zetten om er hulp bij te zoeken. Ik voel me 80% van de tijd helemaal happy, maar dat wil ik naar minstens 98% brengen.

 

Gezinsleven en me-time.

Ik merk dat ik qua gezinsleven wel helemaal goed in mijn vel zit. Ik heb mijn draai gevonden als moeder van drie. Yannick en ik zijn enorm goed op elkaar ingespeeld. We gunnen elkaar ook die me-time, huren regelmatig een oppas in om wat leuks te gaan doen en daarnaast genieten we volop van de meisjes. Ik voel me niet meer schuldig als ik me-time pak. Ik voel me juist trots om aan mijn meiden te laten zien dat het zo belangrijk is om als moeder ook goed voor jezelf te zorgen waarna ik vervolgens helemaal vrolijk en blij terugkom en nog meer geniet van mijn gezin. Dit zijn dingen die ik de laatste maanden pas echt goed aan het oppakken ben. Ik geniet enorm om even naar de stad te gaan met een vriendin of te gaan lunchen. De danslessen die ik elke vrijdagavond volg.

“het gaat er om dat ik lekker in mijn vel zit en doe waar ik blij van word”

Ook geniet ik van mijn 3-wekelijkse bezoekje aan de nagelsalon. Ik bezoek de schoonheidssalon voor mijn huid elke maand, zorg goed voor mezelf en dat is in het verleden wel anders geweest dus daar ben ik trots op. Het maakt me echt een vrolijkere en enthousiastere moeder. Het moederschap is niet altijd makkelijk en soms word het je even te veel, dat geldt voor mij natuurlijk ook, maar dat goed voor jezelf zorgen is wel iets wat je enorm kan helpen. Dat is zowel mentaal belangrijk, maar ook in je dagelijkse leven.

Doordat ik meer me-time plan en beter voor mezelf ben gaan zorgen, geniet ik ook veel meer van mijn dagen alleen met de kids, of de weekenden waarin we leuke dingen met ze doen, thuis, maar ook buitenshuis. Mijn boodschap aan jou, mocht je merken dat je soms dat emmertje voelt overlopen en te weinig tijd voor jezelf plant, doe het gewoon eens wel en merk dat je kids ook even zonder jou kunnen en extra blij zijn als ze je weer zien, en jij bent daarna weer helemaal opgeladen en blij. En merk je dat je tegen bepaalde mentale ballast aanloopt, zoek daar dan hulp bij, dat is niets om je voor te schamen.

Minder werken

Ik ben ook minder gaan werken. Inprincipe werkte ik al maar 3 dagen per week, maar toch pakte ik nogal snel de gewoonte op om in de avonden nog even door te gaan of om in het weekend even een artikeltje te tikken of een video te editten. Die gewoonte heb ik uit mijn schema gehaald en inmiddels red ik mijn werktijd in zo’n 2,5, max. 3 dagen per week van 9.00 tot max. 15.00. In drukkere periodes werk ik wat langer door, maar over het algemeen kan ik vaker al om 13.00 stoppen, dan dat ik door ga tot 17.00. Ik ben enorm dankbaar dat dit kan en ik geniet des te meer van de extra tijd die ik heb met mijn gezin, mijn lieve man en meisjes, maar ook met vriendinnen en voor mezelf. Ik besef me maar al te goed hoe luxe dat is!

Minder gaan bloggen

Daardoor ben ik wat minder gaan bloggen. Hierdoor haal ik niet meer die 80.000 unieke bezoekers per maand, maar alsnog komen jullie maandelijks met zo’n 60.000 uniek op bezoek. Ik merk dat ik nog steeds met zoveel plezier dit werk doe! Het gaat niet om die cijfers, het gaat er om dat ik lekker in mijn vel zit en doe waar ik blij van word. Nu schrijf ik enkel de blogs waar ik echt zin in heb om te schrijven. Op de momenten dat ik inspiratie heb en ook echt wat te delen heb. En ik deel daarnaast mooie inspirerende gastblogs die ook hele waardevolle content bevatten die ik zelf nooit zo mooi zou kunnen schrijven, als hoe zij dat doen.

 

Youtube

Naast het bloggen wat ik met enorm veel plezier doe, wordt ik ook erg blij van het vloggen en het maken van de extra video’s op vrijdag. Ik vind het leuk om nieuwe originele onderwerpen te bedenken voor de extra video’s waarin ik mijn ervaringen, tips en kennis kan delen over opvoeding, moederschap, boodschappen doen, struggles in het leven, gezond leven enzovoorts. Maar ook merk ik dat ik steeds meer de diepgang in durf te gaan in mijn vlogs.

“Het is niet makkelijk om je op beeld zo kwetsbaar op te stellen”

Eerst vond ik het nog weleens spannend hoe een ander wel niet over mijn mening of gedachten zou denken. Ik leer hier steeds meer schijt aan te hebben en gewoon echt te delen wat er speelt, zonder filter. Het is niet makkelijk om je op beeld zo kwetsbaar op te stellen. In een blog kun je je verschuilen achter de woorden die je steeds opnieuw kunt typen of wissen. Op video neem ik alles zoveel mogelijk in 1 shot op en zie je de ware Kelly. Ik merk dat ik me steeds beter kwetsbaar durf op te stellen zonder de angst voor nare reacties en daarmee kan ik online ook mezelf zijn, met de ups en downs die in het leven horen.

Conclusie .. hoe gaat het echt?

Dus, het gaat best goed met mij en ik werk eraan dat het nog beter zal gaan. De beste versie van mezelf ofzoiets;) . Qua lichamelijke gezondheid gaat het momenteel heel goed. Ik heb met voeding geëxperimenteerd en ik ontdek steeds beter welke voeding goed werkt voor mijn gezondheid en diabetes. En welke ik beter kan skippen en daardoor heb ik hele goede bloedsuikers, wat natuurlijk heel fijn is.

Ik ben benieuwd wat jullie van deze personal update vonden? Deel je reactie hieronder of op social media. Hoe gaat het met jou? 🙂 Neem jij genoeg me-time voor jezelf?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

18 reacties

 • Tineke
  25 maart 2019

  Wat knap dat je contact hebt gehad met een psycholoog, ik hoop dat hij of Zij je kan helpen het toch meer te accepteren. Verder klinkt het alsof het allemaal erg goed gaat.
  Liefs

 • Renate
  25 maart 2019

  Ontzettend herkenbaar verhaal. Ik heb twee kindjes snel achter elkaar mogen krijgen. De jongste is nu 15 maanden en inderdaad juist omdat de rust is wedergekeerd kreeg ik in een “klap” van de afgelopen tijd. Ik ben ook naar de huisarts gestapt, want ik kreeg ineens paniekaanvallen en angst klachten. Inmiddels gaat dat weer wat beter maar ik herken erg wat je zegt van ups en downs.. ik ben inmiddels ook magnesium bij gaan slikken en gestopt met de pil (ik heb trouwens ook een implanon gehad maar reageerde daar heel heftig op en had onwijze moodswings). Even geen hormonen meer mijn lijf in pompen.
  Succes met je zoektocht naar de juiste balans Kelly. Hopelijk helpt de psycholoog bij het verwerken zodat je dingen achter je kunt laten. Bedankt voor het delen, want dat laat zien dat het niet raar is om dit als moeder te ervaren.

 • Stefanie
  25 maart 2019

  Hooi Kelly, kijk altijd je vlogs en vind het echt super dapper wat je allemaal met ons deelt! Dankzij jou heb ik ook een me-time mini vakantie ingepland. Geniet van jullie gezin en de positieve en leuke manier dat jullie in het leven staan! Veel succes en blijf vooral van alles genieten!

 • Mama1989
  25 maart 2019

  Leuk om te lezen! Ik ben slechthorend dus versta je vlogs nooit optimaal en die ondertiteling (automatisch) klopt van geen kanten haha. Liefs!

 • Irene
  25 maart 2019

  Goed ook dat je hier zo open over kunt zijn en hulp gezocht hebt.
  Succes!!

 • Joanne
  25 maart 2019

  Wat goed dat jij zo voor jezelf zorgt. Dat inspireert mij om dat ook weer meer te gaan doen. Ik merk dat ik te weinig me-time heb. Wij hebben 2 kindjes van 3 en 1 jaar oud. Maar wij hebben ook een eigen melkveebedrijf en dat kost veel tijd, ook al geniet ik van het werk tussen de koeien en kalfjes, het is best zwaar. Mijn man is ook erg druk, en zijn ouders zijn er allebei al niet meer. En mijn ouders werken allebei nog, daardoor heb ik niet veel plekken waar ik de kinderen kan brengen. Daarom ook weinig me-time. Ik moet toch echt iets gaan bedenken waardoor het meer kan…

 • Simone
  25 maart 2019

  Zo herkenbaar. Na de zwangerschap problemen gekregen om mijn diabetes weer op de rit te krijgen.(Nu ruim 2 jaar geleden)
  1 zware hypo gehad alleen thuis met mn zoontje van toen 9 maanden en die zit nu mijn herstel in de weg. Het heeft mij veel angst en onzekerheid gegeven. Nu ingeschreven voor een revalidatietraject ook inclusief een psycholoog. Op weg naar de nieuwe ik met stabiele suikers en voldoende energie om er ook daadwerkelijk 200% voor mijn kind te zijn.
  Respect voor hoe jij alles zo open deelt met iedereen! Ik blijf je volgen 🙂

 • Erika
  25 maart 2019

  Hi Kelly, wat een dappere blog en stap die je hebt gezet. Het is niet makkelijk weet ok uit ervaring als persoon en als mental coach in beroep. Ik denk dat ieder mens op een gegeven moment in zijn of haar leven baat kan hebben bij een gesprek bij een coach. Topsporters en hoge functiebekleders hebben er ook een om fit te blijven en lucht in hun hoofd te houden. Waarom zou jij als harde werker en moeder van 3 kinderen die ondersteuning niet mogen vragen. Ik vind het heel stoer van je dat je er open in bent en hoop dat het je opbrengt waar je naar op zoek bent. dikke knuffel!

 • Mars
  25 maart 2019

  Ik herken dit helemaal ook al neem ik ook veel tijd voor mezelf. Over het algemeen kan ik heel goed omgaan met mijn diabetes, maar soms heb ik het idee dat het in de weg zit waardoor ik dingen minder makkelijk kan doen. Ik vind het fijn dat je dit deelt met anderen, want ik denk dat veel dit wel herkennen. Inderdaad, meestal voel ik me goed, maar soms even niet en dat is jammer.

 • Minke
  25 maart 2019

  Heel inspirerend! Mooie en leuke vrouw ben je! Zou je eens iets willen schrijven over je ontdekkingen wat voeding betreft op je diabetes?

 • rachel
  25 maart 2019

  wat een fijne update mop en top om te lezen dat je hulp hebt gezocht!! en je schrijft het heel goed…schijt hebben aan wat een ander van JOU mening vind 😉 we zijn niet allemaal hetzelfde thank god!! ik neem niet genoeg me-time omdat ik daar gewoon te chaotisch voor ben en al zou ik het wel doen dan zou ik gewoon niet op mijn gemak zijn. Dus de me time momenten doe ik gewoon als ik daar behoefte aan heb en tijd heb ik altijd voor en zou dat niet zo zijn dan word daar ter plekke tijd voor gemaakt en neemt Roon de taken over

 • Anoniem
  25 maart 2019

  Ja Kelly ik kan ook maar alleen respect hebben voor jullie ikzelf heb heel veel aan je blogs, alhoewel ik veel ouder ben en oma van 3 kids ,pas ik je tips toe op mijn kleinkinderen ik ga ook naar de A Hein en koop liefst groenten uit Nederland omdat ik denk dat er mi der gesproeid word dan in België ikzelf heb soms ook paniekaanvallen maar dat komt omdat ik zowat smetvrees heb en dan kan zien hoe jij alles doet en dat ik soms dingen anders moet aanpakken ups en downs zullen wel bij het leven horen veel succes

 • Wendy
  25 maart 2019

  Knap van jou, Kel! Mooi dat je dit deelt. Wat me-time betreft kan ik nog wel wat leren, ik vind die balans heel moeilijk. Succes met jouw dingen die je gaat aanpakken, kun jij 💛✨

 • Petra
  25 maart 2019

  Wat dapper, echt en eerlijk ben je.

  Wat is het leven 1 groot bewegend leerproces.
  Als gezinscoach spreek ik zoveel moeders. Allemaal met een eigen verhaal, pijn, geluk liefde.

  Vaak is de eerste stap moeilijk, maar het resultaat geweldig!
  Ik wens je mooie processen bij de psycholoog.

  Liefs

 • Zaneta
  25 maart 2019

  Wat dapper van je! Wat mooi dat je het mee deel. Respect ! Veel succes 😘

 • Lin
  26 maart 2019

  Wat fijn om te lezen dat jij hier ook mee worstelt. Super herkenbaar!! Knap dat je de stap hebt gezet om er hulp bij te zoeken. Hopelijk helpt diegene je prettig en kom je weer meer in je eigen kracht.
  Ik worstel op het moment ook erg met n druk jong gezin(3kids) en mn behoefte aan me-time. Ik ga stappen hierin zetten om nog meer aan mezelf te denken waar mogelijk. Ik kijk uit naar je openhartige vlog. Een vlogje kijken is ff me time hihi Jullie zijn n leuk gezin! Liefs

 • Arjanne
  29 maart 2019

  Hoii Kelly,
  Ik heb je video van vandaag gezien..
  Knap dat je dit zo durf te delen!
  Ik snap dat je het moeilijk hebt.. Je bent een dappere, sterke vrouw die het beste zoekt voor zichzelf en haar gezin! Ook moeilijke dingen moeten gezien worden, die heeft iedereen.. Ik kijk elke keer weer met plezier naar je vlogs! Liefs Arjanne

 • Isa
  30 maart 2019

  Hoi! Dt-foutjes in je artikel 🙈. Verder veel succes met het vinden van je innerlijke rust.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.