Personal note: even kletsen

kelly23

Het is maandagavond 22:00 en ik zit met mijn laptop op bed deze personal note te typen. Een blogje om weer even met jullie bij te kletsen, hoe het nu gaat, wat er allemaal speelt achter de schermen etc. Lees het als een gesprek tussen jou en mij. We zijn zondagavond teruggekomen van vakantie en inmiddels bijna helemaal bij met de was en is het huis weer wat meer op orde. Het normale ritme is weer begonnen.

Het normale ritme waarin Lana weer naar de peuterspeelzaal gaat (2 ochtenden per week) en een dagje bij de gastouder is. En wanneer ik terugkom van vakantie dan is het ook altijd chaos. Chaos in mijn hoofd, in mijn mailbox en heb ik een flinke to-do lijst. Je zult het vast wel herkennen, na een vakantie ben je uit je ritme, is er van alles wat gedaan dient te worden en weet je bijna niet waar je moet beginnen. Ik zie het als iets positiefs, er wachten leuke opdrachten op mij en ik kan mij weer bezighouden met dat wat ik het liefst doe: bloggen, vloggen en alles daaromheen. Maar na zo’n vakantie is dat net even drukker als anders.

Ook de meisjes zijn een beetje uit hun ritme. Die wekker vanmorgen was dan wel heel vroeg. Dat merkte ik vooral aan Lana die even moest wennen aan het wat sneller aankleden, ontbijten, etc. Het bij het afscheid van mij bij de peuterspeelzaal even lastig vond dat ik wegging etc. Gelukkig had ze er een hele leuke ochtend gehad. Aan Aimy merk ik vooral dat ze nog veel moe is en aan het bijkomen is van de vakantie en het andere ritme.

Morgen gaat de wekker weer op tijd om Lana naar de gastouder te brengen. Voor Aimy hebben wij voorlopig niet het plan om gastouderopvang af te nemen, maar ik merk dat dit nu ze ouder wordt wel wat complexer is in combinatie met mijn werk. Ze slaapt al wat minder overdag waardoor ik minder aan werken toe kom. Ik werk niet op de momenten dat de meisjes wakker zijn, dus nu ze wat meer wakker is, ben ik een beetje zoekende naar een balans. Gelukkig werkt Yannick heel onregelmatig wat hem ook wat meer vrijheid geeft in zijn werktijden waardoor hij ook meer tijd heef voor de kinderen.

Na een week vakantie en genieten van lekker veel eten en rustig aan doen, ben ik ook weer begonnen met het bijhouden van mijn voeding via Weight Watchers, dat geeft veel houvast. Ik deel binnenkort een artikel waarin ik vertel over het stabiliseren van mijn gewicht na het afvallen en hoe ik dit nu allemaal doe.
Ik vind het fijn om weer in een normaal eetritme te komen. Dat merk ik ook aan mijn bloedsuikers die naar mate de vakantie vorderde, steeds meer ontregeld raakten. Dat is gelukkig nu weer wat meer op orde. Binnenkort overweeg ik een overstap te maken qua medicatie. Dan ga ik van insulinepomp terug naar de ‘oldskool’ insulinepennen. Zo’n stap maak je niet zomaar, dat betekent even flink ontregeld raken, intensiever contact met mijn medische team en dan hopen dat dit toch weer beter gaat bevallen dan de pomp. Een spannende stap maar ik denk dat dit na 5 jaar pompgebruik toch fijner gaat zijn, ik kan niet echt uitleggen waarom.

Dit was zo’n beetje een kletsupdate van hoe het nu gaat met mij. Voor jullie gaat er veel leuks aankomen (denk ik). Zo gaat vandaag om 10.00 de eerste Mallorca vakantie vlog online op mijn Youtube kanaal en zal later deze week het tweede deel volgen. Er komen nog wat artikelen online over de vakantie, er zijn leuke plannen gaande achter de schermen dus ik kan er na de vakantie weer helemaal tegenaan vol inspiratie voor (denk ik) leuke dingen.

Ik ben benieuwd of jullie een leuke zomer hebben gehad en of jullie ook weer helemaal in het ritme zitten. Gaan jouw kindjes (of je kindje) weer naar de opvang/school/peuterspeelzaal? We hebben gelukkig nog een lekkere nazomer voor de herfst kan beginnen. Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

40 reacties

 • Elisabeth
  14 september 2016

  Lekker bijgekletst! En wat fijn dat je begint te stabilliseren. Qua gewicht en bloedsuikers!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Terug naar één keer per week in bad…My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  14 september 2016

  Het is inderdaad altijd weer even wennen na je vakantie. Lastig he om je werk on te plannen met kinderen om je heen? Mijn kinderen gaan naar school, maar zelfs nu werk ik ook waar zij bij zijn. Dat deed ik ook toen ze nog kleiner waren. Ik man eigenlijk ook niet anders. Ons bedrijf gaat 24/7 door en sommige mails of offertes kunnen gewoonweg niet wachten. De kinderen weten niet beter dan dat ik soms in hun bijzijn moet werken. Ze zijn ermee opgegroeid. Ik nam ze soms zelfs mee naar zakelijke afspraken en om bestellingen op te halen. Maar ik ben niet alleen maar aan het werk hoor. Er is genleg tijd om leuke dingen te doen met mijn kinderen. Welkom terug Kelly!!!!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Wat ga ik doen als klassenmoeder/klassenouder?My Profile

 • Ellen
  14 september 2016

  Hier was het ook druk na de vakantie. Op het werk is het altijd druk als ik weer kom. Best chaotisch ook. Qua slapen hebben de kinderen er weinig last van gelukkig. We zijn nu weer 2 weken ruim aan het werk maar de druk lijkt nog niet minder te worden. Hopelijk snel weer wat rustmomenten. ?
  Ik ben benieuwd naar de nieuwe vlog!
  Ellen onlangs geplaatst…Wat er veranderde toen ik moeder werdMy Profile

 • Josan
  14 september 2016

  Ja, inmiddels heb ik weer wat ritme. Maar na 2 weken Turkije was ik mijn (blog) ritme ook een beetje kwijt. Eerlijk gezegd kon het me ook niet zoveel schelen. Na alle quality time met de kinderen en extra tijd voor mijzelf wilde ik dat ritme na de vakantie ook zoveel mogelijk voortzetten. Niet realistisch tegenwoordig zitten ze weer op school en blog ik ‘s avonds weer.
  Josan onlangs geplaatst…5 situaties waarin ik het beter weet….denk ikMy Profile

 • Carlijn
  14 september 2016

  Welkom terug! Het is altijd even zoeken naar ritme na een vakantie waarin alles relaxed was en waarin geen wekker gezer hoefde te worden. Hopelijk zit je zelf snel weer in het ritme zodra je meisjes ook weer gewend zijn. Lijkt me lastig een balans te vinden tussen werk en privé nu Aimy meer wakker is. Daar worstelde ik als deels thuiswerkende mama ook mee. Gelukkig werkt je man onregelmatig. Succes met alles!
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: mijn ervaring met zelf laten eten (Rapley-methode)My Profile

 • Marije
  14 september 2016

  Spannend, zo’n overstap naar andere medicijnen! Veel succes daarmee! Mijn kleine gaat nog niet naar de opvang en ik ben dat ook niet van plan te doen, maar zeg nooit nooit 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Cocobelt + winactieMy Profile

 • Nicole
  14 september 2016

  Welkom terug! Hier is het alweer week 2 van de peuterspeelzaal en ze doet het super daar. Merk dat ze meer losser is dan voor de vakantie maar ze voelt zich ook erg groot nu ze zo goed als zindelijk is..
  Nicole onlangs geplaatst…Mijn gezichtsverzorging in de ochtend – reviewMy Profile

 • Marije
  14 september 2016

  Welcome back. Voor je het weet zit je zo weer in het ritme. Spannende stap om van je insuline pomp af te stappen.
  Marije onlangs geplaatst…Woman Crush Wednesday: Olcay GulsenMy Profile

 • Frederique
  14 september 2016

  Wij hebben ook ineens een ander ritme, want sinds drie weken zit onze kleine meid op school. Ze heeft het super naar haar zin. Elke ochtend wordt ze vrolijk wakker, omdat ze naar school mag. Ook de eerste dag ging gelijk goed, de enige die een paar traantjes moest laten, was mama 😉
  Frederique onlangs geplaatst…Weight WatchersMy Profile

 • sabrina
  14 september 2016

  Welkom terug! Hier zijn we al dikke maand terug aan de gang, het gewone leventje gaat weer zijn gang, de tijd vliegt! Nu aftellen naar zaterdag want dan is mijn trouwdag…. whaaaaaa zoo spannend. Fijn week
  sabrina onlangs geplaatst…terrible 2My Profile

 • Leonie
  14 september 2016

  Wat rete spannend dat je een medicatieoverstap gaat maken! Wij hebben een hele bijzondere zomer..
  De geboorte van ons mupke!
  Een ritme ken ik nog niet, helaas. Met een kleine van 6 weken.. Elke dag is anders, elke dag zijn de voedingstijden anders. Dat maakt t wel zwaar.. Ik hoop toch echt dat er binnenkort wat meer ritme in komt.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Mamaupdate #4 – Gelukkig, dipje en kolvenMy Profile

 • Tamara
  14 september 2016

  Ohh herkenbaar, hier was het ook weer even zoeken naar een ritme na de vakantie. Gelukkig hebben we dat redelijk gevonden!
  Tamara onlangs geplaatst…Als mijn peuter Instagram zou hebben.My Profile

 • karlien
  14 september 2016

  Wat knap dat je helemaal niet werkt als je kinderen wakker zijn. Ik moet soms wat dingen doen voor werk of mijn blog.

  Hopelijk gaat de stap qua medicatie zonder al te veel problemen!
  karlien onlangs geplaatst…Anserdennen theehuys, thee bij Nationaal Park DwingelderveldMy Profile

 • Vanessa
  14 september 2016

  Leuk om te lezen! Het is normaal dat je even moet zoeken naar je ritme als je op vakantie bent geweest, dat komt vast helemaal goed. Ik ben alvast heel benieuwd naar je Mallorca vakantievlogs dus ik ga straks zeker een kijkje nemen op Youtube 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…10 redenen waarom ik niet zonder mijn iPhone kanMy Profile

 • Marijke
  14 september 2016

  Knap dat je helemaal niet werkt als de meiden bij je zijn. Ik ben af en toe wel bezig met mijn blog als mijn dochtertje lekker aan het spelen is anders zou ik het echt niet voor elkaar krijgen om alles af te krijgen!
  Marijke onlangs geplaatst…Huzaren salade makenMy Profile

 • Charlotte
  14 september 2016

  Je ziet er goed uit op de bovenste foto! Wij proberen ons ritme op vakantie zo min mogelijk te veranderen zodat we naderhand weer minder hieven te wennen. Maar de laatste keer dat we op vakantie waren was alweer een jaar geleden dus het kan komend jaar zomaar anders zijn haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Outfits of the week: met buikjeMy Profile

 • Romy
  14 september 2016

  Ik kan me voorstellen dat het weer even lastig is om in het ritme te komen na de vakantie, maar het scheelt zeker dat je je werk zo leuk vindt 🙂 Ik ben heel benieuwd naar je nieuwe blogposts en vlogs!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn 8 favoriete hotspots in EuropaMy Profile

 • Monique
  14 september 2016

  Herkenbaar, dat zoeken naar een ritme als je net terug bent van vakantie. Lise stond gelukkig wel te trappelen om weer naar de peuterspeelzaal te gaan en ook bij de gastouder vindt ze het geweldig, dus dat scheelt. Fijn dat jullie zo genoten hebben van jullie vakantie!
  Monique onlangs geplaatst…Nog heel even mijn enige kindje | Een brief van mamaMy Profile

 • janske
  14 september 2016

  Hier zijn er vooral aan het wennen aan ons ritme met twee dochters. Dat is toch net weer even anders maar gaat verbazingwekkend goed. Onze kersverse Coco is zo’n makkelijke baby…dat scheelt enorm. Zo fijn!
  janske onlangs geplaatst…Coco’s Outfits Of The Day #1My Profile

 • Doortje
  14 september 2016

  Welkom thuis! Hier zitten we alweer helemaal in het ritme, de oudste gaat naar school en nu vinden we het ritme sneller weer terug 🙂 ik werk regelmatig waar de kinderen bij zijn, dat kan soms niet anders en hoe ouder ze worden hoe meer ze dat begrijpen en hoe makkelijker het wordt!
  Doortje onlangs geplaatst…Persoonlijke update, een nieuwe vlog en boodschappen!My Profile

 • Dita
  14 september 2016

  Wat leuk om te lezen zo’n persoonlijke update. Mila gaat op donderdag naar het KDV. Dit omdat ik op dit moment 2 lange dagen werk op het KDV/BSO (niet dezelfde locatie, wel dezelfde organisatie). Op dinsdag gaat ze een dag naar mijn schoonouders. Ik vind het wel prima zo. En lekker om weer in het ritme te zitten zo na de vakantie.
  Dita onlangs geplaatst…Genieten van een zomerse avondMy Profile

 • MetMirjam
  14 september 2016

  Wij zijn ook net terug van vakantie en alle drukte van werk / afspraken en andere dingen is direct in volle gang.. Ik moet ook echt even in het ritme komen en heb het gevoel weer opnieuw vakantie nodig te hebben haha
  MetMirjam onlangs geplaatst…Life Hack voor gezinnen met kleine kinderenMy Profile

 • Femke
  14 september 2016

  De balans zoeken met kinderen lijkt mij altijd een uitdaging. Vooral met een baby die groeit en dat gaat natuurlijk razendnel. Ik weet zeker dat jij binnenkort weer een fijn ritme hebt :-). Ik ben benieuwd naar je update over weight watchers!
  Femke onlangs geplaatst…Blogmutsen & Co #36: Recepten die een succes waren!My Profile

 • Milou
  14 september 2016

  Leuk om zo een persoonlijk artikel te lezen! Ik kan me voorstellen dat je er weer even helemaal in moet komen! Vooral met twee kindjes lijkt me dat lastig! Ik krijg in februari een kindje en ik ben dan helemaal benieuwd hoe het gaat zijn na mijn zwangerschapsverlof, weer terug komen! Vooral omdat je er dan zolang uit bent! Haha

  Wat bijzonder dat je van je insuline pomp wilt afstappen, ik weet zelf natuurlijk niet hoe het is, maar ik hoor juist van veel mensen altijd positieve verhalen over die pomp!
  Milou onlangs geplaatst…Wij krijgen een….My Profile

 • Tamarah
  14 september 2016

  Na een vakantieperiode vind ik het altijd lekker om weer rust, ritme en regelmaat te hebben! Succes met het vinden van een goede balans hierin. En ook spannend lijkt me om over te stappen met de medicijnen hopelijk verloopt dat zonder teveel problemen. Wij verwachten binnenkort ons eerste kindje. Een spannende periode waarin we vast erg zullen moeten zoeken naar een balans of een regelmaat 😉 .
  Tamarah onlangs geplaatst…Nog even genieten.. autumn is comingMy Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  14 september 2016

  Hier is het normale leven ook weer begonnen. Wel lekker hoor weer een ritme!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Vijf dingen waar ik absoluut geen talent voor hebMy Profile

 • Linda
  14 september 2016

  Ik zit eigenlijk in een beter ritme als eerst. Bleek wat vitamines (lees: veel vitamines) tekorten te hebben en die zijn aangevuld dus ik kan de hele wereld weer aan, haha. Hopelijk zitten jullie ook snel weer in de flow!
  Linda onlangs geplaatst…Waarom gemengde klassen?!My Profile

 • Kirsten
  14 september 2016

  Ik heb een tijdje één dag van thuis gewerkt en intussen Lenne bij mij gehouden, maar toen ze ouder werd, merkte ik dat het niet meer mogelijk was om mijn werk nog deftig te doen. Knap dat je alles doet terwijl de meisjes slapen, want ik kan mij voorstellen dat het niet evident is om dan alles af te krijgen!
  Kirsten onlangs geplaatst…Tijd voor een pop?My Profile

 • Jaade
  14 september 2016

  ben benieuwd hoe het bevalt terug naar de insulinepen 😉 schrijf je hier hoe het gaat ?
  fijne dag !!!!

 • rachel
  14 september 2016

  leuk logje! hier ook alles weer naar school waarvan 1 naar de middelbare dus dat was spannend maar helemaal gewend al :D. hier is het ritme al weer terug, dat was eigenlijk al na een dag of 3 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 11 september ’16My Profile

 • Annemijn
  14 september 2016

  Fijn om te lezen hoe het met jullie gaat. Ik herken de chaos na een vakantie wel hoor. Het is altijd weer even wennen om terug in een ritme te komen. Bijzonder dat je terug overstapt naar de insulinepen. Ik ben benieuwd!
  Annemijn onlangs geplaatst…Woonaccessoires die ik wel in mijn huis zou willen hebbenMy Profile

 • Malou
  14 september 2016

  Nomi gaat nog niet naar de peuterspeelzaal of opvang, dus we hebben geen ander ritme na de vakantie. Ik merk wel dat haar ritme een beetje is veranderd na de geboorte van Lenn.
  Malou onlangs geplaatst…De ultieme relatietest; samen Ikea meubels in elkaar zettenMy Profile

 • Jessica
  14 september 2016

  Heerlijk om weer bijgekletst te zijn! Je merkt hier in de omgeving dat de scholen inderdaad weer zijn begonnen. Geen krijsende kinderen meer in de tuin naast ons haha (en nee ik heb niks tegen gillende kinderen, maar deze kunnen gewoon niet eens op normale toon praten hahaha)
  Jessica onlangs geplaatst…Geen woorden, alleen foto’s TAGMy Profile

 • Leonie van Mil
  14 september 2016

  Leuke bijklets blog en ja het is na vakantie ook altijd even chaos hier. Als je niks hoeft, is het altijd zo makkelijk om alles los te laten. Oppakken is vaak moeilijker. Maar eenmaal weer in het ritme is het al snel weer als vanouds. Bloggen in combinatie met de kleine wordt voor mij ook steeds lastiger. Minder slaap, maar ik merk ook steeds meer behoefte aan aandacht. Ik ben dus echt continu met hem bezig als hij wakker is. Succes met het vinden van een nieuw ritme. Maar inderdaad fijn dat je man er zo af en toe kan zijn.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Waarom ik mijn kindje onherkenbaar laatMy Profile

 • Nicky de Jong
  14 september 2016

  Leuk deze update! Ik heb geprobeerd om mijn dochter in een ‘ritme’ te houden tijdens onze vakantie. Ze heeft altijd veel moeite om weer in haar schoolritme te komen waardoor we na een tijdje maar hebben besloten om in vakanties ook een regelmatig ritme aan te houden. Het scheelt een hoop sacherijnigheid van mams en dochter haha
  Nicky de Jong onlangs geplaatst…Mandy cardigan black offwhite (M)My Profile

 • Nicetobeout
  14 september 2016

  Ik ben nog heel erg een ritme aan het zoeken aangezien wij pas ouders zijn geworden van een zoontje. Hij is nu net een maandje oud.

 • Jodi - liefthuis
  14 september 2016

  Ik moet na de vakantie ook echt altijd even bijkomen van de vakantie ? Spannend met je verandering van medicatie
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Shoplog Amerika: Victoria’s Secrat, Sephora, & other stories, Forever 21My Profile

 • Lisette
  14 september 2016

  We zitten weer heerlijk in het ritme, heel fijn! Beide kids gewend .. oudste in groep 3, jongste in groep 1 .. en ze hebben het goed naar de zin beide 😀 Maar persoonlijk zou ik wel weer vakantie willen, lekker alles doen zonder benul van tijd .. 🙂
  Lisette onlangs geplaatst…De HealthboxMy Profile

 • Kelly
  14 september 2016

  Heerlijk zo’n kletsupdate 😀 ik heb de hele vakantie verbouwd en ben nog niet in het ritme maar dat geeft niet haha. Werken moet ik toch haha
  Kelly onlangs geplaatst…Chitchatten #13 Eerste week samenwonenMy Profile

 • Mariska
  16 september 2016

  Vanaf een maand of 3-4 komt er meer ritme in 🙂 Als ze echt overgaan op 3 slaapjes overdag. Vind zelf het boek van Stephanie Lampe (zo krijg je een blije baby) hier handig voor om een beetje te weten wat je kunt verwachten en ook hoe je daar op kunt inspelen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.