Personal Note: Over de helft van de zwangerschap, hoe gaat het nu?

Facetune-7

Ik ben alweer over de helft van de zwangerschap en het leek me leuk om even bij te kletsen met een personal note. Ik zal af en toe de KC Photodiary gaan afwisselen voor een personal note of klets update, omdat het soms een beetje dubbelop voelt om zowel de weekvlog als de photodiary te delen (al hoor ik van jullie en zie ik aan de statistieken dat beiden enorm goed in de smaak vallen) en omdat hoe verder ik kom in mijn zwangerschap, ik soms ook minder meemaak en dan meer behoefte heb om gewoon van me af te typen. Enfin, ik wissel het dus soms een beetje af. Ik ben 23 weken zwanger nu ik dit typ, we zijn dus over de helft en ik merk dat enorm relaxt zwanger ben.

Mijn behandelend arts zei het ook al; Kelly, wat ben je rustig en relaxed. De bloedsuikers gaan goed, je maakt je veel minder druk om je kleintje en er hangt een hele relaxte ‘vibe’ om je heen (ik heb een relatief jonge arts). En dat kan ik alleen maar beamen. Soms heb ik nauwelijks door dat ik zwanger ben en zijn het de weekvlogs en updates die me nog even pas op de plaats geven om er beter bij stil te staan. Ik vergeet steeds weer buikfoto’s te maken wat ook wel zonde is, maar het schiet er gewoon bij in. De zwangerschap vliegt aan me voorbij en ik maak het minder bewust mee ofzo, dat is wel jammer want het is namelijk de laatste keer. Toch vind ik het prettig dat ik er zo rustig en relaxed in sta. De stress met name in de tweede zwangerschap, hoef ik liever niet weer mee te maken.

Waar ik in de vorige zwangerschap enorm bijna obsessief bezig was met alle voorbereidingen (op tijd beginnen met het kamertje, alle spullen bij elkaar zoeken, vooruit werken voor mijn verlof en al vroeg plannen maken om niet meer zo veel afspraken buiten de deur te hebben vanaf een X aantal weken), komt het nu zoals het komt. Lees: Alles moet nog gedaan worden 😉 Ik werk  wel vooruit voor mijn verlof, maar ik ervaar er niet zo’n druk van. Ik plan alles goed met mijn passion planner en mocht er eens een blog niet online komen, so be it. Ik ben niet meer in de avonden of weekenden aan het werk en plan mijn werkdagen al veel efficiënter in. Dit was de vorige zwangerschap wel anders. Ik wou dat iedere zwangere vrouw bij de eerste zwangerschap al zo relaxed en kalm kon zijn, als bij een derde zwangerschap haha. Uiteindelijk beginnen we vanzelf aan dat babykamertje (in onze slaapkamer), het verzamelen van alle spullen want vrijwel alles hebben we wel in huis of is zo bij gekocht wanneer ze toch vroeger komt dan gepland. Ik ben er vrij rustig onder.

Schermafbeelding 2017-06-06 om 10.25.08

Qua gezondheid gaat het redelijk goed. Natuurlijk heb ik kwaaltjes en symptomen. De bekende vermoeidheid die soms ineens overvalt bijvoorbeeld, meer eetlust (tja, haha) en af en toe spelen mijn bekken op wanneer ik te druk ben geweest. Mijn buik wordt aanzienlijk groter en dat voel ik lichamelijk wel, je sjouwt zo’n buik toch de hele dag mee en met draaien in bed kan dit weleens wat langzamer gaan, maar dat hoort er gewoon bij. En ik kampte afgelopen week weer met een blaasontsteking, maar what’s new, er gaat bijna geen kwartaal voorbij zonder blaasontsteking dus in die zin is dat vrij normaal. Ik gebruik een antibiotica kuur en die slaat al goed aan.

Ik zit gewoon heel goed in mijn vel, merk dat ik alles prima onder controle heb qua werk, gezin en privé (op het chaos huishouden na dan haha) en dat ik veel plezier heb in mijn werk en alles wat daarbij komt kijken. Dat is goud waard en dat heb ik mede allemaal te danken aan jullie!! Dat mag gewoon telkens gezegd worden vind ik. Nu aftellen tot we op vakantie gaan, wat heb ik daar enorm veel zin in!

Dit was even een personal note om met jullie bij te kletsen. Hoe gaat het met jullie? Dankjewel weer voor het lezen van mijn blog!!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

31 reacties

 • Frank
  8 juni 2017

  Gelukkig gaat het goed bij je en blijf je relaxed onder je zwangerschap! Hopelijk blijft dit tot het einde zo. We hebben thuis te maken met een zoon die onze filmavond of nachtrust verstoord.. achja de sprongetjes horen erbij ??
  Frank onlangs geplaatst…Opa verteltMy Profile

 • Leonie van Mil
  8 juni 2017

  Wat fijn dat het zo goed gaat en dat je zo relaxed eronder bent! Extra genieten!
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Zomerdoelen 2017 update #2My Profile

 • Femke
  8 juni 2017

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat. Ik hoor om mij heen vaak dat een tweede of derde zwangerschap vaak al een stuk relaxter is als de eerste. Ik snap het ook wel, de eerste keer is natuurlijk alles nieuw. Ik hoop dat het de komende tijd ook zo lekker blijft gaan!
  Femke onlangs geplaatst…Review: KIKO Lasting Gel EyelinerMy Profile

 • Patricia
  8 juni 2017

  Fijn zeg dat je zo relaxt bent. Dat was ik ook, terwijl ik anders echt een miep paniek ben. Zoontje is nu tien weken en ben alles langzaam weer aan het oppakken.
  Patricia onlangs geplaatst…IVN Slootjesdagen: 10 en 11 juni in heel NederlandMy Profile

 • Nicole
  8 juni 2017

  Oh ik stond nu ook heel anders in de zwangerschap dan bij de eerste. Aan de ene kant wel minder naïef dus was wel gespannen voor bepaalde controles etc. Maar aan de andere kant ook relaxter en inderdaad de dingen kwamen wel. Vandaag precies 40 weken zwanger en ben zoooo benieuwd!
  Nicole onlangs geplaatst…Uitgerekende datum: het eerste pakjeMy Profile

 • Stefanie
  8 juni 2017

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je lekker relaxed bent! Als ik naar je vlogs kijk dan zie ik dat ook echt aan je. 🙂
  Stefanie onlangs geplaatst…Van speelhuisje naar kippenhokMy Profile

 • Josan
  8 juni 2017

  Grappig he hoe je bij elke zwangerschap meer relaxed wordt. En het stomme is dat je dat pas ziet als je het vaker gedaan hebt en terug kijkt. Maar het is een goede voorbereiding op het leven met meer kinderen dan moet je op een gegeven moment wel.
  Josan onlangs geplaatst…Num Noms in a jar review + winactieMy Profile

 • Anouk
  8 juni 2017

  Heerlijk om te lezen dat het zo goed gaat <3 Volhouden maar!
  Anouk onlangs geplaatst…Kamperen met een baby…My Profile

 • Maaike
  8 juni 2017

  Wat fijn dat je zo goed in je vel zit! Hopelijk blijft dat zo!
  Maaike onlangs geplaatst…Fotograferen tijdens een weekendje weg in Egmond aan ZeeMy Profile

 • simpel, met een snufje liefde
  8 juni 2017

  Wat fijn dat het zo goed gaat.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Geld besparen: Kliekjesdag!My Profile

 • Marloes
  8 juni 2017

  Oh wat fijn dat je zwangerschap zo relaxt verloopt! Goed ook dat je de boel, de boel kunt laten ? geniet er nog even van want het gaat zo snel voorbij!
  Marloes onlangs geplaatst…Getest: doTERRA, natuurlijke producten met essentiële oliënMy Profile

 • Inez
  8 juni 2017

  Wat fijn dat het goed gaat en je zo relaxed bent!

  Ik mis je photo diary echt enorm. Ik ben nogal een oldskool bloglezer, ben niet zo’n fan van weekvlogs, dus ik vind het oprecht jammer dat je die soms inwisselt voor een artikel. Photo diary’s blijven superleuk, hoe saai je week ook is. Geeft mij bijv het gevoel dat het niet erg is om soms een saaie week te hebben.

 • Kelly Caresse
  8 juni 2017

  He Inez, heel erg bedankt voor deze comment, goed om te lezen dat de photodiary zo goed ontvangen wordt en niet dubbelop of saai is. Ik neem je comment mee thanks!! 🙂

 • Romy
  8 juni 2017

  Echt fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat en dat je zo ontspannen bent. Je straalt ook echt een soort rust uit op de foto hierboven.
  Romy onlangs geplaatst…10 leuke dingen om te doen in de zomerMy Profile

 • Monique
  8 juni 2017

  Wat fijn dat je zo ontspannen bent. Probeer dat vast te houden! Bij mij zorgden vooral de hormonen ervoor dat ik alles op tijd klaar wilde hebben en dat leverde toch ook wel wat stress op…
  Monique onlangs geplaatst…Ik had nooit gedacht dat ik als moeder…My Profile

 • Leonie
  8 juni 2017

  Wat fijn om te lezen dat t zo goed met je gaat! En binnenkort lekker op vakantie, leuke vooruitzichten hoor.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamaupdate #41 – Hapje voor mamaMy Profile

 • Marianne
  8 juni 2017

  Ik merk ook dat mijn tweede zwangerschap aan me voorbij vliegt! Nog niets voorbereid, nog niet eens namen bedacht, maar ook al ruim over de helft… Heb wel meer kwaaltjes dan de vorige keer, dus dat maakt het weer minder relaxed. Ach, elke zwangerschap is anders 🙂
  Marianne onlangs geplaatst…Unboxing: Vegan en groene verzorgingsproductenMy Profile

 • Sylvia
  8 juni 2017

  Wat heerlijk dat je er nu zo relaxed onder bent. Ik wens je nog een hele mooie voorzetting van je zwangerschap en heel veel genieten natuurlijk!
  Sylvia onlangs geplaatst…Update: Persoonlijke & blogdoelen 2017My Profile

 • Essma
  8 juni 2017

  Heerlijk die relaxte vibe! Ik herken het ook een beetje. ? Met 38 weken zwangerschap gingen wij namelijk nog verhuizen?…ik bleef vrij relaxt! Fijn voor je hoor!
  Essma onlangs geplaatst…Caption the photo #5My Profile

 • Kelly
  8 juni 2017

  Heerlijk toch om er zo relaxed in te staan ! Geniet er maar lekker van. Met mij gaat alles goed, heel druk zo vlak voor de zomervakantie.
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #188 laden, lossen en oma’s birthdayMy Profile

 • Lisette
  8 juni 2017

  Fijn hoor dart het zo goed gaat! Enne… info plaats van op de boerenkool gaat de slasaus nu dus op je buik? 😉
  Lisette onlangs geplaatst…Adam Zkt Eva VIPS: welke sterren geven zichzelf bloot?My Profile

 • rachel
  8 juni 2017

  heel fijn te horen dat je je goed voelt lieverd ook kwa gezondheid 😉 xxx
  rachel onlangs geplaatst…Ali is binnen!My Profile

 • Jodi - liefthuis
  8 juni 2017

  Wat heerlijk om te lezen. Hoe het ooo mocht gaan deze weken heb je in de pocket. Lekker positief, rustig en relaxed. Heerlijk
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Bumpdate week 23 & 24: Rare cravings, fysiek zware week en klussen..My Profile

 • karlien
  8 juni 2017

  Super dat het zo goed met je gaat! Heel veel plezier op vakantie alvast.
  karlien onlangs geplaatst…Gezinsvakantie Curacao: onze ervaring + kostenindicatieMy Profile

 • Rachel
  8 juni 2017

  Fijn dat je je goed voelt. Alleen maar lekker als je af en toe de zwangerschap kan vergeten. Geeft aan hoe goed het gaat.
  Rachel onlangs geplaatst…Een dag uit m’n leven. VerjaardagseditieMy Profile

 • Fenna
  8 juni 2017

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Hopelijk kan je zo lekker blijven genieten tot het einde van de zwangerschap maar dat komt vast helemaal goed als je dit vast blijft houden 😉
  Fenna onlangs geplaatst…Babykleding shoplogMy Profile

 • MessyMommy
  8 juni 2017

  Op een roze wolk en tegelijkertijd met beide voetjes op de grond. Leuk om je te volgen en heel herkenbaar die relaxtmodus! You rock, mommy to be!

 • Sanne
  9 juni 2017

  Fijn dat het zo goed gaat!
  Maar doe alsjeblieft niet minder photodiaries!
  Ik kijk / lees deze altijd en de vlogs niet, dus zeker niet dubbelop.
  En is toch juist niet erg als het saai is, dat heeft iedereen wel eens en dat houdt het ook echt toch ?
  Fijn weekend!

 • Cynthia
  10 juni 2017

  Heerlijk dat het zo goed gaat. Eigenlijk is dat een wondertje! Dus geniet.?
  Cynthia onlangs geplaatst…Tip voor het schrijven van een top VerslagMy Profile

 • Gwen
  11 juni 2017

  Fijn dat het je er zo relaxed onder kan zijn deze keer!
  En groot gelijk heb je, als er een keer een blog niet online kan; so be it.

  Geniet er nog van! Voor je het weet zit je zwangerschap er alweer op.. (zo ervaar ik het zelf nu tenminste ;p )
  Gwen onlangs geplaatst…Update: 30 wekenMy Profile

 • Margje
  11 juni 2017

  Ik ben op dit moment alweer bijna 23 weken zwanger. Ik ben er ook heel relaxt om. Ik werk nog 40 uur en voel me super. Natuurlijk op de kleine kwaaltjes na, maar ach, ik mag zeker weten niet klagen. Ik heb me tot nu toe alleen maar goed gevoeld.

  Alleen maar fijn dat jij er relaxter onder bent. Geniet verder van je zwangerschap
  Margje onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 1 t/m 12My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.