Wat doe jij van 9 tot 5? Pelpina is thuiswerkmama

watdoejijvan9tot5colla

 Pelpina is thuiswerkmama en maakt video’s: ‘Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik jullie ga vragen wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of thuisblijfmoeder, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het inspirerende verhaal van Pelpina. Zij is moeder van twee kids, heeft een eigen bedrijf in het maken van video’s en als work at home mom is ze een hele bezige bij. Benieuwd naar haar dagritme en haar ervaringen als thuiswerkmama? Lees dan zeker dit interview om meer over Pelpina te weten te komen.

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Pelpina, en ik maak video’s. Dat doe ik al heel lang (een soort uit de hand gelopen hobby), en sinds ik mama ben (2 schatten van jongens), maak ik vooral veel video’s over moeder zijn.
Wat maakt deze bezigheid voor jouw zo interessant en leuk? 
Het is de perfecte combinatie van mijn belangrijkste baan: het opvoeden van twee kinderen, met mijn passie: video’s produceren!
En dat kan dus echt over van alles gaan…hoe je een peuter aan groente krijgt, mijn bevalling ‘aftermath’, knutsel video’s met mijn oudste zoontje Liam, en zelfs een video over waarom het normaal zou moeten zijn om in het openbaar borstvoeding te geven.
Het is een voorrecht om thuis te kunnen zijn met de kinderen, ze worden namelijk veel te snel groot. Ik vind het fijn om er voor ze te kunnen zijn, vooral in de kleine momenten: samen wat drinken met een koekje, even naast ze op de bank kruipen, of een knuffel als ‘t niet zo lekker gaat.
Ik heb er hard voor gewerkt om dat mogelijk te maken: m’n eigen bedrijf, zodat ik thuis kan zijn met de kinderen. Maar makkelijk is het niet hoor, vanuit huis werken als je mama bent. Het is juist behoorlijk pittig, ik kijk soms jaloers naar m’n man als ‘ie ‘s ochtends om 7 uur de deur uit stapt!
Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
Als klein meisje was ik al geobsedeerd door media. Toen ik een jaar of 4 was, kreeg ik een knalgele cassette recorder voor m’n verjaardag. Daar heb ik jarenlang allerlei zelfbedachte audio-shows mee opgenomen (en nee…die tapes zullen het daglicht noooooit meer zien haha!). Toen ik 13 was, begon ik met presenteren bij de lokale radio, en op m’n 19e ben ik naar Amerika verhuisd waar ik mijn droombaan als TV presentator heb waargemaakt. Na een paar jaar voor het TV nieuws gewerkt te hebben, werd ik gevraagd om een dagelijkse podcast uit te brengen met GeekBeat.TV. Toen heb ik heel bewust de switch naar het Internet gemaakt – en zo ben ik eigenlijk in online video gerold! Inmiddels woon ik ongeveer een jaar weer in Nederland, en ben ook begonnen met Nederlandse video’s.
Dus tja… ik heb soms het idee dat ik nog precies hetzelfde doe als toen ik een meisje van 4 met een knalgele recorder was haha!
 Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk? Welke vooroordelen zijn dit en hoe ga je hiermee om?
Ik vind het erg bijzonder om te zien hoe mensen reageren als ik vertel dat ik vanuit huis werk. Vaak krijg ik een blik van “ohh…tja, dan doe jij ook wat he. Stil zitten is natuurlijk ook niet leuk”
En dan wordt snel gevraagd wat voor baan m’n man dan heeft, want wat ik doe lijkt meer een soort hobby. Laatst zei iemand zelfs tegen me: “Als jij later een echte baan hebt…”
Tja. Ik gooi er meestal een dosis humor overheen, want veel meer kun je er toch niet mee. Ik heb laatst met de FantasticMoms een video gemaakt over de vooroordelen als je vanuit huis werkt:

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
Elke dag is anders!! Davin slaapt niet altijd even lang, en mijn werkschema hangt daar wel mee samen. Maar gemiddeld ziet het er meestal zo uit:
Dagritme van een thuiswerkende moeder:
6:30 Opstaan
6:30 – 6:45 Emails/social media
6:45- 7 Mezelf klaarmaken en ontbijt klaarzetten
7:00 Liam wakker maken, eerste wasje draaien
7:10 – 7:30 met Liam ontbijten
7:30 Liam klaarmaken
7:45 Davin wakker maken, met Liam, eerste (borst) voeding
8:00 Davin klaarmaken
8:10 Even door alle slaapkamers rennen (gordijnen open, kleding e.d. opruimen)
8:15 Liam wegbrengen naar school
8:30-9  Davin krijgt papje, ik werk bij m’n laptop
9-10 Davin & huishouden.
10:00- 12:30 Davin gaat slapen, ik werk
12:30 Davin tweede (borst)voeding en evt. groentehapje, ik lunch
13:00 – 14:00 Ik werk met Davin op schoot, in de box/op speekleed, als dat lukt haha!
14:00 Liam ophalen van school
14:00 – 16:00 wat leuks doen met de kids, even naar de speeltuin, knutselen, oid (of Davin slaapt)
16:00 Koken, ondertussen werken via laptop (emails, social media etc).
16:30 Rik komt thuis, ik kan nog even werken
17:00 Avondeten, Davin (borst)voeding
18:30 Kids gaan in bad
19:30/20:00 Kids liggen in bed
20-22:00 Samen met manlief wijntje, serie kijken, en ondertussen werk ik stiekem ook nog 😉
 Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk?
Doe iets waar je echt heel blij van wordt en veel energie van krijgt. Dat klinkt heel cliche, maar het is wel echt waar. Ik denk dat als jij energie krijgt van wat je doet – dat anderen dat ook voelen. Werk keihard voor wat je wilt bereiken, want niet het beste talent wint, maar degene die het het langst volhoudt. En dat kan alleen als je iets doet waar je echt heel blij van wordt.
Dankjewel Pelpina voor het delen van je inspirerende verhaal! Ik vond het erg leuk je te ontmoeten en samen te babbelen over het werk als moeder vanuit huis voor een eigen bedrijf. Dat dat soms best pittig is maar ontzettend mooi.
Deze video over borstvoeding geven in het openbaar van Pelpina wilde ik mijn bezoekers ook zeker niet onthouden:

Ik ben benieuwd naar jullie reacties op het inspirerende verhaal van Pelpina, neem ook zeker een kijkje op haar Youtube kanaal om meer van haar werk te zien. Laat je reacties achter in de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

29 reacties

 • Marloes | Budgetproof.nl
  28 november 2014

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek <3 Ik schrijf van 09:00 tot 17:00 voor een baas (werk als copywriter) en dan schrijf ik van 18:30 – 00:00 ook nog voor mezelf :P.

 • Annemijn
  28 november 2014

  Wat een mooi inspirerend artikel! Ik ga zeker video’s kijken!
  Annemijn onlangs geplaatst…Unboxing Beautybox november 2014My Profile

 • Manon
  28 november 2014

  Inspirerend artikel! Zeker een mooie tip om te doen waar je echt gelukkig van wordt. Ik heb toevallig de afgelopen weken zo zitten dubben wat ik met m’n toekomst aan moet, omdat ik het niet zo zag zitten om met m’n huidige opleiding te gaan werken. Ik ben bijna klaar, dus ik maak de opleiding nog af. Maar dan ga ik op zoek naar een parttime baan en ga ik ernaast nog een opleiding Gewichtsconsulent volgen, zodat ik daarna kan doen wat ik écht leuk vind! 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Tag: Sporty GirlMy Profile

 • Hanneke
  28 november 2014

  Leuke rubriek! Het hele blog/ YouTube gebeuren blijft voor veel mensen ver van je bed show. Ik ben wat ouder dan de gemiddelde blogger denk ik (29) en van mijn generatie zijn er -in mijn omgeving- vaak vragen over en soms ook wat scheve blikken. Stoer dat zij hier gewoon fulltime voor kiest. En jij ook uiteraard :)..

 • ingrid
  28 november 2014

  Wat interessant om te lezen hoe een thuiswerkschema eruit ziet! Het lijkt me heerlijk om thuis te kunnen blijven bij je kinderen, maar het lijkt me wel heel moeilijk om efficiënt te werken als ze zo je dag dirigeren. Plus dat er zoveel andere huishoudelijke taken zijn om je af te leiden, ik denk niet dat ik voldoende productie zou kunnen draaien 😉

 • Kimberley
  28 november 2014

  Wat een mooie boodschap Pelpina! Zeer inspirerend verhaal. Ik kan nog steeds niet geloven dat mensen niet begrijpen dat je van een blog/YouTube kanaal prima rond kan komen als je het goed doet. Wat is daar toch zo moeilijk aan om te begrijpen?
  Kimberley onlangs geplaatst…Mijn eetdagboekje #3My Profile

 • Marion
  28 november 2014

  Geweldig! Het is zo waar wat ze zegt! Doen waar je energie van krijgt. Je moet natuurlijk het geluk hebben dat het financieel kan, maar als dat zo is dan is het het beste wat je kan doen!
  Marion onlangs geplaatst…Blaas je herfststukje nieuw leven inMy Profile

 • Nicole
  28 november 2014

  Wauw zij is echt haar droom achterna gegaan.. Ook mooi om te lezen dat ze al heel jong wist wat haar droom was!
  Nicole onlangs geplaatst…Nieuwe telefoon: hoe kies je?My Profile

 • Simone
  28 november 2014

  Oh wat leuk!! Ik kende haar helemaal niet, extra leuk!
  Simone onlangs geplaatst…Spam je blog / webshop / social media!My Profile

 • Diana Carlton
  28 november 2014

  Wat een mooie boodschap! Daar kan ik mij helemaal in vinden. Ik ga vanavond eens wat filmpjes van Pelpina bekijken.
  Diana Carlton onlangs geplaatst…Review: Vtech Storio 2My Profile

 • Lauriëtte
  28 november 2014

  Leuk kanaal! Ga zeker eens een kijkje nemen 🙂
  Lauriëtte onlangs geplaatst…De oplossing; Hardlopen met EvyMy Profile

 • Linda
  28 november 2014

  Dat lijkt me zo leuk om te doen, als copywriter werken 🙂
  Ik ben momenteel werkloos en hard op zoek naar een baan, tips? :p
  Linda onlangs geplaatst…Muziek | Christina Perri.My Profile

 • Dita
  28 november 2014

  Erg leuke rubriek! Lijkt me mooi dat je echt kunt doen wat je het liefst zou willen! Ik doe dat trouwens ook al grotendeels dus heb geen klagen 😉
  Dita onlangs geplaatst…De 25 food vragenMy Profile

 • Nelleke
  28 november 2014

  Ik ben erg benieuwd naar haar video’s, ga meteen kijken 😀
  Nelleke onlangs geplaatst…Waarom wij zo’n grote eettafel hebbenMy Profile

 • Beautydagboek
  28 november 2014

  Wat een leuke vrouw! En ze komt zo vrolijk over (heb haar YouTube intro gekeken). Ik vind het knap hoe ze alles combineert.
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Early Christmas Shopping WishlistMy Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  28 november 2014

  Pelpina wat ben je een mooie vrouw!

  Knap dar je thuis werkt, dit is nog moeilijker dan op kantoor zitten.
  En yayyyy voor de BV filmpjes!!

  Ik vind dit een heel leuk rubriek.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Pimple, pimle hurray, 31 turned 13My Profile

 • monique
  28 november 2014

  Ik kende haar nog niet, maar wat een leuke filmpjes zeg! 🙂
  Er word snel geoordeeld over thuiswerken, alsof je dan minder doet. Zo vervelend!
  monique onlangs geplaatst…DIY Jingle Bell Rietjes.My Profile

 • Sarah
  28 november 2014

  Leuke interview ook heel veel herken ik in mezelf terug. Ik maak geen video’s maar bloggen kost erg veel tijd met 2 kleintjes die ook nog eens niet naar school gaan.
  Sarah onlangs geplaatst…25 Food Vragen TaggMy Profile

 • Eline
  28 november 2014

  Wat een leuk mens lijkt me dat zeg!
  Eline onlangs geplaatst…Makkelijke spaghettisausMy Profile

 • Vanessa
  28 november 2014

  Leuk om te lezen! Lijkt me zo frustrerend dat mensen je baan niet serieus nemen omdat je van thuis werkt.
  Vanessa onlangs geplaatst…Catrice Viennart C03 Klimt’s Ardent Kiss Shimmer Lip ColourMy Profile

 • Dhini
  28 november 2014

  Wat goed gepand met lange tijdlijstje
  Dhini onlangs geplaatst…Handmade geurkaarsen – Waxmelts.nlMy Profile

 • Milou
  28 november 2014

  Wat gaaf dat je dat ook allemaal nog in Amerika bereikt hebt! Dat lijkt me een hele leuke en inspirerende ervaring. Heerlijk ook dat je daarna weer lekker ‘thuis’ gekomen bent in Nederland. Nu kunnen wij van jouw video’s genieten. 😉
  Milou onlangs geplaatst…Onderwijs in? Onderwijs uit?My Profile

 • femketje
  28 november 2014

  respect voor zulke hardwerkende moeders! <3
  femketje onlangs geplaatst…Q&A: Some Answers 😀 (Finally!)My Profile

 • Astrid
  28 november 2014

  Wauw wat een inspirerend verhaal! Pelpina, ik vind het geweldig dat je je droom hebt nagejaagd. Ben het trouwens helemaal met je eens wat betreft borstvoeding. Ik heb zelf geen kinderen, maar vind dit gewoon een vrouwenrecht.
  Astrid onlangs geplaatst…#Projectpositief: mijn antwoordenMy Profile

 • Elise | The Beauty Suitcase
  28 november 2014

  Ik vind dit zo’n leuke rubriek! En hele enthousiaste en mooie vrouw die Pelpina!
  Elise | The Beauty Suitcase onlangs geplaatst…[REVIEW] – Beyoncé Midnight HeatMy Profile

 • Ilse
  28 november 2014

  Lijkt me een leuke combinatie.
  Ilse onlangs geplaatst…Mijn 3 favoriete kookboeken + geschenkidee?My Profile

 • Petra
  28 november 2014

  Leuk interview! Altijd interessant om te lezen hoe andere ondernemende moeders het doen.
  Petra onlangs geplaatst…Mama en Multi-ondernemer Judith van Wijk deelt haar gouden tipsMy Profile

 • Anneleen
  30 november 2014

  Heel leuk om te lezen! Ik kende haar nog niet, ik ga eens een kijkje nemen op haar blog!
  Anneleen onlangs geplaatst…Tag: gewoon BelgischMy Profile

 • Suzanne
  4 december 2014

  Erg leuk artikel altijd dit… Zou stiekem ook graag eens mee willen doen… Ik heb best een bijzondere baan al zeg ik het zelf 😉

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.