Zwanger week 17 : Op zoek naar een meisjesnaam

loreal

Deze foto is afgelopen maandag gemaakt bij een fotoshoot voor een L’Oreal Campagne en het ‘Free a girl’ project. 

Zwanger week 17, op zoek naar een meisjesnaam. Op het moment dat artikel online kom ben ik alweer 18 weken zwanger en kom ik steeds dichterbij de twintig weken. Ik herinner me nog van mijn vorige zwangerschap dat ik blij was dat de eerste twintig weken van de zwangerschap er op zaten en dat het daarna fijner werd en echter, ook omdat je dan het kindje steeds gaat voelen, je lichamelijk fitter wordt en je buik mooi gaat vormen. Toch merk ik nu bij zo’n tweede zwangerschap dat ik nu al wel een duidelijke buik heb, en ook voel ik al wat plopjes en schopjes hier en daar. Omdat er, ten opzichte van vorige week, qua zwangerschap niet veel veranderd is, ga ik het vandaag hebben over een ander dilemma. Het vinden van een geschikte meisjesnaam. Het is misschien nog vroeg maar, we komen er maar niet uit haha.

Op zoek naar een juiste meisjesnaam
We vinden het beiden erg lastig om een mooie meisjesnaam te vinden. Bij Lana vonden we dat veel makkelijker, we hadden toen een paar jongensnamen en een paar meisjesnamen in gedachten en toen ze een meisje bleek heette ze vanaf dat moment Lana, daar waren we in een keer over uit. Ik kan tientallen mooie meisjesnamen noemen maar wat het nu zo lastig maakt, is dat we willen dat de naam mooi aansluit bij Lana, onze achternaam en ons gezin. Bij een Lana vinden wij bijvoorbeeld geen Chayenne passen, om maar een voorbeeld te noemen. Daarbij heeft Yannick toch een hele andere smaak qua namen waardoor de namen die ik noem of die hij noemt vaak niet matchen haha.

Voorletter meisjesnaam
Ik kan heel veel mooie meisjesnamen met een L. noemen, zoals Liz, Liv, Lois (om even wat populaire namen te noemen om jullie totaal geen idee te geven van de hoek waarin we denken) maar we willen niet weer een meisje met de voorletter L. Want dat is zo lastig met de post. Stel dat je kindje Anne Jacobs heet, dan vinden wij het niet handig als het volgende kindje Anton jacobs heet, dan heb je namelijk weer een A. Jacobs op de enveloppen staan. Voor een ander misschien totaal niet belangrijk, maar wij willen daar rekening mee houden dus we willen niet weer een meisje met de voorletter L. Dan vallen er ineens zoveel mooie namen af haha.

Wat voor ons ook nog belangrijk is, dat we liever geen naam willen geven uit de namen top 10 van Nederland. Nogmaals, echt een hele persoonlijke keuze die iedereen voor zichzelf mag maken, maar wij zijn op zoek naar een wat minder vaak voorkomende naam, dat vinden we ook wat praktischer voor als ze straks op school zit. En mocht onze ‘droomnaam’ alsnog heel populair zijn, maar wel volledig bij ons passen dan kan het alsnog voorkomen dat we ‘m kiezen hoor, maar we gaan niet gericht in het populaire namenlijstje kijken.

Dus, hoezo veeleisend over meisjesnamen haha! Nu nog een naam bedenken, we zoeken een korte, krachtige naam die past bij Lana, onze namen en ons gezin. Iemand een leuke suggestie, de winnaar van de naam wint een wasmachine, grapje ;). Wie weet vind ik via jullie wel de naam van ons tweede kindje haha! Ik zal de comments vanavond allemaal voorlezen aan Yannick! Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

237 gedachten over “Zwanger week 17 : Op zoek naar een meisjesnaam”

 1. Hahahaha zo vroeg ben je niet hoor! Volgens mij kan je niet vroeg genoeg beginnen. Ik vind Charlotte leuk of Lotte, Eef, Femke, Saskia, Guusje, Daniëlle, Daan enzovoort maar ik snap dat het moeilijk is. Ik ben benieuwd naar de naam van jullie tweede spruit is nog wel even geduld voor haha liefs Lisanne fijne dag vandaag
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY herfstsjaal breienMy Profile

 2. Ik vind je niet vroeg hoor. Wij hadden al namen toen we bezig waren met zwanger worden. Dus ik heb altijd al geweten hoe mijn zoontje heette toen hij in m’n buik zat. Ik snap heel goed je idee met post etc. Wij hebben daar ook op gelet. Waar ik ook erg op heb gelet is de initialen van namen icm de achternaam. Niet dat je opeens W. Cornet (WC) krijgt.

 3. Fenne, Eva, Ruth, Saar, Ella, Elle, Emmy, Ann, Roos, Jet….ik noem maar wat, hoop dat jullie er wat aan hebben!
  Ben heeeeel benieuwd naar de naam die jullie uiteindelijk kiezen voor jullie dochtertje! 🙂

 4. Ik vind niet dat je er vroeg bij bent een naam is toch erg belangrijk. Ervaring leert dat dit vaak een van de dingen is waar je het niet zo snel over eens wordt. Vooral niet bij een tweede als je dé naam al gebruikt hebt. Met 3 dochters weet ik daar alles van. En ook ik ben geen fan van populaire namen omdat ze daar op de basisschool altijd de eerste letter van de achternaam bij noemen. Jammer. Ik vind dat een nieuwe naam bij de anderen moet passen zonder dat het met dezelfde letter begint omdat dit met post vaak onhandig is. Bij laatste dochter maakte ik een schema. Allemaal hebben ze 4 namen. Er moest bijvoorbeeld 1 moderne naam, een naam met betekenis en 1 buitenlandsw naam bij zitten. Welke? Dat mocht mijn partner zelf beslissen. Per categorie moest hij een top 5 geven. Op den duur bespraken we onze keuzes samen en probeerden we het er over eens te worden. Van tevoren stond vast dat mochten we ergens echt niet uitkomen ik het veto had omdat ik natuurlijk moet bevallen en de baby al zijn achternaam krijgt.
  Josan onlangs geplaatst…Help, mijn borstvoeding loopt terug!My Profile

 5. Handig ja, met een tweede naam los je dat al op, ik vond tweede namen sowieso heel mooi voor erbij maar dat vindt Yannick helaas niet :p

 6. Ik heb ooit stage gelopen op een school en daar heette twee zusjes Lana en Mila daar moest ik opeens aan denken. Ik vind Mila wel bij jullie passen. En het was ook een heel lief meisje haha.
  Marieke onlangs geplaatst…Hobby nummer 215My Profile

 7. Inderdaad lastig!! Nila, Nova, Vajèn of Lise? Oja de laatste valt dan al af vanwege de L-;)..
  Succes samen. Toch een lastige taak!

 8. Wauw die foto is zo mooi! Ik heb het voorletter probleem met mijn middelste zusje, zij heet net als ik anna, omdat papa onze voornamen in de reeks is vergeten.. hij was blijkbaar een beetje van slag, dus nu moeten we kijken naar de 2e letter. Kleinigheidje zullen we maar zeggen. Misschien is Jill, Floor, Amy, Lizzy, Melanie, Bianca, Tilly, Iris, Kiona of Maxime wel leuk, of geeft het ideeën! Succes met zoeken, zal jullie vast wel lukken 🙂

 9. Oh wat leuk! Zelf heb ik nog geen kinderen maar mij lijkt het ook heel lastig om een mooie naam te bedenken.

  Xanne, Fleur, Isa, Sophie, Vajen, Fenna.. dat vind ik leuke namen!

  Succes met het kiezen van de naam die het beste bij jullie past.

 10. Eerste x dat ik reageer maar de mooiste meisjesnaam is van mijn nu 14 jarige dochter en vind ik perfect matchen met lana dus het word maika

 11. Werk in een kdv dus met namen was ik best lastig je hebt er al snel een beeld bij…maar rond 22 a 23 weken hebben wij ook de knoop door gehakt ivm naam…stel dat de baby komt en je nog geen naam hebt…

  Ideeetjes; Mila, chiara,yara,milena…

  En tip kijk op top 10 lijstjes uit het buitenland…zo deden wij het ook….

  En er is een app kan je beide koppelen..afzonderlijk namen uitzoeken en dan zien van elkaar….weet even niet meer hoe hij heet….

  X
  amanda onlangs geplaatst…Nog twee maanden en dan ben ik getrouwd!My Profile

 12. Hoi! Ik heb niet direct een naam die in mij opkomt maar wel een tip. Kijk eens op de website van de SvB bank. http://svb.nl/int/nl/kindernamen/
  Daar kan je echt zo veel insiratie op doen en staan super lange lijsten met namen. Wij wilden ook geen top 10 naam en zijn daar juist doorheen gescrolled en hebben een naam zo ver mogelijk in de lijst gekozen ;-). Onze dochter heet Katie. Op z’n Nederlands. Maar ik zeg heel erg vaak Kate. Dus ook lekker makkelijk in het Engels uit te spreken.
  Groetjes en succes bij het kiezen! Manja

 13. Moeilijk he namen.
  Namen die eindigen op een a vind ik mooi
  Mila
  Nora
  Noa
  Nova
  Loa
  Isa
  Leah

  Verder..
  Liv,fayèn,puck,fee,floor,Ninthe,suus,lois,Julie,ise en Lune.

 14. Hoi,

  Wat dacht je van mijn naam hahaa Moira spreekje uit als mojera 🙂
  Nadeel is dat je altijd moet spellen 🙂
  Wat ik ook een hele leuke naam vind is je kind naar een bloem benoemen zoals roos of fleur

 15. Moeilijk he! Wij hebben deze keer ook veel meer moeite met het kiezen van de naam. Bij ons vallen namen met een J. af om dezelfde reden als bij jullie namen met een L. afvallen. Hoe hoog een bepaalde naam staat kijken wij dan weer totaal niet naar, meer of de naam in onze omgeving al voorkomt. Voor jullie: Olivia, Jill, Evi, Jolie, Maud, Fem en Emma.
  Stippellein onlangs geplaatst…Hoe overleef ik een regenachtige dag met een dreumes? My Profile

 16. Wat een leuke blogpost! Ik heb een zwak voor namen en, ook al is kinderen voor mij nog een langetermijnplan, heb al helemaal bedacht hoe ik mijn eventuele kinderen zou willen noemen. Een paar namen die ik mooi bij Lana vind passen:
  Amber
  Nora
  Esmee
  Sophie
  Julie
  Elisa
  Mia
  Eva
  Roos
  Vera

 17. Mijn favoriete meisjesnaam is Isa. Het dochtertje van mijn zus heet zo. Dat is echt toeval, want ik weet nog dat ik vroeger naar GTST keek en toen speelde Isa Hoes daarin mee. Die naam kwam toen echt nog bijna niet voor. Dus, ik ga voor Isa! En dat klinkt ook leuk bij Lana 😀
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek Dag 2: Ouders, Xenos en pannenkoekenMy Profile

 18. Oh alsjeblieft niet Vajen ! Als je dat op het frans uitspreekt, dan zeg je vagina ! Beetje vervelend als je op vakantie in Frankrijk bent… Ik vind de ouderwetse nederlandse namen wel leuk, zoals Bente, Marthe, of Daan, maar ik weet niet of dat goed bij Lana past. Iemand hier boven zei Nila, dat past er idd wel heel mooi bij.

 19. mijn dochter van 9 maand heet Norah. Om het beter bij Lana te doen passen, zou ik het dan wel schrijven zonder de h.

 20. Hoi kelly!

  Lastig hoor zo’n naam uitzoeken die overal bij matcht. Wat ik zelf mooie namen
  vind zijn: elisa, fay, flore, fenna en sofia.

 21. Het is zo leuk om namen te verzinnen maar ook zo moeilijk.
  Ik heb twee zonen maar kon echt heel veel meisjesnamen opnoemen. En telkens maar 1 jongensnaam, die moest hetdan ook maar zijn.

  Ik heb wel een paar namen voor jullie die ik bij Lana vind passen en jullie achternaam.

  Jula
  Julia
  Isa
  Kate
  Ivy
  Nina
  Kiki
  Monne

 22. Wij wisten de naam met een paar weken al en het voelt nog steeds helemaal als ons! Mijn man en ik zijn beide Nederlands, maar dragen een Italiaanse naam. Voor een jongetje kwamen we er juist helemaal niet uit, want alle Italiaanse namen vonden wij niet passend en een oer-Hollandse naam past niet bij de rest van de namen.

  Toen we er met 16 weken achterkwamen dat het een meisje is viel er wel een beetje een last van mijn schouders af. Ook wij verschilden best wel qua wat we mooi vinden. Ik hou van de korte en bondige namen zoals Luna, Noa en Ivy. Mijn man daar in tegen kwam met langere namen op de proppen! Wat het geworden is hou ik natuurlijk nog even geheim, maar soms moet je er gewoon tegenaan lopen.
  Paola onlangs geplaatst…Autumnal brown eyesMy Profile

 23. Stella, Jana, hanna, mona, nora, nena, finne, mila, mia, mette…
  Misschien een idee om ook eens te zoeken naar de Belgische top 50 namen om inspiratie uit te halen. Succes!

 24. Hoi Kelly,

  Ons meisje van 2 heet Lyna en ons tweede die eind november gaat komen…gaan we Sophia noemen. Ik vind dit zo mooi passen

  xx

 25. Soms inderdaad erg lastig om een mooie, leuke en passende naam te bedenken. Wij hebben afgelopen maandag bij de 20 weken echo te horen gekregen dat we ook een meisje krijgen en een meisjesnaam hadden we al jaren. We hoeven er niet meer over na te denken dus. Voor een jongen waren we er nog niet helemaal uit.
  Dita onlangs geplaatst…TAG: Let’s go to workMy Profile

 26. Mooie foto!

  Ik moest meteen aan de naam Mare denk bij je omschrijving.
  Verder: Ise, Fien (e), Milou, Femke?

 27. Onze dochter heet Daelyn en betekent kleine vallei. In haar geboortejaar (2009) is hij maar 1 keer gegeven. 😉 Ik hou zelf ook van unieke namen. Lana betekent trouwens ‘Aantrekkelijk’ Misschien dat je daar iets mee kunt? Dat je een naam uitzoekt die daar bij past?
  Laura onlangs geplaatst…Stiekem trouwen…My Profile

 28. Wij wisten de namen voor onze uk heel snel. Nu het een jongen blijkt te zijn, doen we ons best ons niet te verspreken. De meisjesnaam bewaren nog, wie weet… Ik loop gelijk met jou, 18 weken + nog wat dagen! 2 opties: Nola en favo: Esmee. Vrouwelijk, lief doch stoer! Succes!

 29. gwendy wesseler

  IK moet zeggen dat al 44 jaar naar de naam,, Gwen,, luister en ik altijd nog erg blij ben dat mijn ouders dit voor me uitgezocht hebben. We houden erg van reizen, iedereen kan het uitspreken. De naam van onze dochter Lisa vind ik ook mooi, Verder Eline en Nika. Succes en wat een super leuke tijd voor jullie. Geniet er van met elkaar !

 30. Onze dochter heet Jennifer maar betrappen ons erop dat we der djenny
  Of djenna noemen dus hadden der beter zo kunnen noemen
  Maar wat vind je van mara
  Je hoort hem niet heel vaak en
  Ben er blij mee om zo te heten

 31. Oeh de Namen lijkt mij idd erg lastig.
  Ik krijg daar later zelf ook ‘problemen’ mee omdat ik al een groot deel van mijn leven met kinderen werk. Als ik een naam hoor dan zie ik vaak een kindje van mijn werk voor me.
  Ik vind Didi een leuke, korte maar wel een mooie naam.

 32. Ik vind volgende namen heel leuk voor een meisje: Pia, Jolien, Emily (maar is mssn al te lang voor jullie).
  Op de een of andere manier vind ik een jongensnaam makkelijker te bedenken.

 33. Prachtige foto bovenaan!

  Lijkt mij ook heel lastig om voor de tweede keer een naam voor hetzelfde geslacht te kiezen.
  Wij hebben qua initialen ook rekening gehouden, geen J en r, omdat dat onze voorletters zijn. En ook qua achternaam, een naam met de a viel voor ons al af, anders zou het ah worden bijv.

  Namen die ik leuk vind bij Lana,
  Bo
  Noa
  Fenna
  Mila
  Iza/ize
  Nova
  Nola (al krijg je dan waarschijnlijk gauw de ‘oh jij kijkt zeker veel gtst? Vraag)

  Als ik nu een dochtertje zou krijgen en ik zou moeten kiezen, zou ik voor bo gaan 🙂 (ons dochtertje heet ook Lana 😉 hihi)

  Succes met de zoektocht naar een leuke naam!
  En vind niet dat je er heel vroeg bij bent hoor 🙂 onze namen lagen al klaar voordat we het geslacht wisten 😉

 34. Hoi Kelly!
  Ik volg je nog niet zo lang en heb nog nooit gereageerd, maar vind het toch wel leuk om hier op te reageren.
  Namen die bij mij op kwamen waren: Veerle, Milou, Eline, Evy en Floor en Fenna.
  Ik vind deze namen allemaal bij jullie namen passen maar weet niet of ze in de top 10 staan.
  Succes met het vinden van een naam!

 35. Ooee wat lastig! Dat gaat hier ook nog lastig worden als het ooit zover is 🙂

  Ik vind de volgende namen mooi bij Lana:
  Fayén
  Aimee
  Sofia
  Elize

  Ben benieuwd wat het gaat worden.. 🙂

 36. Wat ik zelf een hele mooie naam vind is Fere, dit betekent vrede in het Fries. Wat ik verder ook bij Lana vindt passen zijn namen als Emma, Sarah of Saar, Floor en Sophie. Ook Isabelle vindt ik mooi, maar dit is weer een wat langere naam.

  Hoop dat je zo wat ideeën krijgt, ook van de andere meiden. Heel veel succes met het uitzoeken van de juiste naam. Ben erg benieuwd welke het uiteindelijk gaat worden!

 37. Ikzelf vind ilina of iliana wel heel mooi. Succes nog met het vinden van de juiste naam.
  groetjes skye

 38. Lastig inderdaad.. Hmm eens even denken Yannick, Kelly, Lana & Isa/Isis (of Jill kan niet kiezen :p) maar dan weet ik natuurlijk jullie achternaam niet dus geen idee of ze er bij passen.. Succes met jullie zoektocht! Gelukkig heb je nog even 🙂

 39. Blijft een lastig iets! Mijn man is Welsh dus wij kiezen dan ook voor een Welsh naam, maar wel eentje die in het Nederlands goed is uit te spreken. Om het nog even lastiger te maken 😉

  Ik ben leerkracht in het basisonderwijs en dan vallen er echt al veel namen af, met sommige namen heb je een bepaalde associatie 😉

 40. Ik hou al heel lang een lijstje bij met namen (zowel jongens als meisjes) die ik leuk vind. Nadeel is dat mijn lijstje inmiddels een lijst is haha. Ik zal hieronder even een stukje achterlaten, misschien hebben jullie er iets aan. Dit is een stukje: Inge, Nora, Marzia, Lycke, Alyt, Yara, Fay, Sophie, Leanne, Mila, Yinthe of Jinthe, Berit, Berber, Amber, Zoë, Sarah, Lotte, Lynn.
  Ik ben er van overtuigd dat jullie een geschikte naam kiezen. Immers, als jullie het leuk vinden is het sowieso goed! Liefs, x

 41. Hoewel het voor mij nog lang niet aan de orde is vind ik je zwangerschapsupdates altijd om te smullen! De naam uitkiezen lijkt me zo leuk, maar ook heel lastig! Ik zou inderdaad ook voor een minder populair naam gaan, al weet je nooit wat ie in de toekomst doet! Ik vind Nova, Vajen, Fay, Joline/Jolie en Benthe heel mooi.

 42. Zeker goed om er nu al over na te denken! Ik heb zelf al mijn eigen lijstje, en die moet mijn toekomstige partner dan ook maar even leuk vinden natuurlijk…

  Die voorletter is idd heel handig om bij na te denken, en misschien zijn de Y en K dan ook minder handig. Mijn moeder en ik zijn ook allebei ‘A. Achternaam’, wat ook al onhandig is.

  Wat suggesties die ik wel bij jullie vind passen: Eva, Noor, Fee, Saar, Iris, Zoë, Iva, Femke, Ianthe, Imre, Floor…
  Audrey onlangs geplaatst…Vijf dingen die ik leerde tijdens mijn studie CIWMy Profile

 43. Heee , namen die ik mooi vind passen bij lana:
  Kim (a)
  Lize
  Lyn
  Jill
  Lauren
  Isabel
  Oh en terwijl ik dit schrijf zie ik dat ik 3namen met een L heb…. Lastig dit!! Haha succes!

 44. Ik zit zelf ook met een meisjesnaam dilemma. Voor een jongen zijn we er uit, maar een meisjesnaam vind ik zo lastig! Mijn ‘eisen’ zijn dat de naam in alle talen uit te spreken moet zijn (we wonen momenteel in Engeland) en net als jij, dat het niet een al té populaire naam is. Ik zag in de comments Isa vaak voorbij komen. Hoewel die naam in de top 10 van NL staat, hoor ik de naam zelf niet vaak. Yannick, Kelly, Lana en Isa staat en klinkt erg mooi, vind ik. Omdat Lana en Isa heel anders uitspreken (andere klemtoon, klinkers etc) vind ik dat wel echt een goede optie. Verdere namen die ik goed bij jullie vind passen zijn:

  Ella
  Alice
  Esmé
  Iris
  Maren
  Senna
  Stella
  Sophie/Sophia is mooi maar heel populair in NL

  Een aantal hiervan staan ook in mijn favorieten, maar De Naam heb ik nog niet gevonden. Kijk anders ook even op babynamewizzard.com Daar kun je heel uitgebreid eisen invoeren zoals 2 lettergrepen, moet beginnen met die letter etc. Omdat het een Amerikaanse site is, krijg je autmatisch wat minder Nederlandse namen. Succes!

 45. Ik vind Bo, Isa, Elin, Amél, Nina, Evi leuk bij Lana passen. Jammer dat de L namen wegvallen al snap ik goed de reden. Anders had ik Lune of Line ook leuk gevonden bij Lana en zijn namen die je minder vaak hoort.

 46. Moeilijk he die namen! Wij hebben ‘m al, maar die ga ik nog niet verklappen. Ik vind Emma leuk voor bij Lana. Zo heet onze kat trouwens haha.

 47. Ik vind Iris of Sterre er wel mooi bij passen!

  Het mooiste vind ik als beide namen hetzelfde aantal lettergrepen hebben, maar niet op dezelfde letter eindigen (dus bijv. geen Lana en Mila, dan heb je 2x de a)

  En populaire namen is helaas heel herkenbaar, ik ben vrijwel nooit Anne maar altijd Anne J of Anne -hele achternaam-…..

 48. Als het je leuk lijkt om je kindje met een letter L te laten beginnen kun je er ook voor kiezen om haar een tweede naam te geven? Ik begin zelf met een J net als mijn 3 broers, maar we hebben allemaal een tweede naam dus met de post is er nooit een probleem(:
  Maar het is maar een idee natuurlijk haha! k

 49. Ik weet niet of de naam die ik mooi vind er al tussen staat haha, ik was vanplan alle reacties te lezen maar jeetje wat zijn er al veel!

  Wat ik zelf een mooie naam vind is May. Ik vind het ook wel bij Lana staan.

  Lana & May

  Er zijn natuurlijk veel meer manieren om die naam te schrijven 🙂

  Ik hoop dat je hem mooi vind:)
  Liefs Quinty
  Quinty onlangs geplaatst…Movies | Movies i’ve seen, hot & notMy Profile

 50. Het lijkt me heel leuk om namen uit te zoeken, maar ook echt horror. Want wanneer zeg je nou ‘ja, dit is het’?
  Verder weet ik wel dat wij willen gaan vernoemen, dat scheelt al iets met de post omdat je dus meerdere voorletters hebt.
  Anneke onlangs geplaatst…Van de week #44My Profile

 51. Prachtige foto van je! Ik vond het uitkiezen van namen best lastig, omdat we een jongen en meisjesnaam wilde die goed te combineren was samen. Uiteindelijk ‘vonden’ we haar naam tijdens een echo-afspraak in het ziekenhuis! Dus mijn tip; lekker om je heen blijven kijken, soms vind je ‘haar’ op de gekste plekken!
  Sonja onlangs geplaatst…Budget tip; Wibra!My Profile

 52. Het post-probleem hebben we opgelost met een tweede naam zodat we wel ooit nog eens de letter M zouden kunnen gebruiken voor een voornaam. Ik zou het jammer vinden als ik me daardoor beperkt zou voelen bij het uitzoeken van een naam voor mijn volgend(e) kind(eren).
  Jennifer onlangs geplaatst…4x Herfst Fashion InspiratieMy Profile

 53. Ik wist 10 jaar voordat m’n dochter geboren werd al hoe ik haar wilde noemen, haha. Toen ik zwanger bleek toch heel braaf het namenboek doorgespit om een jongens- en meisjesnaam. Onze frummel bleek bij de geboorte een meisje dus Jildou werd het. Dat jaar 23x gegeven waarvan vermoed ik iig 20x in Friesland. In onze omgeving best een exotische naam die nog wel eens per ongeluk Frans wordt uitgesproken.

  Dat je met 20 weken aan het brainstormen slaat Is helemaal niet zo gek hoor!

  Zelf denk ik dat Robin wel mooi bij jullie namen past en als meisjesnaam juist erg stoer is.
  Claartje onlangs geplaatst…December 2014 – Matching mini’sMy Profile

 54. Mijn ouders hebben daar met het kiezen van namen voor mij en mijn zus ook rekening mee gehouden. Mijn suggesties zijn Elena, Jolé of misschien Sara. Heel veel succes met de zoektocht naar de geschikste naam! ♥

 55. een paar mogelijkheden van namen ; Julie, Jolie, Isa, Tess, Nikki, Vera, Joëlle, Rosi, Saar, Bo, Bente, Jasmijn, Zoë, Demi, Mila, Noud, Mylène(Milene), Feline, Amber, Nora, Floor, Kim

  hopelijk zit er wat bij! 🙂

 56. Wow mooie foto Kelly!
  Ik vind zelf de namen: Fenna, Mila, Jenthe, Lise en Jasmijn heel mooi!
  Jullie komen er nu vast wel uit met zoveel inspiratie haha!

 57. Oh moeilijk zeg..
  Wat ik wel bij Lana vind passen zijn de namen:

  – Emma
  – Esmee
  – Mila / Nila
  – Nina
  – Isa
  – Tess

 58. Mijn half zusjes heten Danae & julia, wat ik zelf een stoere namen vind!

  Verder vind ik zelf Livy of Jedy ook stoere leuke namen!

 59. Prachtige foto! Korte krachtige niet alledaagse naam? uhhh…

  – Anna
  – Suus
  – Felien
  – Roos

  Haha lastig voor een ander!

 60. Ik vind namen die op dezelfde letter eindigen altijd heel leuk! Dus voor jullie tweede meisje misschien een naam die ook eindigt op een A. Namen die ik dan leuk vind zijn: Iza, Anna, Ella, Emma, Mila, Noa 🙂
  Succes met kiezen!!

 61. ik zelf vind Luna en Adrian onwijs mooie namen voor ‘n meisje! lijkt me wel een moeilijke klus, een naam zoeken voor je kindje. ik had er al moeite mee bij mn puppy.
  Veel succes en geniet van de zwangerschap!

 62. moooi!

  voorbeelden zijn: Saar, Sara, Bente, Rosi, Vera, Jasmijn, Feline, Amber, Joëlle, Tess, Milène, Vikki, Mila, Charlotte, Fleur, Anne, Iris, Suus, Julie, Jolie, Nikki, Bo, Mabel, Floor, Deau/Do, Britt, Fee, Isa, Demi, Eva, Kira, Roos, Julia, Cloë, Emma, Merel, Yara, Seline, Hanna, Amy, Ilse, Jill, Isis, Jasmijn, Nina, Marijn, Inge, Milou, Joy,

 63. Ik hou ook van namen die kort maar krachtig zijn, maar inderdaad iets speciaals hebben (zoals ‘anders’ geschreven, geen Luuk, maar Luc bijvoorbeeld). Ik heb hier wat namen die ik wel passend vind:
  Evy, Jara, Jill, Ilse, Demi, Ivy, Jade, Sterre, Romy en Mila.

  Succes met het zoeken van een mooie naam!:)
  Liefs

 64. Een aantal namen die ik zelf heel mooi vind, misschien suggesties voor jou:

  – Veerle (hahah mijn eigen naam maar ben er heel erg trots op)
  – Lieve
  – Roos
  – Emma
  – Saar
  – Liv

 65. Floortje! Zo heet onze dochter, vind t nog altijd een superleuke naam!
  Maar idd lastig, success ermee!

 66. Julia
  Jolie
  Fenna
  Jinte
  Noa
  Nova
  Saar
  Evi
  Lizzy
  Olivia
  Cato
  Noor(tje)
  Cloë
  Day
  Jade
  Dide
  June
  May
  Fay
  Jackie
  Indy
  Kiki
  Roos

 67. -Nova
  -Jolie
  -Juul
  -Fien
  -Ivy (spreek je uit als ijvie)
  -Lyn
  -Saar
  -Faye
  -Jada
  -jady
  -Indy

  Ik vind Nova het leukste staat ook leuk bij Nova, en Fien vind ik een hele leuke krachtige naam 🙂

 68. Een Bente is ook erg mooi, en sluit ook wel mooi bij Lana aan, pff… Verder?
  Myrthe? Wies of Wieke? Anouk, Maaike? Er zijn zoveel namen! Maar ga lekker op je gevoel af, dsn komt her zeker goed! ♡ xxx

 69. Het allerleukste: de naam zoeken! Ik vind bij Lana Philou heel mooi, of Julie, Noor, Dide, Elma, Joa. Maar ook Niene, de naam van mijn 4 weken oude meisje, vind ik erbij passen. Ik denk dat je met Lana heel veel kanten op kan! 🙂

  Spannend! Succes!

 70. Ons dochtertke die afgelopen donderdag is geboren hebben we Suus genoemd.
  Niet apart, maar ook niet een naam die je vaak hoort. En we krijgen een hoop leuke reacties!

  Voor de meusjes naam waren wij er snel uit. De jongensnaam zijn we nooit uitgekomen. Maar was dus niet nodig!

 71. Desi, Nola, Benthe, Diantha.. Dat zijn wel namen die ik er bij vind passen. Ik las ook Mila en dat vind ik ook erg mooi. Ik ken wel een leuke meid die ook Mila heet en zelf denk ik nooit aan namen van mensen die ik ken. Omdat je er al zo’n gezicht/persoon bij in beeld hebt. Niet dat dat altijd negatief hoeft te zijn. Maar als mijn zus bijv. een kindje krijgt zou ik mijn eigen kindjes nooit dezelfde naam geven.
  En idd, ik zou zelf ook gaan voor iets ‘aparters’ dan het populaire.
  Salina onlangs geplaatst…No Sugar Challenge – Dag 4My Profile

 72. Wij zijn er totaal nog niet mee bezig maar mijn vriend en ik weten nu al dat als wij een kindje krijgen en het is een meisje dat ze Milou gaat heten 🙂 Voor een jongen weten we helaas nog geen naam haha.

 73. Een heel bekend probleem! Enkele namen die ik mooi bij lana vind passen

  – Dali
  – Sandrine
  – Vivienne
  – Juul
  – Nora of Noortje
  – Phileine
  – Suzanna
  – Cato

 74. Hoi lieve Kelly,

  Ik kwam laatst een heel lief meisje tegen, ze heten Isobell.
  Het is weer wat anders dan Isabel.
  Toen ik de naam hoorde moest ik aan jou en dit artikel denken.

  Liefs Julia

 75. Lana en Vera? Of esmee? Gwen?

  Wat ik ook al tip kan geven is de naam intypen in google (.com) bv bij afbeeldingen, weet je meteen of ne niet in een andere taal wat geks betekent. Een veel genoemde naam in de comments hierboven, want ik was ook nieuwsgierig naar de hippe namen van nu, is bijvoorbeeld nova. Het betekent nieuw in oost europa. Geen gekke betekenis, en wat moet je in oost europa, maar om zo maar een voorbeeld te noemen.

 76. Namen die ik leuk vind zijn:
  – Noor
  – Beau
  – Mieke
  – Tess
  – Hanna(h)
  – Bente
  – Jara
  – Esther
  – Floor
  – Maud
  – Juul

  En zo kan ik nog wel even door gaan 🙂

  Succes!

 77. Dat niet eindigend op de a ben ik het met je eens. Mijn dochter heet Isa en ik vind veel meisjesnamen eindigend op de a heel mooi maar dan krijg zo snel zo’n jut en jul gehalte vind ik. Bijvoorbeeld Isa en Nina… als je die roept in een zin klinkt dat zo Jip en Janneke.. maar misschien is dat ook gewoon wennen.

  Gelukkig hoef ik er nog nier over na te denken voorlopog haha

  Namen die ik verder mooi vind zijn (zonder a op eind):
  Elin
  Sophie
  Evi
  Jolie
  Julie

  Zeevannamen is een goede site. Daar kun je ook invullen welke begin en eind letter je niet wilt.

 78. Jade (op zn Nederlands dus jaaduh), Demi, Fiene, Noor, Isabel, Kim, Bente, Sterre, Linde, Maud, Vera, Robin, Marit, Pien, Ise en Dewi vind ik erg leuke namen !

 79. Persoonlijk vind ik Kate en Jolie erg mooi.
  Liz/Lizzy ook maar dat voldoet niet aan de eis 😛
  Wyatt vind ik ook erg leuk maar dat is misschien te stoer bij Lana.
  Ivy is ook erg leuk. Mijn nichtje heet Feline ook erg mooi. Er zijn zoveel mooie namen jullie komen er vast snel uit met al die suggesties.

 80. Nova, zora, mylène, vajèn, esmee, nura, nora, amy, lisett, julia, scarlett, kylie, suzanne, fay, Sophie, odette, Olivia, heaven, ginger, eden, kira, lenette, anne, indiana, jessa, jill, lynn.

 81. Ik heb een tijdje zitten denken en kwam tot de volgende namen:

  – Maud
  – Jill
  – Jade
  – Fem(me)
  – Pien
  – Pleun
  – Megan
  – Flair

  Misschien komt er nog iets in me op! Maar dit was het voor nu!

 82. Als je bij lana t bij 1 naam gehouden hebt vanwege yannick dan mag je 2e dochtertje 2 namen. Dan hebben jullie allebei gekozen

 83. Ohh wat een leuke suggesties allemaal haha. Als je nu niet kan kiezen, dan weet ik het niet meer haha! 🙂 Uhmm.. ik heb zelf geen kinderen en denk eigenlijk ook niet heel vaak over namen na. Maar deze vind ik wel bij Lana passen : Marin, Emily/Emely, Sarah, Mara, Tess, Ruth, Noah, Erin. Heel veel succes en ik ben heeel benieuwd!

 84. Yara vind ik erg mooi. Mijn nichtjes hebben ook niet veel voorkomende namen. Jinte en Mirre. Erg mooi vind ik.

 85. Ik vind ook niet dat je te vroeg bent hoor! Wij hebben al jaren onze kindernamen in het achterhoofd haha. Zo gaat dat toch. Vind wel dat jullie goed hebben nagedacht over eventuele verwarring met de post en dergelijke straks! Heel praktisch haha. Daar had ik zelf nog niet over nagedacht..

 86. Ik zou persoonlijk mijn kind ook liever geen naam geven die in de top 10 voorkomt, ik ken bijvoorbeeld 5 Sanne’s.. En heel veel Daan’s haha. Als ik ooit een dochter krijg wil ik haar Olivia noemen, die naam heb ik al jaaaaren in mijn hoofd, ik vind dat zo’n mooie lieve naam. Ik hou sowieso van namen die op een A eindigen; Nova, Stella, Laura..

 87. Ik weet niet of ‘t al genoemd is, maar wat vinden jullie van Zara?
  En nee, dan dacht ik niet meteen aan de kledingwinkel, maar mijn redenatie is zo:
  Kelly – Lana (K, L, alfabet)
  Yannick – Zara (Y, Z)

 88. Mijn lievelingsnaam is die van een vriendin, Pommelien, het is lang maar origineel 😉 Is Kato een veel voorkomende naam in Nederland?

 89. Ik hoop niet dat ik met deze comment mezelf jynx, maar als mijn vriend en ik ooit samen een dochtertje mogen krijgen, dan zouden we haar heel erg graag Jonna noemen.

  Ik vind het een ontzettend mooie en tegelijkertijd stoere naam en voor mij zitten er ook nog een aantal mooie betekenissen en herinneringen aan. Jonna vind ik ook wel mooi bij jullie namen staan 🙂
  Céline onlangs geplaatst…Photo Diary: Over School en Mental BreakdownsMy Profile

 90. Nola en Mila zijn inderdaad heel leuk bij Lana!

  Wij hebben 2 meiden; Noa Lynn (roepnaam Noa) & Fem Sofie (roepnaam Fem)

 91. Haha wat toevallig, dat dingetje met die post heb ik ook!! Ik zou dat zelf dus ook niet snel doen later, de naam van mijn kids allebei met dezelfde letter laten beginnen. Ik moet dan ook altijd aan de Kardashians denken, die krijgen alleen maar post met K. Kardashian of K. Jenner haha. Mij lijkt het ook lastig om voor de tweede keer een naam te verzinnen die dan ook nog past bij de rest van het gezin. Zelf vind ik Sophie en Roos/Rosa wel hele mooie namen.
  Merel | mooimerel.nl onlangs geplaatst…10x Dingen die ik leuk vindMy Profile

 92. Ik zit ook met het dilemma van namen omdat ik ook in verwachting ben ( inmiddels al 27 week) maar mijn vriend is Zuid Amerikaanse ( en mijn gehele schoonfamilie woont daar en spreekt geen Engels) en moeten wij dus met de namen heel erg op letten of het internationaal uit te spreken is en dat het klopt met de achternaam van mijn vriend. Want zijn achternaam kan op zo’n Engels uitgesproken worden maar de j ( Jones is zijn achternaam) is in zuid Amerika een g… Heel lastig dus haha in ieder geval voor meisjes ben ik zelf heel erg fan van :

  Isa
  Mila
  Sienna
  Sterre

  Helaas viel bij mij sienna af omdat het teveel op het Spaanse woord cenar ( eten ) leek, en zo had ik bijvoorbeeld voor een jongetje marciano en bleek dat alien te betekenen in het Spaans haha! Succes in ieder geval met kiezen!
  Annelot onlangs geplaatst…Take away in my daysMy Profile

 93. Namen, het is iets he 🙂
  Enkele suggesties:
  Ise
  Kaat
  Mirthe
  Mirre
  Juna
  Niene
  Mira
  Elise
  Febe
  Marie
  Ava
  Elle
  Fien
  Fauve
  Fleur
  Maelle

 94. Mijn dochters heten Olivia en Leah*
  Passen beiden wel bij Lana vind ik 😉
  Ook ik vind dat het goed moet klinken bij elkaar, beiden eindigen op de A-klank bvb.

 95. Wij waren er vrij vlot uit bij beide kids. Zoon Finn en dochter Milla. Dan voor een meisje hebben we vrienden met hele leuke namen, misschien zit er iets tussen: Fay, Tirzah, Maud, Kiki, Anna, Kate, Sophie, Bobbi, Tess, ik heb de ‘l’ namen maar acherwege gelaten, het blijft moeilijk en natuurlijk persoonlijk, maar je hebt gelukkig nog eventjes de tijd! En ik zie genoeg suggesties! Suc6

 96. Elise is een hele leuke naam. 🙂 Net zoals Elisa of Melissa. Evy vind ik ook wel een leuke! Isanne misschien wat? Geen sanne of lisanne maar lekker ertussenin!

 97. Hi Kelly & Yannick,

  Wat leuk een naam uitkiezen, ik kan niet met jullie meepraten maar…
  Ik heb twee jaar geleden mijn eigen naam veranderd en weet daarom hoe moeilijk het is om iets uit te kiezen waarvan je denkt, ja dit past.

  Ik heet nu Manuka, het leuke is dat niemand zo heet en ook dat ik van heel veel mensen te horen krijg dat ze het echt een mooie naam vinden.
  Ik ben er hartstikke blij mee.
  Veel succes !

  Liefs,

  Manuka

 98. Hoi,
  Ik dacht aan maud, of juul..
  Iig iets dat biet teveel lijkt op lana en deze 2 vind ik persoonlijk heel leuk!
  X

 99. Ik vind vele namen mooi en origineel die al meerdere keren genoemd zijn in de reacties! Toch zag ik Nova of Nora er nog niet tussen staan, al hebben vele het wel over Nola, dat past ook erg leuk bij “Lana” vind ik!
  Toch is een naam die niet eindigt op de “a”ook wel erg leuk, zo heet ik Lysha en mijn zusje totaal iets anders, namelijk Madelief ! Ik ben erg benieuwd !!!

 100. Hey Kelly!

  Gefeliciteerd met je 2e zwangerschap!
  Zelf ben ik ook zwanger, ik ben sinds vandaag 26 weken zwanger van mijn eerste kindje, ik krijg ook een dochter! Sinds mijn 11e heb ik diabetes type 1, net als jij. Ik weet dus hoe moeilijk deze dubbele strijd is. Maar het gaat ons lukken!
  Ik vind Jane en kylie hele mooie namen, die je ook niet heel vaak hoort.
  Succes met de zwangerschap en het zoeken naar een naam!

 101. Misschien vind je deze naam leuk! NOVI vind hem zelf erg mooi bij lang passen en heb hem sinds kort voor het eerst gehoord!

  Succes met bedenken en je zwangerschap xx lea

 102. Heb nog wel een paar leuke suggesties.
  Elou je zegt Eloe
  Feline
  Perle (moet je van houden maar betekend parel is Frans dacht ik)
  Nhoe met een streepje op de e (kan ook zonder H)
  Nivia
  Nyla ipv myla uit de top 10 of 20
  Nala
  Aimee
  Zoe (puntjes op de e)

  Nou misschien kun je er wat mee!

 103. Oeh dit is zo leuk om overna te denken! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wel heel moeilijk vond en ook niet weet of je iets aan deze namen hebt!
  Ik vind Romy mooi bij jullie passen. Maar ook Romee, Demi, Sofie en Esme 🙂

 104. Ik vind persoonlijk namen met een mooie betekenis erg mooi. Denk aan Claire (licht) Joy (vreugde) of Mila (glorie). Ik vind dit stiekem ook wel gewoon erg mooie namen voor jullie haha. Ook vind ik Iris erg mooi!

 105. Leuk dat wij mee mogen denken! Ik zou persoonlijk niet een naam kiezen die ook op een a eindigt, ik zou echt een naam kiezen met een heel eigen karakter en die op geen enkele manier lijkt op de naam Lana.

  Enkele namen die ik ontzettend mooi vind en jullie hopelijk ook;

  Julie (op z’n Frans uitgesproken)
  Noé
  Puck
  ize
  Fabiën
  Romee
  Annefleur
  Nina (eindigt wel op een a maar jullie kunnen dat natuurlijk wel mooi bij elkaar vinden)
  Niny
  Nova
  Fien/Fiene/Fine
  Valérie

  Veel succes met bedenken en kiezen!
  Liefs Manon

 106. Leuk dat wij mee mogen denken! Ik zou persoonlijk niet een naam kiezen die ook op een a eindigt, ik zou echt een naam kiezen met een heel eigen karakter en die op geen enkele manier lijkt op de naam Lana.

  Enkele namen die ik ontzettend mooi vind en jullie hopelijk ook;

  Julie (op z’n Frans uitgesproken)
  Noé
  Puck
  ize
  Fabiën
  Romee
  Annefleur
  Kate
  Nina (eindigt wel op een a maar jullie kunnen dat natuurlijk wel mooi bij elkaar vinden)
  Niny
  Nova
  Fien/Fiene/Fine
  Valérie

  Veel succes met bedenken en kiezen!
  Liefs Manon

 107. Ik vind het heerlijk om namen te zoeken! Bij Lana vind ik een paar namen mooi:
  Bibi
  Sara of Yara
  Nora
  Ella
  Iva
  Nina
  Kiki
  Anne of Anna
  Mila
  Nova
  Mara

  Groetjes!

 108. Ik vind Noa, Saar Juul of Esme heel leuk en ook mooi bij Lana passen (ook een geweldige naam vind ik trouwens)

 109. uhm Isa of Noor vind ik erg leuk bij elkaar :))
  ik ben heel erg benieuwd jammer genoeg duurt het nog even haha!
  xje

 110. Amy 😉 hihi jij zag heel close! Of eigenlijk goed geraden maar dan geschreven met Aimy 🙂

 111. Aah wat leuk Dionne, wij hebben vorig jaar een dochter gekregen die we Didi hebben genoemd. Nog steeds helemaal weg van deze naam en dat maakt het des te lastiger om nu een naam te bedenken voor ons tweede kindje dat we in april verwachten. We weten het geslacht niet en een jongensnaam hebben we al, maar een meisjesnaam…ik vind het echt lastig!

 112. Deze namen zijn ook leuk: Live,Merle,Sanne ,Anne,Elena,Puck,Rosa,Rosalyta,Bloem,Lisanne, heb je denk je er iets aan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.