Durf ik het aan: op reis zonder kinderen?

disneyland-2010-samen-foto

‘Vroeger’ toen we nog geen kinderen hadden, gingen Yannick en ik regelmatig op reis. We maakten leuke citytrips naar allerlei steden zoals Parijs, Antwerpen, Brugge, Dortmund, Gent. We gingen op vakantie naar Spanje, Frankrijk, Egypte, Turkije, Curacao maar ook dichterbij huis naar bijvoorbeeld Limburg. Heerlijk vonden we dat. Maar sinds we kinderen hebben, ben ik maximaal 1 nachtje van huis geweest, wat ik al moeilijk vond. Een paar daagjes samen weg zou wel heerlijk zijn, durf ik het aan?

Ik kan soms met lichte jaloezie de verhalen aanhoren van vriendinnen die moeder zijn, maar wel gewoon een heerlijke citytrip met hun partner boeken om even met z’n tweetjes quality time te ervaren. Ik geloof ook echt dat het heel goed is voor je relatie en ik zou graag eens naar New York of London gaan, het is er echter nog niet van gekomen en dit was steeds omdat ik het gewoon eng vind. Bang om mijn meiden veel te erg te missen waardoor ik alsnog niet kan genieten. En natuurlijk kun je ze overal mee op reis nemen en we hebben ook al een aantal vliegreizen gemaakt met de kinderen, maar eens met z’n tweetjes weg lijkt me stiekem ook heerlijk. Gewoon even alleen met elkaar bezig zijn, lekker uitslapen, geen kinderwagens sjouwen, luiers, voedingen, kwijtgeraakte sokjes en de rest van de kinder-inboedel. En ik voel me al schuldig als ik dit typ, want ik ben dol op mijn kinderen en ik wil ze ook niet missen. Maar gewoon een paar dagen samen weg, even gewoon alleen maar ons. Dat lijkt me ook wel zalig.

parijs

Ik had steeds weer een excuus, zwangerschap, borstvoedingsperiode, er niet aan toe zijn enzovoorts. Aimy is nu 9,5 maand en krijgt nog borstvoeding dus ik ben bang dat dit terug zou lopen als ik langer dan 3 dagen weg zou zijn, maar die 3 dagen moeten te doen zijn, toch? (Natuurlijk blijf ik dan wel kolven). Ik heb de meisjes nooit langer dan 1 dag niet gezien dus ik weet ook helemaal niet hoe het zal verlopen. Yannick is gewend om vaker wat langer voor werk weg te zijn, maar voor mij is het iets nieuws. Wie weet valt het reuze mee, maar misschien is het gemis wel heel heftig maar dan weet ik ook gelijk dat ik het voorlopig niet meer zou doen. Ik weet in ieder geval wel dat de meisjes bij mijn ouders in goede handen zijn, daar maak ik me totaal geen zorgen om. Het is vooral het missen waar ik bang voor ben. Misschien is dit ook een kwestie van leren loslaten, zoals dit met bijna alles in het moederschap zo gaat. De eerste keer een paar uur weggaan van de baby vond ik ook eng, en nu heb ik geen moeite met een hele dag van huis. Zo zal alles ook wel een kwestie van wennen zijn.

Yannick en ik denken er aan om op korte termijn last minute iets te boeken en dan zullen we gaan zien hoe ik dit zal ervaren. Ik ben benieuwd wat jullie ervaringen met ‘reizen zonder kinderen’ zijn. Ga jij weleens zonder kids op reis? Hoe bevalt dit en hoe ga je hiermee om? Ik kijk uit naar het lezen van jullie reacties.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

52 reacties

 • Fenna
  29 november 2016

  New York zou ik ook niet aandurven 😉 Londen daarintegen.. je bent er zo en dus ook weer snel thuis. Misschien kunnen jullie eerst een paar nachtjes weggaan in Nederland om te kijken hoe het gaat?

  Wij hebben ons jaarlijkse uitje al gepland voor volgend jaar. Onze kleine zou dan rond de 5 maanden zijn. Vind het nu al spannend haha.
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: Week 29 + 30My Profile

 • sabrina
  29 november 2016

  Oooh herkenbaar! Wij willen graag volgend jaar op uitgesteld huwelijksreis gaan zonder de 2 kids. Maar diep vanbinnen kriebelt mijn moederhart alleen al bij de gedachte. Ik denk dat de kids heus wel goed verzorgd worden, verwend worden door opa en oma en dat zij de tijd van hun leven zullen hebben. net als wij trouwens! Lang leve FaceTime!
  sabrina onlangs geplaatst…Heerlijke geur van speculaasMy Profile

 • Stefanie
  29 november 2016

  Ik ben ook nog nooit langer dan 1 dag zonder mijn dochtertjes geweest, omdat mijn oudste dochter nergens anders wil slapen wat soms nogal lastig is. Maar het lijkt mij ook wel heel fijn om toch een keer alleen met mijn man een paar dagen weg te gaan.
  Stefanie onlangs geplaatst…Een blog samen met mijn lieve zus!My Profile

 • Lindsay | lindsayvallen.nl
  29 november 2016

  Ik denk hier ook wel eens over na. Ik heb er eigenlijk geen oordeel over, of iemand nu geen dag zonder kinderen doorbrengt of twee weken op vakantie zonder gaat, dat is iemands eigen keuze. Ik zou denk ik maximaal een weekendje (twee of drie nachten) zou willen proberen voor het eerst.

  Ik ben twee dagen en 1 nacht alleen weggeweest als “langste” tijd zonder kindje en dat was naar Maastricht met vriendinnen, dus onze dochter was gewoon thuis met papa. Maar nooit samen dus.

  Ik ben benieuwd wat je gaat doen, hoe lang en hoe ver 🙂

 • Ingrid
  29 november 2016

  Hoewel ik voor mijn werk geregeld 3-4 dagen helemaal van huis ben kan ik je geen tips geven. Ik ben van nature geen moederkloek die d’r kindje(s) 24/7 bij zich wil hebben, sterker nog van die dagen weg voor werk laadt ik juist op en ben ik een leukere moeder dan wanneer ik ze iedere dag om me heen zou hebben.
  Je kunt je afvragen of je je hier tegen wil ‘verzetten’ door jezelf iets op te leggen (weekendje weg met zijn 2en) wat voor jou niet natuurlijk voelt. Wil je zelf graag een weekendje weg met je man of speelt misschien toch druk van buitenaf?
  Ik heb me heel lang schuldig naar mijn kind gevoelt dat ik prima een paar dagen zonder hem kon en dit kwam puur door alle moeders all over social media die dat niet konden. Je bent zoals je bent en daar is niks mis mee toch? Misschien dat het vanzelf komt als de meiden wat ouder zijn en je kan ook dan toch prima een weekendje weg met zijn 2 en?

 • Diana
  29 november 2016

  Ik snap je dilemma, een dagje werken prima. Een nachtje weg zonder kind wordt al iets lastiger maar meerdere dagen zonder mijn kindje dat vind ik ontzettend moeilijk! Ik ben benieuwd na je ervaring!
  Diana onlangs geplaatst…Tweede vakantiebestemming, Warschau (Polen 2016)My Profile

 • Nicole
  29 november 2016

  Zelf ben ik al een paar keer weg geweest zonder m’n dochter. Met mijn man een weekendje London. En een weekendje Scheveningen. Ook ben ik paar dagen naar Spanje geweest met m’n vader zonder man en kind en ga ik volgend weekend met mijn moeder weg. Ik vind het moeilijk van te voren maar echt me schuldig voelen doe ik niet. Dit omdat zij het ook erg naar haar zin heeft zonder mij en ik er wellicht een leukere moeder van wordt.
  Nicole onlangs geplaatst…Stoppen met de speen – tipsMy Profile

 • Carlijn
  29 november 2016

  Ik ben zo’n moeder die wel op reis gaat zonder kinderen en kan alleen maar zeggen dat ik het onwijs kan aanraden. Het is zo fijn om even niet te hoeven (ver)zorgen en dat je even niet die enorme verantwoordelijkheid hebt. Tuurlijk mis ik mijn twee dochters wel als ik weg ben, maar niet zo heftig dat ik niet weg kan. Ik geniet enorm van ieder reisje zonder kindjes. Ik zeg: doen zodra jullie van de borstvoeding af zijn 🙂
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: de verschillen tussen het eerste en tweede jaar met een tweelingMy Profile

 • Vanessa
  29 november 2016

  Hoi Kelly, we zijn volgens mij twee keer in Antwerpen geweest. Gewoon, een weekendje weg. Ik heb geregeld naar oma gebeld om te vragen hoe het ging, dat wel. We hadden toen alleen een dochter, Emma. Nu hebben we Sara erbij, ze is 6 maanden oud maar we zijn nog niet een weekend weg geweest. Ik ben daar nog niet klaar voor, ha ha. Ik snap jou dus helemaal.

 • Patricia
  29 november 2016

  Als je het zo spannend vindt dan zou je kunnen beginnen met een weekendje weg in eigen land. Gaat het niet dan ben je zo weer zijn ze.

  Wij doen het geregeld (inmiddels zonder schuldgevoel). Even tijd samen of met vrienden doorbrengen en de kleine heeft het prima naar d’r zin bij opa en oma. Win win situatie voor allemaal !
  Patricia onlangs geplaatst…Internet reclameMy Profile

 • Saskia
  29 november 2016

  Afgelopen zomer hebben wij dit voor het eerst gedaan. In het begin voelde het even heel raar om de kindjes achter te laten maar al vrij snel konden we wel genieten.
  Saskia onlangs geplaatst…Sinterklaastip: PepernootrotsjesMy Profile

 • Manon
  29 november 2016

  Ik ben 1x met vriendin op citytrip geweest 2 nachtjes en ga regelmatig een nachtje hotel met m”n vriend. Binnenkort gaan we 2 nachten naar Dortmund en heb ook altijd een brok in m’n maag bij het wegrijden als we hem weggebracht hebben. Maar weetje, op vakantie ben je zo druk bezig met andere dingen, genieten van elkaar en de “rust” en je krijgt regelmatig nieuws en foto’s van het huisfront dat het missen echt naar de achtergrond verdwijnt. Ben heel benieuwd wat jullie keus wordt!
  Manon onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: week 15 – Kalm vaarwaterMy Profile

 • Patricia
  29 november 2016

  Mijn 2e dochter is in juli geboren met zware reglux. Ze heeft weken gegild dag in dag uit. Toen mijn dochter na ziekenhuisopname en goede medicatie ws opgeknapt zijn we samen naar Rome geweest. Het was super en het thuiskomen ook. Wij willen vanaf nu 1x per jaar samen gaan.

 • chucky1012
  29 november 2016

  Ik ben zo benieuwd en gun het jullie van harte…..

 • Irene
  29 november 2016

  Ik heb een zoontje van net drie en ging toen hij vijf maanden was twee nachtjes met vriendinnen weg (op uurtje van huis). Prima gegaan! Toen hij negen maanden was ging ik 4 dagen naar het buitenland voor mijn werk. Vliegen vond ik toen even raar maar eenmaal weg vond ik het ook heel fijn. Daarna nog nachtjes/weekendjes met mijn man weg en paar dagen skiën met vriendinnen. Heb van alles genoten! En ja, ik vind het dan heerlijk om te facetimen met mijn zoontje en verheug me ontzettend op het weerzien. Maar tegelijk geniet ik van tijd voor mezelf/onze relatie/vriendinnen!

  Dit voorjaar zelfs 5 dagen samen naar NY geweest, zoontje bij mn ouders. De vlucht vond ik ineens veel spannender en het voelde echt (terecht) als heeeeel ver van ons zoontje weg gaan. Bij vertrek vond ik dat de moeilijkste keer (huilen in de taxi naar Schiphol). Maar eenmaal weg was het heerlijk samen (de hele vlucht films kijken! 😉 ) en ik heb vooral veel voor zoonlief geshopt haha.

  Mijn tip: begin kort en dicht bij huis (1-2u rijden bijvoorbeeld) ipv direct in een vliegtuig met z’n tweetjes. Kijk eerst eens hoe dat bevalt! Veel plezier 🙂

 • Malou
  29 november 2016

  Zelf zou ik het nu nog niet doen, misschien als Lenn wat ouder is.
  Malou onlangs geplaatst…Babyhapjes; poging 1 – misluktMy Profile

 • Lisette
  29 november 2016

  Ik ben 5 dagen naar Egypte geweest met een vriendin toen de jongste 11 maanden was. Het was HEERLIJK. Ik gaf nog bv en kreeg wel erge stuwing, a la de kraamtijd?. Dus ik moest met de hand kolven onder de douche, kon moelijk in een Egyptische apotheek uitleggen dat ik een kolf nodig had?.
  Dochter kreeg die dagen een fles en thijs is ze weer aan de borst gegaan, nog tot ruim 2 jaar later
  Lisette onlangs geplaatst…Waarom zou je een IQ-test laten doen?My Profile

 • Jessica
  29 november 2016

  Wij zijn 5 dagen naar NYC geweest toen onze dochter 7 maanden was. Toen had ze er zelf weinig besef van. Maar 2 jaar later gingen we 3 nachtjes naar Londen en dat vond ik al veel lastiger. Want toen vroeg ze wel aan oma waar wij waren… hier is het de afgelopen 1,5 jaar dus bij max 2 nachten gebleven hahaha. Langer vind ik moeilijk. Als mijn man thuis blijft, ga ik (bijv met vriendin) wel ‘makkelijker’ weg. Dan hoeft ze niet uit logeren en is ze gewoon lekker met papa samen.
  Jessica onlangs geplaatst…Je weet dat je geen twintig meer bent als….My Profile

 • Melissa
  29 november 2016

  Wij gaan elk jaar een nachtje samen weg, heerlijk! Ik zou best ook iets langer willen maar dan wordt opvang toch wel een probleem. Ik vind het best een hele opgave om aan opa en oma te vragen op te passen, die zijn ook de jongste niet meer. Dit jaar wel 2x alleen weg gegaan voor 4 nachten (persreis); ook best wennnen maar stiekem ook wel heel lekker 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…T. rex in Town: op bezoek bij Trix in NaturalisMy Profile

 • Martina
  29 november 2016

  Io ben zonder kind en met man naar Barcelona geweest en naast het missen was het ook onwijs genieten. En ook echt bewust genieten. Niet hoeven te verzorgen, geen schema gebaseerd op de behoeften van de kleine. Natuurlijk zou ik alles ook graag meemaken met hem naar voor nu voelde dit prima. Het enige wat ik eng vond was het vliegen. Je voelt je ineens zo kwetsbaar, beide ouders in het vliegtuig. Heel gek gevoel
  Martina onlangs geplaatst…28 November 2016 – Trouwerij, borrelen en nieuwe aankopenMy Profile

 • Romy
  29 november 2016

  Ik kan me voorstellen dat dat best lastig is, zeker als je nog jonge kinderen hebt. Hopelijk durven jullie de stap toch te zetten, want volgens mij is het juist met kinderen heerlijk om eens met z’n tweeën op stap te gaan!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn collectie dierproefvrije nagellakMy Profile

 • Sandra
  29 november 2016

  Die oude foto’s, dat is leuk! Het lijkt me inderdaad ook wel even een stap om zonder de kids op vakantie te gaan…
  Sandra onlangs geplaatst…NEW IN: GUESS PORTEMONNEE BOBBIMy Profile

 • Nicole
  29 november 2016

  Ik heb vroeger ook veel gereisd, maar zou nu echt niet meer zo lang zonder ons zoontje kunnen. Dus die gaat lekker mee!
  Nicole onlangs geplaatst…Het leukste low budget speelgoed voor bij een speelkeukentjeMy Profile

 • Lilian
  29 november 2016

  Ik zou mijn kind ook vreselijk missen. Begin dit jaar ben ik met mijn zus en vader naar Antwerpen geweest van vrijdag tot maandag ochtend, hierdoor heb ik mijn zoontje ook even niet gezien en dat viel mij best heel erg zwaar. Wel was ik daarna helemaal opgeladen en kon ik er weer tegen aan. Gelukkig was mijn vriend wel thuis samen met hem en zo konden wij elke dag even beeld bellen, dat was heel erg fijn! Ergens denk ik dat het loslaten wel goed is maar je moet het alleen doen als jij er als moeder achter staan en je kunt zelf wel aanvoelen of het moment daar voor is.
  Lilian onlangs geplaatst…Quotes 5#My Profile

 • Romy roest
  29 november 2016

  Nou Amerika zou ik echt niet doen. Veel te ver weg… ik ben ook nog maar 1x een nachtje weg geweest. Ik zou 2 dagen misschien nog wel doen. Maar wel dichtbij mocht er iets zijn ben je zo weer thuis. Sowieso zou ik niet ver weg gaan.

 • Sabine
  29 november 2016

  Tot nu toe zijn we maximaal twee nachtjes weggeweest, maar wel in Nederland. Ik moet zeggen dat ik de eerste avond, lastiger vind dan de tweede avond. Ik weet niet of we in de toekomst naar het buitenland gaan. Mijn vriend zou het wel willen maar ik ben nu hoogzwanger dus eerst maar even afwachten hoe het is met twee kinderen.

 • Lifesabout
  29 november 2016

  Hmm ik zou Saar wel heel erg missen. Een paar dagen weg lukt nog wel, maar echt ver weg op reis niet. Naast het missen ben ik best een controlfreak en snel bezorgd, dus dat kan lastig zijn. Maar het lijkt mij ook wel een uitdaging en goed om het een keer te doen….
  Lifesabout onlangs geplaatst…Terug op de Intensive Care. Lotgenotencontactdag Intensive Care patiënten.My Profile

 • Chantal
  29 november 2016

  Oooh, ik snap je gevoel! Volgens mij ben jij een hele lieve mama voor je meiden. En tegelijkertijd kan ik je het echt aanraden om samen weg te gaan, al is het maar een nachtje. Daar zou je ook mee kunnen beginnen, gewoon één nachtje weg in Nederland of België naar een leuke kerstmarkt ofzo. Je bent dan echt weer even Kelly en niet alleen mama, ook zal je zien dat het je relatie een boost geeft omdat je gewoon weg weer even onverdeelde aandacht voor elkaar hebt. Als jullie gaan, alvast heel veel plezier! En knap hoor al 9 mnd borstvoeding! X
  Chantal onlangs geplaatst…Geboortekaartje uitkiezen: wat past bij jullie en je kindje?My Profile

 • Leonie
  29 november 2016

  Nou, ik zou er niet aan moeten denken! Maar mijn dochtertje is ook pas 4 maandjes oud.
  Leonie onlangs geplaatst…Help, mijn baby weigert de fles!My Profile

 • karlien
  29 november 2016

  Heb dat ook. We zijn nog geen nachtje samen weggeweest sinds de oudste is geboren. Wel ben ik zelf een week op reis geweest maar dat vind ik toch anders omdat mijn man er dan is.
  karlien onlangs geplaatst…Vakantie naar Corfu: tips, ook voor kids, van locals!My Profile

 • Nadine
  29 november 2016

  Hier ook nooit langer dan 1 nachtje bij ze vandaan geweest! We willen binnen 3 jaar trouwen en dan op huwelijksreis naar Indonesië of Thailand! Maar dan moet je al gauw 10 dagen weg en dat lijkt me heeeeeeel lang! Ze zijn dan wel bijvoorbeeld 6 en 4 en gaan naar school maar Ik weet niet of dat het minder moeilijk maakt. Lastig!! Miss dat wij ons maar eens 2 nachtjes hotel in Nederland gaan proberen binnenkort ?

 • sheena
  29 november 2016

  Wij hebben net voor het eerst een vakantie geboekt (in februari) om even een paar dagen met ons tweetjes door te brengen.
  Een jaar geleden zei ik nog dat ik NOOIT zonder mijn kinderen op reis zou gaan maar intussen zijn ze alweer wat groter en zie ik het toch wel zitten 🙂 Ik kijk er zelfs al erg naar uit! Ben benieuwd hoe het allemaal zal verlopen 🙂
  sheena onlangs geplaatst…Zelfgemaakt: een yogabroekMy Profile

 • rachel
  29 november 2016

  ik zeg doe het gewoon 😉 dan wel niet naar new york maar wat dichter bij, tuurlijk is het eng maar als je de sprong niet maakt zal het ook nooit gebeuren :D. probeer eerst even iets dichter bij huis
  rachel onlangs geplaatst…Stilte vorige weekMy Profile

 • Gerdi
  29 november 2016

  Wij zijn sinds onze zoon er is(maart 2015) nog niet met z’n tweeën weggeweest..moeten we maar snel een keer plannen! Als wij gaan dan blijven we wel dichtbij huis denk ik, in ieder geval niet naar New York. Ik ben benieuwd waar jullie naartoe gaan..
  Gerdi onlangs geplaatst…Het huishouden | De verdelingMy Profile

 • Dagmar
  29 november 2016

  Heel begrijpelijk deze hersenspinsels en de vragen hoe het zal lopen. Ik hoop dat – mochten jullie deze stap zetten – het een hele positieve ervaring zal zijn waar je volledig van kunt genieten en door op kunt laden <3
  Dagmar onlangs geplaatst…Reading Challenge 2016 – Een boek per week gehaald of gefaald?My Profile

 • gwendy
  29 november 2016

  Ik begrijp je dilemma. Ik zou eerst dicht bij huis blijven. Kunnen jullie gewoon eens ervaren hoe het voelt. Misschien voelt het goed of je bent er ( nog ) niet aan toe. Zelf ben ik meteen naar india gevlogen. Geen goed idee:-) zo ver en niet van tevoren geoefend. Ik wilde zo graag naar huis. Succes met jullie besluit

 • Marije
  29 november 2016

  Ik moet er met een zoon van 5 maanden echt nog niet aan denken, maar ik denk dat het wel gezond is om eens een nachtje of meerdere nachtjes kindloos te zijn. Al mag het voor mij nog wel even duren voordat dat gebeurt. Misschien als ie 18 is ofzo hahaha.
  Marije onlangs geplaatst…Plaatjes kijken #10 VlielandMy Profile

 • Sjoukje - meergeldminderstress
  29 november 2016

  Heel herkenbaar! Wij hebben het uiteindelijk nog steeds nooit gedaan, alleen een keertje twee nachtjes weg.
  En nu hebben we net een puppy, dus nu kan het eigenlijk weer niet 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…November bespaarmaand: het eindresultaat!My Profile

 • Yneke
  29 november 2016

  Wat een mooie reactie!
  Yneke onlangs geplaatst…Magic Mirror (PresentChild)My Profile

 • Michelle
  29 november 2016

  Ik begrijp je gevoel heel goed. Morris is volgende week 7 maanden en ik ben nog niet langer dan een paar uur zonder hem geweest. Moet eerlijk zeggen dat we er ook geen behoefte aan hebben; mijn man vindt het he-le-maal niks om ‘s nachts niet bij Morris te zijn. Voorlopig is het hier dus nog even niet aan de orde. Misschien ooit.
  Michelle onlangs geplaatst…‘JE LIJKT OP PAPA EN OP MAMA, MAAR NOG HET MEESTE OP JEZELF’My Profile

 • Renée
  29 november 2016

  Ik ben dol op m’n meisjes, maar ook gek op mijn man.. Toen mijn dochter net 1 was en ik net in verwachting van nr 2 was, zijn wij 2 nachten en 3 volle dagen naar Londen geweest. Het was zo super leuk! Wij willen als het financieel mee zit aankomend jaar een dag of 5 ergens heen. Als ik het geld zou hebben, zou ik ook gerust een week naar Curaçao willen gaan zonder kids. Klinkt dat als een ontaarde moeder? Haha. Mijn ouders gingen toen ik 6 weken oud was een week op wintersport en vanaf toen elk jaar. En ik miste ze niet eens. Had het geweldig bij m’n opa en oma! Naast ouders ben je ook man/vrouw. En ik vind het persoonlijk heel belangrijk om ook tijd alleen te hebben, zonder kinderen. Snap dat het de eerste keer even heftig is. Daarom deden wij eerst een weekend Londen en willen we de volgende keer een dag of 5. En het scheelt ook wel of je nu een week in een stad zit, of op het strand. Denk ik. In de stad ben je druk, bezig en afgeleid. Op het strand relax je en denk je sneller aan thuis, denk ik.

 • Juliette
  29 november 2016

  Lijkt me echt heerlijk een keertje weg te gaan zonder m’n meisje, maar inderdaad ook heel lastig. Ze is wel al heel wat nachtjes uit logeren geweest, maar dat is toch anders.. Ben wel heel benieuwd wat jouw ervaring gaat zijn!
  Juliette onlangs geplaatst…Weekvlog 3: pepernoten tiramisu & zelf pizza bakkenMy Profile

 • marianne
  29 november 2016

  Wat spannend! Ik breng de kinderen zonder problemen een of twee nachtjes uit logeren. Het lijkt me heerlijk om een paar dagen met mijn man er tussenuit te gaan, maar meestal komt dat er niet van. Als ze gaan logeren is het vaak samen bioscoopje pakken, met vrienden de kroeg in, uit eten en dat soort dingen.
  marianne onlangs geplaatst…Het huishouden | De verdelingMy Profile

 • Shirley
  29 november 2016

  Ik ben samen met Raymond naar New York geweest toen Skyler 10 maanden was. We waren toen 6 dagen weg. Best heftig, maar eenmaal daar onwijs van genoten. Afgelopen augustus ben ik alleen weg geweest met een vriendin, zonder kind en Raymond, voor een weekje. Ik vond het onwijs fijn en het ging allemaal heel erg goed. Het is een beetje dubbel; de tijd daar was erg leuk maar als ik nu denk aan een volgende trip alleen, krijg ik al buikpijn aan de gedachte dat ik afscheid moet nemen van Skyler, haha. Misschien ook omdat ik nu zwanger ben en meer hormonen heb 😉 Of ik vond één keer wel genoeg, kan ook… Lol.
  Shirley onlangs geplaatst…Getest: de badolie van Petit&JolieMy Profile

 • Sharleen
  29 november 2016

  Heel herkenbaar. Ik vind/vond het heel moeilijk Lana achter te laten. Sterker nog ze was nog nooit een nachtje uit logeren geweest. Maar een aantaal weken terug zijn we dan toch voor het eerst zonder kind een weekend weggeweest naar Berlijn. Eenmaal daar viel het reuze mee. Tuurlijk miste ik haar wel maar eenmaal daar onwijs van genoten.

 • Jaklien
  29 november 2016

  Hoihoi,

  ik vind het nog altijd spannend om kids thuis te laten als ik en mijn man of een vriendin weg ga!
  Volgende week ga ik met een vriendin 4 dagen naar Londen heb er onwijs veel zin in maar ook steeds in mijn hoofd heb ik alles wel geregeld komt dat wel goed! Natuurlijk komt dat wel goed hun papa is gewoon thuis en ze hebben school en vriendjes en ze komen me ophalen als we weer thuis komen? Kijk ik nu al naar uit en ben nog niet eens weg?
  Ze zijn 4 en 7 maar moet nog steeds slikken als ik wegga! Af en toe even face timen en het komt wel
  Goed?

 • Kelly
  29 november 2016

  Hi Kelly

  Ik snap wat je bedoelt! Ik wil het ook maar vind t ook moeilijk! Wij gaan ook meestal 1 nachtje weg en dat is prima te doen. Ooit ben ik naar Parijs geweest voor m’n werk 3 dgn en bleven de kids bij papa en dat vond ik vreselijk! Ik mistte ze alle 3 zo erg! Maar dat is natuurlijk anders dan dat je met je man lekker weg bent! Het lijkt mij ook heerlijk, even niets. En je weet dat ze in goede handen toch? Ik zou dan toch kiezen voor Londen eerst, dat is niet zover weg en je bent ook weer snel thuis en dat is nu in deze periode super leuk daar! Heerlijke kerst sfeer! Christmas shopping! Succes met je keuze!
  Kelly onlangs geplaatst…Lichtelijk last van december stressMy Profile

 • Laura
  29 november 2016

  Inderdaad een weekendje weg met mijn man, dat heb ik vaker gedaan. Later ben ik ook een weekje op vakantie geweest met mijn moeder, een paar dagen met een vriendin en eens 3 weken naar Bali (huwelijksreis)

  Een week vind ik echt het maximale, die 3 weken hebben ons allebei moeite gekost. Een weekend vind ik heerlijk. Bovendien vinden de kinderen het ook heerlijk om naar oma te gaan. Nu met onze newborn begin ik weer van voren af aan. Die eerste keer zonder hem zal volgende week zijn. Spannend…
  Laura onlangs geplaatst…Een maand met babyMy Profile

 • chantal
  30 november 2016

  Je moet ook aan je eigen behoeftes denken! Mijn ouders gingen regelmatig 1 nacht weg en oma kwam dan oppassen. Vond ik prima, zolang ik maar wist dat ze ook weer snel thuis zouden komen

 • Essma
  30 november 2016

  Toen mijn dochter (inmiddels 5) 6 mnd was, ben ik 3 dgn naar new york geweest. Eenmaal daar kon ik wel genieten, maar toen ophelia mij met haar papa kwam ophalen op Schiphol zal ik nooit vergeten…die blik van haar ?. Zo van ‘waar was je nou?!’ Ze was ook erg blij om me weer te zien! Zo schattig! Daarna ben ik ook nooit meer ergens zonder haar weggeweest…Ik gaf ook borstvoeding maar zat in de ‘afbouwfase’. Nam kolfapparaat mee..maar voelde niet goed ergens. Bij Macy’s wel flink mijn schuldgevoel ‘afgekocht’..?
  Essma onlangs geplaatst…Party!My Profile

 • Tessa
  30 november 2016

  Gewoon doen! Je weet pas hoe het gaat als je het probeert 😉 Tot nu toe is het langste zonder kind voor mij twee nachten geweest. De laatste dag miste ik hem wel, maar verder ging alles prima. Ik zou alleen niet meteen naar New York vertrekken, haha.
  Tessa onlangs geplaatst…In Ons Gezin: Als je kind voedselallergieën heeftMy Profile

 • Yvette
  30 november 2016

  Hey, ik begrijp helemaal wat je bedoeld. Ik heb voor mezelf een tussenoplossing gevonden door eerst een keer met iemand anders weg te gaan zodat de kinderen gewoon bij papa waren. Dat scheelde voor mijn gevoel echt wel.
  Mijn man geeft niets om tripjes naar het buitenland en ik wilde al heel lang super graag naar New York dus samen met een schoonzus heb ik de sprong gewaagd. Het was supergaaf en het viel me ontzettend mee.
  Nu nog een weekendje weg met de man plannen.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.