no buy challenge update

Bovenstaande afbeelding is duidelijk niet het meisje dat ik ben. Ik heb deze maand een nobuy challenge gehouden. Dat hield in dat ik geen aankopen zou doen die niet nodig waren, geen kleding, geen sieraden enzovoort. Alleen maar de broodnodige boodschappen en wanneer er dingen bijvoorbeeld kapot zouden gaan. Hoe gaat het nu met de no buy challenge?

Dit waren de regels:

 • Iets mag enkel worden aangeschaft als het ‘echt nodig is! (mascara die op is bijvoorbeeld).
 • Geen excuses bedenken waarom ik wel iets zou mogen kopen.
 • Een maand lang enkel geld spenderen aan vaste lasten, cadeautjes voor jarigen, boodschappen, you know it.

Tja met de Mango jurk had ik regel numero 1 al verbroken, nee die was niet echt nodig. De jurk vond ik gewoon prachtig, hij maakte me blij en hij is ideaal voor op feestjes, of met een vestje en panty gedragen voor doordeweeks. Owja regel numero 2 had ik er ook mee verbroken, geen excuses bedenken, dit was toch een zelfbedacht excuus. Toch vind ik het knap dat het bij die ene jurk is gebleven deze maand!

 

Helaas is mijn laptop kapot gegaan en moest hij voor reparatie weg, de reparatie kosten worden wel vergoed, maar de back up die ik moest laten maken voor de belangrijke documenten van school e.d. heb ik wel moeten betalen. Dit hoorde wel bij regel 3, onvoorziene uitgaven.

De challenge heeft me bewuster gemaakt van mijn shopaholic gedrag soms. Sommige uitgaven zijn niet zo relevant, sommige aankopen zijn niet zo nodig. De no buy challenge maakt je hier bewust van en het bespaart een hoop kosten aan aankopen die na een  tijd achterin de kast liggen. Ik vond het wel een toffe uitdaging en ik wil deze challenge ook in mijn achterhoofd houden. Voordat ik iets koop eerst bedenken : ‘Heb ik het écht nodig?’. En in de meeste gevallen kan je daar ‘nee’ op antwoorden. Wanneer je thuis komt en je denkt nog dagenlang over dat ene ding, dan is het misschien wel echt aan jou besteed.

Hoe denken jullie over een no-buy challenge? Zijn jullie je bewust van je uitgaven patroon? Denken jullie na voor je iets koopt of je het echt nodig, of doe je dat alleen wanneer je ergens voor spaart? Ik ben benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Follow my blog with bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

8 gedachten over “no buy challenge update”

 1. Knap dat het alleen bij dat jurkje is gebleven! Wel vervelend van je laptop. Ik heb fases, soms koop ik impulsief veel en soms een hele poos niet. Bewust ben ik me er wel van, maarja echt sparen ben ik nooit heel goed in geweest. :’) Misschien moet ik het ook maar eens gaan proberen.

 2. Ik koop eigenlijk nooit zomaar iets , alleen als het nodig is, soms verwen ik de kinderen wel met iets klein, wat knutselspul, of mezelf met een make-up, maar eigenlijk nooit veel omdat ik daar niet de mogelijkheid heb, je gaat leven naar wat je hebt, en dat is bij mij weinig en ben allang blij dat ik elke week fruit, en alle dagen normaal eten kan halen, en kleding/schoenen voor de kinderen en mezelf wanneer het nodig is.

 3. Marije_Blogt

  Wat een súper goede spaarpot is dat op de foto! Daar moet het haast wel mee lukken 🙂
  Ik moet helaas wel 10 keer nadenken over iedere uitgave die ik doe.. Dat is het nadeel van het ‘alleenstaand’ ouderschap..
  Soms zou ik willen dat ik ook eens flink zou kunnen gaan shoppen, maar aan de andere kant went het ook wel weer snel.
  Het geeft ook wel een kick dat het me iedere maand weer lukt om rond te komen zonder leningen en zonder in het rood te eindigen 😉

 4. Knap! En wat een goed initiatief! Ik wil het ook graag proberen. Ik ging laatst naar de Ikea om een la voor mijn voorraadkast te kopen en vervolgens ligt die hele band vol met kaarsjes, servies en andere spullen die ik niet nodig heb. Ik denk dat als ik het geld opzij zou zetten in plaats van uitgeven ik nog wel eens verrast kan worden!

 5. Goed dat je het (bijna helemaal) hebt volgehouden! Ik moet zeggen dat ik best wel een gat in mijn hand heb en ook best wel veel impulsieve aankopen doe. Ik probeer er nu wel wat meer op te letten. De poster op de foto’s van het Mango jurkje hangt trouwens ook in mijn woonkamer, haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.