This of that Mommy tag : Over zwangerschap en moeder zijn

Een tijdje geleden kwam ik de ‘This of that mommy tag’ op verschillende mamablogs tegen dus besloot ik deze zelf ook te doen, hartstikke leuk om allerlei vragen te beantwoorden over de zwangerschap, bevalling, zwangerschapskilo’s, moederschap, opvoedingsstijl enzovoorts. Sommige onderwerpen zijn echt al een hele tijd geleden dus ik vind het leuk om hier op terug te kijken. Ook heb ik er een heleboel throwback foto’s van rondom de geboorte en erna erbij gedaan. Benieuwd wat mijn antwoorden op deze vragen en kwesties zijn? Klik dan op lees meer.

Thuisbevalling of ziekenhuisbevalling: 
Omdat ik diabetes type 1 heb en nog al een voorgeschiedenis heb op het gebied van zwanger zijn en bevallen toen ik zwanger was van Lana, wordt het sowieso een ziekenhuisbevalling, ik denk daarom er ook maar niet over na hoe een thuisbevalling zou kunnen zijn, het zal nooit een optie zijn.

Verloskundige of Gynaecoloog:
Hoe geweldig het me lijkt om door een dorpse verloskundige begeleid te worden, ook dit zal door mijn diabetes nooit een optie zijn, ik moet helaas in het ziekenhuis onder controle zijn, jammer! Het is dan gelijk zo klinisch.

Op deze foto was Lana pas 2 dagen oud

Eten voor twee of geen hap door je keel vanwege het maagzuur:
Toen ik zwanger was van Lana at ik echt voor twee, ik had de hele dag honger! Toen vond ik dat ook al, maar toen ik bevallen was en ineens een veel kleinere eetlust had wist ik het zeker, ik at echt voor twee. Inclusief 18 kilo’s schoon aan de haak erbij bij 34 weken zwangerschap. Hoeveel zou ik zijn aangekomen als ik tot 40 weken zwanger geweest was?

Nesteldrang voor of na de bevalling: Ik was heel streng voor mezelf toen ik zwanger was van Lana, ik mocht pas vanaf 27 weken beginnen aan de babykamer en pas toen kocht ik allemaal spullen voor haar. Ook mocht ik van mezelf pas bij 34 weken babywasjes gaan draaien. Toch deed ik stiekem bij 33 weken wat kleding die nog bij de was erbij paste in de wasmachine. Hier was ik mezelf heel dankbaar voor toen ik bij 34 weken en 8 minuten bevallen was. Toch hadden we nog geen box in huis en nog wel meer dingen waren niet gereed. De volgende zwangerschap ga ik alles zo anders doen, lekker op tijd beginnen met nestelen en van iedere stap genieten!

Wel of geen foto’s van de bevalling:
Er zijn foto’s gemaakt tijdens de keizersnede gelukkig, anders had ik er echt niets van meegekregen. Ook de dagen erna zijn er veel foto’s gemaakt (vooral door mijn ouders, omdat ik zo ziek was en we ook niet veel spullen mee hadden naar het ziekenhuis) en daar ben ik ze onwijs dankbaar voor.

32 weken in de buik

Geslacht bekend of onbekend voor de bevalling:
Ik ben veel te nieuwsgierig dus ik had een pretecho bij 16 weken laten maken voor de geslachtsbepaling, ook hebben we dit toen bekend gemaakt aan iedereen. Bij een volgende zwangerschap zou ik dat weer doen. Is ook heel handig met het kopen van spulletjes.

Wel of geen buikband: 
Ik had er wel een maar ik vond het helemaal niet zo lekker zitten dus heb ik deze bijna niet gedragen.

Zomer of winter zwangerschap:
Geen voorkeur, hoogzwanger zijn is in de winter wel wat minder benauwd maar zoiets is toch niet te plannen.

Pufcursus of zwangerschapszwemmen:
Ik heb toen zwangerschapsyoga gedaan en daar had ik echt heel veel aan. Fijn om met andere zwangeren ervaringen uit te wisselen en ontspanningsoefeningen te leren.

Uitslapen of vroeg op:
Ik ben een ochtendmens dus laat mij maar lekker vroeg opstaan.

Negeren of time out:
Hier ben ik nog niet helemaal uit, negeren van ongewenst gedrag helpt vaak wel en dan in gaan op het positieve gedrag. Aan een time out heb ik bij Lana nog nooit gedacht, maar ze is nog te klein om dat te begrijpen vind ik.

Vast dagritme of kind volgend:
Ik ben heel kind volgend qua ritme. Ik voed Lana op verzoek, ik leg haar op bed wanneer ik zie dat ze moe is of wanneer ze zelf aangeeft dat ze moe is. Ik hou niet zo van een vast dagritme en ik merk ook dat dit bij Lana juist weerstand en opstandig gedrag geeft. Ik heb de luxe dat ik haar ritme kan volgen doordat ik vanuit huis werk, dus daar maak ik maar al te graag gebruik van.

Wel of geen toetje na het eten:
Niet, ik eet zelf ook nooit een toetje na het eten dus ik geef Lana dit ook niet, wel voed ik haar na het eten wat ook een toetje is voor haar.

Kind eerder van tafel of blijven zitten tot iedereen het op heeft:
Als een kindje niet wil eten dan kun je van alles doen om het te laten eten maar ik heb gemerkt dat een kindje toch haar eigen ding doet. Als Lana niet wil eten dan is dat heel vervelend. Ik heb ook een tijd van alles gedaan, negeren, doen alsof ik haar eten op eet (etc. haha) maar het werkte niet. Je wordt er alleen maar gefrustreerd van. Het schijnt een fase te zijn dus hopelijk wordt dit allemaal beter. Nu haal ik het eten bij haar weg als ze niet eet en probeer ik het los te laten.

Beneden spelen of op de kamer:
Het meeste van haar speelgoed ligt beneden en daar heeft ze ook een eigen speelhoek dus het liefst spelen we beneden.

Binnen of buiten:
Ik hoop dat het binnenkort mooier weer wordt en we veel vaker naar buiten kunnen. Heerlijk fietsen, wandelen, de bossen in enzovoorts. Momenteel ga ik wel veel met Lana naar buiten om te wandelen maar verder niet zo veel.

Om plassen heenlopen of in de plassen stampen:
Lekker stampen in de plassen! Nu is Lana nog niet zelf aan het lopen, maar wanneer ze dit wel kan wil ik stimuleren dat ze dit soort dingen gewoon doet, dan maar vieze kleding, want daar hebben we een wasmachine voor.

Meisjes in jurk/rok of in een broek/trui:
Beiden, ik hou van schattige meisjeskleding maar van mij hoeft dat niet dagelijks, ik vind namelijk stoere meisjesoutfits met jeans, een denim jasje of een blouse ook heel gaaf. Een mix van meisjesachtig en stoer vind ik het leukst.

Online of offline shoppen:
Liefst een combinatie van beiden, naar bepaalde winkels ga ik het liefst toe (Hema, Primark, Zeeman, Jola bijvoorbeeld) maar bij andere winkels shop ik het liefst online (Zara, H&M).

Pastelkleuren of felle kleuren:
Ik ben dol op pastelkleuren, die zijn heel lieflijk en combineren heel leuk op elkaar. Ik hou ook wel van felle kleuren op zijn tijd.

Effen of met print:
Effen vind ik praktisch met combineren, het liefst combineer ik effen items op een geprint item. Dan maakt het de outfit helemaal compleet.

Truitjes of vestjes:
Ik ben dol op vestjes, zowel voor mezelf als voor Lana. Het is heel praktisch aantrekken want het hoeft niet over het hoofd heen en je trekt het ook makkelijk aan op een t-shirt. Als het te warm is doe je gewoon het vestje uit en kun je weer verder.

Rompertje met korte of lange mouwen:
Liefst met korte mouwen, dat is veel makkelijker aantrekken en dan heb je niet te veel lagen aan als je er een longsleeve en vestje op wil dragen.

Biologische producten of betaalbaar:
Betaalbaar, de kinderen groeien er zo aan dus van mij hoeft het niet te duur te zijn. Ik eet niet biologisch, ik draag zelf ook geen biologische kleding dus van mij hoeft dit ook voor mijn kinderen niet. Dit is gewoon heel persoonlijk en voor iedereen anders natuurlijk.

Sale of nieuwe collectie:
Het liefst shop ik alles in de sale, lekker betaalbaar! Soms is dat niet mogelijk doordat de sale alleen maar items buiten het seizoen verkoopt, dan ga ik natuurlijk gewoon voor de reguliere collectie.

Koeienmelk of geitenmelk:
Moedermelk of koemelk.

Appel of kiwi:
Kiwi, ik ben zelf dol op kiwi’s en Lana ook dus daarom kiezen we daarvoor.

Bananenpannenkoeken of boterham:
Boterham, dat vind ik toch een heel stuk praktischer. Een bananenpannenkoek maak ik graag af en toe als extraatje om van te smullen.

Yoghurt of ijs:
Yoghurt, heerlijk!

Water of limonade:
Diksap aangemaakt met water, dan heeft het toch een smaakje en bevat het wat minder onnatuurlijke suikers.

Zoute stengel of rijstwafel:
Lana is dol op rijstwafels en ik vind ze ook heel lekker.

Boterham met smeerkaas of een plak kaas:
Ik vind smeerkaas een stuk makkelijker en Lana eet dat ook beter op dan plakken kaas. Als ik een boterham met een plakje kaas geef dan gaat ze dat eraf pulken haha.

Hollandse pot of Italiaans/Oosters:
Alles! Ik ben dol op de Hollandse pot maar ik ben ook dol op de Italiaanse keuken, Chinese keuken, Thais, Frans, eigenlijk lust ik gewoon alles haha. Ook Lana is dol op allerlei gerechten.

Vers fruit of knijpfruit:
Vers fruit, dat heb ik altijd in huis en heb ik zo gegeven.

Pannenkoeken of patat:
Ik vind pannenkoeken lekker, maar er is geen week goed afgemaakt als ik geen friet op heb, dat wil ik echt minstens eens per week eten haha. Lana geven we nog geen friet, wel af en toe een pannenkoek en die eet ze heel graag.

Foto’ s delen op Facebook of Instagram:
Jullie weten mijn antwoord hierop.

Filmpjes kijken via Netflix of Youtube: 
Liefst via Youtube, Lana kijkt graag naar Bumba en het Zandkasteel en die zijn niet via Netflix te bekijken, wel heel makkelijk via Youtube.

Zappelin app of kindermodus:
Kindermodus? Bestaat dat? Hier wil ik meer over lezen haha.

Blogjes lezen of nieuwssites lezen:
Natuurlijk blogjes lezen! Hopelijk geldt dat voor iedereen haha! 😉

Smartphone of laptop:
Smartphone! Die heb ik namelijk altijd bij me.

Forum of Facebook groep: 
Facebook groep, dat is een stuk persoonlijker en veel minder anoniem als op fora. Je ziet gewoon wie wat zegt en dat levert ook wat leukere gesprekken op vind ik.

Whatsapp of Facebook Messenger:
Whatsapp, dat vind ik veel praktischer en daar kan ik bijna iedereen op bereiken.

Skypen of bellen: 
Bellen, ik heb geen Skype en bellen vind ik net zo makkelijk.

Dit waren mijn antwoorden op de vragen op de ‘This or that mommy tag’. Wat een lange zit zal dit zijn geweest om te lezen, het waren namelijk ontzettend veel vragen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn antwoorden te lezen en de foto’s daarbij te bekijken. Laat het me weten bij de comments wat je van mijn antwoorden vond. Wat kies jij het liefst, een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Manon
  18 maart 2015

  Wat een leuke tag zeg, zoveel vragen en antwoorden! 🙂 Ik vind het heel leuk om te lezen.
  Manon onlangs geplaatst…Weekendje LeidenMy Profile

 • Dita
  18 maart 2015

  Wat een leuke tag, deze kende ik nog niet
  Dita onlangs geplaatst…Lente foto’s 1e echte lentedag 2015My Profile

 • Marion
  18 maart 2015

  Voor jou waarschijnlijk meer werk om het in te vullen dan voor ons om te lezen. Leuk! Meeste antwoorden had ik wel goed ingeschat bij jou. 🙂
  Marion onlangs geplaatst…Plogweek: Dinsdag 17/3My Profile

 • Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla
  18 maart 2015

  Leuk om te lezen! Ik ben ook geen fan van knijpfruit maar de Zappelin app is hier wel altijd geweest 😉

  Ik heb ook een keizersnede gehad maar ook een natuurlijke bevalling.
  Nesrin | Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Gesprek met mijn vader a.k.a Bruce LeeMy Profile

 • Manon
  18 maart 2015

  Leuk om jouw antwoorden te lezen. Jammer dat jouw volgende zwangerschappen altijd medisch zullen zijn… Wel goed natuurlijk maar ik snap precies wat je bedoelt met ‘dorpse verloskundige’!
  Manon onlangs geplaatst…New inMy Profile

 • Inge
  18 maart 2015

  leuke tag! En prachtige foto van jou en lana toen ze twee dagen was! ♡
  Inge onlangs geplaatst…mijn capsule wardrobe < lente > *preview/ waarom een capsule wardrobe zo FIJN is*My Profile

 • Miranda
  18 maart 2015

  Wat een leuke tag, veel vragen maar dus ook heel veel leuke antwoorden om te lezen:)
  Miranda onlangs geplaatst…Pasen; nailart met een tandenborstelMy Profile

 • Annemijn
  18 maart 2015

  Heel leuk om te zien wat jij kiest! Ik hoop dat je nog eens zo’n kleintje mag krijgen..
  Annemijn onlangs geplaatst…Start to run update #5 Even stoppen en weer doorgaan..My Profile

 • Jess
  18 maart 2015

  Wat leuk om ook jouw antwoorden te lezen. Hier pas sinds kort een time-out bij Sam. Niet als straf maar om hem soms even uit de situatie te halen.Denk dat hij een ‘echte’ time-out ook nog niet zou begrijpen.
  Jess onlangs geplaatst…Jim’s food diaryMy Profile

 • Saskia
  18 maart 2015

  Leuke tag, ik vind het altijd erg leuk om te lezen!
  Saskia onlangs geplaatst…Mommymail! #4My Profile

 • Seline
  18 maart 2015

  Leuke tag! Ik vond het ook jammer dat mijn zwangerschap zo ziekenhuis-achtig was.. Maar het is het allemaal waard natuurlijk 🙂
  Seline onlangs geplaatst…Bevallen met een keizersnedeMy Profile

 • Colinda
  18 maart 2015

  Leuk om je antwoorden te lezen en ons een klein stukje inzicht te geven in het moederschap.
  Er is trouwens een goed alternatief voor youtube, ik vind het altijd eng omdat de kinderen door kunnen klikken naar iets wat niet bedoeld is voor ze.
  Dit heet http://www.kindertube.nl alle favoriete filmpjes van tv, maar dan veilig.

 • Cindy
  18 maart 2015

  Wat een leuke tag. Ik hoop ‘m ook ooit in te mogen vullen
  Cindy onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – maart #3My Profile

 • Vanessa
  18 maart 2015

  Leuk om te lezen! Ik heb nog geen kindje, maar ik zou toch voor een ziekenhuisbevalling kiezen omdat dat het veiligste lijkt. Als er dan iets misloopt, dan zijn ze er veel sneller bij om je te helpen. Verder moest ik lachen om die frietjes. Wij eten ook elke vrijdagavond frietjes, de perfecte afsluiter van de werkweek en het ideale begin van het weekend! 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…WIN 2 heerlijke zeepjes naar keuze!My Profile

 • Suus
  18 maart 2015

  Super leuke tag om te lezen!
  Suus onlangs geplaatst…Recept: UiensoepMy Profile

 • Kelly Caresse
  18 maart 2015

  Jeej dan ken je me goed! 😀 tof!

 • Kelly Caresse
  18 maart 2015

  Wat fijn dat je ook een natuurlijke bevalling hebt mogen ervaren! Dat hoop ik ook ooit nog te mogen 🙂

 • Kelly Caresse
  18 maart 2015

  Dat is wel een goede! Zo kan je een time out ook oppakken, niet als straf maar om even wat andere prikkels te bieden

 • Kelly Caresse
  18 maart 2015

  Wat een goede tip! Dankjewel! Nooit zelf geprobeerd dus die ga ik downloaden 🙂

 • Angela | Great Body & Skin
  18 maart 2015

  “toen ik bij 34 weken en 8 minuten bevallen was”. plus 8 minuten ook echt haha.

  Oh, ik hop dat wij ook op tijd over zijn in ons nieuwe huis (we zitten nog in de fase kijken op Funda en huis nog te koop zetten). Ik vrees er een beetje voor dat we veel last-minute werk gaan krijgen. Nou ja, dan zet ik de oma’s in.

  Wij hebben trouwens vrijdagavond de geslachtsbepaling. Spannend!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Frankrijk Lost Anorexiaprobleem op met ModellenbanMy Profile

 • Sheela
  18 maart 2015

  Heel leuk om te lezen! Had lana nu zwart haar bij haar geboorte? (foto waarop ze twee dagen is) Ik heb bij nog mensen gehoord dat ze geboren zijn met een hele andere haarkleur en soms zelfs oogkleur. Heel gek! Ik vind de haarkleur van lana hoe het nu is wel heel mooi, veel mooier dan zwart 🙂 Terwijl ik zelf zwart haar heb.. maar bij haar past bruin beter.
  Sheela onlangs geplaatst…Waarom aloë vera jouw wondermiddel isMy Profile

 • Lifesabout
  18 maart 2015

  Leuk om die van jou ook te lezen! Wat was Lana toch een klein lief mensje! (En nog steeds hoor ;))
  Lifesabout onlangs geplaatst…Walk in my closet…My Profile

 • Kelly Caresse
  18 maart 2015

  hihi ja ze had echt zwart haar bij de geboorte hihi echt niet meer voor te stellen. Als je die foto bekijkt leek het net of ik een chineesje gebaard had :P. Maar het is nu lichtbruin en door de Curacaose zon donkerblond en dat vind ik ook leuker hihi bij haar

 • Kelly Caresse
  18 maart 2015

  Dat vind ik net zo van jouw meisje, wil haar wel even lenen 😛

 • Tamara
  18 maart 2015

  Wat een leuke tag, en ook hele leuke antwoorden! Ikzelf zou eigenlijk via de natuurlijke weg bevallen maar na een week van inleiden en het geen weeën krijgen van de weeënopwekkers is mijn zoontje via keizersnede ter wereld gekomen. Na zo’n heftige week vond ik het goed zo.
  Tamara onlangs geplaatst…primark shoplog maart 2015 baby boyMy Profile

 • Eline
  18 maart 2015

  Wat onwijs veel vragen zeg! Het kriebelt echt voor een tweede he? Het spat er van af!
  Eline onlangs geplaatst…100% sapjesMy Profile

 • Colinda
  18 maart 2015

  Hij is inderdaad als app te downloaden dacht ik, maar ook door gewoon naar de site te gaan.
  Fijne dag vandaag.

 • Milou
  18 maart 2015

  Gave antwoorden Kelly! Sommige dingen wist ik niet, maar het meeste had ik wel al verwacht. Ik weet niet of ik het ooit gezegd heb, maar jeetje! Wat een bos haar had Lana als baby zeg! Mooi!
  Milou onlangs geplaatst…Dank je wel zeggen…My Profile

 • Linda
  18 maart 2015

  Wat leuk dat je deze tag nu ook hebt ingevuld. Is echt populair geworden. Leuk om te lezen hoe je ook op verzoek voedt en verder kindvolgend probeert te kijken.
  Linda onlangs geplaatst…Het beste voor je kind?My Profile

 • anouk
  18 maart 2015

  Super leuk om te lezen. Ik keek laatst voor mijn nichtje bij het kindergedeelte van Netflix en ik verbaasde me echt over de hoeveelheid films! Haha
  anouk onlangs geplaatst…Mijn youtube abonnementen #Fitness editieMy Profile

 • amanda
  18 maart 2015

  Leuke tag, altijd zo leuk om artikels te lezen over het moeder zijn..xx
  amanda onlangs geplaatst…Kipkep pittenzak reviewMy Profile

 • Nicky
  19 maart 2015

  Wat een leuke tag! Ik volg je nu een tijdje sinds je video samen met Sanne van LaViesagista 🙂
  Nicky onlangs geplaatst…Nieuwe layout balanceyourhealth.nlMy Profile

 • Dineke
  19 maart 2015

  Wat leuk om te lezen! En wat had Lana veel haar zeg toen ze net geboren was. Ik ben nu 21 weken zwanger en moet overal nog mee beginnen qua spulletjes kopen en babykamer enz. Scheelt dat het de 2e is, maar toch moet er nog best veel gebeuren. Toch maar eens ergens een beginnetje maken deze week.
  Dineke onlangs geplaatst…Bevallingsverhalen – mijn eigen verhaalMy Profile

 • Manon
  21 maart 2015

  Hele leuke tag om te lezen, wie weet neem ik hem wel een keertje over 😉
  Manon onlangs geplaatst…ZomerhaarMy Profile

 • Tamara
  21 maart 2015

  Ik lees dat je diksap voor Lana gebruikt en ik weet dat je liever zoveel mogelijk suikervrij wil opvoeden. Misschien is het een tip voor je. Gebruik Slimpie limonade siroop. Dit is suikervrij en zonder calorieën ;). Je kunt het kopen bij volgens mij de Emte
  Tamara onlangs geplaatst…Ik vind mezelf een waardeloze moederMy Profile

 • Anneleen
  21 maart 2015

  Leuk om te lezen! Wat had Lana vele haartjes toen ze een paar dagen oud was, zo schattig!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 5My Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.