In deze mommy monday ga ik wat leuke willekeurige feitjes delen over mijn dochtertje Lana. Ze is nu 21 maanden oud (!! de tijd gaat te snel) en een echte dame met een eigen willetje, haar eigen taal en voorkeuren. Ten opzichte van een paar maanden geleden is ze weer heel erg ontwikkeld. Het leek me leuk om zo wat random facts te delen die Lana en haar mooie persoonlijkheid typeren. Ze weet me altijd te verbazen met haar woordjes en gedrag, zo leuk!

 • Lana is 21 maanden oud en loopt mooi op schema qua ontwikkeling. Ondanks dat ze 6 weken te vroeg geboren is, merken we hier niets meer van wat natuurlijk heel erg fijn is.
 • Lana heeft haar eigen brabbeltaaltje wat de ene keer heel erg ‘Russisch’ lijkt en de andere keer een soort Zweedse taal lijkt. Ze kletst de hele dag door, als ze op bed ligt en wakker is dan vertelt ze hele verhalen aan haar knuffels. Echt heel leuk!
 • Lana lijkt rechtshandig te zijn, al weet ik niet of dat nu al te herkennen is. Zelf ben ik linkshandig, Yannick rechtshandig en stiekem zijn we dus al benieuwd wat zij zal zijn, wanneer is dit te herkennen?
 • Eigenwijze dame: Ze weet het duidelijk aan te geven als ze iets niet wil (‘Neuh’) en heeft heel erg een eigen willetje. Iets wat denk ik ook helemaal hoort bij de leeftijd die ze nu heeft.
 • Ze kan al een aantal woorden heel goed zeggen: Neus (‘Nus’), hoofd (‘Hoof’), tong, kusje en buik (‘Kuib’), Koe (‘Kuh’), eten, zitten (‘titten’), Auto (‘Dotto’), fiets, waf waf als ik ‘hondje’ roep en als ik over eendjes praat zegt ze ‘kak kak kak’ hihi. Ook lijkt ze heel goed te begrijpen wat ik bedoel. Als ik haar vraag om een boekje te pakken, een beker aan te geven of dat soort opdrachtjes geef, dan voert ze dit uit.
 • Lana is helemaal weg van mijn make-up en beautyproducten. Zo heeft ons bed al eens onder de rode lipstick gezeten omdat ik even niet goed oplette (oops) , had ze al eens heel veel concealer op haar handen en gezicht gesmeerd en vindt ze mijn haarborstel ontzettend interessant. Een echte meid dus!
 • Lana heeft heel veel overgenomen van het eetpatroon van Yannick. Zo is ze dol op brood en vlees, maar groente kan ze vaker niet waarderen. Wel is ze heel erg dol op fruit en dat heeft ze dan ook echt van mij.
 • Lana begint zich al wat bewuster te worden richting het zindelijk worden. Sinds we een aankleedkussen in de woonkamer hebben liggen en een stapeltje luiers, gaat ze erop liggen wanneer ze verschoond wil worden en sinds kort pakt ze daar ook al een luiertje bij. Tevens een handige tip aan ouders met een kindje van deze leeftijd, het aankleedkussen in de woonkamer leggen werkt hier heel goed.

Dit waren wat random facts over Lana, natuurlijk vanuit de visie van een te trotse moeder haha! Ik geniet ontzettend van Lana en de leeftijd die ze nu heeft is echt heel erg leuk. Welke eigenschappen zijn heel typerend voor jouw kindje? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

45 gedachten over “Mommy monday: Random facts over Lana”

 1. Leuke mommy monday. Ik heb geen kinderen dus ik weet niet zoveel over de dingen wanneer ze Gaan schrijven en dat soort dingen. Wel heel leuk om te lezen dat ze zo mee gaat in der ontwikkeling ondanks dat ze te vroeg geboren is. Blijf vooral genieten want voor je het weet is ze 16 en gaat ze met vriendinnen op stap. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario #2My Profile

 2. Leuk! Onze zoon praatte bijvoorbeeld erg laat (pas na zijn derde) en ik liep bij al bij de logopedist met hem. Nou, hij heeft de schade dubbel en dwars ingehaald haha! Verder duurde het bij ons erg lang voordat ik wist of hij links of rechts was. Hij gebruikte ze allebei. Sinds hij op school zit weten we echt zeker dat hij rechts was.
  Mamablogger onlangs geplaatst…DIY| Zelf een low budget woonketting maken!My Profile

 3. Wat leuk om te lezen en wat slim om het aankleedkussen in de woonkamer te leggen. Ik verschoon mijn zoontje steeds vaker op de bank (uitzondering is de poepluier natuurlijk, haha) maar het kussen gewoon in de huiskamer leggen is zoveel makkelijker.
  Tessa onlangs geplaatst…Stephen & PenelopeMy Profile

 4. Hahaha zweeds, ja zo kan je het misschien het beste noemen ja. Leuk om te lezen. Het lijkt op den duur echt alsof ze geen sprongetjes maken maar HELE GROTE sprongen. Ze begrijpen je direct, praten duidelijker, kunnen dingen opeens wèl. Zo’n leuke periode.
  Barbara onlangs geplaatst…DIY: 4 x knutselen met flessendoppenMy Profile

 5. Bjarne heeft met zijn bijna 17 maanden ook al heel duidelijk een eigen wil. Als hij iets niet mag wat hij wil wordt hij echt driftig en wil gaan gooien met dingen. Of hij gaat heel erg tegenwerken.
  De tip van het aankleedkussen ga ik onthouden!
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…19 vragen aan… WillemiekeMy Profile

 6. Zo leuk om te lezen! Mijn moeder zei dat ik van begin af aan m’n linkerhand gebruikte en niet rechts, maar misschien ligt dit er ook aan dat mijn rechterarm vast heeft gezeten en ik die in de baarmoeder al niet kon gebruiken. Ik noem mezelf dus ook altijd een beetje ‘neplinks’ want anders was ik waarschijnlijk rechtshandig geweest, andere dingen doe ik wel met rechts en ik heb met rechts ook meer kracht, alleen geen goede controle met schrijven en dat soort dingen.
  Amber onlangs geplaatst…Hairy cats, stained carpets and a bedroom makeover.My Profile

 7. Heel erg leuk om te lezen, vooral over de woordjes die ze zegt! Het lijkt me erg grappig als je kindje woordjes gaat zeggen, vooral als je zelf weet wat ze bedoelen en anderen het soms nog niet helemaal kunnen begrijpen of verstaan! 🙂
  Evera onlangs geplaatst…DAIRY: Week 29/2015My Profile

 8. zou je misschien niet eens wat nadrukkelijker over de privacy van je dochter nadenken? Wat jij nu post gaat over haar leven en zij heeft er geen invloed op. Denk terug aan de tijd van je eigen fotoboek dat je alleen liet zien aan de mensen die je kende. Dit staat op het internet en is tot het einde van dagen terug te zoeken. Alles voor de leescijfers?

 9. Wat een lief meisje is Lana! Mijn zoontje kan ook heel eigenwijs zijn, en dat taaltje is zo leuk!

 10. Heerlijk om je heel trots over je dochter te zien praten!! Iets wat ik helemaal begrijp, al is mijn meisje al wat ouder!!! Lekker genieten en ik kijk uit naar de volgende update!
  Barbara onlangs geplaatst…Luisteren, wat is dat?My Profile

 11. Hahha geniaal, ben zo dol op kids maar het lijkt me zo anders om echt moeder te zijn en weg te zwijmelen bij alle dingetjes die ze leren en zeggen en doen!!! Bijvoorbeeld dat lipstickverhaal haha <3 wat een mooie naam heeft ze!
  Debby onlangs geplaatst…Campingsoap número 3My Profile

 12. Haha, schattig! Het eigen willetje hoort inderdaad bij ‘ik ben twee en ik zeg nee’. Want nou ja, 3 maanden scheelt niet veel vanaf twee, hè!

  En jep, als Lana rechts als voorkeurhand heeft voor veel dingen, wordt ze vast rechts. Het gaat om tekenen en dat soort dingen, maar ook om de andere dingen die te maken hebben met de fijne motoriek. =) Het kan wel zijn dat ze bepaalde dingen juist met links doet en dat ze dan uiteindelijk links meer gaat gebruiken, maar dat ligt er maar net aan wat het is en hoe vaak ze dat doet. =)
  Ilse onlangs geplaatst…Wat ik deed #2My Profile

 13. En.. Is het al duidelijk of ze links of rechts is? Ik vind dit nl interessant. Mijn moeder is links. Haar 7 kinderen zijn allen rechts. Mijn oudste dochter is links en dat was al heel jong zichtbaar… Nu is zij zwanger… Spannend!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.