Mommy monday: Random facts over Lana

In deze mommy monday ga ik wat leuke willekeurige feitjes delen over mijn dochtertje Lana. Ze is nu 21 maanden oud (!! de tijd gaat te snel) en een echte dame met een eigen willetje, haar eigen taal en voorkeuren. Ten opzichte van een paar maanden geleden is ze weer heel erg ontwikkeld. Het leek me leuk om zo wat random facts te delen die Lana en haar mooie persoonlijkheid typeren. Ze weet me altijd te verbazen met haar woordjes en gedrag, zo leuk!

 • Lana is 21 maanden oud en loopt mooi op schema qua ontwikkeling. Ondanks dat ze 6 weken te vroeg geboren is, merken we hier niets meer van wat natuurlijk heel erg fijn is.
 • Lana heeft haar eigen brabbeltaaltje wat de ene keer heel erg ‘Russisch’ lijkt en de andere keer een soort Zweedse taal lijkt. Ze kletst de hele dag door, als ze op bed ligt en wakker is dan vertelt ze hele verhalen aan haar knuffels. Echt heel leuk!
 • Lana lijkt rechtshandig te zijn, al weet ik niet of dat nu al te herkennen is. Zelf ben ik linkshandig, Yannick rechtshandig en stiekem zijn we dus al benieuwd wat zij zal zijn, wanneer is dit te herkennen?
 • Eigenwijze dame: Ze weet het duidelijk aan te geven als ze iets niet wil (‘Neuh’) en heeft heel erg een eigen willetje. Iets wat denk ik ook helemaal hoort bij de leeftijd die ze nu heeft.
 • Ze kan al een aantal woorden heel goed zeggen: Neus (‘Nus’), hoofd (‘Hoof’), tong, kusje en buik (‘Kuib’), Koe (‘Kuh’), eten, zitten (‘titten’), Auto (‘Dotto’), fiets, waf waf als ik ‘hondje’ roep en als ik over eendjes praat zegt ze ‘kak kak kak’ hihi. Ook lijkt ze heel goed te begrijpen wat ik bedoel. Als ik haar vraag om een boekje te pakken, een beker aan te geven of dat soort opdrachtjes geef, dan voert ze dit uit.
 • Lana is helemaal weg van mijn make-up en beautyproducten. Zo heeft ons bed al eens onder de rode lipstick gezeten omdat ik even niet goed oplette (oops) , had ze al eens heel veel concealer op haar handen en gezicht gesmeerd en vindt ze mijn haarborstel ontzettend interessant. Een echte meid dus!
 • Lana heeft heel veel overgenomen van het eetpatroon van Yannick. Zo is ze dol op brood en vlees, maar groente kan ze vaker niet waarderen. Wel is ze heel erg dol op fruit en dat heeft ze dan ook echt van mij.
 • Lana begint zich al wat bewuster te worden richting het zindelijk worden. Sinds we een aankleedkussen in de woonkamer hebben liggen en een stapeltje luiers, gaat ze erop liggen wanneer ze verschoond wil worden en sinds kort pakt ze daar ook al een luiertje bij. Tevens een handige tip aan ouders met een kindje van deze leeftijd, het aankleedkussen in de woonkamer leggen werkt hier heel goed.

Dit waren wat random facts over Lana, natuurlijk vanuit de visie van een te trotse moeder haha! Ik geniet ontzettend van Lana en de leeftijd die ze nu heeft is echt heel erg leuk. Welke eigenschappen zijn heel typerend voor jouw kindje? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

45 reacties

 • Lisanne
  20 juli 2015

  Leuke mommy monday. Ik heb geen kinderen dus ik weet niet zoveel over de dingen wanneer ze Gaan schrijven en dat soort dingen. Wel heel leuk om te lezen dat ze zo mee gaat in der ontwikkeling ondanks dat ze te vroeg geboren is. Blijf vooral genieten want voor je het weet is ze 16 en gaat ze met vriendinnen op stap. Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario #2My Profile

 • Annemijn
  20 juli 2015

  Awh wat lief. Lana ziet er altijd zo schattig uit! Leuk om zo wat meer over haar te lezen.
  Annemijn onlangs geplaatst…Wij gaan naar Rome toe!My Profile

 • Mamablogger
  20 juli 2015

  Leuk! Onze zoon praatte bijvoorbeeld erg laat (pas na zijn derde) en ik liep bij al bij de logopedist met hem. Nou, hij heeft de schade dubbel en dwars ingehaald haha! Verder duurde het bij ons erg lang voordat ik wist of hij links of rechts was. Hij gebruikte ze allebei. Sinds hij op school zit weten we echt zeker dat hij rechts was.
  Mamablogger onlangs geplaatst…DIY| Zelf een low budget woonketting maken!My Profile

 • Beautydiarynl
  20 juli 2015

  Lana lijkt me ‘n eigenwijs dametje! Zo leuk om dit lezen. Fijn ook dat ze zich goed ontwikkelt! X
  Beautydiarynl onlangs geplaatst…Photo diary 11 // Officieel vakantie, lunchen, bioscoopMy Profile

 • Saskia
  20 juli 2015

  Leuk om over Lana te lezen, wat een grote meid is het al!
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome To My Life! Kaarsjes, Selfie & TaartMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  20 juli 2015

  Hihi leuk om te lezen, ze is zo’n schattig kindje! Hoe ze die woordjes uitspreekt hihi 🙂 En wat goed dat ze nu zelf haar pampertje al klaar neemt zeg! Lief dat je zo trots op haar bent 🙂
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn droomhuwelijksaanzoek op ArubaMy Profile

 • Sandra
  20 juli 2015

  Ah wat leuk om te lezen! Wat schattig die woordjes 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…DIARY: Werken, Kapper, Overwinning & ZiekenhuisMy Profile

 • Dagmar
  20 juli 2015

  Wat superleuk om deze feitjes te lezen, wat ontzettend lief de woordjes. Ik heb nog niet eerder van een aankleedkussen gehoord, weer iets geleerd 😀 Heel leuk artikel!
  Dagmar onlangs geplaatst…Groeifactor week 3 – Talent ontdekken en laten groeienMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  20 juli 2015

  Wat leuk om de ontwikkeling van Lana zo te zien! Fijn dat ze, ondanks haar vroeggeboorte, toch mooi op schema zit. Het gaat goed dus!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…De kaakchirug, hoe was mijn vakantie en blogschemaMy Profile

 • Joy
  20 juli 2015

  Wat leuk om te lezen. En wat word ze al een grote meid zeg! De tijd gaat echt snel.
  Joy onlangs geplaatst…De reiniging van mijn gezichtMy Profile

 • Tessa
  20 juli 2015

  Wat leuk om te lezen en wat slim om het aankleedkussen in de woonkamer te leggen. Ik verschoon mijn zoontje steeds vaker op de bank (uitzondering is de poepluier natuurlijk, haha) maar het kussen gewoon in de huiskamer leggen is zoveel makkelijker.
  Tessa onlangs geplaatst…Stephen & PenelopeMy Profile

 • Geertje - Stay At Home Mama
  20 juli 2015

  Leuk om te lezen! Ze zeggen dat linkshandig zijn een generatie over slaat… Zo was mijn schoonvader links en nu allebei de meiden… ben benieuwd of dit bij jullie ook zo is!
  Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Home Office Inspiratie, want nu is mijn kamer aan de beurt!My Profile

 • Tamara
  20 juli 2015

  Leuk he die eerste woordjes! Het schijnt dat ze rond 2.5 een voorkeurshand gaan ontwikkelen. Maxim is ook links.
  Tamara onlangs geplaatst…Een droom die uitkomt!My Profile

 • Barbara
  20 juli 2015

  Hahaha zweeds, ja zo kan je het misschien het beste noemen ja. Leuk om te lezen. Het lijkt op den duur echt alsof ze geen sprongetjes maken maar HELE GROTE sprongen. Ze begrijpen je direct, praten duidelijker, kunnen dingen opeens wèl. Zo’n leuke periode.
  Barbara onlangs geplaatst…DIY: 4 x knutselen met flessendoppenMy Profile

 • malou
  20 juli 2015

  Echt heel leuk om dit soort feitjes te lezen 🙂
  malou onlangs geplaatst…DAGBOEKJE #116; CAMPINGLIFEMy Profile

 • Patricia Schmitz-Heres
  20 juli 2015

  Bjarne heeft met zijn bijna 17 maanden ook al heel duidelijk een eigen wil. Als hij iets niet mag wat hij wil wordt hij echt driftig en wil gaan gooien met dingen. Of hij gaat heel erg tegenwerken.
  De tip van het aankleedkussen ga ik onthouden!
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…19 vragen aan… WillemiekeMy Profile

 • Nicole
  20 juli 2015

  Ahhh leuk, hier ook echt een eigen willetje en heel goed aangeven wat ze wil.
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom is het krijgen van een kind het meest geweldige van de wereld?My Profile

 • Nicky
  20 juli 2015

  Wat leuk! Voor mijn opleiding logopedie heb ik ook geleerd wanneer kinderen beginnen met praten en ook welke woorden en letters ze eerst gaan ontwikkelen en dat herken ik hier heel goed in!
  Nicky onlangs geplaatst…P2 Swatches ♥ Last Forever 100 & Volume Gloss 021My Profile

 • lin
  20 juli 2015

  Wat leuk om te lezen en die foto met dat karretje hihi schattig!
  lin onlangs geplaatst…De peuter & kleuter tag!My Profile

 • Marijke I EasyDailyFood
  20 juli 2015

  Wat leuk! Onze dochter ontwikkelt zich ook zo snel. Zij is nu dik 2 jaar en kletst de oren van je hoofd zo leuk om te zien hoe snel alles gaat bij de kleintjes.
  Marijke I EasyDailyFood onlangs geplaatst…Daily Foto’s #1 deel 1My Profile

 • Amber
  20 juli 2015

  Zo leuk om te lezen! Mijn moeder zei dat ik van begin af aan m’n linkerhand gebruikte en niet rechts, maar misschien ligt dit er ook aan dat mijn rechterarm vast heeft gezeten en ik die in de baarmoeder al niet kon gebruiken. Ik noem mezelf dus ook altijd een beetje ‘neplinks’ want anders was ik waarschijnlijk rechtshandig geweest, andere dingen doe ik wel met rechts en ik heb met rechts ook meer kracht, alleen geen goede controle met schrijven en dat soort dingen.
  Amber onlangs geplaatst…Hairy cats, stained carpets and a bedroom makeover.My Profile

 • Evera
  20 juli 2015

  Heel erg leuk om te lezen, vooral over de woordjes die ze zegt! Het lijkt me erg grappig als je kindje woordjes gaat zeggen, vooral als je zelf weet wat ze bedoelen en anderen het soms nog niet helemaal kunnen begrijpen of verstaan! 🙂
  Evera onlangs geplaatst…DAIRY: Week 29/2015My Profile

 • Charlotte
  20 juli 2015

  Leuke feitjes! En heel herkenbaar allemaal!
  Charlotte onlangs geplaatst…20 maanden updateMy Profile

 • Manon
  20 juli 2015

  Ik heb geen kindjes , maar ik vind dit wel heel leuk om te lezen!
  Manon onlangs geplaatst…Velvet Finish Moisturing Lipstick van BornPrettyStoreMy Profile

 • Sylvie
  20 juli 2015

  Leuk om te lezen! Wij verschonen overdag ook gewoon in de woonkamer, eigenlijk meer vanuit luiheid 🙂
  Sylvie onlangs geplaatst…Weekverslag #20My Profile

 • Kelly
  20 juli 2015

  Wat is ze toch super schattig! Ondanks dat ik geen kindjes heb wel heel leuk om te lezen!
  Kelly onlangs geplaatst…Kelly’s instagram #week29My Profile

 • Lifesabout
  20 juli 2015

  Wow spannend hoor dat ze een beetje zindelijk gaat worden! Dat eigenwijs zijn….zo herkenbaar haha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Verassende trend na keizersnede in opkomst.My Profile

 • Audrey
  20 juli 2015

  Leuk om te lezen! 21 maanden, dat gaat echt snel, zeg! Mijn neefje (6 maanden jonger) is ook helemaal van het ‘waf waf’ als we vragen wat de hondjes doen.
  Audrey onlangs geplaatst…Mijn eerste ervaring in een hostel (Clink 261 Londen)My Profile

 • Amy
  20 juli 2015

  Wat lief! Leuk om dit over Lana te lezen (:
  Amy onlangs geplaatst…Currently readingMy Profile

 • Desirée
  20 juli 2015

  Zo leuk om alle ontwikkelingen vanaf haar geboorte zo mee te krijgen ^^
  Desirée onlangs geplaatst…Marc Jacobs Daisy Dream ForeverMy Profile

 • Anneleen
  20 juli 2015

  Leuk om te lezen en wat doet Lana het goed! Echt al een flinke meid!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: I’m back on track! #7My Profile

 • Alfi
  20 juli 2015

  Leuk om te lezen!

  Maar ik begrijp “aankleedkussen” niet, wat is dat eigenlijk?

 • Alfi
  20 juli 2015

  Ah nu weet ik, ik heb nog geen kind, 😛
  Alfi onlangs geplaatst…March ShoplogMy Profile

 • Kim
  20 juli 2015

  Leuk om te lezen! 🙂 Prachtig kindje is Lana. 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Bewegingsdrang en dat soort onzinMy Profile

 • Sonja
  20 juli 2015

  Geweldig, echt een mini kelly dus! Dat wordt spullen opbergen bijtijds! Hier herken ik me heel erg in mijn dochter, zoonlief lijkt op pappa. Twee mini-me”s!
  Sonja onlangs geplaatst…bijna baby af; een brief aan mijn tweelingMy Profile

 • Annelieke
  20 juli 2015

  zou je misschien niet eens wat nadrukkelijker over de privacy van je dochter nadenken? Wat jij nu post gaat over haar leven en zij heeft er geen invloed op. Denk terug aan de tijd van je eigen fotoboek dat je alleen liet zien aan de mensen die je kende. Dit staat op het internet en is tot het einde van dagen terug te zoeken. Alles voor de leescijfers?

 • Anne
  21 juli 2015

  Heel leuk om te lezen, de liefde spat er vanaf <3

 • Merel
  21 juli 2015

  Wat een lief meisje is Lana! Mijn zoontje kan ook heel eigenwijs zijn, en dat taaltje is zo leuk!

 • Sanne Marlijn
  21 juli 2015

  Super leuk om te lezen Kelly! Dat brabbeltaaltje lijkt me zo cute haha. James zegt nu heel vaak ‘mama’ en ‘nee’ maar vraag me af of hij weet wat het allemaal betekent.
  Sanne Marlijn onlangs geplaatst…Filmaanrader: Still AliceMy Profile

 • Barbara
  21 juli 2015

  Heerlijk om je heel trots over je dochter te zien praten!! Iets wat ik helemaal begrijp, al is mijn meisje al wat ouder!!! Lekker genieten en ik kijk uit naar de volgende update!
  Barbara onlangs geplaatst…Luisteren, wat is dat?My Profile

 • Debby
  21 juli 2015

  Hahha geniaal, ben zo dol op kids maar het lijkt me zo anders om echt moeder te zijn en weg te zwijmelen bij alle dingetjes die ze leren en zeggen en doen!!! Bijvoorbeeld dat lipstickverhaal haha <3 wat een mooie naam heeft ze!
  Debby onlangs geplaatst…Campingsoap número 3My Profile

 • Mama's Jungle
  22 juli 2015

  Zo leuk en echt herkenbaar die echte meisjes dingen. Lippenstift op, “ik ook!”. En die beginnende woordje dan, lovely
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Mama Jungle goes… Ferrari rijden!My Profile

 • Nicoline
  23 juli 2015

  Wat cute! Wat schattig dat ze op het aankleedkussen gaat liggen en zelf een luiertje pakt! Zo lief!
  Nicoline onlangs geplaatst…Un Petit Plog #4My Profile

 • Ilse
  28 juli 2015

  Haha, schattig! Het eigen willetje hoort inderdaad bij ‘ik ben twee en ik zeg nee’. Want nou ja, 3 maanden scheelt niet veel vanaf twee, hè!

  En jep, als Lana rechts als voorkeurhand heeft voor veel dingen, wordt ze vast rechts. Het gaat om tekenen en dat soort dingen, maar ook om de andere dingen die te maken hebben met de fijne motoriek. =) Het kan wel zijn dat ze bepaalde dingen juist met links doet en dat ze dan uiteindelijk links meer gaat gebruiken, maar dat ligt er maar net aan wat het is en hoe vaak ze dat doet. =)
  Ilse onlangs geplaatst…Wat ik deed #2My Profile

 • Bea
  22 mei 2016

  En.. Is het al duidelijk of ze links of rechts is? Ik vind dit nl interessant. Mijn moeder is links. Haar 7 kinderen zijn allen rechts. Mijn oudste dochter is links en dat was al heel jong zichtbaar… Nu is zij zwanger… Spannend!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.