Mommy monday: Lana 1,5 jaar! Personal update

Op het moment dat ik dit typ is Lana net de leeftijd van 1,5 jaar gepasseerd. Het is niet te geloven en ik weet dat ik altijd weer met de bekende clichés aankom maar het is echt zo, de tijd lijkt alleen maar sneller te gaan. Ik vond het daarom weer tijd voor een personal update, hoe gaat het met Lana? , hoe gaat het eten? , krijgt ze nog borstvoeding?, hoe gaat het slapen? Lees mee.

Sinds ongeveer 1,5 maand loopt Lana zelfstandig, vaker is dit rennen en rond waggelen en ze lijkt het geweldig te vinden. Het liefst is ze hele dagen buiten. Lekker samen wandelen, naar de speeltuin, op de fiets ergens naar toe of op haar eigen ‘fiets’ (driewieler). Wat een hoop verschil geeft dat zeg, als je kindje begint te lopen. Van een kindje dat ik overal naartoe droeg, heb ik ineens een meisje die zelf bepaalt welke kant ze op wil en daardoor heel het huis rond rent. Het heeft haar meer zelfvertrouwen gegeven en ik merk dat ze daardoor veel meer op jacht gaat om dingen te ontdekken.

Overal op klimmen, zelf de deuren proberen open te maken, ik kan haar geen seconde uit het oog verliezen. Het is een boefje op boevenjacht soms haha. Ook kletst ze gezellig met me mee, in haar eigen taaltje weet ze duidelijk te maken wat ze wil. Als ze iets niet wil laat ze het ook blijken, dan doet ze haar volume knop wat hoger en dan komt haar protest. Mooi om te zien hoe ze haar eigen persoonlijkheid ontwikkeld heeft en ook voor zichzelf weet op te komen.

Met het eten gaat het ook goed, ik weet inmiddels al veel beter op welke momenten ze groente weigert en welke momenten ze het gewoon eet. Zo weet ik inmiddels dat ze de eerste hap van haar avondeten zelf met de lepel wil nemen. Daarna laat ze het prima toe om ‘gevoerd’ te worden. Gelukkig maar, anders vind ik de spaghetti tot in de gordijnen terug. Dat is op zich ook geen probleem, dat maken we dan wel weer schoon, maar het is toch wel handig om haar gewoon met een lepel eten te kunnen geven. Zeker bij soep bijvoorbeeld.

Fruit vind ze nog steeds een groot feest en sinds een kleine twee weken maken we dagelijks smoothies, ook groene smoothies, en die slurpt ze moeiteloos leeg. Op die manier kan ik al veel van haar aanbevolen dagelijkse hoeveelheid fruit en groente geven. Ook voor mijzelf is het een goede reminder om gezonder te eten.
Borstvoeding krijgt ze ook (nog steeds?!), wel een heel stuk minder als een tijdje geleden. Meestal eens per dag maar het komt ook wel voor dat dagen worden over geslagen, dan zijn we te druk met van alles en dan vraagt ze er ook niet om. Ik denk dat dit het natuurlijke proces van afbouwen betekent, iets waar wij ons erg prettig bij voelen. We zien wel waar het schip zal stranden wat dat betreft.

Slapen is ook iets wat goed gaat. Lana maakt hele lange nachten. Vaak kunnen we haar pas rond 20:15 op bed leggen, daarvoor protesteert ze om te slapen maar dan slaapt ze makkelijk tot 07:30. Mij hoor je niet klagen dus. Overdag is slapen wel wat lastiger. Ik mag heel blij zijn als ze overdag 1 uur geslapen heeft. Ze wil gewoon lekker actief bezig zijn en de wereld ontdekken. Tussendoor een hazenslaapje doen en weer door. Ik heb me hier inmiddels wel bij neergelegd en zorg ervoor dat ik op haar wakkere momenten gewoon alle tijd voor haar heb. Dat is met de combi werken wel wat lastiger. Ik werk daarom veel in de avonden, weekenden en op de dagen dat mijn ouders oppassen, of wanneer Yannick thuis is.

Een actieve dreumes dus, die zeker niet altijd voor  rozengeur en maneschijn zorgt, maar me altijd weet op te vrolijken, te verbazen en mijn dagen nog mooier maakt. Ik vind het echt met de dag leuker worden!
Ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze mommy monday.
Vraagje aan mama’s: Hoe hebben jullie de leeftijd van 1,5 jaar ervaren bij je kindje? Vonden jullie het proces van gaan lopen ook zo’n groot verschil maken?

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

40 gedachten over “Mommy monday: Lana 1,5 jaar! Personal update”

 1. Leuk om weer zo’n update te lezen 🙂 Ondanks dat ik zelf geen kinderen heb is het toch leuk om te zien hoe de ontwikkeling gaat 🙂
  Manon onlangs geplaatst…Wandelen 19/4My Profile

 2. Mooi om te lezen en fijn dat ze zich zo goed ontwikkelt. Ik vond het vroeger altijd maar als moeders zo lang borstvoeding bleven geven, maar jij (o.a.) hebt mijn kijk hierop toch wel veranderd. Ik vind het nu heel mooi om te lezen dat er sprake is van een soort natuurlijke afbouw.
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #3My Profile

 3. Fijn dat het goed gaat met Lana!

  Ik vind deze fase die nu komt zo leuk van 1,5 tot 4 jaar vind ik een hele speciale periode die ook heel gezellig kan zijn omdat ze echt mini mensjes worden met interactie, een eigen mening vormen en alles wordt wat makkelijker 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary Keeping up with NesrinMy Profile

 4. Leuk om te lezen ook al heb ik zelf (nog) geen kinderen. Mijn schoonzusje heeft een tweeling van bijna anderhalf jaar (wel 3 mnd te vroeg geboren) en zie ze met de week ontwikkelen. Heel mooi om te zien.
  Benay onlangs geplaatst…Trouwen of niet?My Profile

 5. Leuk om jou update te lezen en je ervaringen! Ik weet ook nog dat lopen bij beide kids een leuke ontwikkeling was. Ze zijn dan ineens zo groot en ‘baby af’. Ook fijn dat de borstvoeding op een natuurlijke manier wordt afgebouwd. Helemaal naar behoefte van Lana :). Ga zo door Kelly, volgens mij gaat het hartstikke goed!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…MAC Lightful C Tinted cream spf 30My Profile

 6. Hoi Kelly! Ik had je blog nog nooit bezocht, maar daar gaat vanaf nu dan verandering in komen nu ik zelf twee kleine meiden verwacht. Heel erg leuk om dit soort updates te lezen. Kan ik me vast voorbereiden 😉 Wat goed dat Lana zoveel van fruit houdt en zelfs groene smoothies drinkt, is gelijk goed voor d’r groente-inname.
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: nieuwe Clinique Anti-Blemish Solutions-productenMy Profile

 7. Wat leuk! Ik herken het met Luuk (13 maanden) wel al, nu hij begint te lopen. Hij kan steeds beter aangeven wat hij wel en niet wil. Het is leuk, maar soms ook vreselijk vermoeiend. Al helemaal in combinatie met thuiswerken inderdaad 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…Blote mama buik van ConnyMy Profile

 8. Ik volg sinds kort je blog en hoewel ik zelf nog geen kinderen heb (ik zit nog volop in het studentenleven) vind ik het super leuk om je blog te volgen! Ik kom ook uit dezelfde omgeving dus af en toe komt er bij je vlogs wat bekends voorbij en dat is leuks om te zien, haha. Mommy monday is echt mijn favoriete rubriek. Ook leuk trouwens dat je vaak op andere bloggers reageert. (Zo ben ik ook op je blog terechtgekomen. Je plaatst altijd erg lieve comments.)

 9. Wat fijn dat het slapen en eten goed gaat, vind ik altijd een hele geruststelling als je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Ik ben benieuwd hoe het gaat worden als Saar eenmaal los loopt. Ik vind het nu al zo snel gaan allemaal! Maar ik geloof best dat het steeds leuker gaat worden (en het is al zo ontzettend leuk!).
  Voor je het weet is kleine Lana alweer 2!
  Lifesabout onlangs geplaatst…In Jip en Janneke-taal: het AntifosfolipidensyndroomMy Profile

 10. Wat fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat.
  Ik heb een zoon van bijna 7 (alweer) en mijn dochtertje is 2 jaar en 3 maanden. Fiene liep met 12,5 maand. Ik vond dit best snel, zoals alles sneller lijkt te gaan naarmate ze ouder wordt. Ik vond het prachtig om te zien en heb het ervaren als een verademing. Het niet meer hoeven sjouwen, haar lekker haar gang kunnen laten gaan en zien hoe ze geniet van het ontdekken. Het is een leergierig meisje en had al snel geen zin meer in een middagslaapje…dit was ook met 1,5 wel over. Soms verliest ze het nog wel eens van de slaap, maar dan hebben we ‘s avonds echt een probleem met haar naar bed te krijgen. \
  Nu gaat ze sinds een paar maanden 2 ochtenden naar de Peuterspeelzaal, iets wat ik je aan kan raden aangezien Lana ook niet naar een dagopvang/creche gaat (toch?).
  Mijn ouders passen op op de dagen dat mijn man en ik werken. Wij vinden dit goed voor haar ontwikkeling en voorbereiding op de basis school.
  En zo heb je een paar uurtjes om je eigen tijd in te vullen, om te werken bijvoorbeeld.

  Ik vind dat je het hartstikke goed doet. Lana boft maar met zo’n leuke papa en mama

 11. Kelly Caresse

  Dankjewel voor je leuke en uitgebreide comment Annelous! Leuk om jouw ervaringen te lezen. Wat gezellig, twee kids zo kort op elkaar. Lana gaat zodra ze 2 wordt in oktober ook 2 ochtenden naar de peuterspeelzaal, denk dat ze dit heel leuk zal vinden. Mijn ouders passen ook zo’n 2 dagen per week op, heel fijn 🙂 Dankjewel <3

 12. Kelly Caresse

  Haha ja spelen is zilver, slapen is goud haha 😉
  Ah zo leuk jouw mooie meisje, de ontwikkeling gaat zo snel

 13. Kelly Caresse

  Ah dankjewel voor je super leuke comment! Leuk om te horen dat je mijn blog en vlogs volgt! Ben stiekem dan wel nieuwsgierig in welk dorp je woont 😛

 14. Kelly Caresse

  ja zeker vooral het laatste, best een pittige combi. Wat leuk dat Luuk ook al begint te lopen!

 15. Wat ontzettend mooi om te lezen dat je het borstvoeden zo lang hebt kunnen doen en dat jullie het nu op een natuurlijke wijze aan het afbouwen zijn. Prachtig! Ik moest heel hard lachen om je “spaghettie in de gordijnen” opmerking.. Fijn om te lezen dat jullie Lana ook gewoon nog met de lepel voeden, ik heb weinig contact met moeders met kindjes van dezelfde leeftijd (om en nabij) en vroeg me af of andere ouders ook nog steeds met de lepel voeden. Ik vind mijn zoontje nog veels te veel smeren en klooien met het eten om hem echt helemaal zelf te laten eten.

 16. Hier begon hayden ook minder te slapen overdag. Ik breng hem nu om de dag in de middag naar bed. De ene dag de hele dag wakker en vroeg naar bed in de avond en de andere dag een lange middag dut en wat later naar bed. Gelukkig zijn ze op deze leeftijd prima in staat om te laten weten wat hun behoeftes zijn.

 17. De jongste van negen maanden loopt nog niet, de oudste liep net een paar weken voor zijn eerste verjaardag. Ik vond het zoveel schelen, die ging opeens weer hele andere dingen ontdekken en doen. Veel kinderen zijn gefrustreerd als ze iets nog net niet kunnen maar wel willen, dus zo fijn als het ze dan eindelijk lukt.
  Dat zelf willen eten is hier ook al aan de hand.
  Colinda onlangs geplaatst…Bevallingsverhaal van ons meisjeMy Profile

 18. Haha de reactie van Sanne om 05:19, dat ze ervan droomt nachten tot half acht te maken. Ah gos! Ik hoop wel dat dat goed komt voor Sanne.

  Heel erg leuk om te lezen Kelly! Kan me het goed voorstellen dat iedere maand weer als ‘nieuw’ voelt. Leuk om dit zo in mijlpalen, updates en kleine stapjes te lezen. Ik geniet mee.
  Milou onlangs geplaatst…Juf: schoolreisje met 26 kleuters. Hoe dan?My Profile

 19. Zo leuk om dit te lezen. Ik ben een au pair van een jongen van precies dezelfde leeftijd (en 1 grote broer) en zie heel veel gelijkenis hierin. Is inderdaad een hele andere beleving van een kindje dat je de hele tijd draagt naar een kindje dat Mr(s) Independent wordt. Het maakt sommige dagen hier een stuk makkelijker dat meneer aan kan geven wat hij wil, maar soms is het heel lastig, vooral als hij om dingen vragen die heel lang duren net voordat we de deur uit moeten.

 20. Leuk om te lezen!
  Hier een kindje die met 10 maanden al zelfstandig liep, en ja, dan word het wel iets lastiger allemaal! Mijn zoon is nu lang genoeg om bij de deurklinken te komen, dat is alleen wat minder handig.
  Maar het klopt wat je zegt, het word elke dag een beetje leuker. (mijn zoon is nu net 2 weekjes 1)
  Geniet van je meisje!

 21. Gezonde_mama

  Hier ook een meisje van 1,5 jaar! Vind het een leuke maar ook pittige periode, ze is vaak best opstandig en wil d’r eigen zin! Praten vind ik echt het leukst, op de eerste losse stapjes wachten we nog.. (En daar probeer ik me dan weer geen zorgen om te maken, lastig lastig) Wat fijn dat ze groente eet en smoothies. Onze dreumes leeft op melk en 3 hapjes eten per dag. Zorgt voor veel stress, maar ze groeit goed en is vrolijk, dus komt vast goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.