Mommy monday: Al 15 weken de mama van Lana update

 

Vandaag, maandag 27 januari ben ik al 15 weken de mama van Lana. Sinds 15 weken mag ik mezelf moeder noemen en wat is er veel gebeurt en veranderd in de afgelopen 15 weken. Over een week is officieel mijn zwangerschapsverlof afgelopen en gaat het ‘normale’ leven weer beginnen. Althans er veranderd niet heel veel behalve dat ik op zondagen en maandagen zal gaan werken buitenshuis. Op die dagen is mijn vriend thuis dus over oppas hoeven we nog niet te denken. De diepvries zit vol met gekolfde melk en op mijn werk heb ik al geregeld dat ik daar mag kolven. Zo loopt mijn productie niet terug, loop ik comfortabel rond op mijn werk en kan Lana thuis gekolfde melk drinken. Vandaag geef ik jullie een update van hoe het nu gaat, Lana’s ontwikkelingen enzovoort.

Door de vroeggeboorte van Lana kijk ik bewust niet meer mijn studie boeken ‘ontwikkelingspsychologie en pedagogiek’ meer door omdat ik Lana haar eigen ontwikkeling laat doorstromen. Ik vind het ook niet eerlijk of realistisch om in de normale ontwikkelingscurve te meten. In de afgelopen weken hebben we hartstikke veel ontwikkelingen gezien zowel lichamelijk als geestelijk. Lana begon als een klein poppetje van 2,5 kg die vooral veel sliep, en de dagrituelen had, maar inmiddels is het een dametje van ruim 5 kg met een eigen wil, die om haar heen kijkt, lacht, brabbelt en een eigen persoonlijkheid heeft. Ze is enorm gegroeid. Als rompertjes eerst nog lekker ploffig en ruim, is het nu zo dat we zo onder dicht willen knopen dan gaat het rompertje aan de bovenkant open staan, het ‘blote’ schouder effect. Lekker modieus haha maar vooral een teken om naar de volgende maat over te gaan. Ze draagt nu maat 56 en soms kan ze zelfs maatjes 62 aan.

Het shoppen voor kleding wordt ook steeds leuker omdat ik vind dat er meer variatie te verkrijgen is in de grotere maatjes. De maat 50 kleding zijn wat sneller wat basic terwijl de grotere maatjes meer variaties bevat met bolero vestjes, rokjes etc. Ik houd daarvan, ik vind het geweldig om iedere ochtend voor haar kledingkastje te staan en een leuke combinatie te kiezen.

De borstvoeding gaat ook erg goed, ik voed haar volledig met de borst en ze drinkt gretig en goed door. De voedmomenten duurden eerst wat langer (ongeveer een uur) en nu lukt het toch wel in een half uur en soms sneller. We nemen er uitgebreid de tijd voor en borstvoeden doe ik meestal zittend op bed tegen een kussen dus het is voor ons beiden een rustmomentje, dat zal moeder natuur niet voor niets zo bedacht hebben.

De glimlach van Lana is ook aanwezig, ze lacht naar ons maar ook naar opa’s en oma’s en dat is echt genieten. Dan ben ik haar aan het verschonen en dan krijg ik ineens een grote glimlach cadeau, daar gaat een moederhart van op hol haha. Ook wanneer ze weer aan de borst mag zie ik haar twinkelende ogen en hapt ze gretig aan, en na de voeding kijkt ze me verliefd en voldaan aan. Inmiddels heeft Lana al twee keer de inentingen gehad en over 1,5 week is ze weer aan de beurt, dat is niet leuk om te zien als moeder maar het is wel heel goed dat het mogelijk is.

Zondag 2 februari is mijn eerste werkdag weer en ik zeg eerlijk, dat vind ik spannend. Dat zullen meerdere moeders denk ik wel herkennen, je kindje een dag alleen laten voor de eerste keer is wel heftig denk ik. Ik heb heel veel zin in mijn werk, om mijn collega’s weer te zien en weer lekker aan de gang te zijn en het zal ook goed zijn voor mij om een andere omgeving te zijn en even gewoon Kelly te zijn, maar alle eerste keren zijn spannend.

Trots dat ben ik zeker op de afgelopen 15 weken, we hebben Lana goed leren kennen en ook zij heeft ons leren kennen en we zijn helemaal gewend aan elkaar. Ik kan me een wereld zonder haar al niet meer voorstellen. Ik ben heel benieuwd naar de ervaringen van mede mama’s die weer aan het werk gingen buitenshuis na het zwangerschapsverlof. Laat je ervaringen dan ook zeker achter in de comments.

Dit was de update voor deze keer, ik ben benieuwd naar jullie reacties! Ps. Wil je meer mommy monday thema lezen? Op zondag schrijf ik artikelen voor www.mommytobe.nl waarin ik mijn ervaringen als jonge moeder deel in column vorm. Neem dan daar ook zeker een kijkje.

Liefs Kelly

Volg mijn blog via Bloglovin’ 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

33 reacties

 • Pauline
  27 januari 2014

  Wat gaat de tijd hard he?!
  Ik vond het heel moeilijk weer aan het werk te gaan omdat het zo gewend was geraakt om thuis te zijn en samen met Nim een fijn ritme had opgebouwd. Ben nu weer 5 maanden aan het werk en vind het best zwaar.
  Maar veel succes alvast met je eerste werkdag! Gaat vast helemaal goed komen!

 • Saskia
  27 januari 2014

  Senna was 8 maanden oud toen ik ging werken. Was even wennen maar ik was ook zo blij dat ik acht maanden bij hem thuis heb kunnen zijn, wat het makkelijker maakte.
  Saskia onlangs geplaatst…Persoonlijk: Welcome to my Life! (week 4)My Profile

 • Gwen
  27 januari 2014

  Gaat hard he? Zo langzaam als de zwangerschap ging, zo snel gaat het nu. Buiten dat Lana vroeger geboren is, gelden die boeken sowieso niet voor de ontwikkeling van kinderen hoor 😉 Het is de zogenaamde maatstaf waar iedereen vanuit gaat, maar elk kind doet het in zijn eigen tempo. Zo loopt onze dochter van ruim 15,5 maand nog niet, nou ja pech: ze doet veel andere dingen wel. Werken zal echt wennen zijn en heel eerlijk gezegd: ik ben er nog steeds niet aan gewend, elke keer Olivia achterlaten is niet tof – hoewel het nu, na een jaar kdv, makkelijker gaat dan in het begin. Zet hem op volgende week! Oh ja en ik heb het Baby ABC ingevuld, misschien vind je het leuk om te lezen 🙂
  Gwen onlangs geplaatst…Tag: Baby ABCMy Profile

 • Nadia
  27 januari 2014

  Fijn om dit te lezen. Die voetjes, aah!

 • Susanne
  27 januari 2014

  Leuke update! Ik vind het heel bijzonder dat je eigenlijk al zo snel een persoonlijkheid gaat zien in een baby. En dat van de kleertjes heb ik zelfs haha. Hoe vaak ik niet bij de v&d iets zie en gewoon even er naartoe moet lopen.
  Susanne onlangs geplaatst…Recept: Banaan-pindakaas BitesMy Profile

 • Kimberly
  27 januari 2014

  Wat gaat het hard zeg! 15 weken alweer.. En spannend dat je binnenkort weer aan het werk gaat, lijkt me ook heel lastig in het begin om toch een beetje los te laten maar gelukkig is je vriend bij Lana! Heerlijk om te lezen trouwens dat Lana het zo goed doet, lijkt me geweldig om je kind zo te zien opgroeien en alle stapjes die ze maakt zo mee te maken
  Kimberly onlangs geplaatst…Hannah Sensitive Skin LotionMy Profile

 • Anouk
  27 januari 2014

  In alle mommy mondays komt het zo duidelijk naar voren en het is heerlijk om te lezen hoe erg jij geniet van het moederschap. Ik ben zelf nog niet aan de beurt maar krijg er babykriebels van haha
  Anouk onlangs geplaatst…Lifestyle: vegetarisch etenMy Profile

 • Jess
  27 januari 2014

  Time flies! Sam is vandaag 17 maanden en ik kan nog steeds niet geloven dat hij geen baby meer is. Je groeit er zo in mee. Fijn dat je vriend bij Lana kan zijn als je werkt. Het gaat vast helemaal goed komen. En werken is ook even me-time. You go girl!

 • Maaike
  27 januari 2014

  Wat gaat de tijd snel zeg! Heel veel succes vast met het weer starten met werken, komt vast helemaal goed. En super zeg dat je gaat schrijven voor mommytobe!

  X
  Maaike onlangs geplaatst…My week #26My Profile

 • Life of Simone
  27 januari 2014

  Fijn dat alles zo goed gaat met jouw en je gezinnetje!

 • Barbara
  27 januari 2014

  Mooi geschreven!
  Barbara onlangs geplaatst…De Felicitas Ouders van Nu Zwanger BoxMy Profile

 • Bibian
  27 januari 2014

  15 weken alweer, wat gaat dat snel! En wat fijn dat je op je werk mag kolven en dat je geen oppas hoeft te regelen, super! Geniet nog eventjes van je verlof! Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #5My Profile

 • Manon
  27 januari 2014

  Ah, het lijkt me zo geweldig om mama te zijn <3 en dat werken… ik denk dat het even doorbijten is maar dat je zo weer in het ritme zit!
  Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #5My Profile

 • Chantal
  27 januari 2014

  Wat leuk om zo te lezen!!

 • Stephanie
  27 januari 2014

  Wat fijn om te lezen dat het zo goed gaat met jullie kindje! Lijkt mij ook wel lastig om weer aan het werk te gaan maar als je dan weer thuis komt kan je nog meer van haar genieten denk ik.
  Stephanie onlangs geplaatst…FOOD: Spaghetti alla StephanieMy Profile

 • Claudia
  27 januari 2014

  Ahh zal inderdaad wel even wennen zijn! Maar gelukkig is je vriend vrij en hoef je geen andere oppas te regelen!
  Claudia onlangs geplaatst…Pulled porkMy Profile

 • Mirte
  27 januari 2014

  Oh dat gaat snel! Leuk he, hoe ze zich zo snel ontwikkelen, ondanks dat ze eerder geboren is. Geniet er maar lekker van. Het werken zal vast meevallen, zeker als papa er is om de kleine meid te verwennen.
  Mirte onlangs geplaatst…DIY budget kastjes opruimenMy Profile

 • Martine
  27 januari 2014

  Wat een prachtige foto´s bij dit artikel!!
  Martine onlangs geplaatst…I´m a freak!My Profile

 • Hester
  27 januari 2014

  Fijn dat ze al weer zo veel gegroeid is! Veel succes met je eerste werkdag aanstaande zondag.
  Hester onlangs geplaatst…Er is er een jarig….My Profile

 • Rosalie
  27 januari 2014

  Aah wat een leuk verhaal, zoveel liefde! <3
  Rosalie onlangs geplaatst…Mijn yogamatje.My Profile

 • Suzanne
  27 januari 2014

  Mooi geschreven! Vind het heel leerzaam en leuk om te lezen hoe het leven er van een jonge moeder uitziet 🙂
  Suzanne onlangs geplaatst…Hotspot: The Yoghurt BarnMy Profile

 • Dionne
  27 januari 2014

  Wat gaat de tijd toch snel! Geniet er maar van!
  Dionne onlangs geplaatst…WIN | Twee mini body butters van The Body ShopMy Profile

 • mamoesjka
  27 januari 2014

  Ahh, ik begrijp dat het enorm pittig is om weer aan het werk te gaan. Knap dat je zo goed volhoud met borstvoeding! Ik gaf op mijn 20ste, 9 maanden BV en het was top! Let je wel goed op jezelf? BV neemt stiekem veel energie, vooral als je straks weer aan de bak moet.
  Zet m op!!

 • Nicole
  27 januari 2014

  Lees deze blogjes zo graag..
  Echt zoveel liefde straalt er vanaf en kan niet wachten tot ik ook een kleine in mn armen heb! Wel wil ik echt niet denken aan de tijd na t verlof, ook omdat ik niet echt meer werk heb en dus op zoek moet naar iets nieuws!
  Nicole onlangs geplaatst…Just a little peek #3My Profile

 • Marianne
  27 januari 2014

  Succes wanneer je weer gaat werken. Lijkt mij ook lastig om je baby voor het eerst zo lang alleen te laten. Wel erg fijn dat je vriend dan thuis is in plaats van een oppas.

 • Jessica
  27 januari 2014

  Nog een week en dan moet ik weer aan het werk. Ik ben 3 maanden voor mijn bevalling vrij geweest, en 7 maanden daarna. Een voorrecht dankzij een goede cao, goede voorbereiding en een goed meewerkende leidinggevende. Ik vond het heerlijk en zou het zo weer over doen!

  Herkenbaar dat kleintjes soms ‘ineens’ heel hard lijken te groeien! Hier 2630 gr bij geboorte en na 7 maanden ruim 7 kilo. Sinds vorige week maat 68 en OMG wat is dat leuk op te shoppen!!

  Heel veel sterke met weer aan het werk gaan, ik weet hoe je je voelt. Maar gaat best goedkomen!
  Jessica onlangs geplaatst…Manic Monday: Armband van BlijmeisjeMy Profile

 • Anne Solveig
  27 januari 2014

  Wat super fijn dat het zo goed gaat!! <3 Lana is zo lief en mooi!
  Anne Solveig onlangs geplaatst…WIN: PERSONAL KEYCHAINMy Profile

 • Robin
  27 januari 2014

  15 weken alweer? Wat gaat het snel! Spannend dat je weer aan werk moet, Lana toch een beetje gaan loslaten.
  Heerlijk om die liefde van je te lezen <3
  Robin onlangs geplaatst…Review: kruidvat rozen handcrèmeMy Profile

 • Vanessa
  27 januari 2014

  Ik ben zelf nog geen mama, maar het lijkt me wel moeilijk om je kindje voor het eerst een hele dag achter te laten. Net als de eerste schooldag… Ik weet nu al dat ik zal huilen, haha. Verder vind ik het fijn om te lezen dat alles goed gaat met jullie.
  Vanessa onlangs geplaatst…Shoplog Action & KruidvatMy Profile

 • Natasja
  27 januari 2014

  Wat gaat het hard inderdaad! Ik ben nog geen mama maar kan goed begrijpen dat voor het eerste je kindje alleen laten moeilijk is. Ik denk dat je wel vanzelf weer in je ritme komt. Fijn voor jullie gezinnetje dat alles zo goed geregeld is. 🙂
  Natasja onlangs geplaatst…DIY: Turban HeadbandMy Profile

 • annouska
  28 januari 2014

  Oeh wat leuk om te lezen hoe het met jullie tweetjes gaat. Hoe wel ik geen kinderen heb lijkt het mij zo spannend om weer aan het werk te gaan. Natuurlijk ben je hard bezig maar in je achterhoofd zal je toch wel je geregeld afvragen hoe het thuis gaat. Gelukkig heb je er wel zin in!

 • Melisa
  30 januari 2014

  Super leuk om te lezen! Ik krijg eind maart er nog een broertje bij en hoewel ik er eerst totaal niet blij mee was, heb ik er nu super veel zin in! Echt leuk zo’n klein babytje 🙂
  Melisa onlangs geplaatst…Toscaanse BruiloftMy Profile

 • Linda
  3 februari 2014

  Wat een mooie foto van haar voetjes! Spannend hoor weer gaan weken, hoe is het gegaan? Zelf mag ik gelukkig nog een maandje genieten van het thuis zijn. Zie er toch wel een beetje tegen op om weer aan de slag te gaan.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.