Mijn avondroutine met 2 kinderen (uitgebreid)

avondroutine

Twee weken geleden vertelde ik jullie in een artikel over mijn ochtendroutine met de kinderen, vandaag ga ik onze avondroutine delen. De routine die iedere avond vanaf het avondeten begint totdat we naar bed gaan. We hebben zo onze vaste ritueeltjes die we steeds weer doen omdat dit herkenning geeft voor de kindjes dat het tijd is om te gaan slapen en het zijn ook gewoon hele fijne momenten.

Avondroutine met twee kinderen

De tijden zijn slechts een indicatie en niet iedere avond verloopt hetzelfde. De ene avond ben ik alleen met de kinderen (als Yannick avonddienst heeft), de andere avond ben ik bijvoorbeeld een keer sporten en dan doet Yannick een heleboel hiervan. Dit is globaal genomen het ritme.

17.30 We eten vaak tussen 17.00 en 18.00, net afhankelijk van de tijd dat Yannick thuis komt. Dan eten we met z’n allen aan tafel, Aimy zetten we dan in het babyzitje in de tripptrapp erbij, heel gezellig en een goede oplossing om zo met vieren aan tafel te zitten. Samen avondeten aan tafel vind ik een heel fijn moment, even samen de dag doornemen, kletsen en genieten van de maaltijd.
18.00 Na het avondeten ruim ik af en dan was ik de handjes van Lana en haar gezichtje. Dan laten we Lana even spelen terwijl wij de vaatwasser inruimen, kookspullen opruimen, de keuken en tafel schoonmaken etc.
Lana is dol op K3 en vaak zetten we dit dan op de televisie op om nog even lekker gek te doen. Dansen, springen, rond rennen en even samen spelen op de muziek. Vaak voed ik even later Aimy nog voor we Lana naar bed gaan brengen.
19.00 Als het bedtijd is dan gaan we de meisjes in ‘bad’ doen. Lana doucht en Aimy doen we in het badje. Dit doen we niet iedere dag. Meestal om de dag, maar dat hangt er maar net vanaf wat we die dag gedaan hebben. Meestal doet Yannick Lana in de douche en ik Aimy in bad. Tijdens het douchen/bad zingen we liedjes of spelen we met de badspeeltjes in de badkamer. Na het douchen poetst Lana (met hulp van ons) haar tanden, ‘oefent’ ze op de wc en dan gaan we haar aankleden, pyjama aandoen etc. Na het douchen/badje smeren we de meisjes in met een babylotion
Als Aimy in bad is geweest ga ik haar aankleden en leg ik haar al even in haar ledikantje zodat ik me op Lana kan richten. En dan is het bedtijd voor Lana.


Lana mag een boekje uitkiezen en dan lezen we haar een verhaaltje voor. Ook nemen we nog even kort de dag door, dan even knuffelen, een kusje en ‘neusje-neusje‘ (wie doet dit nog meer? Zo schattig haha) en dan is het ‘ik hou van jou’ en slaap lekker. We doen de lichten uit en gaan haar kamertje uit. Sweet dreams!
20.00 Meestal neem ik dan Aimy mee naar beneden om even met haar te spelen en de volle aandacht voor haar te hebben, knuffelen, zingen, brabbelen. En rond 20.30 (ik voed op verzoek dus geen dag is het op hetzelfde tijdstip) geef ik haar de laatste voeding waarnaar het ook voor haar tijd is om in bed gelegd te worden. Voor haar doe ik dan een muziekdoosje aan en geef ik haar een kusje om haar welterusten te wensen.
Daarna is het even tijd voor onszelf. Samen een serie kijken, de dag doornemen, thee drinken of een wijntje ;). Maar soms sport ik nadat we de meiden op bed gebracht hebben of Yannick kijkt voetbal. Soms moet ik nog even een artikel schrijven of een video editten, net wat er op de planning staat. Dat is in ieder geval even een moment voor onszelf.

Ik ben benieuwd hoe jullie avondroutine er met je kindje(s) uit ziet. Als je het leuk vind om die te delen dan vind ik dat erg leuk om te lezen. Heb je ook vaste rituelen voor het slapengaan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

28 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  25 juli 2016

  Wat fijn dat Yannick en jij de avondroutine samen kunnen doen! Ik ben meestal alleen. We eten meestal tussen 17.30 en 18.00 en mijn zoontje gaat meestal rond 19.00 uur douchen en naar bed. Mijn dochter gaat een half uur later naar boven en ligt dan meestal om 20.00 uur in bed. Zij mag in bed nog een boekje lezen (ze is 7). Neusje neusje doe ik niet, wel kussie, knuffie, snuffie en natuurlijk een verhaaltje voorlezen. Daarna de afwas en wat werken. De avond is altijd zo voorbij.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoe ben ik van mijn overspannenheid afgekomen?My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  25 juli 2016

  Wat fijn dat Yannick en jij samen de avondroutine doen. Ik ben meestal alleen. We eten meestal tussen 17.30 en 18.00 uur en rond 19.00 uur gaat mijn zoontje douchen en naar bed. Een half uur later gaat mijn dochter naar boven. Zij ligt dan rond 20.00 uur in bed en mag dan nog een boekje lezen (ze is 7). Neusje neusje doen we niet, wel kussie, knuffie, snuffie. En natuurlijk lees ik ook elke avond een verhaaltje voor. Daarna doe ik de afwas en werk ik nog wat. De avond is altijd zo voorbij.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoe ben ik van mijn overspannenheid afgekomen?My Profile

 • Carlijn
  25 juli 2016

  Wat leuk, jouw routine lijkt heel erg op die van mij met twee meiden (al zijn die even oud dus gaat niet helemaal op). Enige verschil is dat ik hen al om 19.00 uur op bed leg, na gegeten, eventjes tv gekeken te hebben en een boekje voorgelezen te hebben. Badje doen we na het eten ongeveer twee keer per week. Heerlijk om vanaf 20.30 uur dan iets aan je eigen avond te hebben hè? Even doen waar je zelf zin in hebt.
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: Clarins herfstmake-upcollectie 2016My Profile

 • Femke
  25 juli 2016

  Wat een fijne routine lijkt mij dit. Ik denk dat het heel handige is voor kids om een routine te hebben voor het slapen gaan. In merk dat dit bij mijn neefjes en nichtjes ook goed werkt.
  Femke onlangs geplaatst…Review: ELF Intense Ink EyelinerMy Profile

 • Fenna
  25 juli 2016

  ‘Neusje-neusje’ herken ik nog van toen ik klein was haha 😉 Hier nog geen avondroutine met kinderen maar deze routine klinkt heel fijn!
  Fenna onlangs geplaatst…Aankondiging | Ik ben zwanger!My Profile

 • Milou
  25 juli 2016

  Leuk! Ik dacht dat Faas een van de weinige baby’s is die zo “laat” naar bed gaat haha (was ‘t al gaan zoeken op Google omdat ik iedereen hoor over 18.00/19.00 bedtijd lol) Hij gaat ook pas na zijn laatste voeding van 20.00 uur, maar soms loopt dat uit tot 21.30 omdat ‘ie nog klaarwakker is. Ach hij slaapt heel goed daarna en ook heeeeel lang dus ik mag niet mopperen haha.
  Milou onlangs geplaatst…Originele kindercadeausMy Profile

 • Angela - Mama met passie
  25 juli 2016

  Leuk om te lezen! Hier ongeveer dezelfde routine, maar net zoals jij ook zegt. Iedere dag is anders! Naomi gaat hier tussen 19:00 en 19:30 naar bed, maar zij is 14 maanden 😉 Toen Naomi nog net zo oud was als Aimy, ik voedde ook op verzoek, lag ze ook later in bed!
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…“Ik verlang dat mijn (schoon)ouders oppassen”My Profile

 • Joyce
  25 juli 2016

  Leuk! Wij hebben ook zo ons eigen ritueeltje, Luuk kan erg genieten van het naar bed gaan en de aandacht voor die tijd.
  Ik ben erg benieuwd hoe het straks zal zijn met twee kinderen 🙂
  Joyce onlangs geplaatst…27 weken zwangerMy Profile

 • Nicole
  25 juli 2016

  Hier ongeveer hetzelfde behalve dan dat we 1 kindje hebben. En neusje neusje doen wij ook wel eens ja hihi..
  Nicole onlangs geplaatst…Winactie: Ockyz Sweakers | Antislip zwemsokkenMy Profile

 • Vanessa
  25 juli 2016

  Leuk om jullie avondroutine te lezen! Fijn dat Yannick en jij dit meestal samen doen. Ik denk dat het echt goed is dat kindjes een vaste routine hebben voor het slapengaan.
  Vanessa onlangs geplaatst…Spaarpot die zelf geld teltMy Profile

 • Saskia
  25 juli 2016

  Ja wij doen ook neuzelen <3 zo fijn vinden we dat! Onze avndroutine ziet er ongeveer net zo uit.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Huidpijn, kapper en zon!My Profile

 • 2momzs || Maria
  25 juli 2016

  Fijne routine! Wij werken allebei (ik 3 dagen en mijn man 5) en ik ben meestal als eerste rond half 7 thuis, dan moet er nog gekookt en gegeten worden, we zijn om 8 uur meestal pas klaar. Ons meisje is ook een uitzondering want die slaapt meestal ook pas tussen half 10 en 10 uur. Slaaproutine is meestal wel altijd hetzelfde. We gaan naar bed, ik geef haar haar laatste voeding, meestal valt ze in slaap. Anders blijven we even in bed liggen, lees ik even een boekje voor en wieg ik haar daarna in slaap.
  2momzs || Maria onlangs geplaatst…WEEKOVERZICHT FATOS #2My Profile

 • Marijke
  25 juli 2016

  Wij hebben ook altijd een vast ritme voor de avond. Werkt ook hier erg goed. Dan weet onze kleine precies wat er gaat gebeuren en gaat ze vaak moeiteloos slapen!
  Marijke onlangs geplaatst…Menu van de week #13My Profile

 • Nicole
  25 juli 2016

  Hier ongeveer hetzelfde behalve dat we een kindje hebben, de andere zit nog in mijn buik 😉
  Nicole onlangs geplaatst…Waarom we graag een tweede kindje willen (deel 2)My Profile

 • Leonie
  25 juli 2016

  Zo interessant om te lezen hoe jullie ‘t aanpakken:).
  Ik ben benieuws hoe ons ritme gaat zijn (elk moment kan ze komen!) met een newborn. Spannend, maar ik kijk er ook zo enorm naar uit.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Hersenspinsels – de laatste loodjesMy Profile

 • Dorien
  25 juli 2016

  Wat fijn geschreven en leuk om te lezen en wat zijn Lana haar haartjes al mooi! Ik vind een ritme fijn omdat het ook herkenbaar is. Wij zijn hier ook gek op neuzen!
  Dorien onlangs geplaatst…IK KAN WEL DOOR DE GROND ZAKKENMy Profile

 • Charlotte
  25 juli 2016

  Hier ook wel redelijk hetzelfde ritme, al zijn de tijden niet helemaal gelijk. Ik probeer onze dochter om 19.00 in bed te hebben dus na het eten is er nog maar weinig tijd om iets anders te doen.
  Charlotte onlangs geplaatst…Mega Action shoplogMy Profile

 • Mathilde
  25 juli 2016

  Komt veel overeen met ons ritueel in die zin dat ik geen baby meer hoef te voeden dus dat dan niet ?. Wij doen soms neusje neusje maar meestal wil Julie vliegkusjes. Een snelle, een wilde en 1 voor in haar hartje. Snelle en wilde ‘vangt’ ze en legt ze op haar nachtkastje en de laatste vangt ze en stopt ze in haar hartje :)♡

 • Wendy
  25 juli 2016

  Leuk weer om te lezen Kelly! Vooral omdat ik nu zelf ook twee meiden heb 😉 Hier zoeken we nog naar het ritme, maar ik zit ook nog maar in mijn kraamweek natuurlijk. Ben heeel benieuwd hoe het straks allemaal gaat, maar dat komt vast goed! Thanx voor het kijkje in jullie avond xx
  Wendy onlangs geplaatst…Ze is geboren!My Profile

 • Mary-Lou
  25 juli 2016

  Het komt redelijk overeen, alleen gaan mijn kindjes niet zo makkelijk slapen helaas. Ze noemt het hier trouwens neus kusjes. Alleen de dondersteen verzint tegenwoordig steeds nieuwe varianten. Om het afscheid uit te stellen vermoed ik.
  Mary-Lou onlangs geplaatst…12 vragen over mij als blogger; de “ik als blogger” tagMy Profile

 • Marscha
  25 juli 2016

  Wat een leuk artikel! En handig voor mezelf als inspiratie om een vast avondritiueel te gaan doen.
  Mijn baby is nu 22 weken (gecorrigeerd 10 weken) en heb nog weinig routine savonds qua bedtijden enzo. Toch maar eens gaan proberen!
  Marscha onlangs geplaatst…Fitmommy #1My Profile

 • rachel
  25 juli 2016

  wij deden het ook zo ongeveer en jaaaa neusje neusje 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 23 juli ’16My Profile

 • Lifesabout
  25 juli 2016

  Hier brengt papa Sarah naar bed, aangezien hij haar overdag niet ziet door zijn werk. Na het avondeten mag ze ook even televisie kijken en ze drinkt nog wat warme melk onder het genot van Paw Patrol 😉 Leuk om ook je avondroutine te lezen!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes #27. Russische (boeuf) stroganoffMy Profile

 • jodi - liefthuis
  25 juli 2016

  Lekker avondje hoor. Hier tegenwoordig ook eten aan tafel (heel slecht dat deden wij eerst nooit) en het is zo gezellig. Rond 7 gaat onze kleine man ook naar bed. Ik zeg altijd hou van jou tot de maan en terug en dan kusje op je neus.
  jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Nieuw in huize lief thuis….My Profile

 • MetMirjam
  25 juli 2016

  Neusje neusje doen wij ook inderdaad – zo lief! Leuk om te zoek hoe jullie het doen, het gaat bij ons wel aardig hetzelfde denk ik, dan met 1 kindje 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Kamperen met een peuter: in het stapelbed slapenMy Profile

 • Mama van Dijk
  25 juli 2016

  Aww cute! Ook hier een routine, lijkt erg op die van jouw, ik ben benieuwd hoe die straks veranderd met twee kindjes eind van het jaar. Vooral omdat manlief helaas chauffeur is en ik juist veel alleen ben rondom de spits rond etenstijd. Lijkt me heerlijk saampjes te kunnen eten. -x- Mama van dijk
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Warning! Mijn kind heeft grijpgrage handjes.My Profile

 • Lisanne
  25 juli 2016

  Ik heb zoveel respect voor alle gezinnen met kleine kinderen. Het is hard werken zo in de avond om je kleintjes klaar te maken voor bedtijd. Zelf vind ik heerlijk om na het eten even lekker te chillen op de bank hahaha. Daarvoor moeten jullie 2 uur wachten voordat dat kan.
  Lisanne onlangs geplaatst…Under ConstructionMy Profile

 • Francesca
  31 juli 2016

  Hoi Kelly, Wat fijn om je avond routine te lezen. Ik ben bijna 4 maanden mama voor het eerst, en misschien herken jij het nog met Lana, maar zelf ben ik nog wel zoekende… Dus vind het wel fijn om te lezen hoe andere jonge mama’s dat doen! Ik vroeg me af hoe je dat doet als je Aimy moet voeden precies op het tijdstip dat jullie eten? Ook vroeg ik me af hoe Aimy in slaap valt; daar bedoel ik mee: slaapt ze vanzelf als je haari n bed legt? Of wieg je haar in slaap? En hoe doe je dat als ze bijv. even moet huilen etc. Ik ben hierin nog zoekende 😉
  Heel erg bedankt voor het beantwoorden en ga zo door! Vind jouw blog, youtube en alles helemaal geweldig om te volgen!
  Groetjes, Francesca

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.