Mama klets update: Peuterpuber en bijna dreumes baby!

dia1

Ik vond het leuk om weer eens een update te filmen waarin ik bijklets over hoe het nu met Lana en Aimy gaat. Lana die nu flink door de peuterpuberteit gaat en Aimy die over een maand al geen baby meer is en dan een dreumes wordt. Niet te geloven dat haar eerste verjaardag over een maand al zal plaatsvinden. Hoe gaat het met hun ontwikkeling, hoe reageren de meisjes op elkaar, leuke anekdotes en tussendoor wat filmpjes van de meisjes deel ik in deze nieuwe mama video.


Klik hier als je de video niet kunt zien

Zoals ik in de video ook al vertel, vind ik die peuterpuberteit tot nu toe denk ik wel een van de pittigste fases waarin ik in het moederschap me bevindt. Misschien vind ik dit nog pittiger, dan het feit dat ik nu mama ben van twee kindjes. Ik ben benieuwd wat jullie van de video herkennen. Hoe oud zijn jullie kindjes en in welke fase bevinden die zich? Klets erover mee bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

20 gedachten over “Mama klets update: Peuterpuber en bijna dreumes baby!”

 1. De peuterpubertijd is niet zo zeer een tijd waarin je de meeste voldoening van het moederschap ervaart. Als ik erop terugkijk, zie ik het nu meer als een fase waarin je veel bezig bent met zaaien. Corrigeren van ongewenst gedrag, bevestigen, grenzen aangeven, maar ook voor je kind om te ontdekken in hoeverre het zelfstandig dingen kan doen en autonoom is. Niet meer een soort onderdeel van mama maar echt een mensje met een mening van zichzelf. Net zoals bij zaaien, komt het plantje niet meteen boven. Maar geloof me het komt ooit op. Wat je zaait zul je oogsten en hoe moedeloos, verwarrend en soms lastig deze fase is, het is het meer dan waard. Vaar op dat innerlijk kompas dat je hebt. Het komt ooit goed.
  Josan onlangs geplaatst…My First Holiday en de inheemse bevolking van CuraçaoMy Profile

 2. Marit Oerlemans Jansen

  Ben zo benieuwd hoe het peuter puberen hier straks zal gaan. Heb soms het idee dat Senn daar nu al mee bezig is (15 mnd en net grote broer) hij haalt nu ook van allerlei streken uit en schud heftig ‘nee’ met zijn hoofd als hij iets echt niet wilt.
  Corrigeren en belonen… ik vind het super lastig af en toe hoor.

 3. Marit Oerlemans Jansen

  Lijkt me soms echt wel heftig als moeder zij de hoor. En je moet zo ongelofelijk consequent zijn. Ik vind dat soms echt wel is lastig. Wil dan niet alleen maar politieagent spelen.. maar soms moet dat wel…

 4. Ah, de peuter puberteit. Wij zitten er ook volop in. Ik vind het ook heel heftig. Mijn dochter is 2 jaar en 4 mnd en met mijn dochter van bijna 1 erbij is het drukker dan ooit nu. Ze probeert uit, zegt veel nee en stort zich regelmatig ten gronde. Ik vind het vooral lastig om vrolijk te blijven als ze een vervelende dag heeft. Grenzen stellen is ook nieuw en net als iedereen doe ik ook vaak maar wat. Sinds kort zoek ik wel vaker dingen op en ik merk dat dit wel helpt.
  Ellen onlangs geplaatst…Hierover ga ik schrijven in 2017My Profile

 5. Wat een leuke update. Fijn dat het met de meisjes zo goed gaat, al klinkt de peuterpuberteit inderdaad wel flink heftig. En dan moet de echte puberteit nog komen over een paar jaar, pfff haha. Ik bereid me alvast voor!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Zwanger: week 31My Profile

 6. Ik herken wel wat je schrijft over twee kinderen. Toen mijn zoontje in de peuterpubertijd zat vond ik het pittig, maar lang niet zo pittig als nu met twee kids. Wanneer mijn zoontje nu eens boos of verdrietig is vind ik het veel lastiger want mijn dochter loopt ook rond en wil ook aandacht (en is een pittige tante ;))
  Saskia onlangs geplaatst…Ouders die liegen (klets mee!)My Profile

 7. Heel herkenbaar!
  Ons zoontje van 2 pubert er ook op los. Dan wil hij drinken, maar natuurlijk niet in de beker die we hem hebben gegeven, dan wil hij beschuit, maar uiteraard niet de smeersels die wij erop smeren.

  Hier helpt het heel erg om hem daar zijn eigen mening in te laten hebben. Twee keuzes die ik heb uitgezocht waar hij vervolgens uit mag kiezen, dan hebben we beide het gevoel te mogen kiezen.

  Ook met kleren is dit het geval, 2 setjes klaarleggen en dan mag (in dit geval mijn nichtje) kiezen welke van de twee ze aan wil.

  Dit alleen in dit soort kleine, onnozele discussies! Bij belangrijke dingen vertel ik 1x waarom ik het zo doe en daarna is het heel vervelend voor hem, maar gebeurt het echt zoals dat mama het wil. Zonder verdere uitleg..

  Zet hem op, ze komen er vanzelf weer uit (en dan gaan ze naar school 😉 )

 8. och meis nu heb je de peuterpubertijd…..en weet wat je wat ik kan zeggen daarop….geniet ervan moahahah dalijk beginnen ze aan de “grote” pubertijd…..berg je lol

 9. Pff als ik deze video zie denk ik, wat leuk baby’s en kleine kindjes, maar als ze echt gaan puberen straks, lijkt me vreselijk… Nee nog geen kinderen hier.

 10. Het is zeker waar dat ook die vervelende periode voorbij gaat. Toen Ophelia eenmaal naar school ging, begon ik zelfs een beetje spijt te krijgen van alle keren dat ik haar door haar soms onmogelijke gedrag een time-out gaf…?. Met de dag wordt men wijzer…echt!
  Essma onlangs geplaatst…Kleuter met smetvreesMy Profile

 11. Fijn dat we de ontwikkeling van Lana en Aimy van zo dichtbij mogen meemaken. Zo krijg ik ook een idee van wat me misschien ook ooit te wachten staat. De peuterpuberteit lijkt me best heftig. Maar hoe moeilijk het ook is, ik vind dat je het heel goed doet, dat zie ik gewoon in de vlogs. Het is helaas een fase waar je doorheen moet. Ik hoop dat het snel beter gaat!
  Vanessa onlangs geplaatst…Mooie vloerkleden van Louis de PoortereMy Profile

 12. heel mooi en puur omschreven nu is het wel zo dat ik waneer ik iets te veel mijn stem heb verheft ik wel eerlijk ook aan de meisjes toegeef dat ook mama daar te ver in is gegaan
  zo ben je ook eerlijk naar je kinderen toe vind ik. en ook voel ik mij zelf daar beter door
  zo leren kinderen ook dat fouten maken menselijk is ook door volwassenen
  maar tegenwoordig lukt het mij om te denken aan het moment dat ik erge spijt krijg van mijn uitschieter en tel dan eerst tot 10 en denk dan ze zijn nog maar klein en hebben ook zo hun buitjes dan zeg ik tegen mezelf jij bent ook klein geweest haha
  het helpt me dan om me in te houden
  mijn man gaat het iets lastig af haha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.