luiertas inhoud

Ik heb al heel wat ‘Wat zit er in mijn luiertas’ video’s op mijn naam staan. Als newmom toen ik enkel de spulletjes voor baby Lana mee te nemen had, wat ik meenam toen Lana wat groter was, de luiertas voor twee kinderen. Nu ik mezelf denk ik wel een ervaren moeder mag noemen, kom ik hier op terug. Sommige items gebruik je gewoon niet. Zoals twee setjes kleding meenemen per kind? Veel te zwaar om mee te sjouwen ;). Genoeg producten die ik wel gebruik en die ik onmisbaar acht, wanneer je kindje bijvoorbeeld onverwacht ziek wordt, overgeeft, ongelukjes heeft en dat soort gelegenheden. Ik laat je vandaag die belangrijke items zien die onmisbaar zijn in de luiertas. Ps. Als baby drie geboren wordt, deel ik een nieuwe ‘Wat zit er in mijn luiertas video‘, maar dan voor mijn met de luiertas inhoud voor mijn drie meisjes. Kijk je mee naar de essentials die we nu altijd bij ons hebben?


Ps. Deze te leuke luiertas in cognac kleur kregen we van het mooie merk Jollein, ik ben er helemaal verliefd op!

Wat ik echt altijd bij me heb in de luiertas voor mijn twee meiden is het volgende:
– Setje reservekleding voor allebei mijn dochters
– Luiers voor Aimy (Lana is zindelijk). Voor Lana dus een extra schone onderbroek
– Hydrofieldoek (voor 1001 doeleinden)
– Billendoekjes
– Geparfumeerde afvalzakjes voor de vieze luiers/nat geworden kleding etc.
– Slabbetjes voor beide meiden.
– Plastic lepeltje
– Snacks: drinken, snoepsterren, water/sapje

In het toilettasje in de luiertas zitten de volgende onmisbare benodigdheden:

Medisch/beauty:
– Appelsap (voor als ik een hypo heb in verband met mijn Diabetes)
– Koekjes (bij hypo/honger)
– Handgel met alcohol (voor hygiëne na verschonen als er geen kraan is)
– Deodorant mini
– Thermometer
– Paracetamol zetpil 240 mg voor de meisjes, en normale paracetamol voor mij
– Billencrème met calendula gemaakt door mijn schoonmoeder, mini tube crème bij luieruitslag
– Neusspray (zoutoplossing voor kinderen/baby’s)
– VSM Vallen en stoten crème, een wondermiddel bij vallen en stoten. Verzacht de pijn en heeft naast de verzachtende en verkoelende werking, ook een beetje placebo werking. Ik noem het ‘tovercrème’ en dat werkt voor de kinderen gelijk)
– Pleisters
– Washandje voor als ze er grondiger gewassen moeten worden
– Pen
– NIVEA SUN Protect & Hydrate kids 50+. We weten inmiddels allemaal wel dat het belangrijk is om de zon waar mogelijk te vermijden en je huid tegen de zon te beschermen. Ik zorg er altijd voor dat ik een zonbeschermingsproduct meeneem om dit te gebruiken zodra de zonnige dagen beginnen te komen om zo schade op de huid bij mezelf en die van mijn kinderen te voorkomen. Ik neem de NIVEA SUN Roll-On mee in de luiertas omdat deze compact is om mee te nemen en handig in gebruik is.

Van links naar rechts: NIVEA SUN Protect & Hydrate spray factor 30 (€14,89),  de de NIVEA SUN Protect & Hydrate Kids Roll-On in factor 50 (€7,89) en de NIVEA SUN Protect & Hydrate lotion in factor 30 (€14,89). Deze zijn verkrijgbaar bij supermarkten en drogisterijen.

Door de juiste SPF factor zonbescherming te gebruiken en deze regelmatig te smeren op de huid, bescherm je jezelf en je kinderen tegen de schadelijke effecten van de zon. UV-filter in zonbescherming is essentieel, maar geeft wel vlekken op je kleding. Je kent dat wel, die (gele) vlekken van zonnebrandcrème op je kleding die je vaak pas ziet na het wassen. Je krijgt ze er nauwelijks uitgewassen. NIVEA heeft hier de oplossing voor ontwikkeld: de NIVEA SUN Project & Hydrate lijn die naast de vertrouwde bescherming tegen de zon er ook voor zorgt dat er na het wassen minder vlekken in de kleding wordt achtergelaten.
De vlekken kunnen namelijk door deze formule minder goed hechten aan de stof, waardoor je hier dus minder last van zal hebben. Deze formule is ook verwerkt in de NIVEA SUN Kids lijn.

Ps. Winactie!

Wil jij een pakket NIVEA SUN winnen? Ik mag 5 pakketten weggeven met  1x de kidsroller en 1x de spray flacon. Hoe doe je mee?
Like de facebookpagina van Kellycaresse en laat hieronder weten met een reactie dat je meedoet, laat een geldig mailadres achter en wie weet heb jij over een week een mailtje van mij met de boodschap dat je gewonnen hebt!

Zonder deze items in de luiertas gaan wij de deur niet uit. Ik ben heel benieuwd wat jullie onderweg altijd meenemen voor je kinderen. Welke medische benodigdheden en welke andere handigheden? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

49 gedachten over “Wat je in de luiertas echt gebruikt (en onmisbaar is!) (+WIN)”

 1. Ik doe heel graag mee met de winactie en zou heel graag zo’n leuke tas winnen voor mij en mijn kleine boefje

 2. Kelly van Diepen

  Ik doe mee! Met 2 jongetjes in huis die graag in het zonnetje buiten spelen is zo’n pakketje erg welkom!

  Onze tasinhoud verschilt niet veel. Grappig… hier werkt die ‘tovercreme’ (zelfde naamgeving) ook binnen no time 😉

  Groetjes Kelly

 3. Wat een leuke win actie??☀️
  Ik doe heel graag mee voor onze dochter en ons vriendje wat wij bijna verwachten?
  Ik heb altijd standaard een armbandje met mijn dochter haar naam *Ylva* en mijn telefoon nummer er op? voor als we wat leuks gaan doen, geeft mij altijd een extra veilig gevoel,want 1 seconde en je bent ze uit het oog?!!..

  Groetjes Marijke

 4. Wat een mooie luiertas inderdaad. Wij nemen ongeveer hetzelfde mee. Maar geen paracetamol en thermometer bedenk ik me nu net, dat ga ik er straks bij in doen. Zonnebrandcrème gaat altijd erg hard, aanvulling is zeker welkom dus ik doe graag mee!

 5. Ik doe graag mee voor de zonnebrand, jammer dat het niet om een luiertas ging ik heb nog steeds geen tas gevonden die ik ideaal vind en waar alles in past zoals:
  Flesjes, billendoekjes, zetpil, ehbo setje, verschoningsmatje, luiers, vuilniszakjes, zakdoekjes, zonnebrand, koekjes, broodjes, fruitbakjes, camera’s, boekje enz. Misschien weet je er een paar die ruim zijn maar niet al te groot en makkelijk in gebruik

 6. Lijkt me erg leuk om te winnen. Gebruik zelf altijd niveau en ben daarom ook erg nieuwschierig naar deze lijn voor me dochtertje en mezelf. En we gaan nog op vakantie dus dat zou goed van pas komen!

 7. Wauw er zitten dingen in je luiertas waar ik zelf als mama nog niet aan had gedacht? Ik zou heel graag het pakketje van Nivea willen winnen voor onze dochter zodat we ook buiten goed beschermt zijn voor het zonnetje

 8. Onmisbaar vind ik natuurlijk de luiers voor onze dochter (bezig met zindelijk worden) en voor onze newborn Jason. Snoetepoetsers. Drinken en iets te knabbelen voor Olivia. Ik doe graag mee met de winactie want Olivia speelt graag buiten in de zon! Ook handig dat deze minder vlekken op de kleding achterlaat.

 9. Mijn tas inhoud lijkt in grote lijnen heel veel op die van jou. Ik heb altijd extra een portable wc mee. Ivm soort van smetvrees voor openbare toiletten haha.Ik doe ook heel graag mee met de winactie! Zonnecreme valt hier op Lanzarote niet aan te slepen. Elke week gaan er wel 2 of 3 flessen doorheen. Dus dit zou echt een uitkomst zijn! De roller heb ik ook nog nooit gebruikt en ben erg benieuwd! Mocht ik winnen dan kan het volgende bezoek het weer fijn meenemen ?

 10. Wat een leuke post over de luiertas heb ze ook allemaal online gekeken. Er zitten altijd wel tips in die we als moeder kunnen gebruiken. Zo ga ik vallen en stoten gel toevoegen aan mijn inhoud haha die zat er niet in en is ideaal voor mijn dochter die altijd druk is. En ik doe graag mee voor de Nivea set heel leuk en ik smeer ze altijd goed in in de zon ook de oudste als ze naar school gaat en het is een zonnige dag. Ik zie je in de volgende vlog. En ik hoop dat je je gauw goed voelt van de ijzergebrek ik gebruikte in de zwangerschap altijd floradix erbij omdat het aan de lage kant was kun je zo bij de drogist kopen.groetjes Diana

 11. Ik doe graag mee voor dit mooie nivea pakket. Met een zoontje van 16 maanden dat het liefst de hele dag buiten speelt en een baby’tje op komst, zou dit een geweldige uitkomst zijn.
  Erg handige tips trouwens uit je luiertas!! Er stonden dingen tussen waar ik nog niet aan gedacht had… Zeker met de tweede op komst onmisbaar!!

 12. Waaaauw, zo een leuk pakketje zou ik zeker graag willen winnen voor mijn kleine prinsesje en mezelf ! Altijd handig om op zak te hebben !

 13. Lijkt mij super leuk om te winnen nu we misschien toch nog op vakantie gaan.
  Man is deze maanden veel voor werk in het buitenland en we zijn er zo aan toe om er even met ons gezin tussenuit te gaan.
  Dan zou dit niveaupakket een uitkomst zijn

 14. Wauw, ik neem naast jou echt niets mee. Twee luiers (heren hebben dezelfde maat) en luierdoekjes. Gaan we langer weg dan gaat er wat kleding mee en een flesje melk. Soms nog wat te knabbelen voor de grote jongen en voor mij, maar meestal hou ik het bij de luiers met doekjes.

 15. Smeren, smeren en nog eens smeren. Ik doe graag mee want wil niet dat mijn dochter verbrand 😉

 16. Leuk zo’n kijkje in je tas! Wat sjouwen we best veel mee zo! Hier ongeveer dezelfde inhoud in de tas. Oh, en een lading zoogkompressen 😉 Ik doe graag mee met je winactie. Fijne producten van Nivea.

 17. Nikki Cornelissen

  Ik doe graag mee!! Ons derde kindje wordt begin november geboren, hij scheelt dan 1 jaar en 9 maanden met,de nu, jongste. De luiertas is nog hard nodig dus ??

 18. Nathalie Ketelaar

  Ik doe graag mee met je winactie, want over twee weken mogen wij eindelijk op vakantie. Na de geboorte van ons dochtertje afgelopen maart, zijn we hier echt aan toe! Even heerlijk weg met z’n drietjes. Wat ik altijd mee neem in mijn luiertas? Eigenlijk vooral luiers en billendoekjes! En tegenwoordig mijn borstvoedingssjaaltje. Ideaal voor mijn vier maand jonge nieuwsgierig aagje 🙂

 19. Ik doe graag mee super fijne producten van nivea. Binnenkort heb ik weer een luiertas nodig handig even binnenkijken bij die van jou. Mijn zoontje is 9 dus ik ben het ondertussen weer verleerd hahaha.

 20. Ik zou heel graag de luiertas willen winnnen. Aangezien mijn luiertas gaat sleiten. Ik neem hem altijd overal mee naar toe en zit eigenlijk alles in wat jij meeneemt. En in de zomer als het weer wespentijd is neem in ook een uitzuigsetje mee ( geen idee wat de goede benaming is) want je weet maar nooit!

 21. Ik ben in verwachting van onze eerste en vond dit artikel erg interessant om te lezen! Je leest overal zoveel verschillende verhalen over wat er in moet. Ik denk dat het ook verschild per persoon. Maar uit jouw artikel haal ik zeker inspiratie 🙂

 22. Yes, ik doe mee met de winactie. Medio september gaan we op vakantie naar het zonnige Griekenland (beter dan de regenachtige dagen zoals vandaag hier) dus dan komt deze zonnebrand goed van pas!

 23. Ja leuk! Ik liep alweer even met een gewone Eastpak rugzak voor zoonlief (3,5). Voor zijn zusje van 7 weken heb ik weer een luiertas waar vanwege het vele spugen sowieso een hydrofiel xxl inzit. Afgelopen week bleek dat een reserve shirt voor mama daarom ook geen overbodige luxe bleek 🙂

  De producten van Nivea ben ik erg benieuwd naar

 24. Ik doe heel graag mee met de winactie! Lijkt me heerlijk om deze producten te gebruiken voor ons kindje en straks ook voor de tweede!

 25. Daphne van Bree

  Met een 2 en 6 jarige kan ik zeggen dat de billendoekjes voor werkelijk ALLES worden gebruikt… Nog steeds en ik kan me geen leven zonder voorstellen.

 26. Ik doe graag mee voor de nivea set!
  Ik heb er ongeveer hetzelfde in zitten alleen heb ik nog maar 1 dochter van bijna 4 maanden oud.
  Ik heb voor Lexie ook altijd nog een bijtring erin zitten omdat ze tandjes begint te krijgen. Een spuugdoekje.. echt onmisbaar! Een grote hydrofiele doek: als dekentje, speelkleed, spuugdoek, verschoonmatje.. het is maar net hoe het uitkomt. Flesje en twee bakjes voeding. Al ga ik boodschappen doen.. alles altijd bij ;).

 27. In die van ons zit standaard: luiers, billendoekjes, sudocreme, luierzakjes (die van de action, geparfurmeerd), een schoon setje kleren, hydrofiel, slab, lepeltje, buigbaar rietje (sommige restaurants hebben alleen rechte en dat is soms lastig vanuit een kinderstoel drinken), knijpfruitje, sultana, nivea spf 30 (we zijn alledrie rossig dus smeren bij het leven!), Pip-speen (voor als er geslapen moet/mag worden), verschoonmatje, daktarin en een balletje om mee te spelen. Onze dochter is nu 19 maanden en in november krijgt ze een broertje. Dan zal bij ons de luiertas ook aangepast moeten worden, dus ik heb zeker belang bij de winactie!

 28. Leuk en heel erg handig dit artikel. Ben ook heel benieuwd naar de inhoud van de tas bij 3 meisjes waarvan 1 kleine baby. Ik heb zelf echt nog geen idee wat er in moet namelijk! Daarom doe ik ook mee met de winactie, heb ik in ieder geval al iets om van het lijstje af te strepen straks.

 29. Leuke blog en tips. Wij smeren smeren vaak. Een nivea sunpakketje is welkom ?

  (Nu met het juiste emailadres)

 30. Leuke tips! Aanrader: ipv de gewone washandjes zijn er wegwerp washandjes te koop bij alle grote drogisten. Die kun je zo weggooien als ze onderweg vies worden en dan zit je niet met een natte washand 😉 Verder heb ik vd lidl wegwerpslabbers in mijn tas zitten. Zijn te koop met actieweken. Het zijn papieren slabbers die je ook zo weg kunt gooien na het eten! Het komt mij nogal eens voor dat ik snel wegga en denk dat ik alles heb ingepakt en dan blijkt dat er geen slabbers meer in de tas zitten omdat de laatste net in de was is gegaan.. Dan is zo n wegwerp slabber wel heel handig voor noodgevallen 😉
  Een setje nivea lijkt me ook fijn om te wíj winnen want we smeren wat af en gaan bijna voor het eerst met onze dochter op zomervakantie naar Texel en hopen dan nog op mooi weer!! En dus moeten we dan smeren smeren smeren. En aangezien we dan al een hele huisraad bij hebben is zo n mini pakket wel erg fijn om mee te nemen in de tas!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.