‘Wat lijken ze veel op hun vader’

We zijn nu ruim 4 jaar papa en mama en inmiddels hebben we drie dochters. Een opmerking die ik inmiddels al heel erg gewend ben om te horen wanneer men de meisjes ziet is ‘Wat lijken ze sprekend op hun vader’. En dat is ook zo, Lana is echt de meisjesversie van Yannick en Aimy lijkt daar ook enorm veel op, al heeft Aimy ook wat meer kenmerken van mij. Ik vind het geweldig om Yannick terug te zien in de meisjes en de trots die van Yannick afstraalt wanneer hij die opmerking hoort is geweldig. En toen werd Feline geboren, ik dacht: ‘Dat wordt weer zo’n Yannick kopie haha’. Dit is echter helemaal niet het geval en het leek me leuk om hier met jullie over te kletsen.

Lana en Aimy lijken sprekend op Yannick en ik vind het geweldig om dat te zien. Ik vind Yannick een hele aantrekkelijke man (sorry maar ja, het is zo haha) en ik vind het heel mooi als meisjes donker haar hebben en donkere ogen. Al had ik mezelf eigenlijk voorgesteld met kinderen met blonde haartjes en blauwe ogen. Heel grappig om te zien hoe dit nu anders is. Als ik met de kinderen ben dan is het eerste wat ik hoor: ‘Wow die lijken veel op Yannick’, en dat begrijp ik volledig.

Toen werd Feline geboren en die lijkt dus heel erg op mij (vind ik stiekem heel leuk) en daar moet ik echt aan wennen. Ik dacht: Onze kinderen worden dus met veel en donker haar geboren. En toen kwam Feline met een paar lichte haartjes op haar hoofdje en een veel lichtere tint qua uitstraling. Inmiddels worden ook haar haartjes wat donkerder, maar zij heeft nog wel blauwe ogen en nog steeds die wat lichtere uitstraling ten op lichte van Lana en Aimy. Ik hoop stiekem dat Feline een beetje de mini Kelly blijft omdat het toch ook wel heel speciaal is om een kindje te hebben dat zo op je lijkt. Zo hebben we allebei een mini versie van onszelf.

Bron Fotografie

Uiteindelijk is uiterlijk natuurlijk helemaal niet belangrijk (en oppervlakkig) en zijn dat maar feitjes, toch vind ik het leuk om die verschillen en overeenkomsten te zien. Het maakt me heel erg trots.

Ik ben benieuwd hoe dit bij jullie is. Lijken jouw kindjes vooral op je man, of juist op jou? Lijken ze erg op elkaar of zijn ze juist verschillend (indien je meerdere kindjes hebt). Klets erover mee bij de comments, super leuk om andermans ervaringen te lezen.

 

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • Vanessa
  5 maart 2018

  Wat leuk dat Feline op jou lijkt. Ik kan me goed voorstellen hoe blij je daarmee bent. Mijn dochtertje van 2,5 maand lijkt heel erg op mij en dat vind ik superleuk. Het blijft een wonder om een mini versie van jezelf te zien!

 • Femke
  5 maart 2018

  Grappig. Ik heb geen kinderen, maar ben wel benieuwd hoe dit bij ons uiteindelijk zou zijn. Wij zijn een mixed koppel dus dat maakt mij erg nieuwsgierig, we gaan het zien.. Ik kan het bij kindjes heel vaak niet zien, maar ik heb 1 vriendin waarvan alle 3 haar kindjes sprekend op haar lijken. Zo bijzonder.

 • Manouk
  5 maart 2018

  Onze oudste leek als baby zijnde veel op mij en als hij boos/serieus kijkt nog steeds, maar hij lijkt vooral sprekend op zijn vader. Onze dochter is weer sprekend mij (wat ik hoor), maar ik zie ook veel van mijn vriend in haar terug. Ik ben nu zwanger van de derde, ik ben erg benieuwd! Waar mijn zoon bruin haar heeft met donkerbruine ogen, heeft mijn dochter lichtbruine ogen met donkerblond haar. Wie weet wordt ons derde kindje wel getint of juist net zo lichtblond haar als dat ik vroeger had haha..

 • Alexandra
  5 maart 2018

  Heel herkenbaar! Mijn zoontje lijkt sprekend op mijn man en zijn broers, behalve zijn ogen. En toen kwam onze dochter en ik vind het zo fijn dat zij echt meer op mij lijkt.
  Wel leuk is dat mijn zoontje qua persoonlijkheid veel op mij lijkt, dat is ook heel leuk om te zien. Ben benieuwd hoe mijn dochter zal zijn (ze is 9 mndn)

 • Marianne - Groene stapjes
  5 maart 2018

  Mijn oudste dochter lijkt sprekend op mij. Als ze foto’s van mij ziet van vroeger, roept ze steevast haar eigen naam, hahaha. Mijn jongste lijkt juist sprekend op haar vader. Ben benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen ?

 • Romy
  5 maart 2018

  Wat leuk dat Feline juist iets meer wegheeft van jou. Ik kan me voorstellen dat dat extra leuk is als Lara en Aimy vooral op Yannick lijken. Zelf heb ik altijd te horen gekregen dat ik net een kopie ben van mijn moeder. We lijken qua sproeten, neus, mond en gezichtsvorm erg op elkaar. Alleen mijn ogen heb ik van mijn vader. Een van mijn broertjes is daarentegen net een kopie van mijn vader. Grappig om te zien dat dat zo kan verschillen per gezin 🙂

 • Hilde
  5 maart 2018

  Ik ben tante, maar de kinderen van mijn zus en broer leken heel erg op mij toen ik baby/kind was. Dus voel me oprecht een trotse tante haha.
  Stiekem toch super leuk dat Feline zo op jou lijkt haha 😉

 • Larissa
  5 maart 2018

  Super leuk dat Feline iets meer op jou lijkt. Natuurlijk net zo leuk dat Lana en Aimy heel erg op Yannick lijken. Het lijkt me heel bijzonder om zoveel van jezelf op je partner in je eigen kindjes te kunnen zien. Ik ben benieuwd hoe dat later bij mij zal zijn.

 • Charlene
  5 maart 2018

  Onze oudste van 18 maanden lijkt sprekend op mij. Donker ogen. Jongste van 4 maanden lijkt sprekend op haar vader: lichte ogen. Wel hebben ze allebei licht haar. Ok dacht altijd dat donker zou overheersen 🙂

 • femketje
  5 maart 2018

  ik vind het super leuk om te zien op wie ze het meest lijken! hier zelf nog geen kinderen maar zelf ben ik echt een kopie van mijn moeder, met de ogen van mijn vader 🙂

 • Samantha
  5 maart 2018

  Wat grappig, Mila is echt een kopie van d’r vader en Liam van mij. Echt zo leuk om te zien. Ik heb dus een jongens versie van mij en mijn een meisjes versie van hem. ?

 • Simone
  5 maart 2018

  Mijn dochter is nu 2,5 en leek echt bijzonder veel op papa, maar ik begin nu langzaamaan steeds meer van mezelf te herkennen. Mijn zoon is net geboren en zijn gezichtje lijkt wel een kopie van zijn zusje 2,5 jaar terug.

 • rachel
  5 maart 2018

  blijft mooi he om een kopietje van jezelf te zien 😀 onze oudste is 2 druppels haar vader en onze jongste helemaal mij 😀

 • Lisanne
  5 maart 2018

  Ik heb echt een mini me gelukkig! Ben alleenstaande mama dus vind het helemaal niet erg. Mensen die mij van vroeger kennen vinden het allemaal bizar hoe groot de gelijkenis is.

 • Annika
  5 maart 2018

  Onze twee zoons zijn niet echt kopietjes, maar zoon 1 lijkt wel het meest op mij en zoon 2 lijkt het meest op zijn vader. Maar als ik met zoon 2 op pad ga, kunnen mensen nog steeds heel goed zien dat hij echt van mij is. Onderling lijken de broertjes ook weer veel op elkaar, maar zijn toch ook heel verschillend. Echt zo leuk om te zien.

 • Bente
  5 maart 2018

  Ik ben heeeeel erg benieuwd hoe dat bij ons zal zijn! Kan me op dit moment nog helemaal geen voorstelling maken van hoe ze er uit ziet. Nog 10 weken geduld hebben en dan weten we het 😀

 • Cleo
  5 maart 2018

  hier een echte kopie van mama:)

 • Elisa
  5 maart 2018

  Hier een absolute kloon van zijn vader. Als je niet beter weet zou je niet zeggen dat het mijn zoon is. Heel erg vind ik het niet want zijn vader was een mooie man maar soms wel erg confronterend.

 • Marloes
  5 maart 2018

  Ah wat ontzettend leuk zeg! Ik zie dit bij mijn nichtjes ook heel erg terug. De oudste van 5 lijkt sprekend op mijn zus en de jongste van 2 sprekend op haar vader. Het lijkt mij zo bijzonder om te zien dat je eigen kind zoveel op één van de twee lijkt.

 • Tamarah
  5 maart 2018

  Wat ontzettend leuk om te lezen! En tuurlijk is het juist leuk om iets van jezelf terug te zien in je kinderen qua uiterlijk, maar wat ik stiekem nog leuker vind is het karakter. Zo lijken de karaktertrekken wel erg op die van mij maar qua uiterlijk is het een mooie mix van mijn man en mij ;-).

 • Natasja
  5 maart 2018

  Leuk om te lezen Kelly! Isabelle is nu 5 maanden en ik vind echt dat zij haar eigen koppie heeft. Maar als ik écht moest vergelijken dan heeft ze duidelijk de ogen en de kin van mijn man en het neusje wat ik ook als baby had. De meesten vinden Isabelle op mijn man lijken en dat vind ik eigenlijk heel tof. Maar laatst had ik een foto van haar gemaakt en daar leek ze weer sprekend op mij als baby.

 • Angelique
  6 maart 2018

  Hier is mijn zoontje een perfect kopietje van mezelf. Als je ons baby foto’s naast elkaar legt zie je niet eens wie wie is. Ook nu kun je mijn fotos van die leeftijd naast hem leggen en gelijk zien van wie hij het heeft…al had ik al wat minder tanden op die leeftijd. Ook qua innerlijk lijkt hij enorm op mij…ja ook de slechte buien. Prachtig om te zien!

 • Maris Maria Renne
  6 maart 2018

  Heel herkenbaar! Iedereen zegt altijd dat mijn dochter sprekend op haar vader lijkt, totdat ze mijn kinderfoto’s zien. Dan is het alsof er een jaren 80 filtertje over haar foto’s is gebruikt 🙂
  Overigens vind ik het erg grappig, dat mijn dochter dezelfde lach heeft als haar oom (de eeneiige tweelingbroer van mijn vriend) haha 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.