appsvoorpeuters

Wat zijn leuke apps voor peuters voor op de Ipad of andere tablet? Ik ging voor je op zoek, of eigenlijk ging ik voor onszelf op zoek. Af en toe mag Lana spelletjes spelen op de Ipad en daarbij vind ik het belangrijk dat het educatieve apps zijn die met name voor onderweg handig zijn als entertainment. Vandaag deel ik een lijstje met leuke apps voor kinderen in de leeftijd van 1-3 jaar.

Leuke apps voor peuters / kleuters  op de Ipad
De dichtgedrukte titels zijn tevens de namen van de app waarop deze te vinden zijn in de Itunes store (en evt. Android)

 • Bumba: Dit is een hele leuke en grappige app voor kinderen waarin de bekende verhalen van Bumba tot leven komen in allerlei spelletjes en leerzame puzzels. Je kindje gaat een ontdekkingstocht aan in de avonturen van Bumba en Bumbalu. De app bevat vijf spelletjes : Bellen blazen, memory, puzzelen, tekeningen ontdekken en schaduwen ontrafelen. Deze app kost €2,99 maar is dat ook zeker waard. 
 • Angelina Ballerina: Deze gratis app is heel geschikt voor kindjes die dol zijn op dansen en kleding (zoals Lana). Je kindje gaat de outfits verdelen bij de juiste dansstijlen en daagt je kindje uit om creatief te zijn en zo spelenderwijs de wereld van Angelina Ballerina te ontdekken.
 • Barbie I Can be: In deze gratis app gaat je kindje in de schoenen stappen van drie verschillende beroepen: Een bakker, dierenarts of pizzabakker. Een laagdrempelig spelletje waarbij je kindje cupcakes mag versieren, pizza’s gaat beleggen en een hondje verzorgen. 
 • Bezig beertje op de boerderij: Deze app is voor de allerkleinsten al geschikt. Deze leerzame app geeft je kindje een eerste contact met taal. Je kunt kiezen uit voorgelezen worden of als ouder voorlezen. Het verhaal van Bezig beertje wordt op een interactieve wijze verteld. Eerst dat hij aankomt en de laarzen aantrekt, dan ga je de schaapjes in de wijde verzamelen, dan paardje rijden, uitrusten bij een rivier met eentjes, eieren rapen, appels plukken, tractor rijden en dan weer met de bus weg. Er worden tussendoor blauwe stippen in beeld gebracht om op te drukken. Zo wordt je uitgenodigd om het verhaal heel interactief te vertellen. De app kost €2,99 en is vanaf de eerste maanden van een kindje al te gebruiken. Ook leuk als interactie tussen grote en kleine zus/broer.
 • My Playhome: Deze app kost €2,99 maar is echt heel erg leuk. In dit digitale poppenhuis woont een vader, moeder en 3 kinderen die je van alles kan laten doen in het huis. Zie het als een soort ‘Sims’ maar dan zeer geschikt voor kindjes rond de 2 jaar. Je kunt de poppetjes laten koken, slapen, eten, licht aan en uitdoen etc. Leuk en tevens heel leerzaam.
 • Raak aan en luister: Deze app is een soort plaatjesboek waarbij je kan laten vertellen wat bepaalde bekende voorwerpen zijn. In 6 categorieën(zoals boerderij, in het huis, etc) kan je kindje zijn/haar woordenschat vergroten. De app kost €1,59.

Een aantal van bovenstaande apps kosten geld, maar dit gaat om educatieve apps die vaak ontwikkeld zijn door deskundigen, zoals dit ook zo is bij veel boeken en spelletjes die je offline koopt. Ik heb ook wat gratis apps op de Ipad staan, maar die leiden vaak tot minder kindvriendelijke reclames, ook worden hier vaak ongewenste aankopen in aangeboden die je kindje dan (per ongeluk) aanklikt. Ik zou adviseren om regelmatig mee te kijken met je kindje op het scherm van de tablet om te voorkomen dat er verkeerde apps of sites aangeklikt worden.

Ik ben benieuwd welke apps voor peuters /kleuters jullie erg leuk vinden voor jullie kindje(s) en wat jullie aanraders zijn. Wie weet kunnen we zo allemaal nog wat leuke ontdekkingen doen!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

26 gedachten over “Leuke apps voor peuters op de Ipad”

 1. Lenne is nu 15 maanden en heeft nog nooit op de tablet gespeeld. Ik wil het graag nog even zo laten ook, maar vind het wel een goed artikel voor later! Ik betaal dan ook liever wat voor een app die educatief verantwoord is dan zo’n gratis app waar ze niets uit leren of die vol reclame staat.
  Kirsten onlangs geplaatst…Eetdagboek #2My Profile

 2. De lego duplo apps zijn ook leuk en gratis. Ook al de Baby Bus baby panda apps vindt onze dochter van 3 geweldig. En natuurlijk gewoon allerlei kleur en puzzel apps. Dat een deel daarvan Engelstalig is maakt haar niet uit. Ze heeft snel genoeg door wat de bedoeling is. Als ze naar school gaat zal ze daar ook met een tablet en computer om moeten kunnen gaan, dus beter haar dit vantevoren al leren.

 3. ik vind educatieve apps zinvoller dan spelletjes apps 😉 de meiden hadden hier wel spelletjes apps toen ze kleiner waren meer leer apps. heel veel ouders zijn tegen de apps want ze willen hun kindje zo min mogelijk aan de ipad of pc hebben maar ja dat houd je toch niet tegen in deze tijd 🙂 en op school is het niet anders dus prima apps maar dan wel met een leer tintje 😀
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog…loosMy Profile

 4. Hier nog geen apps voor Noor, maar tegen de tijd dat ze echt iets met de tablet gaat doen vast wel. Nu mag ze af en toe een filmpje erop kijken, maar verder houden we ‘m strategisch verstopt 😉 ik vind 2 jaar nog erg jong maar straks komen we er ook niet meer onderuit, haha
  wendy onlangs geplaatst…Tuinfeest in september + DIY tuinslinger!My Profile

 5. Hier mogen ze af en toe op de tablet spelen. Saar speelt er eigenlijk niet op. Senn wat meer. Meestal als zijn zusje ‘s middags slaapt mag hij eventjes op de tablet spelen. Favoriet is dan: Jokie en Jet, Op de boerderij (net zoiets als een zoekboek, elk dingetje wat je vindt doet iets), Lego maar bovenal Netflix of Youtube. en dan het liefst zoveel mogelijk domme filmpjes over kindersurprise eieren die uitgepakt worden. Echt diegene die dat ooit verzonnen heeft is er inmiddels stinkend rijk mee vermoed ik…Als Saar er een keer op mag zet ik altijd Pret voor Peuters op voor haar…
  marianne onlangs geplaatst…Vrijdag Tagdag | De mommy tagMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.