Doe tip met kids: Zo bedenk je leuke activiteiten voor binnen en buiten!

Doe tip met kids activiteiten

Mama, wat gaan we vandaag doen? Mam, ik wil een spelletje doen, ja maar ik wil knutselen…. en zo weet je nog niet wat je wil gaan doen. En zo bedacht ik ineens deze leuke doe tip met kids om zo leuke activiteiten te bedenken voor zowel binnen als buiten! Doe er je voordeel mee ;). Ik vond het een leuke ontdekking en mijn meisjes waren razend enthousiast.

Doe tip met kids: Zo bedenk je leuke activiteiten voor binnen en buiten!

Ik ben dus zo’n moeder die soms echt wel met haar handen in het haar zit voor het bedenken van leuke activiteiten met de kinderen. Ik vind het namelijk leuk om van alles met ze te ondernemen. Knutselen, schilderen, kleuren, spelletjes doen, buitenspelen of een wandeling maken. Hartstikke leuk, maar soms weet je gewoon niet wat je kinderen echt leuk vinden of kunnen ze geen keuze maken over wat je kunt gaan doen op jullie vrije (mid)dag. Of ze zijn na een kwartier al verveeld van een bepaalde activiteit. En zo bedenk ik het volgende, een super simpele tip ;).

Activiteit grabbelen

Laat ze ideetjes opschrijven en daarna grabbelen! Neem een groot vel en een pen en knip allemaal kleine briefjes eruit, of gebruik gewoon kleine papiertjes haha! Vraag je kinderen wat ze willen doen en schrijf de voor jullie haalbare activiteiten om en om op een papiertje. Dus je ene kindje kiest bijv. een wandeling naar het dierenpark, je andere kindje kiest voor knutselen. En laat ze zo samen 10 briefjes vullen die je dichtvouwt en in een bakje doet. Dan bepaal je aan de hand van de hoeveelheid tijd die je hebt hoeveel activiteiten je gaat doen en laat vervolgens om de beurt ieder kindje 1 of meer briefjes grabbelen. Ik koos ervoor om Lana en Aimy ieder 1 briefje te laten grabbelen en ook zelf een briefje te grabbelen, ik had ook meegedaan met het bedenken van activiteiten.

 

Vervolgens zette ik de 3 activiteiten onder elkaar op een vel en dat werd de planning. Doordat de kinderen zelf hebben meegedacht, waren ze al actief mee aan het denken en merkte ik ook dat ze accepteerde wat er uit het grabbelen kwam. Lana had bijvoorbeeld niet zo zin in strijkkralen, maar omdat dit eruit kwam vond ze het oké, haar eigen voorkeur kwam er namelijk ook uit.

Gezellige doe middag

En zo hadden we vervolgens een hele gezellige middag. We gingen eerst strijkkralen en vervolgens gingen we knutselen. Gevolgd door verven en daarna een paar uurtjes naar de Efteling. (ideaal als je zowat om de hoek woont en een abonnement hebt). Wij vonden het enorm leuk en de kids vonden het heel spannend om de briefjes te grabbelen. Dat was al een activiteit op zich haha!

 

Het is maar een idee. Maar voor ons werkte het verrassend goed en daarom wilde ik dit jullie graag even tippen! Wat vinden jullie leuke activiteiten voor binnen- of buitenshuis? En hoe bepalen jullie de planning voor een vrije (mid)dag?

Ik ben benieuwd!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 • rachel
  17 juni 2019

  ik heb er nu niks meer aan maar wel handige en leuke tips 😀 hier gingen ze gewoon naar buiten haahha, knutselen was niet echt mijn ding en had er ook geen zin in 😉 en als ze knutselde konden ze dat prima alleen af

 • Lien
  17 juni 2019

  Grappig, zoiets heb ik vorig jaar gedaan in de zomervakantie. Ik denk dat ik het straks weer ga doen.
  We gingen toen niet op vakantie, dus dan is 6 weken vrij best lang.
  We hebben toen samen (met de oudste 2 kinderen, de jongste is nog net iets te jong) van alles opgeschreven wat leuk is om in de vakantie te doen. We hebben 2 bakjes gepakt, 1 voor slecht weer en 1 voor mooi weer.
  Elke dag keken we of we wat binnen of buiten gingen doen, pakten het bakje en dan mochten ze grabbelen. Sommige activiteiten waren wat groter, andere maar heel klein, maar ze vonden het elke dag een feestje.
  En ze hadden echt het idee dat ze iedere dag van de vakantie iets gedaan hadden, terwijl het soms maar hele simpele dingen waren.

 • Mariana
  18 juni 2019

  Leuke tips! Wij vinden het heerlijk om te gaan wandelen, even in de tuin samen spelen of schilderen. Elke keer doen we wel wat anders. Blijft ook wel lastig om een peuter bezig te houden haha;)

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.