Wat doe jij van 9 tot 5? Laura ontwerpt kindersieraden voor speciale gelegenheden

watdoejijvan9tot5collametlaura

 Laura ontwerpt kindersieraden voor speciale gelegenheden:’Wat doe jij van 9 tot 5?’  is een rubriek waarin ik benieuwd ben wat jullie zo al doen voor de kost of als bezigheid. Of je nu stewardess bent of thuisblijfmoeder, fulltime blogger of webshop eigenaar, fotograaf of verpleegkundige, het maakt niet uit, ik ben benieuwd naar het verhaal. Vandaag deel ik het verhaal van Laura van den Brink, eigenaresse van LOVY. Zij maakt kindersieraden voor speciale gelegenheden. Speciale gebeurtenissen zoals een huwelijk, maar ook andere gebeurtenissen die men op een bijzondere manier wil herinneren. Ook gebeurtenissen rondom ziekte en verdriet, kunnen middels een sieraad herinnerd worden.
Ik heb Laura vrijdag ontmoet in haar studio, wat ik echt ontzettend gaaf vond. Laura gaat ook sieraden ontwerpen voor Lana en mij voor onze bruiloft, een voor ons heel dierbaar moment. Ik vond het leuk om dit inspirerende verhaal met jullie te delen (inclusief filmpje!).

 Laura ontwerpt kindersieraden voor speciale gelegenheden
Wie ben je en wat doe je?
Mijn naam is Laura van den Brink en ik maak kindersieraden voor speciale gelegenheden. Met mijn sieraden wil ik ouders bewust maken van het moment om er later op terug te kunnen kijken. Denk bijvoorbeeld aan een geboorte, doop, communie of eerste verjaardag. Of wanneer je kindje bruidsmeisje is op jullie huwelijk. Ik woon in Den Haag met mijn man Gil en mijn dochters Estelle van 12 en Danique van 7. Ik run de webshop Lovy , daar kunnen klanten mijn sieraden bestellen.

lovy_laura_juni2014
Wat maakt dit werk voor jouw zo interessant en leuk? 
Ik krijg te maken met klanten die echt op zoek zijn naar iets speciaals. Er is meestal een aanleiding waarom ze een speciaal sieraad willen laten maken. Ik krijg veel persoonlijke verhalen te horen en probeer dan samen met de klant tot iets heel moois te komen. Iets wat hun gevoel weergeeft en waar ze jaren plezier van hebben.
 Hoewel ik een webshop run, heb ik toch heel veel persoonlijk contact met klanten. Dat vind ik fijn, dat is ook de reden dat ik graag ´het gezicht achter´ mijn bedrijf laat zien. Bijvoorbeeld in het filmpje hieronder laat ik zien waarom ik LOVY ben begonnen. Ik krijg er veel leuke reacties over en je krijgt in 2,5 minuut te zien waar ik voor sta.

Wat dit iets wat je vroeger al graag wilde gaan doen later?
 Het is nooit mijn intentie geweest om een eigen sieradenlijn te beginnen. Maar toen mijn oudste dochter werd geboren, ging ik parttime werken. Dat was in de tijd dat de verkoop via internet net een beetje begon. Wanneer zij sliep verkocht ik dingen online en dat groeide uit tot een echte webshop, toen nog met kindermerkkleding. Na jaren een webshop te hebben gerund naast een vaste baan, heb ik de knoop doorgehakt. Ik stopte met mijn communicatiebaan bij de overheid en heb ik een studio gehuurd in een bedrijfsverzamelgebouw in de buurt.
Van daaruit run ik nu mijn webshop en dat voelt heel fijn. Het is een heerlijke plek waar ik de rust vind om te werken aan mooie nieuwe sieraden. doordat ik niet thuis werk, heb ik veel meer het idee dat ik naar mijn werk ga en is thuis ook echt thuis.
lovy_beeldscherm_klein
Ervaar je vooroordelen ten aan zien van je werk?
 Veel mensen zien een webshop niet als een echte baan. Helaas geldt ook voor het grootste percentage van de webwinkeliers dat ze er geen volledig inkomen uit kunnen halen. Mijn doelstelling toen ik mijn baan ging opzeggen was dat ik mezelf wél elke maand salaris zou kunnen uitkeren. Ik ben er supertrots op dat ik van mijn passie m’n baan heb kunnen maken en dat het ook nog eens een fijn salaris oplevert. En wat andere mensen daar van denken/vinden maakt mij eigenlijk niet zoveel uit.
Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor jou uit?
 Ik werk in de studio wanneer mijn dochters van 7 en 12 op school zitten. ‘s Ochtends verwerk ik de binnengekomen bestellingen, beantwoord ik mails en ga ik aan de slag met de naambedels. Tussendoor plaats ik af en toe berichtjes op social media en reageer ik op vragen van klanten.
Na de lunch is het tijd om de bestellingen van de dag te gaan inpakken. Die breng ik naar het postkantoor en dan rijd ik door om de dames van school op te halen. ‘s Avonds gaat de laptop meestal weer open. Dan werk ik aan mijn blog, mijn website en pas ik dingen in de webshop aan. Het zijn drukke dagen, maar omdat ik mijn tijd flexibel kan indelen voelt het niet zo.
lovy_studio2
Welke boodschap wil je doorgeven aan mijn bezoekers over dit werk?
 Als je van je passie je werk wilt maken, moet je vooraf goed nadenken hoe je daar ook geld mee kunt gaan verdienen. Want anders blijft het een hobby en uiteindelijk haal je daar geen voldoening uit als echte baan. Als je goed kunt overbrengen aan je klanten waarom je doet wat je doet en als je jezelf durft te laten zien, dan heb je een groot voordeel op je concurrentie. Ik vind dat wanneer je echt iets wilt bereiken, dat je er dan ook vol voor moet gaan en je niet laten tegenhouden door kleine terugslagen. Die zijn altijd ergens goed voor, een soort test om te kijken of je het wel écht heel graag wilt en waar je altijd weer iets van leert. Want als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit een dag te werken.
syso5-2
Kelly: Dankjewel Laura voor het delen van je verhaal en je passie voor je eigen bedrijf. Ik vond het heel tof om je te ontmoeten en om in je studio een kijkje te nemen. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een bijzonder sieraad voor een dierbare herinnering.
Wat vonden jullie van het verhaal van Laura, inclusief het filmpje? Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties! Laat je reactie achter bij de comments.
Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

26 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.