Personal: Mijn laatste zwangerschap

Laatste zwangerschap

Zwanger van ons derde kindje. Ervan uitgaande dat dit kindje gezond en veilig geboren mag worden, ga ik er vanuit dat dit mijn laatste zwangerschap zal zijn. Ik vind het fantastisch om het zwanger zijn nog een keer mee te maken en om ons gezin hiermee ‘compleet’ te maken. Compleet is een onduidelijk begrip, want wat is compleet en hoe voelt dat. Dit is voor iedereen anders. Ik ben al ontzettend gelukkig met twee gezonde dochters. Uitgaande dat het nu ook goed mag verlopen, sluit ik met deze zwangerschap ook een periode af. De periode van zwanger zijn, hoe kijk ik daar tegenaan?

Iedere zwangerschapsweek is een week  die ik al twee keer mocht ervaren. Tenminste, tot de 34 weken, want bij Lana kwam ik niet verder dan dat termijn. Ik ben me er heel bewust van dat dit mijn laatste zwangerschap zal zijn. Natuurlijk weet je dit nooit 100%, je weet nooit wat de toekomst brengt, maar ik beleef deze zwangerschap wel bewust als mijn ‘laatste’ keer. Zo vond ik het eerste trimester erg pittig, maar het idee dat dit de laatste keer ‘eerste trimester’ was gaf veel vrede. Ik weet waar ik het voor doe, ik heb al twee prachtige kinderen gekregen op deze wijze.

IMG_2570

Nu zit ik in het derde en laatste trimester. Het trimester waarin je gaat aftellen. En waarin je ook nog meer de leukere dingen gaat ervaren van de zwangerschap zoals de schopjes van het kindje in je buik,  je buik die mooi rond is geworden. Ik geniet bewuster, maar de tijd gaat ook sneller. Ik heb immers al de zorg over twee kinderen.  Het wordt lichamelijk wel zwaarder.

Bij Lana en Aimy sliep ik slechter vanaf deze weken en lichamelijk kun je minder. Omdraaien in bed is een hele klus, je veters strikken wordt lastig, maar ook de vermoeidheid uit het eerste trimester komt terug. Om nog maar te zwijgen hoe pittig het behandelen van mijn Diabetes is in dit laatste trimester. Maar het mooiste aan het derde trimester vind ik wel het uitkijken en aftellen naar. Wanneer zal het gebeuren. Hoe zal de bevalling dit keer gaan? Ik weet al dat het een geplande keizersnede wordt, maar toch kunnen dingen anders verlopen. Wie weet begint de keizersnede niet gepland, maar doordat de vliezen eerder breken. Aimy meldde zichzelf ook vanaf 37,3 weken.

En dan die kraamtijd, wat kijk ik daar naar uit. De laatste keer een nieuw wondertje ontmoeten. Een kindje dat nu nog zo onbekend lijkt, dat binnen een paar tellen als ‘eigen’ voelt. Herstellen van de bevalling zie ik tegenop, maar het weer mogen krijgen van een baby kijk ik enorm naar uit. Een kindje dat ons gezin compleet zal maken, nog meer drukte en gezelligheid in huis. Een zusje voor Lana en Aimy, hoe zullen zij erop reageren? Ik heb er heel veel zin in.

Maar eerst lekker zwanger zijn, want bevallen betekent dan ook dat ik iets afsluit. De periode ‘zwanger’ zijn. De periode dat je lichaam een nieuw kindje op de wereld zet. De schopjes in je buik, de ronde vormen van je lichaam in de zwangerschap, het uitkijken naar, het fantaseren over, het wonder dat je bij je mag dragen. Het helemaal voor jezelf hebben van je kindje. Ik vind het iets magisch, ik ben blij dat ik dit mee kan en mag maken. Zwanger zijn is absoluut niet heel glamoureus enzo, maar toch zijn alle clichés erover waar 😉

Heb jij je laatste zwangerschap achter de rug of zit je er, net als ik, middenin? Was jij je daar bewuster van in die zwangerschap of wist je achteraf niet dat dit je laatste keer zou zijn? Of kwam er toch nog een kindje? Dit onderwerp zal voor iedereen heel anders aanvoelen. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Laat je reactie achter bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

43 reacties

 • Femke
  31 juli 2017

  Wat heb je dit mooi geschreven. Volgens mij sta je nu ook weer heel bewust stil bij alle trimesters, vooral omdat dit misschien je laatste zwangerschap zal zijn. Hopelijk verloopt je laatste trimester goed, zonder al te veel klachten en blijft je diabetes onder ‘controle’. Geniet nog van je zwangerschap en binnenkort van je kleine wondertje.

 • Maaike
  31 juli 2017

  Ja, ik herken dat gevoel heel erg. Bij de zwangerschap van onze jongste was ik mij er ook erg bewust van dat het de laatste keer was. In de kraamweek heb ik het daar (door de hormonen ) nog moeilijk mee gehad. Ik miste het getrappel in mijn buik zo.

 • Frank
  31 juli 2017

  Mijn vrouw en ik vinden dat ons gezin “compleet” is bij twee kinderen. Ze is nu bijna 15 weken zwanger en we gaan steeds meer beseffen dat dit de laatste zwangerschap is. Ik denk ondanks dat ze de eerste zwangerschap geen bal aan vond, ze van de laaste keer zwanger zijn meer kan genieten en fijner in haar vel zit.

 • Nicole
  31 juli 2017

  Zoals je weet heb ik net m’n tweede zwangerschap achter de rug en dat was ook mijn laatste. Ik ben er niet zo bewust mee om gegaan eigenlijk. Heb wel geprobeerd te genieten hoor maar vooral die laatste weken vond ik dat erg moeilijk omdat ik het behoorlijk zwaar had.

 • Lisette
  31 juli 2017

  Inderdaad was ik me er heel bewust van een daar ben ik blij mee, ik heb die periode op een fijne manier afgesloten. En nu vijf jaar later vind ik het nog steeds echt genoeg, 3 kids!

 • Marieke
  31 juli 2017

  Na een stil geboren kindje was het erg moeilijk om van mijn laatste zwangerschap te genieten.
  Gelukkig heb ik een “geweldige” keizersnee gehad. En dat maakt dan een hoop goed

 • Marloes
  31 juli 2017

  Ik heb twee keer een heel vervelende zwangerschap gehad, dus ik was me de tweede keer heel bewust dat het de laatste keer was. Nu geniet ik ontzettend van mijn twee dochters en voelen wij ons ook heel compleet 🙂

 • Josine
  31 juli 2017

  Mooie blog! ❤
  Wij zijn gezegend met drie mooie kindjes. Een zoon van 5, een dochter van 3 en babydochter is 4,5 maand. De laatste zwangerschap heb ik wel bewust als laatste zwangerschap beleefd. Net als jij stond ik overal even bij stil: Wat nu gebeurd, komt nooit meer terug! Bewust maar even, want als ik er te lang over nadenk word ik er nog verdrietig van ook ? het krijgen van kindjes is een bijzondere maar ook intensieve periode. Ik vind het ook fijn dat ik nu kan herstellen en we lekker kunnen genieten van ons opgroeiende lieve gezin!

  Voor jou succes en genietse van de laatste loodjes. Voor je het weet is ze er ?

 • iris
  31 juli 2017

  nu in de 36ste week van de 2de zwangerschap
  of het de laatste is dat weet ik nog niet . voorlopig wel even 2 in 2 jaar is voor mijn lichaam toch achteraf iets te veel .
  vandaag versie stuit hopelijk lukt het want een ks zie ik ivm al een peuter niet echt zitten
  geniet van de laatste loodjes

 • Natasja
  31 juli 2017

  Het is mijn eerste zwangerschap momenteel en als het aan mij ligt niet de laatste. Ik ben er wel heel bewust mee bezig, maar merk dat ik het eerste en tweede trimester alweer een beetje aan het vergeten ben. Gelukkig heb ik alles opgeschreven 😉
  Dat aftellen herken ik! Nog maar 65 dagen te gaan! Voor jou dan geloof ik 63, als deze noet ook te vroeg komt.

 • Sylvia
  31 juli 2017

  Mijn eerste kindje was ook direct mijn laatste kindje. Ik heb heel erg genoten van mijn zwangerschap ook omdat ik deels al wist dat dit mijn laatste zwangerschap zou zijn. Ik vond eigenlijk alleen het begin heel zwaar. Veel overgegeven en bijna 8 kilo afgevallen.. Dus totaal geen energie ofiets. Toen die fase voorbij was lekker genoten van de schopjes de draaiingen en lekker kletsen met interactie haha. Ik wens je een hele mooie afsluiting van je zwangerschap met fijne bevalling!

 • Aneta
  31 juli 2017

  Wat heb je dit mooi omschreven. Met twee kindjes zal het inderdaad wel pittig zijn. Maar geniet van alles om je heen. En ja, wat is compleet? Ik denk persoonlijk als je voldoening hebt

 • Melanie
  31 juli 2017

  Ik maakte de derde zwangerschap extra bewust mee. Omdat ik wist dat het waarschijnlijk de laatste zou zijn. Probeerde ik er extra van te genieten.

 • Floor
  31 juli 2017

  Ik zou nog zwanger moeten zijn geweest van ons tweede kindje, nu. Ik beleefde het als mijn laatste zwangerschap, omdat mijn man ons gezin hierna compleet vond, maar stiekem hoopte ik op een derde kindje. Extra cru dat ik een paar weken geleden na vier maanden beviel. (Hopelijk) was het dus niet de laatste keer…
  Mooi, en het voelt voor de sceptische houding die ik nog meedraag ten opzichte van zwangerschappen ook heel troostend, hoe je in je tekst die onzekerheid inbouwt, dat het allemaal nog maar goed moet gaan en je dat niet altijd in de hand hebt.

  Ik wens je desondanks een gezonde derde dochter toe en extra bewust genieten van hoe bijzonder het is om zwanger te zijn!

 • Curly Creative
  31 juli 2017

  Hier nu 37 weken zwanger van ons eerste kindje, een meisje. Het aftellen is nu echt begonnen en kunnen dan ook niet wachten tot we haar mogen ontmoeten..

  x

 • Marianne
  31 juli 2017

  Ik raak aan het einde van mijn tweede zwangerschap. Ik maak alles veel minder bewust mee dan de eerste keer, omdat er al een klein meisje rondkruipt/loopt. Maar ik hoop dat dit niet mijn laatste zwangerschap zal zijn, dus ik vind het niet heel erg dat ik het niet zo superbewust meemaak. Ik hoop die kans nog een keer te krijgen. En de eerste keer heb ik natuurlijk ook overal heel bewust bij stil gestaan, dus die ervaring heb ik sowieso.

 • Maaike
  31 juli 2017

  Ons tweede kindje is 4 weken geleden geboren en dat was ook mijn laatste zwangerschap. We voelen ons helemaal compleet nu met zijn viertjes! Deze keer heb ik ook alles heel bewust ervaren omdat ik wist dat het de laatste keer was. Geniet nog maar volop van de laatste weken!!

 • Emmelie
  31 juli 2017

  Ik had eigenlijk een vraag , ik kijk je vlogs altijd , en daar in vertel je dat je binnenkort gaat verhuizen ,maar hoe ga je dat doen met de babykamer, hebben jullie nog een kamertje over ofzo??
  Liefs emmelie

 • Monique
  31 juli 2017

  Momenteel ben ik bijna 26 weken zwanger van ons eerste kindje. Ik hoop niet dat dit de laatste zwangerschap is, maar ik kan me voorstellen als je dat wel is, dat je bewust afscheid neemt van alle mooie dingen van het zwanger zijn. Ik geniet ook echt iedere dag van alle bewegingen en verbaas me over hoe ik vorige week nog makkelijk dingen kon en nu niet meer.
  Geniet er van Kelly!

 • Lieke
  31 juli 2017

  Ik heb er bij mijn laatste zwangerschap niet zo bewust bij stil gestaan dat het de laatste was als ik zou willen. Mijn kindjes zijn al 8 en 5.5 maar nog steeds denk ik terug aan die mooie begintijd en zwangerschap. Ik voelde me toen ontzettend gelukkig. Eigenlijk kijk ik daar met weemoed naar terug haha.
  Maar een 3e keer bevallen wou ik sowieso niet haha dus het is wel bij 2 gebleven. En ik ben erg gelukkig met ze! De 1e eerst is een zoon en ik hoopte zoo op een dochter erbij en die wens is uitgekomen:-)

 • Madelaine
  31 juli 2017

  Wauw, wat ontzettend mooi geschreven! Wij willen nog wel een tweede kindje en dat zou voor mij dan de laatste zwangerschap zijn. Ik wil hier dan ook heel bewust mee omgaan.

 • Madelaine
  31 juli 2017

  Wauw, wat ontzettend mooi geschreven! Wij willen nog wel een tweede kindje en dat zou voor mij dan de laatste zwangerschap zijn. Ik wil hier dan ook heel bewust mee omgaan.

 • Elisabeth
  31 juli 2017

  Mijn zwangerschap zit er net op. Ik ben zelfs het ziekenhuis nog niet uit, maar ik kan nu al niet wachten om het nog een keer te doen. Of dat gaat gebeuren weet ik niet hoor, in elk geval wachten we nog een paar jaar, maar mijn hart zegt dat het niet kan wachten!

 • rachel
  31 juli 2017

  mijn zwangerschappen zijn al een hele tijd geleden maar wist bij de tweede dat het ook mijn laatste zou zijn omdat wij 2 kiddies wel genoeg vonden :D, maar ik denk dat als ik niet ziek was geworden dat er wellicht wel een derde zou zijn geweest ;). ik was bij de tweede ook idd overal bewuster van

 • Jessica
  31 juli 2017

  Mooi geschreven en mooi om er zo bij stil te staan dat dit waarschijnlijk je laatste zwangerschap gaat zijn, dan is jullie gezin compleet. Geniet er nog een aantal weekjes van!

 • Loes
  31 juli 2017

  Gek lijkt het me, om zo zeker te weten dat dit je laatste zwangerschap gaat zijn. Goed dat je er zo bewust mee bezig bent en nog extra kan genieten!

 • Rachel
  31 juli 2017

  Als het aan mijn man ligt is het gezin compleet. Ik heb dat geval nog niet. Ik zou heel graag nog een kindje over een paar jaar willen.
  De laatste zwangerschap heeft ons overvallen en omdat we moesten verhuizen (ik kwam erachter dat ik zwanger was op dezelfde dag dat ons huis was verkocht) ben ik meer met het huis bezig geweest dan het zwanger zijn.
  De zwangerperiode heb ik dus nog niet echt af kunnen sluiten. Ik hoop dat mijn man nog van gedachte gaat veranderen en anders … ach wie weet. We hebben het er over een paar jaar weer over

 • Heleen
  31 juli 2017

  Toen ik zwanger was wou ik dat liever niet meer opnieuw meemaken, ik was 17 weken lang misselijk en had enorm veel rugpijn. Nu achteraf gezien (na een supersnelle bevalling) wil ik het liefst alles nog eens opnieuw meemaken, vooral dat groeiende buikje. Alleen weten we niet of twee kindjes wel binnen ons leven passen, dus we laten het de tijd nog even uitwijzen of dit mijn eerste en laatste zwangerschap was of niet 🙂

 • Kelly
  31 juli 2017

  Wauw wat mooi geschreven ! Ik vind zwangerschappen ook iets heel magisch!

 • Cynthia
  31 juli 2017

  Ik vond twee kinderen genoeg, en wist dat het de laatste keer zou zijn. Ik heb er dan ook ontzettend van genoten. Mijn schoonzus kan nu elk moment bevallen, en ik kan alleen maar denken aan de fijne tijd die voor haar komen gaat. Want de kraamtijd is zo prachtig & alles overweldigend.

 • zebrazonderstrepen
  31 juli 2017

  zwanger zijn is het mooiste wat je kan ervaren. Ik vind het soms moeilijk dat ik het nooit meer ga meemaken.

 • Jodi - liefthuis
  31 juli 2017

  Het lijkt me heel bijzonder zo bewust de laatste zwangerschap mee te maken.

 • Marloes
  31 juli 2017

  Mooi geschreven! Het lijkt me heel bijzonder om te realiseren dat dit de laatste keer is om zwanger te zien. Geniet er nog lekker van!

 • Marleen
  31 juli 2017

  Helaas sluit dit hoofdstuk voor mij nog voordat het begonnen is. Voor mij geen kindje dat ons gezin compleet zal maken. Geen drukte en gezelligheid in huis. Alleen oud worden en misschien achterblijven. In 2015 werd ik op een natuurlijke manier zwanger. Echt een wondertje, want mijn eierstokken zijn door vele operaties verkleefd. Helaas liep deze zwangerschap niet goed af en verloor ik het vruchtje. We begonnen daarna met ivf… Tot op heden heeft dit ons nog geen succes gebracht (hoogst waarschijnlijk gaat dit ook niet gebeuren). Op het moment een bloeding maar toch moet ik morgen naar het ziekenhuis voor een bloedtest. Echt verschikkelijk want eigenlijk weten wij al dat het foute boel is en dit gaat dus elke keer weer zo… Bloedverlies nog ruim voor de testdatum en dan zit je maar te rommelen met de bolletjes utrogestan. Hierna hebben wij nog 1 cryo over daarna begint het gedoe met prikken en puncties weer. Ik gun jou je zwangerschap, je hebt prachtige kindjes maar wat zou ik dit ook graag willen ervaren.

 • Gwenda
  31 juli 2017

  Heel herkenbaar. Ik ben, net als jij, zwanger van ons derde kindje en uitgerekend op 30 september. Net zo ver dus! 🙂 Het is ook mijn laatste zwangerschap en zo ervaar ik ‘m ook. Heerlijk, kan niet wachten voordat het voorbij is. De zwangerschap zelf is niet zo mijn ding ;). Succes nog met de laatste loodjes!

 • Sanne
  1 augustus 2017

  Wij zijn trotse ouders van één kindje, maar willen er heel graag nog eentje om ons gezin compleet te maken.
  Vroeger zei ik, als ik twee kindjes met hetzelfde geslacht heb, zou ik nog een derde keer willen proberen om er misschien nog ééntje van het andere te hebben. Maar die uitspraak neem ik terug. Ik geniet heel erg van Levi en als de volgende ook een jongen zou zijn, dan is het maar zo. Kan je net zo goed van genieten. Dus bij ons zou de tweede zwangerschap de laatste zijn, zoals bij velen en ik zou er ook duizend keer zo hard van genieten. Ik heb veel te weinig foto’s van de eerste zwangerschap, veel te weinig van genoten, terwijl het echt een droomzwangerschap was. Dus ja, ik zeg wel dat ik wil genieten, maar voor hetzelfde geld kan dat helemaal niet omdat ik super misselijk ben ofzo. Genieten krijgt ook wel een andere betekenis met al een kleine bengel die rondloopt. Ik zie wel. Een goed voornemen is één ding, maar ik zal er alleszins bewuster mee bezig zijn.

 • Nathalie
  1 augustus 2017

  Ik heb mijn laatste zwangerschap achter de rug en eigenlijk mis ik het nu kei hard… en denk ik na over een derde. Maar manlief wil dit ABSOLUUT niet!!!

 • Iris
  2 augustus 2017

  Heel mooi als je er bij stil kan staan.
  Ik wist niet dat het mijn laatste zwangerschap zou zijn. Natuurlijk kan je idd nooit in de toekomst kijken maar we zijn uit elkaar dus met deze partner wordt het geen derde. Maar ik ben ontzettend blij met een jongen en een meisje en dat realiseerde ik mij al die tijd al. Ik wens je succes met de laatste loodjes en geniet van elk moment want het gaat zo snel
  Liefs

  Iris

 • Wendy
  2 augustus 2017

  Mooie tekst hoor Kelly <3 prachtig omschreven! Ik ben nog ontzettend in de twijfel-fase over wel of geen derde kindje, er vanuitgaande dat dat ons gegund is. Lot is net 1 jaar en Noor bijna 3. Ik heb de tweede zwangerschap niet persé als "de laatste" beschouwd, maar het zou goed kunnen dat het wel de laatste was. Ik blijf iig lekker meekijken met jouw 3 meiden en wie weet krijg ik ook het gevoel dat die derde toch komt 😉

 • Maria
  3 augustus 2017

  Wij hebben altijd de wens gehad voor 3 kindes.

 • Maria
  3 augustus 2017

  Sorry, poging 2… We hebben altijd de wens gehad voor 3 kindjes. Tijdens mijn eerste 2 zwangerschappen heb ik hele ernstige bekkeninstabiliteit gehad. En nu ziet het er naar uit dat het bij 2 biologische kindjes blijft. De laatste zwangerschap heb ik niet beleefd als mijn laatste, want in mijn hoofd zat nog steeds een hopelijk volgende 3e zwangerschap. Voor mijn gevoel is het nog helemaal niet afgerond deze fase en is ons gezin nog niet compleet. Ook best pijnlijk als mensen ongenuanceerd zeggen: “Zo, nu zal het wel klaar zijn hè voor jullie met kindjes krijgen?!” Ik ben in ieder geval ontzettend dankbaar voor onze mooie jongens en we hopen t.z.t. een pleegkindje in ons gezin te mogen verwelkomen.
  Kelly, bedankt voor je fijn blogs en vlogs! En een goede verdere zwangerschap en bevalling gewenst!

 • Kim
  3 augustus 2017

  In haar laatste vlog, 30 weken zwanger vlog kun je zien dat de baby gaat slapen in dezelfde slaapkamer als Yannick en Kelly. Die vlog is gisteren online gekomen (2-8).

 • Stephanie
  7 augustus 2017

  Heel mooi geschreven.
  Een paar weken geleden ben ik bevallen van een dochter. Het was mijn laatste zwangerschap, maar helaas niet van kunnen genieten, hoe zeer ik me dit wel had voorgenomen. Ook deze zwangerschap weer ruim 20 weken heel ziek geweest en wij wisten na de 20 weken echo dat onze dochter een hartafwijking zou hebben. Na de geboorte bleek ze 5 hartafwijkingen te hebben en heeft ze al 2 grote hartoperaties gehad. Van een leuke kraamtijd helaas ook geen sprake, maar we hebben een sterke meid die het desondanks heel goed doet.

  Geniet van je laatste mooie loodjes en je kraamtijd!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.