Maar Kelly, zijn jouw kinderen nooit lastig?

moederschap

He Kelly, je kinderen zijn zo lief en rustig in je vlogs, zijn ze dan echt nooit ‘lastig’? Heb je echt zulke ‘makkelijke’ kindjes? Hoe doe je dat, wat is je geheim? Als eerst vind ik lastig misschien niet het juist woord maar zou ik eerder spreken van een ‘uitdaging’. Ik zal je een illusie armer maken, de kinderen van mij, zijn net als alle andere kinderen ;). Net zo ‘uitdagend’, lief, wild, puberend enzovoorts.

Ik heb, net als iedere andere moeder, lieve en leuke perfecte kinderen. Ik heb nog nooit zulke mooie meisjes gezien en ik vind het een wereldwonder dat ik ze op de wereld mocht zetten. Ik ben enorm gelukkig met ze, mijn leven is nog nooit zo mooi geweest en het moederschap is het beste wat me is overkomen. Dezelfde mooie clichés die iedere andere moeder zal zeggen. Maar ook mijn kinderen gaan dezelfde ontwikkelingsfasen door. Fases waarin ze in de supermarkt stampvoetend vragen dwingen  om een koekje. Waarin mijn peuter absoluut niet haar jas wil aandoen of de schoenen wil aantrekken. Een baby die niet altijd doorslaapt. Ook ik vind het wel vermoeiend als ze om 03.00 als ik net in diepere slaap zit me wakker maakt om te drinken. Dat is niet anders dan in welk gezin dan ook.

avondroutine

Waarom je dat niet volledig ziet in mijn vlogs of op mijn blog is omdat mijn blog gaat over mijn leven als moeder. Dus hoe ik het moederschap ervaar, maar ook mijn visie op mode, lifestyle, trends, voeding en de dingen waar ik blij van word. Ook deel ik soms wat ik lastig vind aan het moederschap en een aantal van die kwetsbaarheden. Zo steek ik niet onder stoelen of banken dat ik die peuterpuberteit maar wat lastig vind. En allerlei andere pittige levensfases waar je als moeder met je kindje doorheen gaat. Maar er zijn dingen die bewust achter de schermen blijven. Ik wil delen waar ik gelukkig van word en van die positieve energie word ik gewoon heel blij. En omdat ik privacy wil waarborgen op een manier die voor ons goed voelt. Voor een ander kan dit al heel open overkomen, maar voor ons voelt deze methode goed.
Huilbuien en driftbuien houd ik binnen ons gezin en zal ik dus ook niet uitgebreid filmen in mijn vlogs, net als dat ik het niet leuk zou vinden als mijn man mij zou filmen wanneer ik boos op hem reageer en dit vervolgens op Facebook zou zetten. Die emoties mogen er zijn, maar mogen wel privé blijven. Je zult hier dus geen ruzies, scheten, en huilbuien van mijn gezinsleden in vlogs aantreffen. Terwijl die hier achter de schermen ook plaatsvinden, ja die scheten natuurlijk ook haha.

Omdat de meisjes qua herkenbaarheid grotendeels offline blijven, wil ik dit ook doen met bepaalde emoties en gevoelens. Zo wordt hun imago niet al gevormd door het beeld dat ik van hen neerzet voor wanneer ze bijvoorbeeld later naar school gaan. Wanneer ik besluit zelf emotioneel voor de camera te verschijnen en me kwetsbaar op te stellen, dan is dit mijn eigen verantwoordelijkheid.

Even veel respect voor ouders, bloggers en vloggers die andere privacy regels hanteren, want iedereen maakt daarin een keuze die goed voor hen voelt. Er bestaat geen goed of fout hierin. 

Maar no worries, die kinderen van mij zijn net als die kinderen van jou en af en toe ook ‘lastig’ of ‘uitdagend’. Ik probeer een onderscheid te maken tussen wat privé is, en wat de hele wereld mag zien 🙂 Wat deel jij liever wel of niet met de buitenwereld? Ik ben benieuwd wat jullie visie op dit onderwerp is! Laat het me zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

46 reacties

 • simpel, met een snufje liefde
  6 maart 2017

  Ik vind dat een goed iets dat niet delen van dat soort dingen. Ik deel dat zelf ook niet. Ik zou het vreselijk vinden als de jongens dadelijk 18 zijn en er filmpjes of foto’s zijn waarbij ze met een driftbui op het internet staan.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Frugal month challenge: Februari 2017My Profile

 • MamaPlaneet
  6 maart 2017

  Alle kinderen zijn soms engeltjes en soms bengeltjes. Vaak ligt het ook niet aan de kinderen maar hoe wij met ze communiceren.

 • Josan
  6 maart 2017

  Gelijk heb je hoor. Ik deel ook niet alles. Zo is het niet te herleiden hoe mijn kinderen het op school doen. En driftbuien. Laat ik zo zeggen dat de anderen al uit die fase zijn en de jongste ze nog niet heeft.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Ik ben slecht in complimentjes ontvangenMy Profile

 • Nicole
  6 maart 2017

  Groot gelijk. Doen waar jij he goed bij voelt. Ik krijg de opmerkingen ook wel hoor omdat ik Fay ook op die manier laat zien. Huilende gezichten en terrorbuien die zijn er zeker maar toon ik niet.
  Nicole onlangs geplaatst…Drie jaar moeder | Hoera, Fay 3 jaar!My Profile

 • Saskia
  6 maart 2017

  Hier precies zo. Mijn jongste heeft de laatste tijd nogal wat buien maar geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om dat te filmen.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Mavic Pro en vakantie!My Profile

 • Sophie
  6 maart 2017

  Ah Kelly! Je bent denk ik echt een voorbeeld voor anderen hoe jij omgaat met het “presenteren” van je kinderen! Top hoor!
  Sophie onlangs geplaatst…Van zo dichtbij, naar oneindig ver wegMy Profile

 • Danielle
  6 maart 2017

  Groot gelijk! Ik deel dezelfde mening hierover. Mijn kindje zal ook niet volledig zichtbaar zijn op het internet. Als hij dit later zelf wil dan mag dat natuurlijk van mij, maar ik ga dat niet voor hem invullen. Als ik mijn fotoboeken van vroeger terug kijk zou ik ook niet willen dat die “grappige” foto’s op internet gestaan hebben. Kinderen zijn onwijs hard tegen elkaar tegenwoordig en wat ik dan nu misschien grappig/schattig vind kunnen kinderen heel anders ervaren. X Danielle
  Danielle onlangs geplaatst…Bibliotheek en babyMy Profile

 • Sanne
  6 maart 2017

  Groot gelijk en goed verwoord. Niet iedereen hoeft alles maar te weten.?
  Sanne onlangs geplaatst…Hoe Koert en ik elkaar hebben leren kennenMy Profile

 • Kelly
  6 maart 2017

  Ik snap je helemaal! Ik denk dat ik hetzelfde zou doen als ik kinderen had.
  Kelly onlangs geplaatst…365 plates #93 & #94 de Markthal, Pasar Malam en ontmoet Kiko!My Profile

 • Mirjam
  6 maart 2017

  Groot gelijk hoor! Ik vlog niet, maar dat soort beelden zou ik ook niet plaatsen. Jenfoet het vol respect naar je meiden en daar mag je trots op zijn!
  Mirjam onlangs geplaatst…Goedgemerkt en voorbereid naar de peuterspeelzaal!My Profile

 • mama van dijk
  6 maart 2017

  Mooi verwoord. Je doet datgene waar je je goed bij voelt. uit liefde en weloverwogen. x Mama van Dijk
  mama van dijk onlangs geplaatst…En de winnaar van de kaartenactie is geworden..My Profile

 • Dita
  6 maart 2017

  Helemaal mee eens! Al is het wel fijn te lezen dat andere kinderen net zo zijn in sommige dingen dan andere kinderen.
  Dita onlangs geplaatst…Dreumes update – Mila 12 maandenMy Profile

 • lisette
  6 maart 2017

  Ik geef je groot gelijk op de manier waarop je dit doet. Ik doe dit zelf ook, zet geen huilend kind of driftbui op de foto. En natuurlijk zijn die wel en is dat de realiteit, dat moeten je lezers/kijkers ook zelf wel beseffen. Met die leuke momenten krijg je vrolijke gezichten!
  lisette onlangs geplaatst…New In Lucas # 1My Profile

 • Chantal van baarlen
  6 maart 2017

  Grappig deze vraag stelde ik me echt altijd af en heb vaak op het punt gestaan om je dit te vragen.Ik heb zelf ook meiden van ongeveer dezelfde leeftijd namelijk. Ik dacht altijd wat doe ik fout haha
  Maar ik snap je helemaal echt goed dat je het zo doet hier kunnen veel mensen van leren!

  Fijne dag
  Gr chantal

 • Dewi
  6 maart 2017

  Groot gelijk. Ik vlog wel niet. Maar je hoeft zeker niet alles te laten zien. Je gaat op een respectvolle manier met je gezin om. In mijn blog schrijf ik persoonlijk maar denk heel goed na wat ik schrijf over mijn kinderen.
  Dewi onlangs geplaatst…ZondagMy Profile

 • Hilde
  6 maart 2017

  Ik vind dat jij zo goed met de privacy van je kinderen omgaat, en goed dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt. Als ik de kindjes van andere vloggers en bloggers zie denk ik ohnee dit voelt niet oke. Een kind kan nou eenmaal ‘nog’ niet zeggen dat hij op beeld wilt.
  Ik zou er zeker niet blij mee zijn als mijn moeder heel veel van mij op youtube heeft gezet.
  Of ik ben te ouderwets, ik weet het niet..

 • Malou
  6 maart 2017

  Helemaal mee eens, driftbuien en dat soort dingen kun je beter niet op internet zetten.
  Malou onlangs geplaatst…Waarom ik zwanger zijn totaal niet misMy Profile

 • Lonneke
  6 maart 2017

  Ik snap je punt. En daarbij moet het ook leuk blijven om te kijken. Wie zit er te wachten op een driftbui in een video? Je verteld al over hoe je het ervaart en hoe je daarmee omgaat. Dat is voor ons al fijn om te weten!
  Lonneke onlangs geplaatst…De emotionele en psychische gevolgen van een keizersnee!My Profile

 • Marijke
  6 maart 2017

  Ik kan mij heel goed voorstellen dat je het op deze manier aanpakt. Ik bedoel we zetten ook geen foto’s van een wc bezoek op instagram terwijl toch echt iedereen dat doet haha. Dus ja alle kinderen zijn wel eens lastig maar hoeft wat mij betreft zeker niet online! 🙂
  Marijke onlangs geplaatst…Weekmenu #27My Profile

 • Essma
  6 maart 2017

  Met je eens! Huilbuien en boze situaties zullen me later niet in danken worden afgenomen vrees ik. Ik plaats wat ik leuk en ‘veilig’ vind.
  Essma onlangs geplaatst…Hoe je stressvrij je vakantie boektMy Profile

 • Charlotte
  6 maart 2017

  Je hebt groot gelijk hoor. Doen wat voor jou goed voelt. En de buitenwereld hoeft nou eenmaal niet altijd alles te zien
  Charlotte onlangs geplaatst…Een babyshower organiseren doe je zo!My Profile

 • Lilian
  6 maart 2017

  Ik ben het helemaal met je eens. Voor hun zoek je toch de veiligheid. Niet alleen voor nu maar ook voor later.

 • Juliette
  6 maart 2017

  Beau is wel veel in beeld, maar ik stop ook met filmen of foto’s maken als zij daar geen zin in heeft. Huil- of drambuien film ik al helemaal niet, dat zou ik zelf ook niet leuk vinden om later terug te zien op internet. Ik vind het super knap hoe jij je meisjes zo ‘anoniem’ kan houden en tegelijkertijd toch zo aanwezig ?
  Juliette onlangs geplaatst…WIN: Lief Klein Geluk bestaat één jaar en dat vieren we!My Profile

 • doortjesblog
  6 maart 2017

  Heel herkenbaar, die vraag krijg ik ook vaak! maar niks is natuurlijk perfect, al lijkt dat in veel vlogs wel zo, overal zijn ruzies en zijn de kinderen weleens vervelend, ik zorg dan dat ik ze even extra aandacht geef, ik zou nooit de camera er dan juist bijpakken…
  doortjesblog onlangs geplaatst…De lente komt eraan, hoe haal jij de lente in huis?!My Profile

 • Nicole
  6 maart 2017

  Ik deel ook lang niet alles. Dat lijkt me ook niet echt gezond. Zelf vind ik het altijd ook zo gek als mensen foto’s van zieke kinderen online zetten.
  Nicole onlangs geplaatst…Shoplog: Baby- & kinderkleding bij Zeeman en WibraMy Profile

 • Felicia
  6 maart 2017

  heel mooi uitgelegd en ik vind juist dat je het zo eerlijk en puur mogelijk laat overkomen
  inderdaad met je video over de buien peuter buien die Lana wel eens heeft daarin deelde je een mooi en eerlijk stukje over dat het bij jou ook wel eens zwaar is
  mijn middelste van 6 is een schat van een meid maar heeft een soort diva gedrag alles wat ze vraagt moet meteen nu .en ergens heb ik ook mijn schuld daarin geef ik toe
  ik ben mij ervan bewust dat ik ze erg heb verwend maar vind het ergens ook logisch dat ik altijd met alles meteen voor haar klaar stond en haar met veel dingen blij wilde maken
  nu ben ik nog steeds die lieve moeder niet strenger geworden maar probeer wel haar op een rustige manier duidelijk te maken dat niet altijd alles meteen kan bijvoorbeeld
  maar ik doe niet aan straf ik probeer de dingen rustig op te lossen
  en ik probeer mij altijd in hun wereldje te verplaatsen dat helpt wel eens om mijn geduld te bewaren.
  verder wat het zwaarder maakt bij mij is dat ik 3 dochtertjes heb dus ja niet altijd gelijk tijd om natuurlijk voor de middelste klaar te staan.
  ik houd mijn hart vast voor straks ik ben in augustus uitgerekend van de vierde en de derde is in maart 1 jaar dus dat word ook pittig
  veel kans op dat ze alle twee tegelijk later die buien gaan krijgen.
  maar goed het moeilijk maar met positief benaderen kom je al een heel end

 • Stefanie
  6 maart 2017

  Je hebt helemaal gelijk! Ik zou zoiets ook niet delen hoor.
  Stefanie onlangs geplaatst…De schoolfotograafMy Profile

 • Fenna
  6 maart 2017

  Ik snap heel goed dat je dat niet op internet plaatst. Wij delen ook heel weinig op internet van onze kleine, zolang ze zelf niet kan beslissen of ze dit wilt zullen wij die keuze voor haar moeten maken 😉 .
  Fenna onlangs geplaatst…MamaPraat | Hoe gaat het nu?My Profile

 • Felicia
  6 maart 2017

  en ja iedereen doet het op zijn of haar eigen manier met de kinderen in beeld brengen of niet
  dat is heel persoonlijk maar net waar jij je prettig bij voelt
  ik persoonlijk deel heel veel op facebook van mijn gezinnetje en dus ook onze kinderen
  maar de oudste van 8 heeft wel vaak zoiets van mam dat wil ik niet. ze wilt altijd
  eerst dat ik aan haar laat zien welke foto ik van haar op faceboek zet of online
  eerst vond ik dat een beetje overdreven van haar maar ja ze heeft natuurlijk ook haar beslissing daarin

 • Felicia
  6 maart 2017

  maar als ik zou vloggen zou ik zelf wel hun in beeld brengen want ik heb zoiets van ze horen bij ons gezin en zijn mijn trots
  en tja natuurlijk kunnen ze daar niet zelf voor kiezen maar ik denk dat het veel invloed heeft hoe jij als ouders daar mee omgaat
  als jij het positief bekijkt dat ze in beeld zijn dan zullen hun daar later ook trots op terug kijken.
  maar nogmaals dat bepaalt iedere ouder voor zich

 • rachel
  6 maart 2017

  groot gelijk, doen zoals jij dat wilt!! en ja kids zijn gewoon vervelend hahah en ja ze zijn lief maar och eerlijk…..meer vervelend hahah
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 4 maart ’17, gewoon weer een zaterdag…My Profile

 • Mary-Lou
  6 maart 2017

  Je hebt helemaal gelijk! Mijn kindjes komen wel herkenbaar in beeld, maar van dat soort buien maak ik geen foto’s. Ook de zindelijkheid en hoe het op school gaat deel ik niet. Mijn keuzes heroverweeg ik heel vaak al ben ik me ervan bewust dat dat wat al online staat, niet meer weg te halen valt.

  Ik vind het vooral knap hoe je een sluitend en te volgen verhaal kan vertellen zonder dat hun gezichtjes te zien zijn. Hoe doe je dat? Bij mij zouden ze alle kanten opvliegen. 🙂
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Moeder en baby T-shirts van de Hema; oer-Hollands twinnenMy Profile

 • Marije
  6 maart 2017

  Sowieso moet je het doen zoals jij het wilt. Ik deel wel gewoon foto’s van mijn zoon, maar ik zal nooit een foto van hem op het potje of een blootfoto delen. Ik vind het wel knap trouwens hoor, dat je nooit je kinderen laat zien.
  Marije onlangs geplaatst…Plaatjes kijken #13My Profile

 • karlien
  6 maart 2017

  Klopt! Ik deel ook amper iets van de “buien” van de kinderen. Soms wel een tweet maar daar blijft het bij.
  karlien onlangs geplaatst…De leukste kindvriendelijke verre bestemmingenMy Profile

 • Leonie van Mil
  6 maart 2017

  Mooi om te lezen. Ik vind het echt respectvol naar je kinderen toe om het op deze manier aan te pakken. Toen ik zwanger was van mijn kleine, liet ik mij graag door jou inspireren en hoe je de privacy van je kinderen respecteert. En van mij ook een disclaimer dat anderen het allemaal zelf mogen weten, iedereen maakt daar hun eigen keuze in. Maar ik kies er ook voor om het beperkt te houden, zodat de kleine de keuze zelf kan maken in wat hij deelt op het moment dat hij die keuze zelf kan maken.
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #6My Profile

 • Marloes
  6 maart 2017

  Ik vind ook dat de driftbuien van mijn kinderen niet uitgebreid op het internet hoeven te staan. Volgens mij heeft ieder kind die wel, zou vreemd zijn van niet toch? ?
  Marloes onlangs geplaatst…Help! Hoe overleef ik mijn peuter puber?My Profile

 • Vanessa
  6 maart 2017

  Groot gelijk! Sommige dingen zijn gewoon privé en zou ik ook niet op internet delen.
  Vanessa onlangs geplaatst…Boek: Hoe men van een klaproos een monster maaktMy Profile

 • Inge
  6 maart 2017

  Mooi verwoord en groot gelijk! Ik vind dat het ook te maken heeft met respect naar je kinderen toe. Sommige dingen zijn gewoon privé..

 • Rachel
  6 maart 2017

  Ik blog nog niet zo lang, maar het heeft me wel al lang bezig gehouden. Wat zet ik van hun online, noem ik ze bij naam, laat ik de gezichten zien. In hoeverre vertel ik over hun. Ik ben nog erg op zoek naar waar de grens van acceptabel ligt. Dit artikel klaart die vraag weer een beetje op.
  Rachel onlangs geplaatst…Moederen met een beperkingMy Profile

 • Melanie
  6 maart 2017

  Ik geef je gelijk. Mijn twee oudste komen maar beperkt in beeld. Van ver af of opzij. Mijn dochter komt nu nog wel in beeld. Maar OK zij zal zodra ze naar school gaat, de anonimiteit in gaan.
  Melanie onlangs geplaatst…Thuisbevalling waarom heb ik daar voor gekozen.My Profile

 • Wendy
  6 maart 2017

  Heel interessant artikel. Ik geef je helemaal gelijk: de hele wereld hoeft niet alles te weten. 🙂
  Ik vind het heel mooi hoe jullie je kinderen beschermen en hoe jullie hier in staan.
  Wendy onlangs geplaatst…Tip: Granola repen bij de AldiMy Profile

 • Vivienne
  6 maart 2017

  Mooi gezegd. Ik vind het heel knap hoe jij je kindjes buiten beeld houdt en toch een volledige verhaal weet te vertellen. Het stoort mij als lezer ook totaal niet en ik vind het juist heel mooi om te zien hoe jij het doet. En inderdaad, sommige dingen zijn gewoon privé, zoals dus driftbuien. Maar wel goed om te weten dat je kindjes niet altijd engeltjes zijn 😉 Ikzelf houd mijn dochter ook voornamelijk buiten beeld, hoe moeilijk ik dat ook vind, want als moeder ben je super trots.

 • levende autist
  6 maart 2017

  Helemaal gelijk, je moet doen wat voor jou goed voelt

 • Mirjam
  6 maart 2017

  Ik sta hier precies hetzelfde in als jij! Ik heb een vriendin die op Facebook alles deelt over haar puberende zoon en dat vind ik zó naar voor die zoon! Mijn zoontje mag later zelf kiezen wat hij wel en niet met anderen wil delen 🙂

 • Manouk visser
  6 maart 2017

  Ik deel wel veel op mijn social media, maar deze zijn afgeschermd. Ik zit ook op een facebookgroep met heel veel leden en daar deel ik nauwelijks tot geen foto’s. Ik ken die mensen niet allemaal en dat vind ik niet prettig. Niet dat het uitmaakt, maar ik snap jouw keuzes helemaal dat je Lana en Aimy niet met hun gezichtje deelt en boze buien etc.

 • Elke
  9 maart 2017

  Hoe jij omgaat met de privacy van jullie dochters vind ik heel erg netjes en respectvol. Je hebt een succesvolle blog over het moederschap maar weet toch die privacy in acht te houden, dat vind ik knap! En heel begrijpelijk trouwens ook, als je soms dingen op FB voorbij ziet komen van ‘FBvrienden’ (die je al heeeeel lang niet meer gezien hebt ;)) over hun kinderen of foto’s daarvaan, vraag ik me echt af wat die kinderen daar later zelf van vinden. Petje af dus voor jou 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.