Lazy sunday, dat is het onderwerp van deze Plog die ik afgelopen zondag fotografeerde. Het is momenteel qua werk zo’n drukke periode, dat ik bewust ook dagen plan waarbij ik helemaal niets moet. Gewoon zien wat de dag ons brengt om even bewust van elkaar te genieten en tijd met de meisjes door te brengen. Zo ook afgelopen zondag, Yannick had dienst en wij hielden een ‘pyjama-dag’ en vermaakten ons prima thuis, kijk je met ons mee?

Zondag is onze enige dat in de week zonder vroege verplichtingen. Doordeweeks heeft Lana natuurlijk school  en op zaterdag staan we op tijd op voor dansles. Dan is zo’n vrije zondag extra genieten en doen we rustig aan, we zijn om 9.00 pas beneden! Heerlijk. Deze foto nam ik na het ontbijt, ik was vergeten mijn welbekende ontbijtje op de foto te zetten ;).

Lana en Feline maken samen een puzzeltje, eigenlijk maakt Lana de puzzel en kijkt Feline vooral mee en gooit ze de blokjes op de grond 😉 Lief om te zien hoe Lana het Feline probeert uit te leggen. Feline kijkt haar dan met grote blije ogen aan, te schattig.

Ik heb ook lekker geen make-up op en ik loop in een sportbroek en huisvest, dat is toch heerlijk op zo’n luier zondag! ;).

Sinds kort hebben de meiden een Kurio Kidstablet, deze hebben we gekregen en de meiden vinden hem helemaal te gek. Je kunt als ouder de maximale tijdslimiet instellen  voor je kindje instellen en zo weet je zeker dat de kinderen niet te lang op de tablet zitten, wel zo fijn. Ook is het kinder-profiel helemaal afgeschermd van allerlei (volwassen) websites waardoor je kindje niet op verkeerde sites terecht kan komen. Een heel veilig gevoel geeft dat. Hier zie je Lana een soort race spelletje spelen. Helemaal in haar element.  (No spon)

En Aimy start een spelletje op speciaal voor peuters.

Na de tablet tijd gaan we samen wat doen en we besluiten met de Lego te spelen, dat herinnert me aan vroeger, op van die fijne knusse binnenblijf dagen uren spelen met de Lego. Mijn meiden hebben nog niet te concentratie om er uren mee te spelen maar we vermaken ons goed en bouwen een ijs restaurantje.

Ondertussen draaien we op Spotify de muziek van Moana af wat we later afwisselen met K3 ;).

En dan ga ik met Feline de stapjes oefenen. Ze kan al bijna losstaan, nog even oefenen en dan gaat het lukken. Ze heeft er veel plezier in.

Voor de lunch maak ik tosti’s voor de grotere meiden en mezelf en Feline eet twee boterhammetjes met jam. Tosti’s zijn hier altijd een dikke hit. Ben jij ook zo dol op tosti’s?

En Patrick maken we blij met een katten snoepje.

Na de lunch gaan de meiden even slapen (ze zijn ook erg moe van de drukke week) en doe ik ondertussen een home workout van 30 minuutjes. De workouts van Popsugar fitness (zijn gratis!) vind ik mega fijn.

Lana is al vroeger wakker dus als ik klaar en opgefrist ben ga ik alvast met haar tekenen aan tafel.

Als alledrie de meiden uit bed zijn gaan we weer wat leuks doen. Ik had deze opgestuurd gekregen en besloot er eentje te gaan bakken. We gaan voor de rechtse variant.

Je maakt het pak open, doet er de aanbevolen hoeveelheid melk bij, even roeren met een vork en hij kan de oven in. Een kind kan de was doen haha! (no spon).

35 minuutjes in de oven  en dan is je cake al klaar! We zijn benieuwd of die net zo lekker is als mijn ‘from scratch cake’.

Ondertussen gaan de meisjes lekker buiten spelen in de tuin. Ook hier zie je Lana weer enthousiast haar kleinste zusje helpen, zo lief! En wat boffen we met de zon die nog lekker schijnt.

Deze stuntpiloot denkt het allemaal al wel zelf te kunnen haha, zo schattig. Maar ik en Lana houden haar goed in de gaten hoor 😉

De cake is klaar en een vriendin belt of ze gezellig met haar man en kinderen kan langskomen, komt dat even goed en gezellig uit! We proeven de cake met z’n allen kletsen gezellig bij terwijl de kinderen met elkaar kunnen spelen. De cake is ook goedgekeurd 😉

Spontane ideetjes zijn altijd het leukste toch! We besluiten gezellig samen te eten, halen Chinees af en maken er gewoon een feestje van. De meiden smullen ook, die vinden Chinees eten ook heel lekker. Ik ben er ook dol op, vooral die Chinese tomatensoep als voorafje, hier ben ik echt verslaafd aan haha!

En zo ziet de tafel er dan uit, een en al gezelligheid was het. Op Instagram postte ik een ‘Tap To Clean’ foto met de nette foto daarna haha! Na het eten ga ik de meisjes op bed leggen want de dag erna is het weer school tijd ;).

Ik leg Lana en Aimy er als eerst in nadat ik hun heb voorgelezen en dan ga ik even douchen, mijn haar wassen, pyjama aandoen en dan geef ik Feline nog een laatste voeding. Om 20.20 is het tijd voor Boer zoekt vrouw, daar keek ik al de hele week naar uit haha. Volgen jullie het ook?

Dit was de KC Plog van deze week, dankjewel dat je weer gezellig met me mee gekeken hebt. Zijn jullie ook zo dol op dit soort heerlijke thuisblijf pyjama dagen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

4 gedachten over “KC PLOG: Thuisblijfdagje met de meiden: Lekker binnen spelen!”

  1. Wat heerlijk zo’n lekkere dag samen binnen. Die cake is lekker makkelijk en klinkt goed. Altijd leuk als er vrienden spontaan langskomen en je dan ook gezellig samen eet. Ik vind Boer zoekt Vrouw ook leuk :-).

  2. oh heerlijk dat soort dagen he kel!! kan daar ook zo van genieten!! en ja hier ook gek op tostis alleen mag ik ze niet maar och heb me lam gevreten aan die dingen haha fijn weekend mop

  3. leuke gezellige zondag mooie fotos ook
    ik kan ook zo heerlijk genieten van de zondag relax opstaan al hoewel mijn prinsesje jasmijn van 2 wel al 8 uur wakker is en ons jongetje van 1 ongeveer meestal 7 uur maar dan vermaakt ons oudste dochtertje Yara van 9 haar broertje en zusje dus helemaal top kan ik even rustig wakker worden:)
    die van 8 blijft gewoon altijd slapen tot 10 uur de oudste ook als ik eerder opsta maar meestal vraag ik de oudste dus om even de kleintje bezig te houden
    ik moet eerlijk bekennen dat ik met 4 kinders hier in huis niet zo strikt ben met schermtijd en tv staat hier eigenlijk ook de hele dag aan haha anders breken ze hier de boel af bij wijze van spreken natuurlijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.