KC Plog: Een mama dag thuis met de meisjes

Deze week heb ik weer gezellig een plog voor jullie, wat leuk om te zien dat de plogs zo goed door jullie ontvangen worden. Ik vind het zelf ook erg leuk om te doen, het geeft een betere indruk van een dag dan een week-diary en het is ook weer totaal anders dan wat je in een vlog ziet. Daarom voor mij ook heel leuk voor de afwisseling, ik klets gewoon onder de foto’s haha! Kijk je mee naar deze typische mamadag? Lana was vrij van school en ik was ook lekker vrij en alleen met de drie meisjes. We bleven lekker thuis en genoten samen van de dag. Kijk je mee hoe dat eruit zag?

Goedemorgen! Jeej geen wekker, Lana is vrij van school en we hebben geen vroege verplichtingen. Die dagen zijn maar zeldzaam dus we genieten ervan. Rond 8.00 staan we op wat voor mij toch echt wel uitslapen is. Lana kruipt rond 6.00 al wel gezellig bij me in bed  nadat Yannick naar werk vertrokken is.

Als dit kleine meisje rond 6.30 wakker wordt geef ik haar een eerste voeding, verschoon ik haar en krijgt ze schone kleertjes aan. Ze draagt hier een vestje van C&A, broekje van Noppies en daaronder een Hema romper.

Dan kleed ik me aan, deze outfit shopte ik in Frankrijk bij Primark. Een jegging en een fleurige blouse.

Vervolgens kleedt Lana zich aan en ga ik dit kleine meisje uit haar bedje halen. Aimy wordt rond 08.00 wakker, de enige uitslaper van de drie 😉

Ik maak ontbijt voor Lana en Aimy: Muesli met vruchten, kwark en een lepeltje pindakaas van de Kleine Keuken.

En dat gaat er in als zoete koek, de kwark met pindakaas liefde heb ik er al vroeg met de paplepel ingegoten haha. Ze zijn er ook dol op. Zelf ontbijt ik ondertussen ook met mijn kwark, banaan en pindakaas. Lekker!

Ik ruim alle ontbijtspullen op en leg het boxkleed op de grond om met de meisjes te gaan spelen. Feline vindt het heel leuk om op haar buikje te oefenen en rolt steeds zichzelf weer om, heel leuk om te zien.

We lezen boekjes en het is heel leuk dat Aimy een steeds grotere woordenschat krijgt, heel schattig en dat maakt het voorlezen nog leuker nu ze mee begint te kletsen.

We spelen met blokken en mijn eigenwijze peuter heeft een arm mouwloos gedaan, vindt ze blijkbaar leuk haha.

Ik ga vervolgens Feline voeden en leg haar in haar bedje voor een ochtendslaap.

Als lunch maak ik boterhammen met leverworst voor Lana en Aimy, vinden ze heel erg lekker al gaan de korstjes er wat moeilijker in. Iemand een tip om ze beter de korstjes te laten eten? haha

Dir is mijn lunch: twee volkorenboterhammen belegd met sla, geraspte wortel, plakjes komkommer. Op de ene boterham zit een halve avocado in plakjes en op de andere gerookte zalm en extra komkommer. Ik eet er een gekookt eitje bij en drink een grote mok thee.

Dan gaan alle drie de meisjes even naar bed. Lana is na twee volle schooldagen heel moe en kan op zo’n vrije dag wel een uurtje middagslaap gebruiken. Ik maak even van de gelegenheid gebruikt voor een snelle home workout op zolder. Ik doe mijn sportkleding aan en in een half uurtje ben ik weer klaar, spring ik even onder de douche en ben ik vervolgens precies op tijd om Feline te gaan voeden. Momlife is all about timing haha.

Lana is inmiddels ook wakker en ik heb zin om met haar wat te gaan bakken, ze vindt dit heel erg leuk en helpt me dan graag mee. Ik besluit een appelcake te gaan maken en dit zijn de ingrediënten.

Lana helpt me mee met het maken van het beslag en het invetten van het cakeblik. Zo gezellig om dit samen te doen. We doen het beslag in het cakeblik en dan gaat de cake voor een uur de oven in.

Ik heb wat appel over en maak voor Feline in de babycook een appelhapje. Dit vindt ze heerlijk en eet ze met veel plezier op.

Het is vervolgens 15.00 als ook Aimy wakker is. Het is dan best een lange tijd tot het avondeten en ik besluit dat we gewoon al lekker in bad gaan. Dan hebben we na het eten wat meer tijd om het avondritueel wat rustiger aan te doen en de meisjes zijn dol op in bad gaan dus leuk om dat al wat eerder op de dag te doen. Lana en Aimy zitten samen in een klein badje (Stokke Flexibath, want daar passen ze samen nog in, die is namelijk wat breder) en ik badder Feline in het andere badje. Dit outfitje kreeg Feline na haar badje aan, het vorige outfitje had die dag niet gehaald ;). Dit is een setje van Noppies.

Voor zo’n badritueel met 3 meisjes neem ik graag wat meer tijd, na het badderen, afdrogen en aankleden moeten de haren van Aimy en Lana natuurlijk geborsteld en geföhnd worden zodat die ook weer mooi in model zitten.

Met schoon gewassen meisjes ga ik aan tafel zitten en genieten we van de appelcake die inmiddels klaar is. Een toef slagroom erbij en wat drinken maakt het feest compleet. Ik gebruikte het recept van Uitpaulineskeuken en vindt het een enorme aanrader!

We lezen vervolgens weer een boekje.

En Lana speelt met haar BABY born poppen. Daar kan ze zich enorm mee vermaken, zo leuk om te zien.

Dan ga ik eten maken, er staat macaroni op het menu met de lekkere pastasaus van Yannick. Eentje die we eerder gekookt hadden en die ik alleen maar uit de vriezer hoefde te halen om om te warmen, ideaal.

Gezellig met al mijn meiden aan tafel. De bordjes gaan bijna helemaal leeg (altijd als we pasta eten) dus ik ben weer helemaal blij.

Met de ravage die dat achterlaat ben ik wat minder blij. De peuter wil alles ‘zelluf doen’ dus ook het eten, anders eet ze niet zo goed. Het opruimen daarna is altijd een minder leuk karweitje haha.

Ik poets de tafel en daaromheen en maak de keuken weer schoon en gebruik daar graag deze powercleaner van Lidl bij. Heel fijn spul vind ik dit.

Na het eten doen we ons dansritueel dat we vrijwel elke avond doen. Dan gaat er muziek aan (vaak K3) en dansen we nog even tot het bedtijd is. De meisjes vinden het geweldig en ik kan er ook enorm van genieten om hen te zien genieten en samen lol te maken. Het is een fijne manier om samen de dag af te sluiten.

Dan ga ik alledrie de meisjes naar bed brengen. Ik doe bij Lana en Aimy de pyjama’s aan, tandjes poetsen en vervolgens Aimy in haar slaapzak. Je ziet het goed, we doen de rits aan de achterkant. Dit helpt te voorkomen dat Aimy de slaapzak uitdoet. Dan ga ik de meisjes voorlezen en is het bedtijd. Vervolgens verschoon en voed ik Feline en leg ik haar in bed maar die zal nog een om een laatste voeding gaan vragen, later op de avond.

Ik doe mijn pyjama aan, doe mijn eigen beauty avondritueel en vervolgens vervang ik de sensor om mijn arm (mijn bloedsuiker sensor die mijn bloedsuiker automatisch meet), die moet ik elke twee weken opnieuw erin schieten. Als dat klaar is importeer ik de foto’s van deze plog, zet ik een grote mok thee en begin ik met het bingewatchen van de Videoland serie ‘Nieuwe buren’. Ik ben bij seizoen 3 en vindt dit zo’n spannende en goede serie. Vervolgens ga ik lekker slapen 🙂

Dit was de plog van een hele fijne mamadag thuis waarbij ik lekker vrij was en alle tijd had met de meiden. Kunnen jullie ook zo heerlijk genieten van die thuismama dagen? Zeker na een paar drukke werkdagen kan ik zo naar zulke dagen uitkijken, echt heel fijn.

Leuk dat je weer met me meekeek, ik ben benieuwd naar jullie reacties op deze plog bij de comments of op social media.

 

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

11 gedachten over “KC Plog: Een mama dag thuis met de meisjes”

 1. Wat een heerlijke, drukke dag. Ik ben toevallig afgelopen weekend begonnen aan ‘Nieuwe Buren’. Tot nu toe vind ik hem leuk.

 2. Je kan bij het korstjes probleem eerst de ene boterham geven en pas als de korstjes op zijn de ander. Succes! Leuke plog!

 3. Wat is die gele blouse onwijs leuk! Hij staat je super en de kleur is lekker fleurig.
  Leuk om weer een plog te zien! Ik zie ook al heel erg uit naar het moment dat Nieuwe Buren weer op tv komt. Helaas heb ik geen Videoland, dus ik moet even wachten. Maar wie wat bewaart, heeft wat… 😉

 4. Nancy de Groot

  Deze dagen zijn zo ontzettend fijn ?
  Leuk om zo een dagje mee te mogen kijken.
  Ik geniet zelf ook iedere week weer van de quality time met de kleine man ?

 5. Ik ben echt gek op plogjes! ?. Wat een heerlijke mamadag zul je gehad hebben. Super knap dat je de motivatie vindt om te sporten tijdens de middagslaapjes. Meestal beland ik op de bank met een serietje ?.

 6. een heerlijke dag weer meis en leuk dat ons weer mee neemt erin 😀 voor vandaag wens ik je weer een fijne dag <3

 7. Wat een leuk dagje met je meisjes thuis! Je nieuwe outfit van Primark staat je heel mooi. Slim om de rits van de slaapzak op de achterkant te doen. En ik kan me voorstellen dat je de ravage na het eten niet altijd leuk vindt. Die fase staat me ook nog te wachten 😀

 8. Knap dat je tussendoor ook nog gaat sporten omg.

  Ga je op zon dag niet opruimen poetsen wassen etc etc?!? Ik moet dat wel..

  Wel lekker zon rustig dagje. Heb je dan vaak situaties waarin er ruzie strijd oid is? Hier wel namelijk…. grr

  Die cake mmm met slagroom mmm.

 9. Marleen van de

  Wat een leuke dag!
  Idee voor korstjes is er cadeautjes van te maken(rondjes) met eventueel wat extra pindakaas oid.
  Doe jij op zo’n dag verder niets aan het huishouden? Op een mamadag ben ik tussendoor altijd druk met de was of schoonmaken/opruimen als de kids slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.