KC Photodiary: Leuk nieuwtje! + Christmas is coming

Ik heb weer gezellig een nieuwe KC Photodiary voor jullie! De laatste voor de feestdagen, gek voor te stellen dat het alweer bijna kerst is. Ik vind dat zo’n heerlijke tijd! Ik neem je weer gezellig mee met wat random foto’s van afgelopen 1,5 week. Kijk je gezellig mee?

Ik ging voor de allereerste keer samen met Lana met de trein naar Amsterdam voor een event. Het was echt een girly event, namelijk van Zenner waar ik een workshop haren invlechten kreeg. Een workshop die ik erg goed kan gebruiken!

Ik moet nog flink oefenen maar heb hele handige tips en tricks geleerd. Het event was hartstikke gezellig, allemaal mama’s met hun dochtertjes waren er, er waren ook allemaal lekkere hapjes en drankjes dus het was echt een feestje. Lana vond de tour met de trein ook erg interessant. zo leuk!

Op de terugweg aten we in de trein, dit ‘picknicken’ vond Lana ook erg leuk. Lana at een Hema broodje Rookworst en ik een lekkere couscous salade.

Zo leuk, Rachel van De Huismuts kwam naar mij toe met een cameraman voor de opnames voor haar nieuwe serie in samenwerking met Ouders Van Nu. Dit zagen jullie ook al in de vlog natuurlijk die online is gekomen. Vanaf de kerstvakantie komen er 6 weken lang video’s online waarin Rachel allerlei moeders interviewt over allerlei onderwerpen rondom het moederschap, ik kijk er naar uit de gaan kijken.

We hebben weer een nieuw favoriete gerecht uit het 5 ingrediënten kookboek van Jamie Oliver. Deze pittige Thaise rode Kippensoep, met pompoen, koriander en heerlijke kruiden.

Ik krijg er nog steeds vragen over; of ik ook last heb van striemen (met name op de buik) en hoe ik het litteken van mijn keizersnede(s) behandel. In mijn zwangerschap zweerde ik al bij Bio-Oil wat ik eenmaal daags op mijn buik smeerde, toch kun je striemen niet geheel voorkomen denk ik. Ook ik heb striemen gekregen en met name na de bevalling. Sinds ik bevallen ben smeer ik tweemaal daags met Bio-Oil en ik houd het resultaat bij met foto’s (heel tof om te kunnen vergelijken) en die zal ik binnenkort gaan delen met jullie. Ik zie een enorm groot verschil en raad het daarom zeker aan te gaan gebruiken als je de striemen ook storend vindt.

Ik ben echt dol op mijn Fitbit Altha Hr horloge (bijna verslaafd wel haha) en ik kreeg van Fitbit als kerstcadeau twee super mooie bandjes zodat ik kan afwisselen. De bandjes zijn enorm makkelijk te verstellen en geven gelijk een andere look wanneer je ze verwisselt. Ik ben helemaal verliefd op de gouden band, hiermee is het Fitbit horloge gelijk ook wat ‘chiquer’ bij een feestelijke look.

Zaterdagochtend mocht ik zo iets enorm gaafs doen. Ik mocht een volger met Coeliakie verrassen met een glutenvrij kerstontbijt in samenwerking met Schär. In alle vroegte hebben we in het huis van haar zus (die haar had opgegeven) de ontbijttafel klaar gemaakt en vervolgens Kirsten verrast met het kerstontbijtje waarbij ze mocht genieten van al het lekkers wat we hadden voorbereid, zonder na te denken over eventuele gluten die er normaliter in kunnen zitten. Dit was echt een All You Need Is Love momentje, ze was zo verrast en het was zo gezellig! Zondag deel ik de video met jullie.

We zitten qua weerstand een beetje in een soort ziekenboeg rollercoaster waar we maar niet uitkomen en zo was Lana afgelopen weekend ziek geworden, zo sneu. Ik ging zaterdagmiddag met Aimy het dorp in voor wat boodschapjes. Even een frisse neus halen samen.

De buit: Lekkere broodjes, wimperserum (wie mijn Instagram stories volgt weet waarom haha), wat pijnstillers en voor Lana keelsnoepjes voor kinderen omdat ze zo hoestte. Helaas werd later die dag ook Aimy ziek. Het houdt maar niet op 😉

Omdat Aimy ziek was geworden ging ik niet mee met Yannick naar de bingo avond bij de vrijwillige brandweer waar hij bij zit. Ik had dus een avondje all by myself op de bank. Ik keek Soof de serie en ik snackte deze gezonde snackje van Nada. Dit zijn gevriesdroogde aardbeien waar niets aan is toegevoegd, echt een gezonde aanrader!

Zondag was het Dickens markt in ons dorp. Een soort kerstmarkt in de stijl van Dickens. Heel erg leuk om te zien. Ik ging er gezellig met mijn moeder, Lana en Feline naar toe. Lana was gelukkig inmiddels weer beter, Aimy nog niet dus die bleef thuis bij Yannick.

Ook was er een levensgrote kerststal waarin het kerstverhaal werd gespeeld en waarin allemaal lieve dieren aanwezig waren die de kinderen mochten aaien. Dat vond Lana natuurlijk geweldig.

Dit is  de Dickens street waarin mensen het hele verhaal naspeelden. Erg leuk!

Daar hoort natuurlijk warme chocomel met slagroom bij.

Ook bezocht ik daarna nog een cameraspeciaalzaak samen met mijn vader. Ik heb namelijk besloten dat ik me meer wil gaan verdiepen in fotografie. Ik vind het heel erg leuk en interessant maar merk dat ik echt hulp nodig heb om allerlei technieken toe te passen. Leuk nieuwtje voor 2018:  Ik heb me samen met mijn vader ingeschreven voor een cursus Fotografie die half januari zal starten, zoveel zin in! En daar hoort dan ook een professionele camera bij. Die heb ik zondag gekocht, de Canon 200D met twee lenzen erbij (de 50mm lens wordt nog na bezorgd). Ik heb heel veel zin om meer te gaan leren hierover en mezelf hierin te verbeteren.

Die avond hielden Yannick en ik een spelletjesavond, daar zijn we dol op! We speelden eerst Unlock! maar dit spel kregen we niet helemaal onder de knie en daarna begonnen we aan een klassieker: Stratego. Zo’n heerlijk spel! En ik had gewonnen!

Helaas had mijn lichaam blijkbaar minder zin in al die gezelligheid. Mijn bloedsuikers zijn enorm ontregelt. Het is soms moeilijk te zeggen waar dit van komt. Ik denk dat dit onder andere te maken heeft met het feit dat mijn hormoonstelsel moet wennen aan de Implanon en dat het even tijd nodig heeft om ook de bloedsuikers weer goed op orde te krijgen. Die avond steeg ik binnen een mum van tijd naar een waarde van 22 (normaalwaarde = tussen 4-8) en vervolgens zakte ik in zo’n 20 minuten naar 1,3, een waarde waarbij je bijna in coma raakt. Super eng. Ik heb dit net op tijd aangevoeld waardoor ik suikers kon bijnemen, maar vervolgens werd ik een paar uur later weer rond de 20 wakker. Dit heeft een hele grote impact op hoe ik me voel. Gelukkig kijkt het ziekenhuis met me mee en proberen we door middel van strenge voeding het weer op orde te krijgen. Minder koolhydraten en wat meer eiwitrijke voeding. Even geen kerstkransjes en andere lekkernijen voor mij dus.

Maar ook na zo’n rotnacht, gaat het moederschap gewoon door. Lana’s haar had ik al vroeg in een vlecht zitten (het vlechten gaat al een stuk beter!) en nadat ik Lana op school gebracht had, had ik een afspraak bij het consultatiebureau voor de afspraak met Feline voor haar vaccinatie. Dat was allemaal heel goed gegaan gelukkig, ze is goed gegroeid! 🙂 Heel fijn.

Deze lunch at ik maandag. Lekker en gezond met veel groente, een beetje brood en verder cottage cheese en hummus. Daarna kwam Kimberley (mijn personal trainer) om mij te trainen. We deden een hele fijne workout. Door de dag heen werkte ik aan mijn blog en Youtube kanaal.

Deze foto kwam ik tegen toen ik door mijn telelefoon scrolde. Dit is precies een jaar geleden, Yannick en ik tekenden het koopcontract voor ons eerste koophuis. Het droomhuis dat nog niet af is, maar nu wel heel dichtbij gaat komen. De prognose is dat de oplevering rondom maart zal plaatsvinden, zoveel zin in!

Dinsdag was ik alleen met de meisjes en nam ik een vrije dag. Toen Lana op school was speelde ik met Aimy. Ik had ook haar haartjes gevlecht, ik moet nog flink oefenen maar het gaat al steeds beter. Het staat haar zo schattig.

Daarna ging ik gezellig wat uurtjes naar de Efteling samen met mijn moeder, Aimy en Feline. Een frisse neus halen, heerlijk rondwandelen en quality time samen. Echt genieten is dat.

Aimy samen met oma aan het dansen bij het winterfeest in de schaats-tent van de Winter Efteling, zo schattig!

Ik ben zo enorm dankbaar voor al jullie lieve berichtjes en ik word er zo vrolijk van als ik berichten zie dat jullie mijn vlogs kijken en aangeven ze leuk te vinden. Doet me echt heel erg goed.! Een ode aan jullie allemaal.

Ik had gisteren deze lekkere tosti, eentje met magere kaas, ham en daarbij wat rucola, tomaat en cottage cheese. Zo is het een hele vullende, lekkere maar vooral ook gezonde lunch.

De pakketbezorger kwam dit geweldige Oreo pakketje brengen, hoe lekker ziet dit eruit! Heerlijke cupcakes (o.a red velvet met Oreo koekjes erop!) maar ook een rol Oreo en hulpmiddelen om zelf cupcakes te bakken. Zo leuk! Zelf neem ik het momenteel even niet ivm. gezondheid, maar mijn schoonouders, Yannick en de kindjes hebben er heerlijk van genoten.

Hoe lief is deze foto, Yannick met ons kleine meisje Feline. Ik smelt als ik dit zo zie en het valt me ook meteen op hoe groot ze al is. Het gaat zo hard dat je het zelf nauwelijks door hebt. Heel lief om Yannick als trotse papa te zien met zijn meisje.

In de avond aten we heerlijk bij mijn schoonouders en daarna ging mijn schoonmoeder (‘Oma Ketting’, zoals de meisjes haar noemen) kerststukjes maken. Super leuk!

Super leuk dat je weer gezellig met ons hebt meegekeken in foto’s. Morgen komt er weer een vlog online en zondag heb ik een hele speciale kerstvideo voor jullie. Ik kijk er naar uit deze met jullie te delen. Zijn jullie al helemaal Christmas-ready of moet er nog van alles gedaan worden? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

19 gedachten over “KC Photodiary: Leuk nieuwtje! + Christmas is coming”

 1. Wat een heerlijke week. Jeetje meid, wat zijn je waardes alle kanten op aan het vliegen. Gelukkig heb je op tijd gemerkt dat de waarde zo snel heel laag werd. Ik hoop dat dit snel weer wat beter gaat! Geniet van de feestdagen :-).

 2. Wat een gezellige week! Dat invlechten is wel erg gaaf, ik ben ook een meidenmama maar invlechten maken lukt mij echt niet. Haha. Toch ook maar eens gaan leren!
  Wat naar zeg dat je waardes zo alle kanten opvliegen. Ik hoop dat het snel weer beter gaat!
  Wens jou en je gezinnetje fijne feestdagen!

 3. Wat gaaf dat je een fotografiecursus gaat volgen! Ik ben heel benieuwd hoe je nieuwe camera je bevalt. Vorig jaar heb ik ook een cursus gevolgd en ik heb er echt heel veel van opgestoken 🙂 Wat naar om te horen dat je waardes zo schommelen. Hopelijk gaat het door de aangepaste voeding iets beter. Ik vind je invlechtcreatie onwijs mooi trouwens. Goed gelukt 🙂

 4. Wat gezellig een meiden event? En wat een leuke dingen hebben jullie weer beleefd!!? Hier afgelopen week helaas een heel ziek meisje met keel en oorontsteking maar ons huisje is wel kerstproof! ?? Zo Gezellig!! Vanavond heb ik kerstviering op mijn werk (*school.) En morgen onze dochter op de peuterspeelzaal. Zo leuk dat ze dat daar ook al doen ? In het weekend lekker met familie en vrienden dus wij hebben er zin in ondanks dat manlief moet werken!! Fijne dagen samen!! ???

 5. Jeetje wat vervelend dat je waardes zo alle kanten op schieten, zeker in deze periode waarin je overladen wordt met eten. Hopelijk went je lichaam snel aan de Implanon en zijn je suikers dan weer stabieler. De vlechten vind ik erg knap, mijn dochter kan bijna een staartje dus het duurt nog even voordat ik los mag gaan!

 6. Een tip: doe in een plantenspuit wat water en spuit eerst de haartjes nat voor je gaat vlechten! Dan lukt t veeeel beter en zit het veel strakker. Hebben ze dat op die cursus niet verteld? Succes?

  En alvast fijne dagen! Ik geniet erg van je leuke vlogs.

 7. Mooi aan het vlechten geslagen. Laat Lana de vlechten wel zitten?

  Jammer dat je bloedsuiker ineens zo ontregeld is. Balen dat het net met de feestdagen is (met teveel lekkers). Hopelijk kun je toch gewoon lekker genieten van de kerstsfeer, familie en eventueel koolhydraatarm lekker.

 8. Leuk om jouw photodiary te lezen. Grappig, wij waren ook in het dorp van het Dickens feest ?. M’n moeder woont daar. Beterschap met je waardes. Zelf heb ik een schildklierprobleem met ook wisselende waardes. Niet altijd makkelijk, maar als moeder moet je toch door ?!
  Liefs Lindy

 9. Ik ben al helemaal christmas ready! Op de eerste dag in de ochtend doen we gezellig cadeautjes met wat lekkers erbij en ‘s middags naar The Lion King (ze hadden een leuke kerstaanbieding, dus yeahhh!! eindelijk!!). Super veel zin in!

 10. Ook ik zit ivm gezondheid koolhydraatarm deze kerst. Niet per se makkelijk maar komt goed! Op korte termijn zijn al die koolhydraten heerlijk maar op lange termijn is het veel fijner om even nee te zeggen. Daar probeer ik me aan vast te houden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.