meisjesmamaJe weet dat je mama bent van een meisje als…
Ik zag bij Geertje van Lifesabout een hele leuke blogpost met haar confessions als meisjes-mama. Dit bracht mij op het idee voor deze blogpost, Lana vertoont wat typische dingetjes die volgens mij heel erg meisjes eigen zijn. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal, ik heb geen zoon dus ik weet ook niet of jongetjes dit ook doen, maar ik heb het idee dat dit toch wel typische meisjes-dingen zijn. Je weet dat je mama van een meisje bent als….

Je weet dat je mama bent van een meisje als…

 • Je dochter het liefst jouw schoenen aandoet, en dan het liefst de leuke sandaaltjes, laarzen met hak en dan de sneakers het liefst laat staan.
 • Als je tijdens make-up sessies altijd een dametje naast je hebt staan die graag je kwast ook even gebruikt, de haarborstel door haar haartjes haalt, of de lipstick over je hele bed smeert wanneer je even niet oplet. Ik weet niet of jongetjes dit ook doen, maar Lana smeert het liefst ook nog wat lipstick op haar lippen , en mond, en gezicht en.. overal.
 • Als je ook je sierraden niet meer onbemand op je nachtkastje kan leggen. Voor ik het door heb loopt Lana rond met mijn horloge, trouwring en armbanden, wel heel schattig.
 • Als je tijdens het koken standaard een keukenhulpje hebt die met je mee wil doen met het roeren in de pannen, de oven voor je in de gaten wilt houden,  (al zal een jongetje dat denk ik ook doen), de hele dag door ‘kokuh’ roept en tijdens het poetsen ook met een poetslap je nadoet.
 • Poppen en beren: Het liefst loopt Lana rond met haar buggy of duwwagentje waar ze dan haar poppen en beren in zet om mee rond te wandelen. Tussendoor haalt ze ze eruit, geeft ze een knuffel, zet ze weer terug om zo als een echt poppenmoedertje weer verder te spelen.
 • Het liefst geef ik Lana jurkjes en rokjes aan en wanneer ze dit draagt dan heb ik het idee dat ze zich hier ook naar gedraagt. Rond zwieren met de rok en als een ballerina ronddraaien op de muziek, dat gaat veel vloeiender in een rokje (denk ik).
 • ‘Haartjes doen’ vindt Lana heel erg leuk, staartjes in haar eigen haar haalt ze er meestal weer uit, maar als ik vraag of ze mijn haar wil doen ‘mama haartjes mooi?’ dan gaat ze aan de slag in opperste concentratie. Heerlijk vind ik dat, dat gefriemel in mijn haar, dus ze mag los gaan met mijn coupe haha. Ik ben benieuwd hoe dit in de loop van de tijd nog ontwikkeld.

Ik geloof niet zo zeer in het ‘meisjesmama of jongensmama’ begrip, ik kan hierna bij wijze van spreken 2 zoons krijgen en dan ben ik een jongensmoeder (?), maar ik merk nu wel echt steeds meer dat Lana een meisje-meisje is en dat er allerlei leuke meisjesdingen uitkomen. Ook geniet ik hier heel erg van, het doet me denken aan mijn eigen jeugd. Maar wie weet slaat dat om en kunnen we later met haar gaan voetballen, ook leuk. Heb jij een dochter of zoon, of allebei? Hoe herken jij dit bij je kind(eren)? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “Je weet dat je mama bent van een meisje als”

 1. Alle dingen die jij noemt zijn bij Bjarne in elk geval niet of nog niet aanwezig. De keuken mag hij van ons niet in, zeker niet als er gekookt wordt, maar als hij eenmaal loopt (en dat zal nu waarschijnlijk heel snel gebeuren) kunnen we dat natuurlijk niet altijd meer tegenhouden.
  Hier zijn het nu vooral de auto’s en motors die interessant zijn. We horen dan de hele dag alleen maar toet toet. Heerlijk gezellig vind ik dat.
  Patricia Schmitz-Heres onlangs geplaatst…19 vragen aan… DiandaMy Profile

 2. Ah heel herkenbaar om te lezen, ik heb zelf 3 dochters dus helemaal geen vergelijkingsmateriaal wat betreft jongens maar wat jij beschrijft zag ik hier ook voorbij komen, ze zijn nu 13,11 en 9 en nog steeds echte meisje-meisjes, zo gezellig dat getut

 3. Ik heb een zoon en dochtertje, mijn zoon was totaal niet bezig met uiterlijk, hij is nu 6 en nog steeds maakt het hem niets uit. Merle is nu 3 jaar en wil zelf bepalen wat ze aan doet (jurkjes het liefst) en voor ik het besef staat ze te lippenstiften geheh

 4. Leuke mommy monday ik denk wel dat je een beetje gelijk hebt een jongen zal niet zo snel een borstel door zijn haar halen of spelen met make up. Ik heb er alleen geen verstand van dus ik weet het nog niet. Wel leuk zo over de ontwikkeling van lana lezen. Liefs Lisanne fijne dag
  Lisanne onlangs geplaatst…Diario #3My Profile

 5. Leuk om te lezen en heel herkenbaar! Ik heb natuurlijk een jongen en een meisje, maar meisjes zijn wel duidelijker geïnteresseerd in mama’s make-uptas, haha. Mijn zoontje gaat me vaak ‘helpen’ met de was of doet me na alsof hij ook bodybutter op zijn armen smeert ;). Erg grappig, want dan pakt hij er een flesje bij, ‘dipt’ er met zijn vinger zogenaamd in en smeert z’n buikje ermee in. Zo lief!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Volume en textuur met John Frieda Beach BlondeMy Profile

 6. Hier een dochtertje die ook altijd schoenen aan wil doen, alleen nog geen voorkeur voor soort schoenen haha! Haren kammen vind ze ook leuk en ze is ook echt verzorgd voor de honden en t konijn.. en de poppen en knuffels en.. 😉
  Nicole onlangs geplaatst…PoppenmeisjeMy Profile

 7. Hahaha! Ik heb beide. En ik merk wel een duidelijk verschil. Hoewel de jongste die een jongen is nu ook graag mee kookt en ook mee poetst of stofzuigt. Hij wil ook nagellak op en mooie jurken aan, maar alleen als mijn oudste dochter dat ook doet. Verder is hij al heel vroeg van de graaf auto’s en andere auto’s. Barbies vindt hij niet interessant. Of poppen maar heel af en toe. En hij houdt enorm van voetballen. Of ballen op zich. Mijn dochter hield al vrij vroeg heel erg van knutselen. En puzzels maken. Daar maak je onze zoon minder blij mee. Ik zie wel een verschil maar ook grappig om te lezen dat mijn jongen ook typische ‘meiden’ dingen doet 😉 Liefs! Eva
  Eva onlangs geplaatst…mama’s die mediterenMy Profile

 8. Ik heb een zoon en dochter en herken precies wat je zegt in mijn dochter, zo leuk! Ook het verschil tussen mijn twee kids vind ik mooi om te zien

 9. Ik heb geen kinderen maar wel een zusje en broer en ik zie dit bij mijn zusje ook wel en zelf was ik ook al vroeg in de weer met make-upjes en zo

 10. Ik heb geen kinderen maar vind dit wel leuk om te lezen. Ik ken een vrouw die vroeger een meisje-meisje was en later meer een jongens-meisje en nu weer een echte vrouw, grappig om die veranderingen op foto’s en uit verhalen terug te horen.,.zeker nu ze dit zelf ook zo ervaart met haar dochter!
  Femke onlangs geplaatst…Win een MAC lipstick naar keuze!My Profile

 11. Onze babyboy is nog wat te klein hiervoor (bijna 10 weken).
  Maar ik ben erg benieuwd wat ik van vriendlief en mezelf in hem ga herkennen straks.

  Volgens mij hebben jullie een heerlijk lief meisje als ik het zo lees!
  behalve als ze de lipstick van mama overal smeert 😉
  Linda onlangs geplaatst…Instadiary #2 | BlogMy Profile

 12. Heel herkenbaar! Vooral de schoenen en de poppen! Mijn make-up kan ze niet bij, maar ze kan wel aandachtig kijken als ik me aan het opmaken ben haha.
  Charlotte onlangs geplaatst…Shoplog ActionMy Profile

 13. ik heb 2 dochters en een zoon en het kind dat altijd “lippetip” en “nalak” wilde was juist mijn zoon 🙂

 14. Oh ja heel herkenbaar! Mijn dochter is nu 7 en er komen zeker nog meer mooie momenten aan.

  Maar ook met mijn zoon heb ik het heel fijn.

 15. herkenbaar als ze klein zijn hihih maar nu mijn meiden groter zijn…… is het geen jurkjes, haar speltjes ect, neuh bij de oudste is het voetbalteneu’s en voetbalschoenen en bij de jongste is het dan wel wat meer girly girl zoals een mega meurende kamer naar de nagellak als beppie ff lekkere een middagje bezig is geweest 😀
  maar mama’s make up en parfum zijn not safe zowel toen ze klein waren niet al nu niet!!! en dan vooral ook mijn haarlak….lees….mama pakt altijd dan een lege fles pfff hahaha
  rachel onlangs geplaatst…Recept: kippenpotenMy Profile

 16. Mijn jongen houdt van al jouw punten ;-). Maar ja, die heeft dan ook een grote zus als voorbeeld, dat zal vast uit,aken. Misschien wordt het straks anders als hij volgend jaar naar school gaat. Liefs
  Maai onlangs geplaatst…Wat gaan we doen; de KemphaanMy Profile

 17. De meeste dingen die je opsomt zie ik ook wel terug komen bij mijn jongens. Haren kammen, netjes de deur uit willen gaan,parfum op doen,mama helpen,…Alleen met knuffels wordt hier niet gespeeld, als ze het doen gebruiken ze die als ze kussengevecht doen. Zeker ook geen poppe gedoe. Ben dus reuze benieuwd hoe het wordt met m’n dochtertje, stiekem hoop ik dat het een meisje-meisje wordt en heerlijk van moedertje of princesje speelt. Wordt wel moeilijk met al die boefjes van broertjes in huis.

 18. Lipgloss en nagellak wil m’n zoon ook gewoon hoor… Dochter begint nu wat meer geïnteresseerd te raken in spelen met poppen/poppenhuis. Auto’s /racebaan ook nog steeds interressant. Ze Is bijna 6. Zoonlief speelt met auto’s, poppen en doet alsof hij een kat Is (gaat op de grond liggen miauwen, dan moet ik m aaien en dan gaat hij spinnen en komt op schoot om te knuffelen. We hebben zelf geen kat). Hij Is bijna 3.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.