Interieur inspiratie: Klein luxe wonen op een zolder!

attichouse

Interieur inspiratie: Klein luxe wonen op een zolder! Noem mij maar gek maar ik kan mezelf uren vermaken in een meubel catalogus, op Pinterest en andere interieur sites om leuke ideetjes op te doen om leuk te wonen in een kleinere ruimte. In de Ikea heb je altijd zo’n ‘Wonen op 60 m2’ hoekje, een volledig huis uitgewerkt in 60 vierkante meter. I love it! In mijn oude huis bij mijn ouders had ik een zolderkamer. Ik kon uren fantaseren hoe ik die zou inrichten als volledig woonhuis met mini badkamertje, keukentje, woongedeelte en slaapgedeelte. Ik woon zelf momenteel helemaal niet zo heel klein maar toch word ik blij van allerlei handige opberg en ruimtebesparende tips om klein maar gezellig te wonen. Als aanvulling daarop deel ik vandaag wat inspiratie foto’s daarvoor en wat handige tips!

 

 

 

 

 

 

Interieur inspiratie: Klein luxe wonen op een zolder!At1

Badkamer en slaapkamer in een!

at2

Handige opbergers zorgen voor super veel ruimte, in een hele kleine ruimte.

at3

Geweldig dit! Hoe functioneel kun je omgaan met minimale ruimte!

At9

Lichte stoffen zorgen voor heel veel ruimte! Dit VELUX vouwgordijn is ideaal om de dakramen mee te bekleden. Ze creëren een heel huislijk gevoel.

at5

Een schuine muur kun je met deze opbergplanken super handig benutten!

At10

Je kunt in een kleine ruimte zoals een zolder alsnog heel luxe wonen met een paar simpele tips. Vouwgordijnen zijn niet alleen onmisbaar op schuine wanden, ook nog eens super trendy! Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren waarbij momenteel de keuze voor natuurtinten helemaal hot is. Deze van VELUX zijn voorzien van een speciaal systeem waarbij je bijvoorbeeld per seizoen kunt wisselen van stoffen, kleuren en dessins. Soms heb je meer behoefte aan verduistering of warmtewering, of bijvoorbeeld een manier om insecten buiten te houden.

at7Bron

Van zo’n zolderkamer balkon heb ik jaren gefantaseerd toen ik nog een zolderkamer had bij mijn ouders, inclusief bistro eetset!

Ik kan nog wel even doorgaan met fantaseren van het perfecte interieur in een zo’n minimale ruimte. Hoe heerlijk zou zo’n zolderwoning zijn, midden in een stad zoals Parijs of Amsterdam? Een beetje minder praktisch met een kindje maar fantaseren mag altijd. In een klein huis kun je super gezellig wonen vind ik. Ook op een zolderkamer kun je heel veel. Als je maar op een efficiënte manier je ruimte weet te benutten.
Voor meer informatie over de VELUX vouwgordijnen voor op bijvoorbeeld een zolderkamer verwijs ik je door naar deze site.

Zijn jullie ook dol op dit soort interieur inspiratie? Kunnen jullie in je hoofd ook uren bezig zijn met het restylen van een bepaalde woning? Laat je reactie achter bij de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

22 reacties

 • Anouk
  31 maart 2015

  Heerlijk zoveel inspiratie!!
  Anouk onlangs geplaatst…Yes, i have a naturel beautyMy Profile

 • Kirsten
  31 maart 2015

  Ik vind het heel knap om te zien wat mensen voor moois kunnen maken van een kleine ruimte.

 • Britt
  31 maart 2015

  in vind kleinere ruimtes ook makkelijker gezellig te maken. Ze geven sneller een cosy gevoel. :).
  Britt onlangs geplaatst…Life Hack: bye bye vieze badspeeltjesMy Profile

 • Bente
  31 maart 2015

  Ik heb zelf een mini huisje (van nog geen 50m2) dus ik vind dit inderdaad altijd leuk om te zien, en ik hou ervan om te fantaseren over hoe ik ons huisje anders zou kunnen inrichten (en wat ik zou doen als we meer ruimte zouden hebben! 🙂 )
  Bente onlangs geplaatst…Helemaal zen!My Profile

 • Marion
  31 maart 2015

  Ik heb een poosje alles in één gehad en het enige wat ik echt vervelend vond is dat je moest koken in dezelfde ruimte als waar je slaapt. Daar kon ik maar niet aan wennen.
  Marion onlangs geplaatst…Sorry, ik heb even geen tijd om te bloggen!My Profile

 • Lifesabout
  31 maart 2015

  Als je in mijn hoofd zou kunnen kijken zou ik een compleet ander huis hebben…en een hele lege portemonnee
  Lifesabout onlangs geplaatst…De aantrekkelijkheid van pessimisme.My Profile

 • Vanessa
  31 maart 2015

  Heerlijk, zo’n inspiratie post! Mocht ik het geld en de ruimte hebben, dan zou mijn appartement er helemaal anders uitzien.
  Vanessa onlangs geplaatst…Outfit: etentje met vriendenMy Profile

 • beautifulday4makeup
  31 maart 2015

  Dat bed in de nok van het dak vind ik heel leuk
  beautifulday4makeup onlangs geplaatst…Vaseline Spray & Go Essential MoistureMy Profile

 • Eline
  31 maart 2015

  Ik ga als alles gaat zoals gepland in december verhuizen en ben het nu al aan het inrichten in mijn hoofd 😀 Herkenbaar dus ja!
  Eline onlangs geplaatst…ErwtensoepMy Profile

 • Saskia
  31 maart 2015

  Wat gaaf zeg, de zolder met het bed erboven is echt gaaf!
  Saskia onlangs geplaatst…Review: Lavera Lipstick #02 Strawberry PinkMy Profile

 • Kim | Kimsbloglife
  31 maart 2015

  Gezellig he! Maar zo’n kleine ruimte wordt helaas ook al snel rommelig vrees ik… Bij mij toch 😀 hoewel, hoe meer ruimte, hoe voller je ze vaak propt! Ik vraag me trouwens af hoe je in dat bed daar boven geraakt 😀
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Tijd voor de grote lenteschoonmaak!My Profile

 • lieke
  31 maart 2015

  Oooh wat gezellig!! Heerlijk als je de kleine ruimte die je hebt toch zo benut zonder dat het vol lijkt…
  Echt n uitdaging 🙂

 • lieke
  31 maart 2015

  O sorry…ik had per ongeluk op reply geklikt. Was niet de bedoeling. Ik wou gewoon een reactie plaatsen en zag daarna pas dat ik op u gereageerd heb, Marion.

 • lieke
  31 maart 2015

  Super leuk allemaal. Als je zo klein woont dan moet je wel creatief worden! Komen vaak de leukste ideeën uit!

  Liefs lieke
  lieke onlangs geplaatst…Daar is die dan!! | Zwanger & BabyMy Profile

 • alexa
  31 maart 2015

  ziet er echt super leuk uit zeg!
  alexa onlangs geplaatst…Pull & bearMy Profile

 • Anita
  31 maart 2015

  Wat een leuke inspiratie! Nu heb ik weer zin om mijn kamer te gaan verbouwen haha.

 • Tamara
  31 maart 2015

  Leuk lijkt me dat! Zo’n knusse kamer op zolder! Ik zie bij woonprogramma’s ook wel eens van die mini studio’s voorbij komen met alles wat je nodig hebt in 1 kamer! Superleuk sls je alleen bent of met zijn tweetjes. Maar met een kindje is het denk ik niet handig! Haha
  Tamara onlangs geplaatst…Eerste woordjes die stiekem niet zo leuk zijn!My Profile

 • Monique
  31 maart 2015

  Oja zeker..ik kan echt uren op Pinterest snuffelen en foto’s bekijken en ideetjes opdoen.
  Wat je zegt over ruimte besparing. Ik vraag me altijd af; wat doe ik dan verkeerd dat het soms zo vol staat?! Dus ik zeg; lang leve Pinterest!

 • Manouk
  1 april 2015

  Mijn vriend en ik woonden eerst in een studio en dat was echt zo ontzettend klein. De badkamer was daarentegen wel weer groot. Ik kon het ook niet anders inrichten, het was een rechte hoek en met normale hoogte. Maar gelukkig wonen we sinds alweer bijna een jaar in een rijtjeshuis. Dit huis heb ik al wel 300 keer heringericht haha. Maar dat doen we nu stap voor stap, omdat het gewoon ontzettend prijzig is.

 • angelique
  1 april 2015

  Wauw wat gaaf!
  angelique onlangs geplaatst…Keano | CadeausMy Profile

 • Lisanne
  2 april 2015

  Wij hebben ook een heel klein huisje. Soms vind ik het moeilijk waar ik nou met al me spullen naar toe moet. Maar dan op een rustig moment met een kopje koffie in me hand denk ik toch maar dat ik het mooi allemaal voor elkaar hebt. Aan de ene kant lijkt een groot huis me geweldig maar ik ben net zo gelukkig nu met me kleine huisje waar alles gelijkvloers is. Leuk artikel brengt heel veel inspiratie voor mij.
  Lisanne onlangs geplaatst…DIY PaashaasMy Profile

 • Skogen
  24 juni 2021

  Prachtig gedaan! Wat een ruimte, ook al oogt het niet groot. Wij hebben ook geen grote zolder, maar hebben onder andere via Richmond Interiors wat inspiratie opgedaan. Ook jouw blog zal er bij helpen! Thanks!

  Anne

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.