Ik ben momenteel helemaal in de ban van de bekende Netflix serie ‘Pretty Little Liars’. Als je die serie niet kent wil ik bijna zeggen dat je echt wat gemist hebt in je leven (haha). Het zit zo, ik was helemaal geen serie kijker. Ik heb dan wel ‘Orange is the New Black’ trouw gevolgd toen ik een pasgeboren baby had en daardoor veel tijd op bed doorbracht (kolven, voeden, rusten) maar daarna was het kijken van series voorbij. Tot ik het weer een kans gaf en na allerlei Tweets over #PLL maar besloot om het een kans te geven. En dat heb ik geweten hoor, we zijn bijna 2 weken verder en ik ben geobsedeerd door deze serie. Nooit geweten dat een serie die misschien van buitenaf oppervlakkig oogt, zoveel diepgang en psychologie kan bevatten. Iedere keer wanneer ik begin met kijken,  kan ik niet meer stoppen en ga ik zo pas om 01:00 naar bed. Het is daarom tijd dat ik er even mijn hart over lucht. Ik ben benieuwd of een aantal van jullie zich hier in herkennen.

Volgens Wikipedia:
Pretty Little Liars is een Amerikaanse tienerdrama/mysterie-televisieserie van ABC Family. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Sara Shepard en volgt de levens van vier vriendinnen in het fictieve stadje Rosewood. Aria, Emily, Hanna en Spencer zijn samen met hun Queen Bee Alison onafscheidelijk. Als Alison verdwijnt, valt de groep echter helemaal uit elkaar. Een jaar later ontvangen ze vreemde berichten van iemand die zichzelf ‘A’ noemt. A weet de grootste geheimen van de vier meiden en dreigt om hun levens tot een ware hel te maken. Aria, Emily, Hanna en Spencer proberen een zo normaal mogelijk leven te leiden, terwijl ze ondertussen steeds meer ontrafelen over Alisons mysterieuze verdwijning en alles op alles zetten om A te ontmaskeren.

De serie gaat dus over deze vier vriendinnen die een jaar geleden hun vriendin Allison verloren hebben aan een misdrijf. Hier blijft het echter niet bij, het is niet duidelijk wie de moord op Allison gepleegd heeft en daarbij weten de vriendinnen dingen die de buitenwereld niet weet. Ze houden geheim achter. Een zogenoemde ‘A’ valt hen lastig met smsjes, e-mails, brieven waarin ze op een hele nare gevolgd worden. ‘A’ maakt hen het leven zuur en geeft hen opdrachten. Het is alleen niet duidelijk wie ‘A’ is. Daar hoop je als kijker achter te komen maar steeds zijn er weer andere aanwijzigingen die je een vermoeden geven van de identiteit van ‘A’. Je raakt daardoor continue in de war. Ik zit in ieder geval steeds weer op het spreekwoordelijke puntje van mijn stoel en ben pas aangebeland bij seizoen 2.

De serie is zo’n raadsel dat je helemaal in de war raakt. Als Yannick om 0.00 naar de slaapkamer komt en ik ben nog met mijn laptop in spanning op bed ‘PLL’ aan het kijken dan weet hij wel hoelaat het is, ik ben in de ban! Ik vraag aan mensen om me heen of ze de serie ook kijken, zodat ik met ze mee kan praten erover. Het was een fijne ontdekking dat een goede vriendin van mij ook helemaal in de ban is, nu kunnen we er samen over praten. Ik wist niet dat een serie zoveel met je gedachten kon doen. Deze serie is echt een must-watch serie vind ik.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd of jullie ook in de ban zijn van Pretty Little Liars (te zien via Netflix) en of jullie de gevoelens die ik zojuist beschreef herkennen wanneer jullie de serie kijken. Bij welk seizoen en aflevering ben jij? Wat vind jij zo leuk aan deze serie? Laat het me zeker weten bij de comments! En laten we alsjeblieft geen spoilers delen bij de comments ;).

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

59 gedachten over “In de ban van Pretty Little Liars”

 1. Ik heb één maand Netflix gekeken en zag PLL wel voorbij komen, maar ben er inderdaad niet aan begonnen omdat het me nogal oppervlakkig leek allemaal. Dat is dus niet zo als ik jou zo hoor. Misschien toch maar weer een maandje Netflix nemen dan, haahaha!
  Marion onlangs geplaatst…Domestic Goddess TagMy Profile

 2. Ik vind het zelf echt een hele leuke serie! Ik ben wel al klaar (ik moet wachten op het nieuwe seizoen), en daar ben ik best excited over! Veel plezier met kijken, ik weet hoe je je voelt 🙂

 3. Ik heb het vanaf het begin gevolgd toen het net uitkwam maar ik ben gestopt bij de laatste Halloweenaflevering. Het werd me té langdradig en ik moest elke keer weer een beetje zuchten van irritatie aan het eind haha. Ik vond het superleuk om te kijken maar op een gegeven moment had ik er genoef van!
  Manon onlangs geplaatst…Eerste hapjesMy Profile

 4. Oh pretty little liars en ik hebben een haatliefde verhouding;)
  In het begin vond ik het een supermooie serie, helemaal in de ban. Maar al gauw sloeg dat om in verveling. Wat langdradig vind ik het. Ik raakte elke aflevering/elk seizoen meer geirriteerd dat we het nu nóg niet weten… Maar toch bleef ik kijken; ik wil weten wie A is!
  Seizoen 5 is nu net afgelopen en nu heb ik besloten dat t genoeg is. Ik kijk niet meer. Ik lees het over 10 jaar ofzo wel online;) haha!
  Miranda onlangs geplaatst…ByMirandaa 1 jaar; winactie Hands off my chocolateMy Profile

 5. Ik ben het een jaar geleden ook gaan kijken toen ik er zoveel over hoorde, maar ik ben toch na aflevering 1 afgehaakt. Ik weet niet waarom, maar het trok met niet heel erg. Ik vond het toen wat te nep geloof ik :). Maar wie weet moet ik het gewoon even een kans geven en doorkijken!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Clinique Beyond Foundation + ConcealerMy Profile

 6. Ik dacht dat er nooit meer iets leukers kwam dan Orange is the new black….maar je maakt me wel enthousiast en nieuwsgierig…zal ik toch maar kijken? Ben bang voor nachtelijke taferelen haha
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hier word ik blij van!My Profile

 7. Oh ja ik ben verslaafd aan deze serie! Ik kijk het al een hele poos en moet dan nu ook wachten tot seizoen 6 begint en A word bekend gemaakt in de laaste aflevering van seizoen 5 maar oh het blijft zo spannend. Ik heb nog steeds zo veel vragen.

 8. Vorige week was de Finale van seizoen 5 te zien op Netflix en ik baal nu zo erg!!! Nu heb ik een gat op dinsdag avond 🙁 dat wordt echt afkicken. Ik dacht het zal vast wel zo’n high school serie zijn maar sinds de eerste aflevering ben ik “hooked”. De eerste 3 seizoenen achter elkaar gekeken!
  Veel kijkplezier!
  Tamara onlangs geplaatst…Persoonlijk: MiskraamMy Profile

 9. Kelly Caresse

  Jaa echt he! Ik heb seizoen 1 nu af (22 afleveringen!) hoelang was iedereen wel niet bezig om al 5 seizoenen gekeken te hebben :O

 10. Ik ben op het moment helemaal bij met PLL dus ik moet helaas nog even wachten tot ik weer verder kan kijken. Zó frustrerend want het is zo spannend! De serie is niet altijd even sterk en er zijn momenten geweest dat ik echt bijna afhaakte, maar de laatste afleveringen waren weer geweldig! Heel veel kijkplezier en sterkte met alle vragen en frustraties dus je ongetwijfeld zult opbouwen naarmate je verder komt in de serie.
  Tessa onlangs geplaatst…Blogliefde #6My Profile

 11. Haha, jij hebt PLL ook pas laat ontdekt, ik ben dus niet de enige! Ik ben ondertussen wel al een paar maanden aan het kijken, keek eerst ook op netflix maar ik keek te weinig waardoor ik op een maand maar 8 afleveringen of zo gezien had, waardoor ik belsoot Netflix op te zeggen en de dvdboxen van PLL te kijken, zo kan ik op m’n gemakje kijken en ook als ik geen internet heb 🙂 Ik ben er pas laat aan begonnen omdat ik dacht dat het een beetje kinderachtig ging zijn, maar het is inderdaad echt superspannend en soms zelfs een beetje eng! Ondertussen zitten er toch ook mooie liefdesverhalen enzo in 🙂 Wel vind ik het soms iets overdreven, maar dat is in al die jongerenseries wel… Maar als je nog niet veel series hebt gekeken heb ik nog een heleboel aanraders voor jou: One Tree Hill, Gossip Girl, Sex and the City, Brothers and sisters, Desperate Housewives! Zijn echt suuuuuperleuke series allemaal!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…OOTD: op pad met m’n vriendje!My Profile

 12. I love pretty little liars! Ik wacht alweer op seizoen 6.
  Nou Kelly er staat je nog veel te wachten veel plezier met kijk!

 13. Ik kijk de serie ook, ik ben echt he-le-maal verslaafd! Ik ben al bijna klaar met de serie en ik weet bijna wie ‘A’ is, maar ik zeg natuurlijk lekker niks! 😉 Nog heel veel kijkplezier!

 14. O grut hou op, hier nog een verslaafde. En zo goed is de serie helemaal niet, dat is nog het ergste haha. Maarja, wel hele mooie mensen en drama en spanning enzo. Ik heb alle (toen) ruim 100 afleveringen in 2,5 week gekeken. Dat is echt bizar, ik werd er helemaal depri van. Niet goed voor je hoor, zoiets!
  Michelle onlangs geplaatst…Update: druk druk druk!My Profile

 15. Ik ben er ook net mee begonnen! Zit nu bij aflevering 7 ofzo maar ik ben nog niet helemaal hooked. Ga wel verder kijken want volgens mij wordt het dus nog heel erg spannend enzo. Al is het dat natuurlijk nu ook wel maar ik heb het is dee dat het nog moet gaan ‘beginnen’.
  Ysanne onlangs geplaatst…GRMBL… | TREUZELEND HET LEVEN DOORMy Profile

 16. Wat leuk om hier meer over te lezen! Ik heb heel veel enthousiaste berichten gezien over PLL maar het leek mij ook altijd nogal oppervlakkig. Misschien ga ik het toch eens een kans geven, het klinkt interessant!
  Xaviera onlangs geplaatst…ॐ Om – Sound of the UniverseMy Profile

 17. Superleuke serie. Ik hen eindelios gekeken in de avonden, ik wacht nu tot seizoen 6 in juni uitkomt! En tot die tijd blijf ik malen over A

 18. Jaaa ik ben ook helemaal verslaafd. Ik moet nu nog 3 of 4 afleveringen van seizoen 5 kijken en dan maar wachten tot seizoen 6 op Netflix komt.
  Het wachten gaat zooo lang duren.

 19. Ik ben verslaafd! Heb ze allemaal gezien, en nu is het eeeeuwen wachten. I want to know who A is!!!!!! Geweldige serie

 20. PLL is fantastisch, je wilt niet weten hoe vaak ik al geswitched ben wat betreft wie A is, iedere dinsdag zit ik er klaar voor! Jammer dat ik nu de laatste aflevering achter de rug heb, kan niet wachten op het nieuwe seizoen!
  Eline onlangs geplaatst…Lasagne met gegrilde aubergineMy Profile

 21. Top serie! Loop inmiddels helemaal bij, dus moet helaas wachten tot ze in Amerika weer verder gaan… Maar als je net begonnen bent, wordt het nog heel spannend, niets is wat het lijkt 😉

 22. Nou ga er maar vanuit de je voorlopig echt nog niet weet wie A is! haha ik kijk het al een paar jaar en blijf nog steeds malen over wie A is… Nu aan het eind van seizoen 5 weet je het eigenlijk nog steeds niet! Ik hou van deze serie!

 23. Ik hoor er weer steeds meer mensen over. Mijn vriend heeft zelfs seizoen 1 gekeken ervan! Maar het lijkt me echt zo’n oppervlakkige serie dat ik er niet aan wil beginnen. Al zou een paar afleveringen toch geen kwaad kunnen?
  Angeline onlangs geplaatst…Zwangerschap week 30My Profile

 24. Toen de serie net uit was, keek ik ook met super veel entousiasme maar die diepgang heb ik er nooit in gevonden moet ik eerlijk zeggen. Het is een lekkere serie om te kijken met je verstand op 0 maar na het 4e seizoen hadden ze van mij eigenlijk wel mogen stoppen. Het duurt ongelovelijk lang maar toch blijf ik kijken hoor, ik moet natuurlijk wel weten wie A nou is.
  Anouk onlangs geplaatst…Nailart: PaaseitjeMy Profile

 25. Ik ben twee weken geleden begonnen en nu bij seizoen 3, aflevering 7. Het is enorm verslavend. Gelukkig maar, want ik kan op dit moment heel veel afleiding gebruiken.
  Eveline onlangs geplaatst…Persoonlijke updateMy Profile

 26. Ge-wel-dig deze serie. Heb er geen ander woord voor!
  Helaas al helemaal afgekeken. Vraag me af of er nog een seizoen 6 gaat komen, weet iemand dat?

  Veel plezier met kijken Kelly! Ben benieuwd wie je allemaal als ‘A’ gaat verdenken. Heb je toevallig nog een tip voor een andere leuke serie? Orange is the new black heb ik ook al afgekeken evenals unbreakable Kimmy Schmidt (ook erg leuk trouwens, wel erg oppervlakkig).

 27. Oh ik herken dit zo erg!!!
  Ik ben helemaal bij met PLL dus nu einde vh seizoen….. :(.
  Toen ik net begon met kijken lag ik ook gerust pas om 1 uur in bed. Het was dan steeds zooo spannend dat ik steeds weer een nieuwe aflevering wilde kijken! Ik was/ben ook echt in de ban van die serie. Ik vraag me steeds af wie A is en bedenk steeds weer nieuwe theorieën.

  Ben nu begonnen aan The Walking Dead. Ben 2 weken geleden begonnen met kijken en nu al halverwege seizoen 3, oeps!

 28. Dat vraag ik me ook af, of seizoen 6 komt van PLL.
  Unbreakable Kimmy Schmid staat in mn lijstje om te kijken.
  Ben nu the walking dead aan t kijken. Ook hele gave serie!
  Wel ff wat anders dan PLL

 29. Moet je nagaan, ik kijk dit al vanaf het begin. En dat is.. 5 jaar geleden ofzo? Hoewel ik helemaal gek wordt van het feit dat je steeds denkt te weten wie A is en dan weer niet, blijf ik kijken. Ik heb de boeken overigens ook gelezen, maar wat blijkt.. In het Nederlands zijn ze niet eens allemaal uitgebracht. Ik heb er dus nog een paar te gaan, haha!
  Justine onlangs geplaatst…Ik ben ontsnapt uit de gevangenis!My Profile

 30. Haha, het is wel duidelijk dat je nog niet bij bent qua seizoenen en dus nog enthousiast bent!
  In juni begint seizoen 6 en nog steeds is er niks opgelost. Iedereen kijkt het net als ik gewoon omdat ze het toch wel willen weten, maar echt leuk is het niet meer… Ik hoop dat jij zo geboeid blijft als je nu bent!
  Maar ik kan wel 20 leukere series noemen als ik eerlijk ben.

 31. Obsessed hier!!!!! Kan niet wachten tot seizoen 6 uitkomt in juni! whAAAAAA 😛

 32. PLL is de beste serie waar ik ooit aan ben begonnen! Ook de meest verslavende zoals jij al eerder aangaf. Ik heb een kleine 2 maanden 5 seizoenen er doorheen gekeken en ben heel blij dat seizoen 6 nu erop komt 🙂 Blijf kijken Kelly, het blijft spannend en er komen nog zoveel momenten dat je denkt huh nee dat kan nooooit! Veel kijkplezier nog 🙂 xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.