relatie en kindWanneer je samen een kind krijgt dan heeft dit impact op je relatie. Het is niet meer ‘just the two of you’, ineens komt er een kindje bij waar je samen verantwoordelijk voor bent. Hierdoor kan het zijn dat je je partner anders gaat zien en ook dat je relatie er anders uit gaat zien. Toen ik samen ging wonen met Yannick konden we altijd doen en laten wat we wilden, wanneer er een kindje bijkomt dan kan dit niet meer zomaar impulsief. Ook ben ik Yannick anders gaan zien, hij is nu, naast mijn partner, ook de vader van mijn kind. Ik vertrouw hem volledig in bijzijn van mijn kind en samen maken we afspraken over hoe we Lana willen opvoeden. Er zijn meer zaken die veranderen wanneer je een kind krijgt. De veranderingen die ik zelf gemerkt heb zal ik in deze mommy monday met jullie delen. Natuurlijk ben ik ook heel benieuwd naar de veranderingen die jullie gemerkt hebben in je relatie toen je een kindje kreeg.

Hoe je relatie verandert wanneer je een kind krijgt…

1. Tijdens de zwangerschap merkte ik dat Yannick al veel zorgzamer werd, mij wilde beschermen en ervoor wilde zorgen dat ik me op mijn gemak voelde, minder hoefde te tillen enzovoorts. Mannen schijnen dan al een stuk zachtaardiger te worden, allemaal ter voorbereiding op het aankomende vaderschap. Ik moest daar soms best aan wennen, door hormonale veranderingen (hormonsters) kon ik dat ook niet altijd hebben. Gelukkig kwam dit allemaal goed ;).
2. Zodra de baby geboren is merk je pas echt dat je minder tijd voor elkaar hebt. Dat je allebei door vermoeidheid blij bent als je op tijd naar bed kunt bijvoorbeeld, dat het heel wat is als je eens per maand een datenight kunt plannen. Irritaties kunnen dan opstapelen, zo’n datenight lost gelukkig al veel op. Even weer tijd voor elkaar.
3. Je ontdekt bij de ander meer imperfecties, van wallen door de vermoeidheid, tot de vrouwelijke ongemakken die moeder worden met zich meebrengen (hallo, kraamverband, hangbuikje etc.) maar ook bij de man kan het vaderschap voor wat uiterlijke veranderingen zorgen. Wist je dat veel mannen ook wat kilo’s aankomen wanneer hun vrouw zwanger is? Ze eten gewoon gezellig mee voor twee en ook bij hen zijn de wallen en soms zelfs grijze haartjes zichtbaar wanneer het vaderschap een hoop energie opslurpt. Die imperfecties doen er natuurlijk helemaal niet toe, je gaat ze alleen maar waarderen.
4. Je partner roep je niet alleen maar met ‘schatje, mopje, liefje‘ nee, ook andere woorden komen aan bod: ‘He papa wil je even…’, of ‘Papa zal je luier wel verschonen’. Voor mijn zwangerschap riep ik altijd dat ik mijn partner niet met ‘papa’ zou gaan aanspreken, toch merk ik dat het automatisch gaat en dat dit voor Lana heel duidelijk is. Buitenshuis als Lana er niet bij is dan zeggen we gewoon weer; schatje, moppie etc. 😉
5. Je leert elkaar veel beter kennen, je maakt zoveel mee in korte tijd, van zwangerschap tot bevalling en het ontdekken van je rol als papa of mama. Ik merkte echt dat we hierdoor een nog sterkere band kregen. Je draagt samen zo’n grote verantwoordelijkheid en je maakt een heleboel mee, ik merkte dat dit onze band nog sterker gemaakt heeft.
6. Ook tussen de lakens verandert het een en ander, je kunt zomaar gestoord worden door een kindje dat ineens wakker wordt, ook kan vermoeidheid wat doen met je mood en merk je dat je er soms wat meer tijd voor moet vrij maken. Dat is allemaal heel normaal, blijf er wel over praten met elkaar want het kan veel goeds doen voor je relatie.

Dit waren 6 veranderingen die ik heb gemerkt in onze relatie toen wij papa en mama werden. Ik vind het heel bijzonder om samen deze verantwoordelijkheid te dragen en ik weet daardoor ook zeker dat we bij elkaar horen, het blijft wel heel belangrijk om goed met elkaar te blijven praten. Je leert elkaar echt op een andere manier kennen namelijk. Ik ben super benieuwd of jullie je herkennen in de veranderingen die ik zojuist genoemd heb. Ook ben ik benieuwd of jullie nog meer veranderingen hebben ervaren, deel ze zeker met me bij de comments!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

37 gedachten over “Mommy monday: Hoe je relatie verandert wanneer je een kind krijgt”

 1. Ik heb geen kinderen, maar dit zijn wel dingen die ik me goed kan voorstellen. Het lijkt me trouwens heel mooi om elkaar ook op die manier te leren kennen. Mooi om te lezen dat het jullie relatie alleen maar dieper heeft gemaakt. Tenminste, die indruk krijg ik als ik je artikel lees en dat stralen jullie ook wel uit samen. Mooi!
  Marion onlangs geplaatst…Follow Your Heart #1My Profile

 2. De mooiste verandering vind ik toch wel om hem te zien in de vaderrol, zo trots en zo veel liefde voor zijn zoontje. Maar er verandert inderdaad heel veel, iets waar wij wel heel open over praten en ook tijd vrij maken voor leuke dingen. ‘s Avonds gaan de telefoons en laptops weg als baby op bed ligt en gaan we samen een filmpje, serie of tvprogramma kijken of wat anders haha. Vind het belangrijk om ook partners te blijven ipv mama en papa, anders wordt het op een gegeven moment denk ik ook niet meer een liefdesrelatie wat je hebt maar een “wij zorgen samen voor ons kind” relatie. Ofzo.
  Manon onlangs geplaatst…Kiekje #22: Two shots a dayMy Profile

 3. Wat een leuk artikel! Ik ben ook wel benieuwd hoe het zou zijn als mijn vriend en ik ooit samen een kindje krijgen. Ik wil heel graag een kindje, maar soms denk ik wel dat het leven nu toch wel heel gemakkelijk is. Ik ben nu 22 en mijn vriend 27, maar we willen toch nog graag enkele jaren profiteren van het onbezorgd kunnen doen waar we zin in hebben. Maar ik kijk er wel naar uit om op een dag een kindje te krijgen met hem en ben heel benieuwd hoe dat onze relatie gaat veranderen! Wat grappig trouwens, mijn mama en stiefvader noemen elkaar sinds de geboorte van mijn broertje (7jaar geleden) altijd mama en papa, zelfs als hij er niet bij is, haha, romantisch he?! 😀
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Mijn nagellakstashMy Profile

 4. Heel erg mooi om te lezen. Vooral dat je anders naar elkaar gaat kijken en hem ziet veranderen in een vader. Ik heb zelf geen kinderen maar hoop hier ooit over mee te kunnen praten en het mee te mogen maken.
  Joy onlangs geplaatst…7 lange weken zonder LunaMy Profile

 5. Tijdens de zwangerschap veranderde er weinig, vooral na de bevalling is onze relatie anders geworden. Ik denk wel dat als je relatie goed is, deze veranderingen je relatie ook weer sterker maken. Giorgio is heel zorgzaam geworden, voor Sarah maar ook voor mij. Hoor hem nooit klagen met al het werk wat hij mij uit handen neemt.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Hartpatiënt aan het woord. Het verhaal van Lisa SmitsMy Profile

 6. Kelly Caresse

  Ja dat zeg je heel mooi! Dat is ook heel belangrijk om daar aan te werken en het is inderdaad geweldig om trots te zien hoe je man verandert in een vader, er is een soort extra verliefdheid bij gekomen op je partner als vader van je kindje, heel speciaal 🙂

 7. Heel herkenbaar, vooral dat tijd vrijmaken is echt wel iets om aan te werken. Ik vind het heel speciaal om samen verantwoordelijk te zijn voor onze kinderen, het geeft extra trots. Het is niet altijd makkelijk, je gaat niet meer zomaar op date avond maar aan de andere kant geniet je weer meer als het wel kan 🙂

 8. Ik ben alleenstaande moeder, ik had gehoopt dat ik nog samen zou zijn met mijn partner maar dat liep helaas stuk. Wat mooi om te lezen hoe dankbaar je bent voor je partner om je heen 🙂 Het is niet vanzelfsprekend dus het is heel mooi hoe je het koestert

 9. Leuk te lezen! Ik heb nog geen kinderen maar ben wel super benieuwd naar hoe het zal zijn. De titel sprak me dus ook gelijk aan toen ik het las.
  Lesley onlangs geplaatst…Spam je blogMy Profile

 10. Hee Kelly,

  Ik vind je blog zo ontzettend leuk! Ik heb nog geen kinderen (ben 17 ;)) maar ik vind het wel super leuk om over te lezen. Volgens mij ben je echt een hele leuke moeder!

  Ga zo door meid!

  X Charlotte
  Charlotte onlangs geplaatst…Welkom ♥ 25 vragen tagMy Profile

 11. Kelly Caresse

  Ah wat lief dat je dat zegt Charlotte! Heel erg bedankt! 🙂 veel liefs

 12. Heel herkenbaar! Ik heb vorig jaar een zooi theaterkaartjes gekocht, zodat we regelmatig op datenight gaan, is een mooie stok achter de deur. Ook ga ik geregeld met vriendinnen wat doen en het is dan steeds weer leuk om thuis te komen bij mijn mannen <3
  Bregje onlangs geplaatst…Trots!My Profile

 13. Klinkt zeker herkenbaar! Mijn vriend en ik moesten echt opnieuw aan elkaar ‘wennen’ en we hebben wel wat sneller ruzie gehad. Soms nog steeds. Maar we zijn er alleen maar sterker uitgekomen. Dat elkaar papa en mama noemen klinkt zo herkenbaar. Soms communiceren we gewoon met elkaar via ons zoontje haha.

 14. Heel erg herkenbaar al je punten, hier proberen we ook elke maand minstens 1 keer per maand iets leuks te gaan doen met zijn 2e. Dat leven tussen de lakens is inderdaad ook erg veranderd en zeker met een 2e erbij, want dan kan je dubbel gestoord worden, en je bent dubbel zo moe. 😉
  Colinda onlangs geplaatst…Gastblog: GezinsdiversiteitMy Profile

 15. Leuk artikel en herkenbaar…sinds wij ouders zijn moet echt tijd vrij maken…maar door werk en drukke weekenden word het wel tijd voor een keer een date plannen..En inderdaad wat manon ook zegt mooi is hoe je vriend een vader is en dat is ook erg genieten…xx
  amanda onlangs geplaatst…Kian 4 maandenMy Profile

 16. Het duurt natuurlijk nog een paar maandjes voordat wij papa en mama zijn, maar ik merk nu dat de relatie (nog) intenser is. Heel cheesy, maar had niet verwacht dat dat nog intenser zou kunnen. Ik merk ook dat ik zelf veel relaxter in alles ben (halleluja, gelukkig geen last van grumpy hormones!) en dat hij nog meer zijn zachte kant laat zien. Dat werkt ook wel goed samen! Ik ben benieuwd tot in hoeverre alles straks gaat veranderen. Ik ben er iig relaxt over.
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Wat Vinden Modellen Eigenlijk van de BMI-ban?My Profile

 17. Goed dat je ook hier aandacht aan besteed. Mijn vrouw had al drie kleine kids toen we samen kwamen, dus onze relatie is eigenlijk begonnen mét kinderen. Toch waren dat natuurlijk geen baby’s meer. Nu ik in verwachting ben van ‘ons’ kindje, veranderen er inderdaad toch ook nog een hoop dingen. Ik ben erg benieuwd naar de komende maanden, wanneer ons kindje geboren zal worden. Goede tips geef je!
  Lisanne onlangs geplaatst…Notitieblog News | Catrice, Essence, Essie, Primark en meer!My Profile

 18. Mooi geschreven en fijn dat je zo eerlijk bent! Wij hebben nog geen kindje maar in de toekomst willen we dit heel graag. Het lijkt me echt het mooiste wat er is, samen een kindje op de wereld zetten en daar samen voor zorgen. Een groter teken van liefde bestaat er volgens mij niet.
  Vanessa onlangs geplaatst…Mijn 5 random favorietenMy Profile

 19. Wat herkenbaar allemaal zeg! Je leert elkaar inderdaad veel beter kennen als er kinderen komen. Hele positieve dingen, mijn man blijkt bijvoorbeeld nog zorgzamer te zijn dan ik al dacht dat hij was. Maar zijn ochtendhumeur is ook ietsje groter dan ik dacht ;-)… Aangezien het uitslapen nu echt verleden tijd is…
  En ook tussen de lakens… heel herkenbaar haha… af en toe stiekem naar de deur gluren om te checken of mijn boef van een kleuter daar niet staat… (gelukkig nog nooit gebeurd!)
  Judith onlangs geplaatst…De tweede zwemles! Met oordoppen…My Profile

 20. So true. Het leven BC (before child) lijkt haast een eeuwigheid geleden, ik kan het mij haast niet meer voorstellen en dan te bedenken dat ik toen ook “zo druk was”.

  Het duurt even en het is wennen maar nu na bijna 7 jaar moeder zijn van een dochter en bijna 3 jaar van een zoon kan ik zeggen dat we elkaar heel goed kennen en misschien hadden we dit punt nooit bereikt zonder kinderen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary Keeping up with NesrinMy Profile

 21. Absoluut! Het heeft mij mijn relatie zelfs gekost omdat mijn ex niet op de tweede plek kon staan vond hij zelf. Mijn huidige vriend snapt gelukkig heel erg goed dat Keano voor alles gaat en dat de tweede boven hem zal komen.
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | Winweek #4My Profile

 22. Ik zag dat je deze post deelde op Facebook en ik was eigenlijk toch wel benieuwd, daarom heb ik hem eventjes gelezen. Wat grappig om te zien dat er zo toch nog wel een aantal dingetjes veranderen als je een kindje krijgt. Die eerst foto van jullie is zo leuk.. Zo spontaan, geweldig stel jullie!
  kimmetjekims onlangs geplaatst…Recept | Smoothie #4My Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.