De ideale vrije dag als mama

1

Nu ik mama ben van drie kindjes, geniet ik ook van mijne vrije dagen. Ik werk over het algemeen gemiddeld 3 dagen per week, dus ik heb zo’n 4 dagen vrij per week. Al houd mijn werk nooit echt op, dus dan ben ik vaak alsnog tijdens een slaapje van de meiden wat werk aan het doen. Maar vrije dagen heb ik zeker en ik deel je vandaag hoe mijn perfecte vrije dag als mama met de kinderen eruit ziet.

De ideale vrije dag als mama

 • Geen wekker zetten!  Uitslapen is er als mama niet bij, maar geen wekker zetten is al heerlijk en geeft een veel rustigere ochtend. Wanneer Yannick vrij is en Lana naar school kan brengen scheelt dat al zoveel waardoor  ik eens rustig de ochtend kan starten. Nu nog even hier van genieten dus 😉
 • Lekker rustig wakker worden en ons klaarmaken. Na lekker wakker te worden met zijn allen (we zijn vroege vogels haha) relaxen we nog even in het grote bed. Lekker knuffelen, kletsen, een filmpje kijken op de iPad en vervolgens gaan we ons op ons gemakje aankleden. Soms kleden we ons pas na het ontbijt aan, soms kleden we ons pas aan het eind van de ochtend aan. Alles kan en mag op zo’n vrije dag.
 • Goed ontbijten. In plaats van snel snel wat eten klaarmaken, gewoon wat beter ontbijten. Wel tijd hebben om dat kopje thee op te drinken. Lana zelf laten kiezen wat ze wil eten (ipv. dat ik uit haast gewoon wat klaarmaak). En zelf eens tijd nemen om iets uitgebreiders te maken zoals wentelteefjes, bananenpannenkoekjes of havermout met allerlei toppings.
 • Filmpjes kijken op de bank met kopjes koffie en thee. In de ochtend nog niet naar buiten hoeven maar gewoon een leuke Disney film aanzetten op Netflix en deze op de bank met de meisjes kijken onder een dekentje. Aimy die er een beetje rondom speelt en wandelt, Lana die in geuren en kleuren vertelt wat ze ziet. Heerlijk vind ik dat.
 • Wandelingen maken. Heerlijk naar buiten met de meiden en wandelen. Lana op haar eigen fiets met zijwieltjes, Aimy in haar driewieler of in de wandelwagen en Feline in de draagzak. Met niemand rekening houden en er gewoon lekker op uit gaan.
 • Lekkere broodjes halen voor de lunch bij de bakker, ipv. de saaie boterhammen. Een specialere lunch maken en daar uitgebreider van genieten samen. IMG_4005
 • Buiten spelen en een nieuwe speeltuin ontdekken. Of naar het dierenpark, of zomaar een eindje verder rijden voor een leuke speeltuin. En dan lekkere hapjes en drankjes meenemen voor een makkelijke picknick.
 • Zomaar de auto pakken naar een indoorspeeltuin, of de Efteling, of een dierentuin. Met een vriendin en haar kindjes, of gewoon zelf met de kinderen. Met Yannick die vrij is, of met mijn ouders. Er lekker op uitgaan en plezier maken.
 • Als de kinderen hun middagslaapje doen, even lekker me-time pakken. Dat doe ik eigenlijk te weinig. In plaats van dan wat huishoudelijk klusjes oppakken of werkzaamheden, gewoon een boekje lezen of een serie aanzetten voor mezelf. Working on it 😉
 • Boodschappen doen en uitgebreider avondeten koken: Een nieuw recept uitproberen, een lekkere soep en een ovenschotel erna. Of juist lekker makkelijk: Friet bestellen of een ander gerecht. Lekker eten mag niet ontbreken op een vrije dag  (eigenlijk op elke dag haha)
 • Lekker op tijd naar bed! De meiden al op tijd in bad doen en naar bed brengen en als ze dan slapen, ook zelf uitgebreid douchen en in pyjama op de bank springen voor een goede serie, filmpje en wat lekkers erbij.

Zo ziet mijn ideale vrije dag als mama eruit. Hoe vul jij je vrije mama dag het liefste in? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Tineke
  19 februari 2018

  Geen wekker hoeven zetten en weer eens uitslapen lijkt mij heerlijk! Ik denk dat ik mij helemaal aan kan sluiten bij dit lijstje.
  Liefs

 • Mieke
  19 februari 2018

  Eigenlijk ziet mijn vrije dag met mijn zoontje er ongeveer hetzelfde uit als wat jij beschrijft! Heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die soms pas aan het eind van de ochtend aangekleed is haha. Wij spelen in de ochtend meestal wat en gaan er na het middag slaapje lekker op uit. Me time pakken tijdens het middag slaapje ipv huishoudelijk werk daar mag ik ook nog wel wat consequenter in zijn :)…

 • Bente
  19 februari 2018

  Dat klinkt zeker als een fijne dag zo! Lekker rustig aan en genieten van elkaar 🙂

 • rachel
  19 februari 2018

  klinkt goed Meis! en ik sluit mij ook aan bij je lijstje

 • Marloes
  19 februari 2018

  Klinkt als een heerlijke dag!

 • Lieke
  19 februari 2018

  Klinkt als een heerlijke dag. Toen die van mij klein waren zagen ze er ook zo uit ongeveer. Maar in real life met wat meer vervelende buien erbij?

  Kan Lana nog niet zonder zijwieltjes fietsen???

 • Zebrazonderstrepen
  20 februari 2018

  Wakker worden op je eigen tempo is al zo veel waard. En dan eigenlijk lekker niets doen of spontaan met de kids dingen bedenken. Een hapje eten en een goede wandeling.

 • Inge
  4 maart 2018

  Heerlijk…. ik denk ook zo over een vrije dag… Als mijn man mijn zoon in de ochtend naar school kan brengen en ik de dag chill kan starten met mijn dochtertje en haar kan laten uitslapen vind ik zooooo fijn.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.