huishHuishoudelijke tips bij een hittegolf: De temperaturen lopen erg hoog op en daarom zoeken we naar allerlei manieren om de warmte aan te kunnen zonder dat dit al te veel onze dag beïnvloedt. Ik ga vandaag wat huishoudelijke ‘tips’ geven met hoe ik het liefst omga met de warmte. Ik deel vandaag wat handigheidjes die ik zelf toepas om de hele warme dagen goed door te komen, zonder dat het huishouden een ravage wordt of dat we alleen nog maar naar ongezonde voeding grijpen. Ik hou van een schoon huis en van lekker en voedzaam eten en die twee gaan niet altijd goed samen als het zo warm is en ik me door de warmte erg futloos voel. Vandaar dat ik daar wat handigheidjes op bedacht heb. Wat huishoudelijke tips die voor mij momenteel een uitkomst bieden.

 

Huishoudelijke tips bij een hittegolf

1. Start je dag al vroeg! Als het zo warm is dan slaap ik niet zo goed en is uitslapen voor mij onmogelijk. Door de warmte word ik letterlijk uit bed gebrand. Nu ben ik toch al een ochtendmens, maar als ik weet dat er een hittegolf aan zit te komen dan plan ik alles extra vroeg in. Ik sta vroeg op en doe de huishoudelijke taken waarvan ik weet dat ik daar later op de dag door warmte geen zin meer in heb. Stofzuigen, de vloer moppen, de was doen, allemaal taken die toch gedaan moet worden en als het een aantal dagen erg warm is dan vind ik het fijn deze al vroeg op de dag uit te voeren zodat ik de rest van de dag kan toegeven aan de warmte en van de zon kan genieten met Lana.

2. Koken: Als het zo warm is, dan heb ik geen zin om te koken. Als ik daar geen rekening mee houd dan weet ik al dat het anders een ongezonde maaltijd gaat worden. Het liefst kook ik al in de ochtend en zet ik dit klaar zodat ik het in de avond  enkel nog hoef op te warmen. Ook ben ik dol op maaltijdsalades, als ik alles daarvoor in huis heb dan heb ik dit in de avond zo klaargemaakt. Soms kies ik simpel voor een kliekjesmaaltijd uit de diepvries, die ontdooi ik in de ochtend zodat we in de avond zo aan tafel kunnen.

Tip: Bij Lidl verkopen ze nu dit soort diepvrieszakken met fruit! Ideaal, je hoeft het zelf niet te snijden en er zitten veel lekkere fruitsoorten tussen. In een handomdraai maak je een heerlijke fruitsalade! (dit artikel is overigens niet gesponsord)

3. Boodschappen doen: Dit doe ik ook het liefst vroeg op de dag en als ik weet dat er warme dagen aan komen dan sla ik wat meer boodschappen in zodat ik in de hitte de deur niet meer uit hoef om boodschappen te doen. Ik zorg voor veel vers fruit zoals meloen, appel, kersen, aardbeien. Ook sla ik diepvriesfruit in. Zo weet ik zeker dat ik altijd voldoende fruit in huis heb. Als het zo warm weer is dan heb ik weinig honger, maar gaat fruit er altijd wel in.

4. Voor verkoeling drink ik zelf graag veel water, maar een ijsje op z’n tijd gaat er ook in! Deze ijsjes zijn gemaakt van vruchtensap en daardoor wat minder ongezond dan de bekende chocoladeroomijsjes. Ook zijn ze wat minder machtig en daarom ideaal met dit warme weer.

5. Genieten! Ik zit lekkerder op de bank of in mijn tuinstoel als ik weet dat het huishouden (redelijk) op orde is en de boodschappen in huis zijn. Dat klinkt misschien wat suffig, maar ik vind dat een fijn gevoel. Dan is het tijd om te genieten, een badje opzetten voor je kindje, zelf erbij pootje baden en in een tuinstoel van de zon genieten. Goed insmeren uiteraard en hopen dat we een mooie zomer mogen houden in Nederland. Afkoelen doe ik trouwens ook graag met een simpele plantenspuit waarmee je vernevelend water kunt sprayen! Lekker over de beentjes heen of even in je gezicht en je kunt er weer tegen.

Wat doen jullie met dit warme weer om je dagen zo goed mogelijk door te komen? Welke huishoudelijke tips pas jij toe? En heb je nog een leuke tip om te delen? Laat het me weten bij de comments, ik ben benieuwd! Ik wil jullie hele fijne dagen wensen.

Ps. Vandaag door de warmte even geen vlog, die komt zondagmiddag online 🙂 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Huishoudelijke tips bij een hittegolf”

 1. Leuk om te lezen dat jij het ook zo doet! Toevallig heb ik van de week een blog geplaatst met bijna dezelfde tips. Ik kook ook vroeg (of een grote pan met een lekkere maaltijdsoep) en doe zoveel mogelijk ‘s morgens. Nu sta ik altijd rond 5.15 uur op en manlief moet er dan ook uit, dus dan is het ook wat makkelijker.
  Mamablogger onlangs geplaatst…M’s outfits #24My Profile

 2. Vooral vroeg opstaan ja! Dat is toch wel het beste met dit weer. Ik heb een tuin op het zuiden en geen zonnescherm. Het is dan heel handig om een parasol zo te plaatsen dat er geen zon rechtstreeks op je ramen komt. Dit scheelt enorm veel in de warmte in huis.
  Marion onlangs geplaatst…Behandeling Angst-Sociale Fobie: Dag 2My Profile

 3. handige tips! Ik zit vandaag heel de dag in de airco te werken dus zal er niet zoveel last van hebben. Kan daardoor helaas ook niet genieten van het lekkere weer!
  Sandra onlangs geplaatst…LOOK: Summer PurpleMy Profile

 4. Ik woon in Nieuw Zeeland het is hier ongeveer 8 maanden per jaar heet dan ga je er ook naar leven. Dus ik ga inderdaad ook al vroeg avondeten voorbereiden. Verder gaan we soms pas tegen 20.00 uur eten door dat het dan al weer wat is afgekoeld. Huishouding doe ik inderdaad altijd in de ochtend dan is het net nog wat koeler en beter te doen. Je went aan de hitte dus vaak heb je er niet meer last van. Dat is in Nederland vaak lastiger omdat het nogal omslaat.

  Het is hier nu momenteel winter dat betekend dat het hier nu rond de 15 graden is. Ja wij kennen niet de echte winters zoals in Nederland.

 5. ik sta hier om 5.30 op omdan vervolgens het huishouden te doen voordat de meiden eruit komen dus dat houd in dat om 7 uur het huis gestofzuigd en gedweild is en ik daar de rest van de dag geen omkijken meer naar heb en smorgens is het ook niet zo warm 😉 als de meiden om 8 uur naar school gaan gaat ik boodschappen doen en met dit warme weer is uitgebreid koken hier ook niet echt aan de orde, gewoon makkelijk een pan macaroni of soep of brood
  rachel onlangs geplaatst…Kanjers!! maar ooh die pubertijd….My Profile

 6. Hoi Kelly,

  Even iets anders wat totaal niet bij dit artikel hoort….. Maar ik zat oude filmpjes van je terug te kijken op je YouTube account waarin je vertelde over lana opvoeden enzo. En toen had je het over het speentje. Je wilde het liever natuurlijk houden en der nog geen speen geven…… En waarom ik het me afvroeg weet ik niet, heb zelf nog geen kinderen enzo maar vind het allemaal interessant. Is het gelukt om lana geen speen te geven en wat zijn je bevindingen hierin geweest?

  Liefs Lisanne
  Lisanne onlangs geplaatst…Granny project XXLMy Profile

 7. Hi Kelly,

  Ijsjestip: als je het leuk vindt om zelf ijsjes te maken, meng dan eens magere yoghurt met honing en wat fruit en doe dat in ijsvormpjes in de vriezer. Kan ook met limonade enzo. Op internet vind je heel veel recepten hiervoor. Heerlijk, leuk om te maken, gezond en lekker fris!

  Liefs,
  Tessa

 8. Ik sta ook zo vroeg mogelijk op om de belangrijke dingen te doen. Koken hou ik simpel een salade of dergelijks. Verder doe ik vrij weinig op zulke dagen 🙂
  debby onlangs geplaatst…Must Read BloggersMy Profile

 9. Ik ben altijd vrij lui wat huishouden betreft:( boodschappen doe ik in het weekend, omdat ik door de week lange dagen maak met werken. Stofzuigen doe ik toch meestal s avonds, want ik sta al om zes uur op om op tijd op mijn werk te zijn. Nog eerder lijkt me niet zo relaxt. Op zich eet en slaap ik ook alleen maar thuis, dus ik heb ook niet zoveel tijd om me er aan te storen als het niet netjes is. Dat bevroren fruit lijkt me superhandig. Fruit wordt zo snel slecht met deze warmte!

 10. Ik denk dat ik dat vroeg aan klusjes beginnen ook maar eens ga doen morgen! Door de week is het lastiger omdat ik dan naar kantoor moet, maar morgen moet het lukken. Dan kan ik de rest van de dag zonder schuldgevoel luieren in de zon!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.