9 voordelen van ochtendmens zijn

morngingperson

Voordelen van ochtendmens zijn: Ik ben een ochtendmens. Ik kan er niets aan doen en soms zie ik er meer nadelen aan als voordelen maar om het positief te bekijken ga ik vandaag de voordelen noemen. Ik ben zo iemand die om 05.00 al een keer wakker schrikt, nog een keer omdraait en om 06.00 klaarwakker is. En niet eens omdat mijn kindje wakker is, Lana slaapt zo tot 07.30 ‘uit’. Soms is het best handig om zo vroeg al wakker en actief te zijn, waarom? Dat deel ik vandaag in 9 voordelen. Ook stel ik jou de vraag, ben jij een ochtend- of avondmens?

9 Voordelen van ochtendmens zijn

1. Ik heb meer aan mijn dag: Als ik om 06.00 klaarwakker ben, blijf ik nog even liggen wat voor mij voelt als ‘uitslapen’. Als ik dan om 07.30 uit bed stap voel ik me echt fit en heb ik een hele dag voor me.
2. Soms heb ik om 09.00 het hele huis al gepoetst, een was gedraaid of de boodschappen binnen. Ook dan heb ik nog een hele dag voor me.
3. Soms heb ik om 10.00 al een uur met Lana gefietst, gewandeld of gewoon gespeeld. Ik krijg in de ochtend zoveel gedaan!
4. Ik heb zelden last van een ochtendhumeur, op de maandelijks hormonale periode na dan 😉
5. Toen ik nog studeerde was het ook ideaal, in de ochtend heb ik veel concentratie en energie en colleges die om 08:45 begonnen waren voor mij ideaal. Echter waren tentamens die na 16.00 begonnen een stuk minder ideaal, door concentratiegebrek maakte ik die een stuk slechter. Geef mij die toetsen en colleges maar in de ochtend.
6. Toen ik net moeder werd, had ik ook weinig moeite met de ochtendvoedingen. Tenzij de nachten gebroken waren, dan waren voor mij de ochtenden ook lastiger. Toen Lana eenmaal doorsliep en net als mij vroeg wakker werd, was dit ideaal.
7. Ik hoef geen wekker te zetten (wat ik voor afspraken wel doe) en daardoor kom ik vrijwel altijd op tijd (als het moet).
8. Ook Yannick hoeft geen wekker te zetten, ik wek hem wel met mijn vroege ochtendgezelligheid 😛
9. Koffie drink ik eigenlijk alleen in de ochtend, de ochtend duurt voor mij heel lang dus ik heb veel tijd om koffie te drinken haha.

Het is best een luxeprobleem om een ochtendmens te zijn, toch heeft het ook nadelen. In de avond ben ik al snel sjaak-afhaak en zal ik niet tot in de hele late uurtjes op een feestje blijven. Rond 22.30 begin ik heel moe te worden en wil ik naar bed toe. Veel gezellige dingen vinden in de avond plaats dus daar ben ik wat minder fit en actief bij.

Ben jij een ochtend- of avondmens? Wat vind jij de voordelen daarvan? Zou je dit liever anders zien? Laat het me weten bij de comments, ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

47 gedachten over “9 voordelen van ochtendmens zijn”

 1. Leuk om te lezen! Ik ben echt geen ochtendmens, nooit geweest trouwens. Ik heb een hekel aan vroeg opstaan, heb veel tijd nodig om wakker te worden… Eigenlijk vind ik dat best jammer want zoals je zegt kan je op een ochtend veel doen en haal je ook meer uit je dag.

 2. Ik ben absoluut een ochtendmens. Altijd al geweest trouwens. Ik sta regelmatig al rond 5:00 uur naast mijn bed. Ik hou van de stilte die de vroege ochtend heeft.
  Marion onlangs geplaatst…It’s not what you doMy Profile

 3. Ik ben zeer zeker een avondmens misschien wel een nachtmens.
  Ik heb een bloedhekel in de ochtend en voor 12 uur ben ik ook niet vooruit te branden.
  Hoe graag ik ook rond 10 uur naar bed wil, het lukt mij gewoon niet. Ik krijg dan namelijk energie!

 4. Ik ben ook echt een ochtendmens! Ik ben vaak vroeg wakker en krijg veel gedaan in de ochtend. Mijn vriend daarentegen is een avondmens. Hij slaapt gerust uit tot 12 uur en dan heb ik er al een halve dag opzitten. Soms is het wel lastig. Gisteren waren we bijvoorbeeld tot 23.00 uiteten. Ik had toen zin om naar huis te gaan (7 uur opgestaan en hele dag gewerkt), hij nog energie voor 10 en zin om iets te gaan doen!

 5. Heel slecht, maar ik probeer vaak een ochtend- én een avondmens te zijn, haha. Het is een familiekwaaltje dat ik het met heel weinig slaap kan doen. Vaak lig ik om half 2 in bed en sta dan om 7 uur vrolijk weer op, zonder energiegebrek 🙂 Maar wie weet verandert het ooit nog als ik wat ouder word of kinderen krijg 😉

 6. Ik ben wel een ochtendmens maar sta niet klaar wakker naast mij bed om 06:00. Ik kan ook prima uitslapen, maar funtioneer wel het beste als ik op tijd uit bed ben. Daarnaast ben ik avonds om 22:00 echt op. Wat je zegt soms lastig met feestjes enzo. Na 24:00 kan ik dan wel opeens weer klaar wakker zijn…. Handig.
  Mieke onlangs geplaatst…Opgeruimd van Marie Kondo!My Profile

 7. Leuk artikel! Ik ben hier in huis ook als eerste wakker, mijn zus en ouders slapen gemiddeld tot 8u30 uit en ik sta ergens tussen 7u en 7u30 al op. As het niet vroeger is…ik vind het dan ook heel raar als ik een keer pas om 8u wakker wordt, dat zijn echt grote uitzonderingen! Ik vind het heerlijk, er is zoveel rust in huis als iedereen nog slaapt en dat ene uurtje in de ochtend is voor mij dan ook heilig. Ik kan lezen, sporten, studeren, blogjes lezen, schrijven…heerlijk! Het enige nadeel vind ik dat je dan wel moet wachten met ontbijten, want wij hebben hier de gewoonte om met het hele gezin samen te ontbijten en zo in je eentje is dat ook niet heel gezellig vind ik.. maar voor de rest zijn er heel veel voordelen aan!

 8. Ik ben niet echt een ochtendmens, al heb ik er geen hekel aan om vroeg op te staan. Maar als ik mag kiezen dan kies ik er toch voor om rond een uur of 9 op te staan en dan rustig op te starten, ik ben meestal ‘s middags vanaf een uur of 3 op mijn actiefst.

 9. Hahaha vroege ochtendgezelligheid, daar wil ik wel wat van lenen! Ik ben zowel geen ochtendmens als avondmens. In de ochtend word ik heel erg moeilijk wakker en duurt het daarna ook een tijdje voordat ik écht wakker ben. Meestal is dat pas als ik aankom op werk of als ik in de metro zit. ‘s Avonds ben ik ook al redelijk vroeg weer moe. Rond 22:30 wil ik net zoals jou ook alweer graag naar bed. Zou het wel fijner vinden als ik ‘s ochtends makkelijk wakker zou worden en dan ook gewoon gelijk wakker ben!
  Lauriëtte onlangs geplaatst…Landal Greenparks; Weekendje Landgoed ‘t Loo‎My Profile

 10. Eerlijk is eerlijk, ik ben geen ochtendmens, maar ook niet echt een avondmens. Een middagmens dan? Tja…
  Ik denk dat ik op zich wel een ochtendmens zou zijn, als ik wat beter zou slapen. ‘s Ochtends ben ik zeker weten het meest productief en actief. 🙂
  Kim onlangs geplaatst…Praten over pappa: tweede jaarMy Profile

 11. ik ben normaal door de week een ochtendmens en in het weekend avond! Haha! Maar nu we een baby hebben en de jongens vroeg wakker zijn ben ik s’ochtends ook altijd vroeg!
  Tamara onlangs geplaatst…De babynamen tag!My Profile

 12. Was ik maar een ochtendmens! Ik ben ‘s avonds heel actief en voor ik het weet is het over twaalven. Niet handig dus! Maar ik heb mezelf (sinds ik moeder ben) aangeleerd om in ieder geval doordeweeks voor tien uur naar bed te gaan. Hierdoor word ik ‘s ochtends fitter wakker en ben ik sneller aanspreekbaar haha
  Irene onlangs geplaatst…4 tips om water lekker te makenMy Profile

 13. Als ik smorgens moet werken ben ik echt een ochtend mens. Hup snel uit bed, klaarmaken enz. Maar als ik vrij ben dan heb ik juist helemaal niet zoveel puf smorgens stom is dat eigenlijk. Want dat komt gewoon omdat ik al wat langer in bed blijf liggen.
  Joy onlangs geplaatst…Mobiele telefoonetiquetteMy Profile

 14. Ik ben echt een nachtmens, maar merk dat mijn ritme wel positief aan het veranderen is het laatste jaar. Nu het zomer is word ik sowieso een stuk eerder wakker, maar sliep ik voorheen nog graag tot half 2 uit, word ik tegenwoordig uiterlijk 11 uur wakker. Ik vind het ook fijn dat mijn vriend dan nog even doorslaapt zodat ik wat dingen voor elkaar kan krijgen (lees: schoonmaken en bloggen, haha)
  Britt * TevredenStudentenleven onlangs geplaatst…Fav Home Kiekjes IIMy Profile

 15. ik ben een avondmens denk ik ik kan laat naar bed en vroeg eruit als dat moet?

 16. Ik ben ook echt een ochtendmens, heb nooit kunnen uitslapen. En dat is heerlijk! Behalve als je een weekendje weg bent met allemaal uitslapers, dan zit je een paar uur in je eentje te koekeloeren 😉 Al is dat ook wel weer rustig!
  Sylvie onlangs geplaatst…De tiende maand van Ivar!My Profile

 17. Haha, leuke post! Ik moest even heel hard lachen om dat plaatje met die stokstaartjes. Ik heb hem even gepind. =)

  Zelf ben ik echt een avondpersoon. Een ochtendhumeur heb ik niet écht. Ik ben niet iemand die anderen afsnauwt in de ochtend. Tenzij ik echt slecht heb geslapen of zo. Je moet me gewoon een beetje met rust laten of zo. =)

  Wat ik fijn vind aan een avondmens zijn, is dat feestjes of gewoon tot laat ergens zijn met andere mensen wél makkelijk kan volhouden. Wat dan weer minder is, is dat ik heel vaak zoiets heb van “gaan jullie nu al weg?” of “ga je nu al slapen?”. Ik ben dan nog klaarwakker, terwijl er al mensen beginnen af te haken.

  Ik heb dat ook wanneer ik een avond alleen op m’n kamer zit. Dan wil ik eigenlijk naar bed, maar bedenk ik me ineens dat ik nog ‘even’ wat wil doen. En dan ben ik ineens super productief! Om half één ‘s nachts… ook niet altijd even fijn. Want soms zou ik ook weleens willen dat ik gewoon kon gaan slapen rond 12 uur en dat ik dan meteen sliep. Toen ik nog geen vakantie had lukte dat wel, maar nu niet echt meer ghèhè.

  Maar ach! Voordeel is dus dat het vakantie is en dat ik me het op zich wel gewoon kan veroorloven om tot laat op te blijven en uit te slapen. Want zoals je zei: je hebt een stuk meer aan je dag wanneer je vroeg opstaat. Maar ja, als ik gewoon even lang op kan blijven als anderen, is het niet altijd zo erg. ^.^
  Ilse onlangs geplaatst…TTT: groene boekenMy Profile

 18. Ooit… Lang geleden… Was ik een ochtendmens. Totdat ik ging vliegen, m’n hele bioritme om zeep hielp en nachten ging doorhalen. Nu ben ik rond 22h30 echt op en wil ik slapen, maar voor 09h00 wakker worden lukt me niet meer. Ik vind het gevoel van s’ ochtends vroeg al van alles gedaan hebben en dan nog een hele dag hebben ook heerlijk, komt helaas alleen niet meer zo veel voor.

 19. Ik ben zo af en toe een ochtendmens haha. Op schooldagen wel, dan doe ik ‘s ochtends nog huiswerk waar ik de dag ervoor geen puf meer voor had. Dat werkt voor mij erg fijn. Maar in de vakanties verschuift mijn ritme en wordt ik een avondmens. Dan kan ik lekker lang op feestjes blijven en slaap ik de ochtend erna heerlijk uit. (:
  Marieke onlangs geplaatst…Hardlopen in juni, hoe ging dat?My Profile

 20. Ik vind het heerlijk om in alle vroegte al veel gedaan te hebben en ben altijd blij als ik vroeg ben opgestaan dat ik die dag dan veel gedaan krijg. Maar ik heb wel bijna altijd moeite om uit bed te komen ‘s morgens. Als het me lukt ben ik achteraf blij maar soms lukt het me gewoon niet. Dan lig ik nog gerust 1,5uur in bed blogposts te lezen en YouTube te kijken. Ik ga door de week ‘s avonds graag op tijd naar bed. Uurtje of 10. Maar als er een feestje is ga ik graag door tot de vroege uurtjes. Dus of ik een ochtend mens ben? Geen idee haha.

 21. hier duidelijk een ochtend mens!! maar kan ook een avond mens zijn mits mijn lichaam dat toelaat, maar smorgens doe ik het liefst de huishoudelijke klusjes en de boodschappies en savonds vind ik rommelen in huis, kastjes opruimen en dat soort gekkigheid ook heerlijk om te doen
  rachel onlangs geplaatst…Hotties!!My Profile

 22. Bij mij wisselt het erg.
  In de zomer ben ik altijd vroeg wakker (6-7 uur) en heb ik veel energie tot laat in de avond.
  In de winter kan ik echt niet uit bed komen en heb ik veel tijd nodig om echt goed wakker te worden. Dan ben ik later om n uur of 19.00 echt n energiebom

 23. Ik ben echt een avond mens! Ik vind het heerlijk om tegen het eind van de ochtend mijn bed uit te komen en dan ergens aan het begin van de nacht pas te gaan slapen. Dat ritme houst ik in het weekend dan ook met veel liefde aan. Ik vond tentamens in de ochtend nooit zo’n succes dus toen ik hoorde dat al mijn eindexamens in de middag waren gepland was ik heel blij 😉

 24. Hmm, ik ben eigenlijk een beetje van beide, maar ik ben absoluut geen middagmens! (bestaat dat?)
  ‘s morgens begin ik het liefst om 7 uur en ik vind het ook heerlijk om dan in de ochtend alleen al bijvoorbeeld al 2 klanten te hebben terug gemaild plus een artikel te hebben geschreven, een trainingsschema te hebben opgesteld én een recept te hebben bedacht voor het avondeten. Maar in de middag kak ik volledig in, dan krijg ik vrij weinig voor elkaar en wacht ik eigenlijk vooral tot het avondeten gemaakt kan worden. En dan word ik ‘s avonds ineens weer volledig fit en geïnspireerd, en wil ik weer aan het werk!
  Herkenbaar voor iemand? haha..
  Janne onlangs geplaatst…Kán iedereen wel een strak en slank lijf krijgen?My Profile

 25. Ik was altijd een avondmens, maar door m’n werk ben ik een ochtendmens geworden. Al moet ik zeggen: als mijn wekker doordeweeks om 6.00 uur gaat, heb ik daar best moeite mee. Maar in het weekend word ik uit mezelf rond die tijd wakker.

  Ik vind het een heel groot nadeel als ik bij mensen logeer die wel uitslapen! Dan wil ik ze niet wakker maken, dus dan zit ik me echt een paar uur te vervelen 😉
  Linda onlangs geplaatst…De paradijsvogelbloem bloeit!My Profile

 26. Ik had altijd een hekel aan het tegeltje aan de wand in mijn ouderlijk huis “Vroeg begonnen is veel gewonnen” en ik stelde het niet op prijs als mijn moeder luidkeels zingend mijn slaapkamer binnen kwam om de gordijnen open te rukken “Wordt wakker het zonnetje is al op”. Nu heb ik er nog moeite mee, ik lummel teveel ‘s ochtends. Hopelijk brengt de baby een beetje structuur 😀
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Win: Reebok Cardio Ultra Sneakers t.w.v. € 120My Profile

 27. Herkenbaar!
  Ik ben ook zeker weten een ochtendmens…altijd al geweest.
  Voel me soms net een oma, ga ‘s avonds het liefst vroeg naar bed omdat ik moe ben…maar ‘s morgens ben ik juist heel actief 🙂

 28. Ik ben zelf meer een avondmens al is dit wel veranderd sinds ik voltijds aan de slag ben. Ik merk dat ik zelfs liever vroeger op het werk ben omdat ik dan productiever ben (en ook omdat ik dan vroeger terug naar huis kan). Hopelijk kan ik die lijn doortrekken naar het weekend, vakanties of wanneer ik bijvoorbeeld van job verander.

 29. ik weet niet zo goed waar ik bij hoor… ik wordt vroeg wakker en heb dan wel energie! dan in de middag kak ik in maar ik kan ook in de avond lang doorgaan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.