Mijn home workout routine (in 30 minuten fit!)

Dit in 30 minuten per keer, ik vertel je mijn geheim haha! Na heel lang lid geweest te zijn van een sportschool, besloot ik tijdens die drukke verhuisperiode even mijn abonnement niet te verlengen en te gaan voor home workouts. Toen ik nog lid was van mijn sportschool, wisselde ik die groepslessen ook af met home workouts maar dat was toch vrij tijdrovend, nu ik enkel nog home workouts doe denk ik dat ik dit voorlopig ook gewoon zo blijf doen. In 3 x 30 minuten per keer houd ik mezelf fit, het is super makkelijk en je kunt het op ieder moment en overal gewoon doen. Ik vertel je vandaag welke workouts ik (gratis!) doe en hoe mijn routine eruit ziet.

Home workouts zijn ideaal.
Het fijne aan home workouts vind ik dat het gewoon heel weinig tijd kost. Vaak tijdens een middagdutje van Aimy en Feline, schiet ik snel in mijn sportkleding, pak ik de iPad erbij en ga ik aan de gang op mijn yoga matje. Een half uur later ben ik klaar, spring ik de douche in en alles bij elkaar heeft het me hooguit 45 minuten gekost en kan ik weer door met mijn dag. Soms doe ik nog even een home workout voor het avondeten, dan kan ik in de avond lekker met de beentjes omhoog. Of ik doe een workout net nadat de meiden in de avond slapen om vervolgens te gaan relaxen. Je hoeft de deur niet uit, je kunt aandoen qua kleding wat je maar wil en je bent zo klaar. Het kost geen geld en het belangrijkste, je blijft lekker fit, het geeft mij veel energie en het houdt me in shape. Voor mij echt een win win situatie.

De workouts van Popsugar
Ik heb allerlei soorten home workouts gedaan, zo vind ik de home workouts in de Newbornfitmama app heel erg fijn, en momenteel ben ik helemaal fan van de workouts op Youtube via het gratis te volgen kanaal van Popsugar Fitness. Zij hebben tientallen workouts beschikbaar voor beginners tot gevorderden. Workouts van 5 minuten tot een uur, net wat jij wenst. Ik zorg ervoor dat ik steeds maximaal 30 minuutjes bezig ben. Soms doe ik dan dus 1 workout van 30 minuten, en soms een van 20 en een van 10. Mijn focuspunten zijn mijn benen en billen, de buikspieren en armen.

Mijn favorieten onder elkaar:

De 20 minuten muffin top workout. Want als mama met drie zwangerschappen achter de rug is de onderbuik toch echt wel de zone die ik wat meer aandacht wil geven. Deze doe ik ook wekelijks om die zone goed aan te pakken en te shapen. Die 20 minuten workout combineer ik dan met een 10 minuten workout zoals deze:

Dit is een 10 minuten  training om je billen en benen goed te shapen.

Dit is een hele fijne 7 minuten buikspieren workout.


30 minuten workout om je lichaam te shapen. Dit is een barre workout die zich focust op je benen, billen, rug en buikspieren. Een hele fijne workout om lekker zonder schoenen te kunnen doen ;). Deze doe ik elke week wel een keertje.

30 minuten total body workout met gewichtjes. Je hele lichaam trainen in 30 minuten. Ook deze of een soortgelijke op hun kanaal doe ik wekelijks.


Een heftige maar zeer effectieve en snelle buikspieren workout in 5 minuten. Deze is heel erg fijn.

En deze doe ik af en toe na een workout om mijn armen te trainen, deze duurt maar 4 minuten en is fijn te combineren met een 20 of 25 minuten workout.

Mijn workout routine
Ik probeer in ieder geval 3 keer per week een half uur thuis te trainen met bovenstaande video’s of anderen op hun kanaal. De video’s zijn heel gezellig, de oefeningen worden voorgedaan en verteld door hele gezellige en leuke dames waardoor je het gevoel hebt dat je met hen aan het sporten bent, maar dat gewoon lekker vanuit huis. Ik vind het ideaal en als je het optelt dat je dan in totaal 90 minuten per week traint en je je bedenkt dat een week ruim 10.000 minuten heeft, dan vind ik dat ik het aan mezelf niet kan wijs maken dat ik er geen tijd voor heb ;). Het helpt mij om me fit te voelen, ik krijg er veel energie in en daardoor kan ik mijn bourgondische levensstijl toch lekker met mate doorvoeren ;).

Sport jij ook? Sport jij in de sportschool of train je vanuit huis? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie routine, tips en ervaringen. Misschien ken je ook nog een leuk kanaal op Youtube met fijne workouts. Ik kijk uit naar jullie reacties op social media of hieronder de post.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

14 gedachten over “Mijn home workout routine (in 30 minuten fit!)”

 1. Chantal van baarlen

  Ik ga deze vandaag proberen aangezien ik op vakantie ben.
  Normaal ga ik naar de sportschool met crèche. Het fijne aan de sportschool voor mij is dat ik in groepsverband mezelf meer uitdaag. Het neemt wel veel tijd in beslag. De meiden hebben het ook echt naar hun zin in de sportschool ze hebben allerlei activiteiten. En de sauna en zwembad is ook een pré.

  Gr en een fijne dag:))

 2. Omdat je dit al eerder had gedeeld ben ik er ook mee begonnen. Heel fijn en makkelijk!! Dank je wel voor de inspiratie en het den van deze filmpjes 🙂 (Dagdag zwangerschapskwabjes)

 3. Leuk doe eigenlijk sinds ik getrouwd ben helemaal niks meer aan sport, en ben nu zwanger van nr 3 dus weet niet wanneer het verstandig is om wat te doen en wat ik het beste zou kunnen doen want zou wel graag mijn conditie willen verbeteren

 4. Dankzij jouw eerdere tip voor dit kanaal ben ik sinds kort ook mee begonnen. Ik vind het een geweldige oplossing voor mijn sport’probleem’ (sportschool is duur en voel me er altijd een beetje ongemakkelijk). Ik vind dit echt een heel leuke manier om te sporten! Thanks voor de tip!

 5. Ja daar is die 😀 Super leuk om jouw enthousiasme er doorheen te lezen! Zeker die opmerking van 90 min versus 10.000 minuten in de week… ik geloof dat ik ook geen excuses meer heb 😉

 6. Zelf sport ik al een aantal jaar thuis momenteel doe ik de workouts van FitnessBlender erg fijne workouts ? of bodyfitbyamy zei heeft ook hele fijne workouts

 7. Superleuk! Ik was al een tijdje op zoek naar een leuk kanaal, helemaal blij dus. Ik ga 1x in de week naar Zumba, maar wil ook de BBB extra aandacht geven. Ik ga het proberen, dank je voor de tip!

 8. Rowan Gerdes

  Ik sport ook thuis! Ook met filmpjes op YouTube alleen dam van “blogilates”. Vond haar heel leuk! ?.

 9. Een ander goed youtube kanaal is tone it up. Daar haal ik mijn homeworkouts vandaan.

 10. Hmm… met 90 minuten op een week van meer dan 10000 minuten heb je wel een puntje zeg. Ik vind al heel lang dat ik dit (thuis sporten) moet doen maar bedenk telkens weer iets om het niet te doen maar tegen dit argument is toch niets in te brengen.

 11. Thanks voor deze tips!!! Ik pak er regelmatig eentje van Kayla Itsines maar die zijn soms behoorlijk hefig. Dit lijkt me beter en ook leuker af te wisselen.

 12. Goede workout, Kelly! En je hebt gelijk: iedereen heeft wel 90 minuten per week de tijd om zich even lekker in het zweet te jagen!

  Groetjes,
  Anne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.