Hoera, Aimy is 9 maanden! Personal mama update!

aimy-9-maanden

Wauw, mijn kleinste meisje is vandaag 9 maanden oud. Dat betekent dat ze al langer uit mijn buik is, dan ze erin gezeten heeft. Aimy is namelijk met 37,5 week geboren. Inmiddels vind ik het baby’tje er helemaal vanaf en ontwikkelt ze zich tot een dreumes. Een heerlijk eigenwijs dametje. Ook ben ik de officiële fase van ontzwangeren voorbij, ook wel heel erg fijn. Hoe gaat het met Aimy, haar ontwikkeling, de borstvoeding en voeding? Hoe gaat het met mij? Een personal mama update over deze bijzondere mijlpaal!

9 maanden mijlpaal! 
Wat een mijlpaal vind ik dat, die 9 maanden. Je bent zelf ontzwangerd (hoe schrijf je dit?) en je kindje komt steeds dichter bij het eerste levensjaar. De 9 maanden mijlpaal is vaak een mijlpaal waarin je kindje van een afhankelijke baby zich steeds meer ontwikkelt tot een baby/dreumes die al meer zelf kan. Zich voort bewegen door te kruipen of te tijgeren, zelfstandig leert zitten, het zelf pakken van voorwerpen en ook het brabbelen gaat beginnen. Deze kenmerken merk ik allemaal bij Aimy. Zo gaat ze zelfstandig zitten, wil ze zichzelf al optrekken aan de tafel of een  stoel (wat nog erg gevaarlijk is), kruipt ze de hele kamer rond, grijpt ze alles wat om haar heen te pakken is en babbelt ze in een brabbeltaaltje. Een paar maanden geleden zij een mede moeder met een kindje van 9 maanden tegen me: Wacht maar, als ze 9 maanden zijn, dan wordt het veel leuker. Toen kon ik me dat nog niet voorstellen, ik herinnerde die tijd niet meer zo heel goed van Lana en ik vond dat baby’tje nog zo heerlijk. Maar ze had gelijk, nu Aimy deze leeftijd heeft en echt al veel contact maakt met mij en Yannick maar ook met Lana, merk ik dat ik het nog leuker vind. Als ik Lana en Aimy samen zie spelen, dan smelt ik van geluk. (Sorry voor al die clichés)

bday2

Borstvoeding en voeding
De borstvoeding loopt ook nog als een tiet ;). Woordgrapje maar het is wel zo, het gaat heel erg goed en ik ben dankbaar dat ik dit nog steeds aan Aimy mag geven. We genieten er heel erg van samen. Hoeveel ze drinkt en hoelang ik het wil blijven geven? Daar ga ik op een volgend artikel op in. Ook geniet Aimy volop van de bijvoeding, dus de hapjes die ik voor haar maak. Dagelijks eet ze twee keer fruit en een keer met de pot mee. Tenzij we bijvoorbeeld heel apart eten, dan maak ik nog een hapje. Maar spaghetti, nasi, stamppot, aardappels groente vlees, eet ze lekker mee. Ook eet ze bij de lunch 2 boterhammen zonder korstjes die ik dan beleg met een dun laagje smeerkaas of smeerworst. Als tussendoortje geef ik haar weleens een soepstengel of een cracotte. Wat ik haar ook voorschotel, ze eet het met plezier op. En ik weet als moeder van een niet altijd zo goed etende peuter, dat ik daar vooral van moet genieten zolang ze dat doen haha.

Ritme en zusje
Qua ritme hebben wij allebei niet echt ‘ritme kindjes’. We hanteren natuurlijk wel een soort ritme, maar er is zoveel diversiteit van dag tot dag, dat dit niet op uur en tijd te zeggen is. Een uur eerder of later naar bed heeft weinig effect op ze, ook het overslaan of verminderen van een middagdutje is meestal niet echt direct aan ze te merken. Maar als we het dan over ritme hebben merk ik dat Aimy overdag ook minder slaapt dan een paar maanden terug. Als ze overdag 2x 1,5 uur slaapt dan is het veel. Lana was toen ook snel over op minder slaap overdag weet ik nog. Ik merk gewoon dat Aimy heel nieuwsgierig is naar de wereld om haar heen. Ze houdt Lana altijd goed in de gaten en geniet er heel erg van als Lana haar aandacht geeft. Niemand kan Aimy bijvoorbeeld zo aan het lachen maken als haar grote zus Lana. Mooi om te zien hoe die interactie is tussen die meisjes.

Het gaat dus heel erg goed met ons. Ik merk dat Aimy een heel makkelijk kindje is, maar ze ook wel wat temperament begint te krijgen nu ze ouder wordt. Ze laat wel van zich horen als het haar niet zint en dat is een goede eigenschap. Nog maar 3 maanden tot haar eerste verjaardag, maar stop maar even de tijd 😉 ik wil nog even genieten van mijn ‘baby’ ;).

Hoe hebben jullie die 9 maanden mijlpaal ervaren? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments!

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

36 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  7 november 2016

  Wat gaat dat snel! Dat je beviel van Aimy lijkt voor mij als lezer wel als de dag van gisteren! Hoe mijn kinderen waren toen ze 9 mnd waren weet ik echt niet meer. Jammer dat ik dat soort dingen altijd zo snel vergeet. Gelukkig heb ik de foto’s nog!
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Hoe begin je een blog/mamablog: blogtipsMy Profile

 • Elisabeth
  7 november 2016

  Wat gaat de tijd toch snel! En wat superfijn dat het allemaal zo goed gaat, ook nog met de borstvoeding en bijvoeding! Ik merkte zelf trouwens dat t iets langer duurde voor ik helemaal ontzwangerd was…
  Elisabeth onlangs geplaatst…De sterrenhemel toen je kindje geboren werdMy Profile

 • Femke
  7 november 2016

  Wat gaat de tijd toch snel.. Ik kan de aankondiging dat je voor de tweede keer zwanger was nog herinneren als de dag van gisteren. Fijn dat het allemaal zo goed gaat, Aimy nu lekker als nog eet en de kids zo makkelijk zijn!
  Femke onlangs geplaatst…Hotspot: Obba’s Foodbar – Markthal RotterdamMy Profile

 • Linda
  7 november 2016

  Wat fijn dat het zo goed gaat metAiny en met jullie. De tijd gaat echt bizar snel, voor mijn gevoel is Aimy pas net geboren.
  Handiger dat Aimy eten lekker vindt, ik ben zo benieuwd hoe Jason over een paar maanden op eten reageert…
  Linda onlangs geplaatst…Baby uitzetMy Profile

 • Nicole
  7 november 2016

  Ik weet niet of ik echt stil heb gestaan bij die mijlpaal. Dacht ook dat het een jaar ontzwangeren was. Met 9 maanden was ik in ieder geval nog niet ontzwangerd haha. Maar wat een heerlijk liefdevol stuk heb je geschreven. Heerlijk om te lezen
  Nicole onlangs geplaatst…Win een persoonlijke video van Sint!My Profile

 • Lisette
  7 november 2016

  Leuke leeftijd is dat hè! Lekker genieten!!
  Lisette onlangs geplaatst…Gefeliciteerd met 600K volgers, Syl!!My Profile

 • Josan
  7 november 2016

  Gefeliciteerd. 9 maanden vond ik een hele mijlpaal. Alles ging zo voorspoedig. Tegelijkertijd besefte ik ook dat 1 jaar wel heel gevaarlijk dichtbij kwam. En dat de tijd vloog!
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie NeckerchewMy Profile

 • sabrina
  7 november 2016

  9 maanden is een zalige leeftijd. Ze leren zo veel en eigenlijk gaat nu de tijd gewoon veel te snel. Geniet ervan!
  sabrina onlangs geplaatst…Amélie’s outfit om in te bijtenMy Profile

 • Monique
  7 november 2016

  Wat fijn dat Aimy het zo goed doet! Ik herinner me die periode van Lise ook niet meer zo heel goed, maar weet nog wel dat dat beginnen te brabbelen en echt contact zoeken zó leuk was! Daar kijk ik ook weer naar uit bij Quinn, maar dat mag best nog even duren 🙂
  Monique onlangs geplaatst…Baby update Quinn | 1 week oud!My Profile

 • Saskia
  7 november 2016

  Ik heb nooit zo heel erg stil gestaan bij de negen maanden. Alhoewel het wel een hele leuke tijd is waarin ze zich ontwikkelen. Mooi geschreven stukje <3.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Koud, selfiestick en carpaccioMy Profile

 • Fenna
  7 november 2016

  Wat gaat het hard! Toch lijkt mij deze fase ook heel leuk 🙂 . Ik blijf me trouwens verbazen over die enorme haarbos haha, zo mooi.
  Fenna onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate: week 27My Profile

 • Malou
  7 november 2016

  Leuke leeftijd is dat inderdaad! Ik ben heel benieuwd naar je artikel over haar voeding 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #181; speeltuin, ziekenhuis en kerstfoto’sMy Profile

 • Melissa
  7 november 2016

  Bij ons kwamen we rond die tijd bij de kinderarts terecht omdat onze dochter veel spuugde en begon af te vallen. Tot 14 maanden hebben we in een vervelend en wat onzeker traject gezeten dus die 9 maanden blijft mij ook bij maar om een andere reden helaas. Blij dat ik bv gaf want dat was er enige wat er een beetje in bleef!
  Melissa onlangs geplaatst…Afvallen; waarom gaat het toch elke keer weer mis?My Profile

 • karlien
  7 november 2016

  Wat fijn dat Lana en Aimy het zo goed kunnen vinden! Ik vond en vind het ook, hoe ouder ze worden hoe leuker het wordt.
  karlien onlangs geplaatst…Winterzon Caribisch gebied, vakantie tipsMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  7 november 2016

  Wat leuk om zo’n update te lezen! Ja, de interactie is nu zo leuk! Lief om te lezen dat Aimy zo moet lachen om haar zus. Ze beginnen nu echt die band met elkaar op te bouwen. En dat wordt later alleen maar meer als ze ook echt met elkaar kunnen spelen :). Fijn trouwens dat de borstvoeding nog zo goed gaat. Lekker zo doorgaan!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Tijd voor een nieuw kapsel!My Profile

 • Loes Johanna
  7 november 2016

  Alweer 9 maanden, de tijd gaat echt snel! Wat fijn dat ze het zo goed doet!
  Loes Johanna onlangs geplaatst…Weekend Plog 3: babykamer en pannenkoekenMy Profile

 • Martina
  7 november 2016

  Wauw 9 maanden alweer! Wat goed dat de borstvoeding nog steeds succesvol is!
  Martina onlangs geplaatst…5 November 2016 – Weekendje BarcelonaMy Profile

 • Romy
  7 november 2016

  Wat gaat de tijd snel! Ook ik kan me de aankondiging van je zwangerschap nog goed herinneren. Fijn om te horen dat het zo goed gaat met Aimy!
  Romy onlangs geplaatst…Mijn gouden vondsten bij de kringloopwinkelMy Profile

 • MetMirjam
  7 november 2016

  Aaw wat lief, nu al dol op haar grote zus! Ze worden zo snel groot, niet normaal! Nog maar even niet aan haar verjaardag denken hoor ?
  MetMirjam onlangs geplaatst…Winactie | Verras je kinderen met een Video van SintMy Profile

 • Vanessa
  7 november 2016

  Fijn om te lezen dat alles zo goed gaat met Aimy. Het lijkt me een heel leuke leeftijd waarin ze zich ontwikkelt. Niet te geloven dat ze al 9 maanden oud is, ik kan me nog zo herinneren dat je net zwanger was van haar 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…PLOG: Mijn verjaardag, etentje & mooie bloemenMy Profile

 • Lilian
  7 november 2016

  Het is inderdaad hard gegaan. Wat fijn om te horen dat het zo goed met jullie gaat en leuk om te lezen hoe Lana met haar kleine zusje omgaat!
  Lilian onlangs geplaatst…Video: Day of my life 4# – Vier jaar samen en naar het bosMy Profile

 • Charlotte
  7 november 2016

  Wat fijn dat het zo goed gaat! Ik kan ook niet wachten om onze twee meisjes samen te zien, lijkt me heerlijk!
  Charlotte onlangs geplaatst…Win een persoonlijke videoboodschap van Sinterklaas!My Profile

 • Leonie
  7 november 2016

  Wat leuk om te lezen hoe goed t gaat! Zo mooi al die ontwikkelingen. Kyra is net 3 maandjes oud, dus we hebben nog even!
  Leonie onlangs geplaatst…De voor- en nadelen van borstvoeding gevenMy Profile

 • Dita
  7 november 2016

  Zo leuk die 9 maanden. Mila is nu ook 9 maanden. Ik kan mij niet voorstellen dat ze over 3 maanden alweer een jaar is.
  Dita onlangs geplaatst…Baby update – Mila 9 maandenMy Profile

 • Michelle
  7 november 2016

  Negen maanden alweer.. Mennn wat gaat dat snel. Zo leuk om te zien hoe de ontwikkeling bij die kleintjes gaat. Bijna niet bij te houden! Wat heeft Aimy trouwens een mooie bos haar!
  Michelle onlangs geplaatst…PLOG86: EEN HALF JAAR MET MORRISMy Profile

 • rachel
  7 november 2016

  heel fijn te lezen dat het zo goed gaat mop en jeeeeeee wat gaat het snel he kel 😀 9 maanden alweer :D, ach roep dat nu nog hoor met die 2 van mij moahaha en die zijn 12 en 13
  rachel onlangs geplaatst…What did i eat week 44My Profile

 • Marije
  7 november 2016

  Wat gaat dat snel zeg! Fijn dat het zo goed gaat allemaal!
  Marije onlangs geplaatst…Terug naar de basis #2My Profile

 • Marije
  7 november 2016

  Wat gaat dat snel zeg! Fijn dat het zo goed gaat allemaal!
  Marije onlangs geplaatst…Terug naar de basis #2My Profile

 • Lieke - Life As Lieke
  7 november 2016

  Ooh wat gaat het toch snel! Fijn om te lezen dat het zo goed gaat, het lijkt me een heerlijk meisje!
  Lieke – Life As Lieke onlangs geplaatst…Mijn ABCMy Profile

 • Lifesabout
  7 november 2016

  Ik vond de periode van 9 maanden tot de eerste verjaardag zo ontzettend snel gaan. Fijn dat het zo goed met jullie gaat en dat Aimy al zo lekker eet!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Gerechten zonder pakjes en zakjes #42. Spaghetti BologneseMy Profile

 • Dees
  7 november 2016

  Poefff 9 mnd is alweer jaar geleden maar vond zo leuk dat ze meer ging kunnen ook. Hier is ze nu alweer bijna 2 niks geen baby meer
  Dees onlangs geplaatst…Online shop tips voor jezelf (vrouw) incl kortingscode + leuke weetjesMy Profile

 • Gerdi
  7 november 2016

  De tijd gaat echt hard!! Alweer bijna 1.. Geniet nog maar even drie maandjes van je ‘baby’ meisje!
  Gerdi onlangs geplaatst…Meekijken met Gerdi #6 | Werken, Afscheid en verjaardag!My Profile

 • Sandra
  7 november 2016

  Wat is de tijd onwijs hard gegaan zeg! Fijn dat het allemaal zo goed gaat 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…DIARY: TOETSEN GEHAALD, PANNEN SPAREN & ZIEKJESMy Profile

 • Lifeaholic.nl
  7 november 2016

  Wauw wat gaat de tijd snel! Fijn dat het zo goed met haar gaat! Ik vind het zo mooi om te zien dat de zusjes echt ‘gek’ zijn op elkaar! <3
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…8 dingen die je zeker moet doen als je op Curacao bent!My Profile

 • Mira
  7 november 2016

  Super! Geniet er maar van!
  Mira onlangs geplaatst…Een tweede miskraam???My Profile

 • Karlijn
  7 november 2016

  Heel irritant die reclame die opeens tevoorschijn kwam!

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.