Wat ben ik dol op mijn werk, ik vind het heerlijk om blogs te schrijven, video’s te maken, vlogs op te nemen en vooral met jullie contact hebben via social media. Het is ongelooflijk gaaf om zo’n grote community te hebben opgebouwd van vrouwen met allemaal dezelfde interesses, de dingen die ik leuk vind in het leven. Inmiddels blog ik alweer 5 jaar waarvan ik dit al ruim 3,5 jaar mijn fulltime baan kan noemen. Ik begon als (bijna) mama to be, en ben nu mama van drie kindjes. Hoe ik het moederschap combineer met mijn werk als blogger en vlogger en hoe ik mijn werkdagen (3 per week) plan, deel ik vandaag.

Hoe ik mijn werk en de zorg voor mijn 3 meisjes combineer
-Fulltime werken aan mijn droom-

In de eerste jaren was ik meer dan fulltime bezig voor mijn blog en later ook Youtube kanaal. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat ik er wel 60 uur per week in stopte. Zeker toen ik nog maar een kindje had, was het voor mij heel makkelijk om tijdens haar slaapjes, in de avond en in het weekend lekker door te werken. Tot haar tweede levensjaar lukte dit prima zonder kinderopvang/gastouder en konden we dit opvangen met af en toe een dagje bij opa of oma of Yannick die dan de zorg deed. Toen Lana 2 jaar werd hebben we voor een gastouder gekozen, daar is ze een jaar lang elke week een dagje heen gegaan.

Aimy werd geboren en Yannick veranderde van baan. Van een baan waarbij hij doordeweeks overdag weg was, ging hij naar een baan met 24-uurs diensten waardoor hij steeds weer twee dagen vrij was na een dienst. We stopten toen met de gastouder omdat het vaak voorkwam dat ze daar dan heen ging als Yannick thuis was. We konden de zorg voor onze beide meisjes prima zelf plannen met af en toe een dagje bij opa en oma. Lana ging toen al wel twee ochtenden per week naar de peuterspeelzaal.

Fotografie: Volliefdefotografie

-De wens om parttime te werken-
Toen Aimy geboren is besloot ik dat ik niet meer fulltime wilde werken. Het werd me teveel om ook nog extra te werken in de avonden en weekenden. Ik merkte dat de zorg voor twee meisjes een stuk drukker was en ik meer zoekende was naar een balans tussen werk en gezin. Ik wilde niet meer elke dag druk bezig zijn met zowel mijn gezin, als mijn werk. Ik wilde echt bewuste mama-dagen plannen om alle tijd te hebben voor de meisjes. Maar ook uit kunnen kijken naar weekend, waarin je alleen maar bezig bent met elkaar en genieten.

Als ik efficiënter mijn werktijd zou indelen dan was parttime werken zeker mogelijk en kon ik vrij zijn in de weekenden en avonden. Iets wat ik al lang niet meer gewend was. Minder werken heeft natuurlijk allerlei consequenties en die afwegingen (vooral ook financieel) maak je niet zomaar. Gelukkig konden we die keuze maken en sinds nu bijna twee jaar werk ik parttime. Met name op de maandag, dinsdag en donderdag. Daar tel ik natuurlijk social media niet bij mee, dat voelt voor mij gewoon als hobby. Ook zijn er nog wel regelmatig avonden dat ik besluit te gaan editten. Ik vind het editten van video’s zo leuk dat dit voor mij een stukje ontspanning is wat ik dan graag doe op de avonden dat Yannick is werken en de meisjes slapen.

De zorg samen combineren
Inmiddels werkt Yannick 24-uurs diensten waarna hij niet twee, maar zelfs drie dagen vrij is. Dit valt af en toe tijdens mijn werkdagen en daarom gaan de meisjes gemiddeld een dagje per week naar opa en oma. We zijn aan het overwegen om Aimy een of twee ochtendjes tijdens mijn werkdagen naar de crèche te gaan brengen. Dit omdat ze nog niet terecht kan bij de peuterpeelzaal (ivm. wachtlijst) en omdat ik merk dat ze er wel echt al aan toe is. Dan heeft zij die ochtenden om gezellig te spelen met andere kindjes en daar van te leren en heb ik ook mijn handen vrij om mijn werk te doen. Ik zal jullie hier nog over updaten.
Feline houd ik nog wel voornamelijk bij mij tijdens het werken omdat ik dit praktischer vind met het geven van borstvoeding. Lana gaat doordeweeks naar school, maar op woensdag is ze vrij en deze dag ben ik ook vrij en gaan we altijd leuke dingen doen. Binnen of buiten, het maakt niet uit maar die dag geniet ik van mijn drie meisjes. Op vrijdag ben ik ook vrij, in de ochtend heb ik dan alle tijd voor Aimy en Feline, want Lana is dan op school, en in de middag luiden we het weekend in. En in het weekend zijn we ook heerlijk samen, soms werkt Yannick een dag in het weekend en dan neem ik de zorg voor de meisjes op me.

Dankjewel voor jou!
Ik heb de allerleukste baan die er is die eigenlijk helemaal niet voelt als werken, maar het is ook heerlijk om vrije dagen te hebben en dan ook echt even die laptop, camera of telefoon weg te leggen. Ik ben blij met de balans die ik hierin gevonden heb en ik ben enorm dankbaar dat ik dit werk kan en mag doen. Allemaal dankzij jou, als lezeres, kijker of volger. Je wil niet weten hoe blij ik daarmee ben! Dankjewel 🙂

Ik ben benieuwd wat voor werk jullie doen, hoeveel uren je werkt en hoe jullie je werk combineren met het gezin. Hoeveel kindjes heb je en van wat voor opvang maak je gebruik? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

14 gedachten over “Hoe ik mijn werk en de zorg voor mijn 3 meisjes combineer”

 1. Hoi Kelly, ik ben letselschadebehandelaar bij een grote verzekeraar. Voornamelijk bedrijfsongevallen waarbij letsel is ontstaan. Ik werk 4 dagen, 2 vanuit huis en mijn man werkt ook 4 dagen. Op dinsdag en vrijdag ga ik naar kantoor en op maandag en donderdag werk ik thuis. Mijn dochter van 2 gaat naar het kdv (peutergroep) en de oudste van 4 naar school. Ze gaat 1x naar de bso. Op donderdag haal ik haar altijd oo en hebben we een uurtje qualitytime voor we de jongste ophalen. Op woensdagochtend heb ik qualitytime met de jongste. Genieten!

 2. Hee Kelly! Leuk om te lezen, ben altijd benieuwd hoe anderen dit allemaal doen. Ik heb 1 zoontje van bijna 5. Ik werk 3 dagen en mijn man 4 (op vrijdag heeft ie ouderschapsverlof). Op maandag is het een lange dag, dan moet mijn zoontje overblijven en ook nog naar de BSO (maar dat zijn maar 2 uurtjes) dinsdag en woensdag ben ik thuis en kan ik hem dus halen en brengen. Op donderdag halen opa en oma hem van school en vrijdag is mijn man dus tegenwoordig thuis. Het gaat prima zo!

 3. Ik heb een eigen bloemenzaak. Ik vind het soms nog lastig weer de balans te vinden. Ik heb een dochter van 7 maanden. Eerder werkte ik makkelijk 80 uur. Natuurlijk wil ik dat nu niet meer, maar hoe ik het wel graag zou willen weet ik zelf niet goed. Blijft een lastif ding. Ik moet mijn weg nog vinden.

 4. Wat heerlijk dat je het zo in kan delen. Ik heb een dochtertje van 2 jaar en heb momenteel 3 banen. Maandag ben ik vrij en heb ik een mama dag. Dinsdag past mijn moeder de hele dag op, want ik werk dan eerst 5 uur bij de bakker en daarna 2 uur bij PostNL. Woensdag gaat ze naar de kinderopvang en werk ik bij PostNL en monteer ik de hele dag (ik film bruiloften). Donderdag werkt mijn man thuis en werk ik 5 uur bij de bakker en 4 uur bij de post. Vrijdag is mijn man vrij en werk ik ook weer 5 uur bij de bakker en 2 uur post. Zaterdag werk ik ook (3 uur bij de post) en is mijn man vrij en zondag zijn we eindelijk met zn 3tjes. Als ik een bruiloft heb, ben ik ook nog bijna elke avond aan het monteren. Ik merk zelf wel dat ik teveel werk momenteel en wil daarom 1 van de banen schrappen, zeker als we aan een 2e kindje willen beginnen. Tijd met je kinderen is zo belangrijk, dit moet ik dan ook echt veranderen.

 5. Mooi om te lezen hoe jouw prachtige werk combineert met jouw gezin. Persoonlijk lijkt het me best pittig. Maar het scheelt dat je zegt dat je jouw werk het allerleukste vindt en dat het niet voelt als werken, ondanks dat het gewoon keihard werken is

 6. Ik werk 4 dagen per week. Mijn vriend werkt fulltime, het zelfde schema als Yannick. 24 op, 48 uur af.

  Mijn vrije dag pas ik aan op zijn schema, dat verschilt dus per week. Heel fijn dat mijn werkgever zo flexibel is!

  Door deze combinatie hebben we maar 2 dagen per 3 weken oppas nodig. De kinderen gaan op die dagen naar opa en oma.

 7. onze meiden zijn dan wel wat ouder maar toen en nu was het goed te combineren, we hebben 2 bedrijven en dat is pittig maar overdag voor de zaak, en als de meiden thuis komen is het moedertijd en als ze toen naar bed gingen werkte ik door en nu kan ik gewoon werken wanneer ik wil want ze zijn of huiswerk maken of bij vriendje 😉

 8. Ik werk 3,5 dag op kantoor met hier en daar een uurtje op mijn vrije dagen of in het weekend. Ik ben social media en content adviseur en social media loopt niet alleen in mijn werkdagen door 😉 Ik probeer wel zo veel als mogelijk in te plannen zodat ik geen content hoef te bedenken op mijn vrije dagen.
  Ik heb 1 dochter die 2 dagen naar opa en oma gaat en 1,5 naar de gastouder. De woensdag en de vrijdagmiddag zijn echt mijn momentjes met haar. Heerlijk is dat! In het weekend proberen we heel bewust met z’n drieën dingen te doen zoals terrasje pakken, fietsen, kinderboerderij etc. Echt qualitytime dus.

 9. Ik vind het mooi hoe jij jouw blog zo kan combineren met de kindjes, dit klinkt wel echt heel ideaal wat mij betreft. In oktober verwachten wij ons eerste kindje. Ik ga van 40 (of eerlijk gezegd 50 😉 ) uur 32 uur werken, dus 1 dag minder. Graag wil ik namelijk een andere functie en daarvoor moet je vier dagen werken. Vrij veel, maar ik hoop mijn ambitie toch ook nog waar te maken. Zoals het er eerst uit zag zou mijn man één dag thuis zijn, ik één dag, één dag oppas door mijn moeder (die dan meteen op mijn nichtje oppast) en één dag oppas door de stiefmoeder van mijn man. Ons kindje zou dan nog één dag naar het kinderdagverblijf gaan. Waarschijnlijk begint mijn man in de periode dat ons kindje geboren wordt aan een nieuwe baan en kan hij mogelijk geen dag vrij nemen, wat betekent dat ons kindje twee dagen naar het kinderdagverblijf gaat. Ik ben heel benieuwd. Ik word door sommige mensen erop aangekeken dat ik vier dagen blijf werken. Als ik uitreken hoeveel uur er in 1 week zit en hoeveel uur ik op het werk ben, ben ik alsnog héél veel uur thuis.

 10. Wat fijn dat je werk en je lieve gezin zo goed kan combineren. Het lijkt me heerlijk als ik dat later ook zou kunnen. Ik werk nu fulltime op kantoor dat erg ver van huis is (90 km enkele reis). Dat is met een gezin niet echt makkelijk te combineren.

 11. Leuk om te lezen en ik vind het knap hoe je het doet! Heerlijk dat je zo geniet van werken en thuis zijn.
  Ik werkte als behandelaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie, maar ben gestopt toen mijn zoontje 1.5 was. Ik kon het niet goed combineren, ook omdat het werkveld nogal onrustig is en de baan best pittig was. Over een tijdje pak ik mijn werk weer op maar dan in een ander werkveld en eerst met minder uren in de week aangezien er een tweede kindje op komst is 🙂

 12. Ik werk 36u als assistent accountant. Maar meestal zijn het wel 40u. Vrijdagmiddag heb ik dan wel lekker vrij. Nu ik nog geen kinderen heb is dat ook geen probleem. Uiteindelijk zou ik naar 3 a 4 dagen werken willen. Afhankelijk van oppas met de kinderen enzo.

 13. Hee Kelly, ik werk één dag binnen ons (familie)bedrijf en 1 a 2 halve dagen buiten de deur. We hebben vier kinderen, waarvan 2 op school en 2 op het kinderdagverblijf! En dat bevalt prima! In welke tijd sport jij nog? Ik sport ook maar vind dat wel lastig plannen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.