Hoe ik als moeder van dochters hier tegenaan kijk….

meiden

Ik weet het nog heel goed, ik was 10 of 11 jaar en ik kreeg voor het eerst wat informatie van mijn moeder over ongesteld worden. Proefpakketjes werden uitgedeeld en middels boekjes leerde ik dan hoe het allemaal werkt. Ik was 12 jaar toen het bij mij zo ver was. We zijn 13 jaar verder en nu ben ik moeder van 2 dochters die ik over zo’n 10 jaar dezelfde informatie ga overbrengen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Always.

En dat vind ik best iets spannend, want dat zijn toch de eerste stappen naar het ‘vrouw’ worden waar ik hen in mag begeleiden. Ik weet nog hoe onzeker ik zelf in die tijd was, iets wat bij ook wel de puberteit hoort. Het lijkt me best heftig om dit bij mijn eigen dochters te zien, het liefst wil je je kind overal bij ondersteunen namelijk. Het was toen onder de meisjes in de klas best wel een belangrijk onderwerp van gesprek. Tijdens de gymles elkaar maandverband of tampons uitdelen, delen hoeveel last je had van puistjes, ‘PMS’, hoofdpijn of andere kwaaltjes die erbij horen. Ik weet nog hoe ik het ongesteld zijn als ‘smoes’ gebruikte om niet te hoeven sporten, want sporten, daar hield ik niet zo van. Die gymlessen maakten mij maar onzeker. Ik was er gewoon niet zo goed in, vond ik zelf. Ik was dan het meisje dat ‘als laatst’ gekozen werd. Het meisje dat niet goed genoeg kon voetballen, hockeyen, of andere teamsporten deed. Herkennen jullie dit, of was jij juist het meisje dat vol zelfvertrouwen er voor ging tijdens de gymlessen? Ik laat jullie nu een video zien die veel indruk op mij heeft gemaakt, die dat gevoel van toen een beetje terughaalt maar op een hele mooie manier ondersteunt. Een video die ik ook aan mijn meiden ga laten zien als ze wat ouder zijn.

Een video met een boodschap dat ieder meisje, vrouw, moeder gezien moet hebben.

Always, het merk dat bekend staat om hun vele soorten maandverband, inlegkruisjes en tampons moedigt meisjes aan om te blijven sporten, ook tijdens je menstruatie. De Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro zal het moment worden waarop vrouwelijke atleten geroemd worden om hun prestaties. Always is een wereldwijde campagne gestart met verschillende vrouwelijke atleten die als rolmodel meiden in hun land kunnen inspireren om te blijven sporten. In Nederland is Naomi van As het gezicht van de derde #LikeAGirl-campagne. Zij laat zien dat vrouwelijke sporters de top kunnen bereiken, en dat laat ze middels deze video heel mooi zien

#LikeAGirl!


Ik vind het een prachtige campagne met een ijzersterke boodschap.

Laat je als meisje nooit meer vertellen dat je niet goed genoeg bent of het niet genoeg kan, want een meisje is net zo sterk als wie dan ook. Verspreid deze mooie video op Facebook of andere social media met de hashtag #LikeaGirl en verspreid de mooie boodschap die deze video voor meisjes en vrouwen over de hele wereld wil meegeven.

Heb jij de video’s gezien en wat vind jij van deze boodschap? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

35 reacties

 • Elisabeth
  5 augustus 2016

  Ik werd heel vroeg ongesteld. Voor t praatje. Dat was wel n b tje schrikken. Maar tis goed gekomen met me. Ik combineer wasbaar maandverband nu met wegwerp.
  Elisabeth onlangs geplaatst…De beste tips om je dreumes Pokemon Go verslaafd te makenMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  5 augustus 2016

  De tweede video met Naomi vind ik leuk, maar de eerste video om heel eerlijk te zijn wat minder. Wanneer ze vragen om na te doen zoals een meisje rent of boxt vind ik niet reeel om eerlijk te zijn. Hoe dit wordt nagedaan bedoel ik dan. Maar dat is slechts mijn persoonlijke mening. Ik lekte vroeger bij gym altijd door. Ontzettend vervelend en irritant. Ik was toen al lang, dus ik bleef meestal nooit als laatste op de bank zitten.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…My killerbody motivation : beginnen met de killerbody trainingMy Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  5 augustus 2016

  Het ongesteld zijn en doorlekken heeft mij in ieder geval niet belemmerd om te (blijven) gymmen.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…My killerbody motivation : beginnen met de killerbody trainingMy Profile

 • Carlijn
  5 augustus 2016

  Ken deze video’s niet, maar vind het wel heel mooi dat ze een sterk rolmodel als Naomi van As gebruiken. Ik vond gym op de middelbare school verschrikkelijk, maar werd wel altijd als eerste gekozen haha. Hoe dat zat, weet ik eigenlijk ook niet. Kan me niet herinneren hoe ik omging met ongesteld zijn tijdens het gymmen. Volgens mij deed ik altijd gewoon mee, weet niet beter dan dat…
  Carlijn onlangs geplaatst…Wat je nog niet over mij wist (van saaie feiten tot bizarre info)My Profile

 • Femke
  5 augustus 2016

  Die video is inderdaad een mooie video,wauw.
  Femke onlangs geplaatst…WIN: twee NYX Soft Matte Lip CreamsMy Profile

 • 2momzs || Maria
  5 augustus 2016

  Ik had de video’s nog niet eerder gezien, maar vind het een hele mooie boodschap voor alle girls. Ik gebruikte het ook heel vaak als smoes op de middelbare school om niet te gymen haha, denk dat alle meisjes dat weleens gedaan hebben.

 • Josan
  5 augustus 2016

  Ik kende de eerste video wel. De tweede nog niet. Maar ik ben mij er als moeder van 3 dochters wel heel erg bewust van dat het zelfvertrouwen van meisjes zo belangrijk is. Dat is ook hetgeen waar ik het meest aan werk en het meest bevestig.
  Josan onlangs geplaatst…Back to school DIY gouden pennenbakjesMy Profile

 • Nicole
  5 augustus 2016

  Heb de filmpjes nog niet gezien bekijk ik straks wel even maar ik werd al ongesteld voor t praatje. Heb het eigenlijk nooit als excuus gebruikt om niet te sporten. Ik vond sporten wel leuk maar was er niet heel goed in verder.
  Nicole onlangs geplaatst…Top 10 best gelezen artikelen van juliMy Profile

 • Nicole
  5 augustus 2016

  Ik heb die video’s gezien, maar vind het altijd verbazingwekkend hoe ze reclames over menstruatie en maandverband kunnen maken, zonder dat dat uberhaupt voorkomt in die hele video!
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE! – Win speelgoed van Fisher Price!My Profile

 • Jolien
  5 augustus 2016

  Leuk herkenbaar stukje! Ik werd op mijn 13e ongesteld, had niks in huis, dus moest ik zo’n mega-verband van mijn moeder gebruiken, ahrgggg, haha! En mijn vader en broer mochten het niet weten, want ja, vrouwendingen he?! later liep ik door het huis te verkondigen dat ik sagarijnig was door mijn ongesteldheid(altijd een goed excuus 😉 ).
  Maandverband kopen moest mijn moeder de 1e tijd doen, daarna deed ik het zelf. In het begin wel met schaamte hoor, maar daar heb ik nu geen last meer van! Ik ga mijn dochter er wel anders over vertellen, mijn moeder was niet zo’n type die daar met je aan de keukentafel ging zitten. En waarschijnlijk vertel ik haar zelfs eerder, aangezien ze hier op ons melkveebedrijf al erg vroeg in aanraking komt met hoe de voortplanting werkt. Ze gaat straks als ze groter is toch vragen hoe het kalfje in de koe komt, dus ja, dan leg je dat toch gewoon uit?(ze snapt nu al dat ie in de buik zit en er onder de staart uit komt 😉 ). en oja, een leuk weetje, een koe heeft dezelfde cyclus als de mens(ook 9 maanden “zwanger”), maar ze is maar 10 minuten ongesteld in de maand!

 • Sandra
  5 augustus 2016

  Wat een mooie video’s zeg! Ik had vroeger echt een hekel aan gym. Tegenwoordig loop ik een aantal keer in de week hard en ben ik ook meerdere keren in de sportschool te vinden, omdat ik het heerlijk vind om zo mijn hoofd leeg te maken.
  Sandra onlangs geplaatst…ANASTASIA BEVERLY HILLS DIPBROW POMADE – CHOCOLATEMy Profile

 • Lisanne
  5 augustus 2016

  Ik had vroeger ook een hekel aan gym tegenwoordig sport ik best wel veel. Zelf speelde ik vroeger ook een teamsport handbal en ben ik er mee gestopt rond mijn tienertijd. Ik vind beide filmpjes erg mooi en die reclame van naomi vind ik super.
  Lisanne onlangs geplaatst…Boekreview UpMy Profile

 • Liset - Beautydagboek
  5 augustus 2016

  De filmpjes kan ik helaas nu niet zien, maar het idee om als vrouw je kracht te laten zien en te kunnen blijven sporten is een mooi idee. Helaas was gymmen met mijn ongesteldheid altijd een hel omdat ik endometriose heb, dus voor mij waren die happy de peppy reclamefilmpjes altijd een doorn in het oog. Voor mij was sporten absoluut niet mogelijk tijdens de menstruatie en deed dan soms ook niet mee met gym destijds. Het ‘praatje’ later met mijn dochter zal dan ook wat anders verlopen omdat zij misschien een vergrote kans heeft om het ook te krijgen.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Christian Faye Eyebrow Dip PomadeMy Profile

 • Lilian
  5 augustus 2016

  Ik vind het goed dat ondanks dat ze maandverband/inlegkruisjes of tampons maken en verkopen, toch daarnaast nog proberen iets mee te geven aan pubers.
  Lilian onlangs geplaatst…Wat is tubereuze sclerose?My Profile

 • Vanessa
  5 augustus 2016

  Ik werd ook vroeg ongesteld maar ik was daar eigenlijk best goed op voorbereid door mijn mama. De eerste keer was het natuurlijk schrikken, maar dat is normaal. Ik heb het ongesteld zijn trouwens ook vaak als smoesje gebruikt om niet mee te moeten sporten en zwemmen op school. De leerkracht had ook wel door dat we niet iedere week ongesteld konden zijn, maar ze kon er weinig aan doen 🙂
  Vanessa onlangs geplaatst…Cien Indian Fruit shower cream & bodylotionMy Profile

 • Dees
  5 augustus 2016

  Ik was vrij laat! Gym was mijn favo vak maar werd vooral op de basisschool als laatste gekozen omdat ik niet de populairste was en onzeker. Maar op de middelbare nooit als smoes gebruikt dat ik niet mee deed ik voetbalde gewoon lekker mee. Altijd sportief geweest en nooit heeft mij menstruatie dat belemmert misschien scheelt het dat ik er nooit zoveel last van heb
  Dees onlangs geplaatst…Vakantie!My Profile

 • Dees
  5 augustus 2016

  Vergeet helemaal te vermelden dat ik t flimpje wel goed vind!
  En idd run like a girl als je iemand zo ziet rennen zeg je dat wel en geloof me ik heb ze echt gezien vooral tijdens het opzetten van een nieuw gezelschaps voetbalteam
  Dees onlangs geplaatst…Vakantie!My Profile

 • Suzanne
  5 augustus 2016

  Hoi Kelly,
  Interessant dit artikel, ik ben nu 19 maar ik heb sporten/gym nooit als iets vervelends ervaren. Ik vind het nog steeds super leuk om te doen! En bij mij helpt soorten juist tegen klachten tijdens het ongesteld zijn, ik heb er tijdens het sporten helemaal geen last van en ik voel me dan meestal een stuk lekkerder.
  Groetjes Suzanne

 • Patricia
  5 augustus 2016

  Zoals iemand hierboven al zei, knap dat het een reclame is over maansverandering ed is terwijl het niet 1 keer wordt genoemd ?
  Mij heeft m’n menstruatie wel belemmerd dat ik kon sporten, een aantal jaren later legde het zelfs m’n complete leven een ruime week stil als ik het was. Reclames van lachende vrouwen in rokjes tijdens hun menstruatie zijn voor mij dan ook onbegrijpbaar. Inmiddels heb ik een zware en ingrijpende operatie achter de rug waardoor ik m’n (sociale) leven weer terug heb gekregen.
  Ik vrees d’r dag dat mijn dochter ongesteld zal worden, hoop echt van harte dat haar mijn ellende bespaard zal blijven 🙁
  Patricia onlangs geplaatst…Internet reclameMy Profile

 • Karlien
  5 augustus 2016

  Doorlekken, inderdaad!! Dan word je al zo vroeg ongesteld, ik dan, en dan ook nog al die nare dingen erbij.
  Karlien onlangs geplaatst…Week 45: Casper en Emma, veel leuke hotspots!My Profile

 • Nicole
  5 augustus 2016

  Ik vond gym sowieso afschuwelijk dus als ik dat als excuus kon gebruiken dan graag haha
  Nicole onlangs geplaatst…10 keer.. GeluksmomentjesMy Profile

 • Simone
  5 augustus 2016

  Ik vind het echt een hele mooie video. Een goede campagne wel, van Always. Ik heb het volgens mij nooit echt als excuus durven gebruiken, al had ik dat wel gewild, haha. Ik was erg onzeker.
  Simone onlangs geplaatst…Update: Mirthe 14 maandenMy Profile

 • rachel
  5 augustus 2016

  goede filmpjes! mijn meiden zijn ook al de sjaak om het zo maar te zeggen en dus jong, toen ik het werd als jong meisje lag ik echt dagen te kreperen op de bank en hebben ze mij aan de pil gezet. mijn meiden hebben ook last ervan maar willen beiden er niet aan dus die doen het met een paracetamol, en het belemmert verder niks voor ze
  rachel onlangs geplaatst…#vlog 31 juli ’16My Profile

 • Priscilla
  5 augustus 2016

  Ik vond en vind sporten vreselijk dus ja ik was ook altijd het laatst gekozen meisje! Ik werd overigens pas op mijn 14e ongesteld maar op de basisschool dachten ze dat ik het op mijn 11e al was. Dat kwam mij heel goed uit, vooral met schoolzwemmen waar ik nog een grotere hekel aan had dan aan gym 😉 Ik ben er overigens heel open in, ook naar mijn zoon toe. Die is zeven maar weet gewoon dat vrouwen ongesteld worden en waar die mamaluiers voor zijn.
  Priscilla onlangs geplaatst…30 DBCNL 1: Naam van mijn blogMy Profile

 • Malou
  5 augustus 2016

  Haha precies dit 😉
  Malou onlangs geplaatst…De eerste 2 weken met LennMy Profile

 • janske
  5 augustus 2016

  De eerste keer ongesteld worden…dat was wel even wennen hoor….daarna 2,5 maanden niet en nét tijdens een primitieve overnachting (lees: in de bossen met de scouting op de grond zonder toilet of wat dan ook in de buurt) werd ik voor de tweede keer ongesteld…Fijn!
  janske onlangs geplaatst…Onze vernieuwde babykamer – in foto’s!My Profile

 • MetMirjam
  5 augustus 2016

  Ik weet het eerlijk gezegd niet meer precies hoe het bij mij ging.. Gek he! Ik heb een oudere zus en mijn moeder had ook al met mij gepraat, dus ik wist sowieso wel wat er zou gebeuren. Maar hou oud ik was en hoe of wat verder? Geen idee eigenlijk!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Uit eten met je kindje? Doen, met deze tips!My Profile

 • Maike
  5 augustus 2016

  Ik heb, als juf van groep 7, altijd zo te doen met de meisjes die voor het eerst ongesteld worden op school en dan met tranen in hun ogen hun eerste maandverband moeten komen halen. Het is ook zo spannend!
  Maike onlangs geplaatst…10 Bruidsjurken voor op het strandMy Profile

 • sherry
  5 augustus 2016

  Een goede blogpost. Vrouwen zijn zeker erg sterk.

 • sherry
  5 augustus 2016

  Een goede blogpost. Vrouwen zijn zeker erg sterk.

 • Mama van Dijk
  5 augustus 2016

  ongesteld, och rond mijn 12e, ik vond het vroeger afschuwelijk, altijd zoveel buikpijn. En dat ik nu weer in verwachting ben geeft als extra voordeel dat ik daar in elk geval weer een tijd geen last van heb haha.
  Mama van Dijk onlangs geplaatst…Zwangerbox vs. De blije doos!My Profile

 • Beautydiarynl
  5 augustus 2016

  Mooie boodschap!
  Ik zit zelf nog op school en probeer gym altijd te skippen als ik ongesteld ben. Omdat het gewoon vervelend is én omdat ik het verschrikkelijk vind haha. Is dat maandelijkse gedoe nog ergens goed voor 😉
  Beautydiarynl onlangs geplaatst…Producten die ik wil opmaken // Zomer 2016My Profile

 • Cindy
  5 augustus 2016

  Wat een super campagne, en ook ondersteun met hele mooie filmpjes. Ik kende deze nog niet.
  Cindy onlangs geplaatst…MC16 | Snailmail: verstuur echte post!My Profile

 • -N | Mommies LIfe
  6 augustus 2016

  Wat een gave campagne! Heel mooi! Ik kende deze filmpjes nog niet. Ook leuk dat je je eigen verhaal vertelt!
  -N | Mommies LIfe onlangs geplaatst…De weg naar de keuze om zwanger te willen wordenMy Profile

 • Anna
  7 augustus 2016

  Ik heb op de middelbare school altijd gewoon meegedaan met gym. Ik vond het leuk om te doen. Ik was eigenlijk nooit super goed en werd ook vaak als laatste gekozen, maar deed wel gewoon mee. Ik was altijd fanatiek en ging er vol energie in. 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.