Hoe gaat het nu met Lana? Bijna 3 jaar update

lana4Over een maand is het zover, dan wordt ons oudste meisje Lana alweer 3 jaar. Niet te geloven, ze is al zo groot. Ooit zo’n klein baby’tje geweest, nu al een echte dame. Een meisje dat mij verbetert als ik wat verkeerd zeg, een dame die weet wat voor kleding ze wil dragen en precies kan vertellen wat ze wil. Ik vond het weer eens tijd om een update over Lana te delen. Hoe gaat het nu met haar, peuterspeelzaal, ontwikkeling etc.

Lana is een heel lief meisje, gevoelig, enthousiast, vrolijk maar ook heel eigenwijs. Dit heeft ze overigens niet van een vreemde, ik en Yannick zijn ook erg eigenwijs dus dat heeft ze van ons haha. Lana is een echt meisje-meisje. In de ochtend roept ze gelijk dat ze een jurk aan wil, wil heel vaak spelen met haarspeldjes (maar ze niet in haar haren houden), speelt altijd met poppen, knuffels en in haar keukentje en ze zit nooit stil. Ze fantaseert hardop en speelt hele verhalen na. We zijn heel trots op haar.

Ze is het afgelopen jaar enorm ontwikkeld, ieder jaar ontwikkelt ze maar afgelopen jaar is ze echt van een klein kindje naar een kind gegaan. Met een eigen wil. Ze kan al goed vertellen wat ze wil zeggen en voert hele gesprekken. Sinds haar 2e levensjaar gaat zij naar de gastouder en dat gaat heel erg goed. Daar heeft ze erg veel geleerd. Zo heeft ze daar leren delen met andere kindjes, en is ze ook zorgzamer geworden naar andere kindjes toe. Ook haar taalontwikkeling is daar erg vooruit gegaan doordat ze meer met andere kindjes is gaan praten.

image

Ook gaat Lana met veel plezier naar de peuterspeelzaal. Ook daar zijn eerder genoemde ontwikkelingen vooruit gegaan. Ze zingt veel liedjes en ze kan ook al bewuster spelen en knutselen en daarbij gebruik maken van de fijnere motoriek. Zo vindt ze kleien heel leuk, kleuren en figuurtjes of stickers plakken. Met zindelijkheidstraining zijn we actief bezig, hier zal ik later iets over schrijven zodra we hier wat verder in zijn en ik daar onze ervaringen mee wil delen.

Lana is een lieve meid en een super lieve zus voor Aimy. Het krijgen van een zusje heeft ook veel voor haar veranderd en haar veel geleerd. Ze is heel zorgzaam voor Aimy, moet soms nog wennen aan het delen van speelgoed met haar, maar gaat hier goed mee om. Ik kan in deze update eigenlijk weinig anders zeggen dat alles heel goed en voorspoedig gaat.

Vooral spoedig, want de tijd vliegt enorm. Zo leek het gisteren dat we een verjaardagstaart met twee kaarsjes uit hebben geblazen en zo zijn we nu het volgende verjaardagsfeestje aan het organiseren. Laten we dit komende jaar vooral erg veel genieten, want voor we het beseffen gaat ze naar school en is ze 5 dagen per week van huis, daar moet ik nog even niet aan denken 😉

Hoe vonden jullie deze leeftijdsfase? Dat ze al lekker eigenwijs zijn en hele gesprekjes kunnen voeren? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments,

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

34 reacties

 • simpel, met een snufje liefde
  19 september 2016

  De tijd vliegt! Ik vond 3 jaar ook een hele leuke fase maar dat vind ik van elke fase. Geniet nog lekker van dit jaartje thuis, zodra ze op school zitten gaat het allemaal nog sneller.
  simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Minimalisme: op zoek naar de balans…..My Profile

 • Mama Lifestyle Blog
  19 september 2016

  De tijd gaat razendsnel he Kelly! Persoonlijk vind ik het steeds leuker worden naarmate mijn kinderen ouder worden. Je krijgt namelijk steeds meer interactie met je kind. Met mijn dochter van 7 en zoon van 4 kan ik heerlijk kletsen. Dat vind ik eigenlijk leuker dan toen ze nog baby waren.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Plog: dagje uit met mijn kinderen naar het strand van KijkduinMy Profile

 • Elisabeth
  19 september 2016

  Ze klinkt als n heerlijk meisje! Wat gaat de tijd toch snel…!
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ovulatietesten van de Action vs. ClearblueMy Profile

 • Femke
  19 september 2016

  De tijd gaat altijd razendsnel dus ik kan mezelf goed voorstellen dat die tijd van je kindje echt voorbij vliegt.
  Femke onlangs geplaatst…Review: MUA Eye Define Volume, Nourish & Care mascaraMy Profile

 • Josan
  19 september 2016

  Aan de ene kant vond ik 3 jaar een leuke fase omdat ze op die leeftijd al echt het nodige kunnen. Aan de andere kant ook lastig omdat ze op een gegeven moment echt toe zijn aan school en het thuis zitten ( ook al gingen ze naar kdv) op een gegeven moment saai begonnen te vinden en dit tot frustratie leidde. Ook op het kdv waren ze op een gegeven moment de oudsten en toe aa een volgende stap.
  Josan onlangs geplaatst…Mommy Monday winactie Radbag snoepmachineMy Profile

 • Saskia
  19 september 2016

  Een hele leuke fase maar soms ook pittig omdat ze soms veel uitdaging nodig hebben. Fijn dat het zo goed gaat met Lana.
  Saskia onlangs geplaatst…Welcome To My Life! Laatste zomerweekMy Profile

 • Ellen
  19 september 2016

  Het gaat snel hè. Hoe cliché. Wij vierden gisteren de verjaardag van onze oudste die 2 is geworden dus kan je nog niet zeggen hoe de fase van 3 bij ons was. Wel vind ik ook dat het nog gisteren lijkt dat er haar eerste verjaardag vierden. En dat ze zo ontzettend veel ontwikkeling heeft doorgemaakt in het afgelopen jaar. Dus dat herken ik zeker.
  Ellen onlangs geplaatst…Fruitbox gewonnen!My Profile

 • Nicole
  19 september 2016

  Mijn dochter is wat jonger maar ik geniet zo van deze leeftijd (2,5). Het is ook pittig omdat ze meer en meer een eigen wil heeft en dingen uitprobeert. Maar het is zo leuk om gewoon hele gesprekken met haar te kunnen voeren en haar te zien stralen als ze iets kan wat “grote kinderen” kunnen zoals nu het zindelijk zijn..
  Nicole onlangs geplaatst…Weight Watchers update #10 | Schop onder mijn kontMy Profile

 • Channa
  19 september 2016

  Heel leuk om die ontwikkelingen mee te maken hé! Ook van drie jaar vier ik weer een jaar vol ontwikkelingen.
  Channa onlangs geplaatst…Rotgevoel na de 20-weken echoMy Profile

 • Rosanne
  19 september 2016

  Ik verbaasde mij in de vakantievlogs er al over hoe groot Lana al was geworden. De tijd vliegt!
  Fijn dat alles goed met haar gaat.
  Rosanne onlangs geplaatst…Pfeiffer, mijn verhaal..My Profile

 • Stefanie
  19 september 2016

  De tijd gaat idd zo ontzettend snel! Nu mijn jongste 4 is en ook naar de basisschool gaat, gaat de tijd nog sneller!
  Wat fijn dat het zo goed gaat met Lana, 3 jaar is ook een leuke fase wel af en toe pittig vond ik haha
  Stefanie onlangs geplaatst…Een nieuwe bril voor JenniferMy Profile

 • Mary-Lou
  19 september 2016

  Ik vond het geweldig. Vooral de gesprekjes en de verhaspeling van woorden. Nog 2 maandjes dan wordt ze hier 4 en gaat naar school. Waar blijft de tijd?!
  Mary-Lou onlangs geplaatst…Knutselen voor JuffendagMy Profile

 • Tamara
  19 september 2016

  Bijna 3 alweer! Wat snel! En wat een dametje is het zo met haar poppenwagentje!! Schattig!
  Tamara onlangs geplaatst…Redenen waarom mijn kinderen boos op me worden.My Profile

 • Marijke
  19 september 2016

  Ja het gaat echt zo ontzettend snel! Mooi dat het zo goed gaat met haar.
  Marijke onlangs geplaatst…Weekmenu #17My Profile

 • carolien
  19 september 2016

  Prachtige leeftijd! Geniet van deze tijd. Als ze eenmaal naar school gaan veranderen ze nog meer. Alles lijkt dan nog veel harder te gaan. 🙂
  carolien onlangs geplaatst…5 Favoriete Gerechten – #30DayBlogChallengeNLMy Profile

 • Romy
  19 september 2016

  Wat leuk om te lezen! Zo te horen is het een heerlijk meisje. Ik vind vooral de taalontwikkeling bij deze leeftijd zo leuk. Ik weet nog dat mijn nichtje op die leeftijd soms de grappigste dingen zei.
  Romy onlangs geplaatst…Mijn 5 favoriete beautyproductenMy Profile

 • Charlotte
  19 september 2016

  Ik merk ook dat onze dochter (net zo oud als Lana) ineens een eigen wil aan het krijgen is. Soms even wennen en vaak ook erg grappig haha
  Charlotte onlangs geplaatst…Help, mijn blog is gekaapt door Nicole…My Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  19 september 2016

  Jeetje wat gaat de tijd snel zeg! Drie jaar alweer!
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Your Story – Fabi heeft het Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)My Profile

 • Leonie
  19 september 2016

  Jeetje! Kleine meisjes worden groot! Super fijn dat alles zo voorspoedig gaat. Veel plezier met de verjaardagsvoorbereidingen!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Blijmakertjes #3My Profile

 • Sandra
  19 september 2016

  Jeetje wat gaat de tijd hard zeg! Fijn dat het allemaal zo goed gaat het haar 🙂
  Sandra onlangs geplaatst…OUTFIT: BASIC PINKMy Profile

 • Monique
  19 september 2016

  Ik vind het een heerlijke leeftijd! Verbaas me er ook elke dag weer over wat ze nu weer heeft geleerd. Lise kan ook echt enorm wijsneuzerig uit de hoek komen en als ik dan moet zeggen, zegt zij: ‘is niet grappig mama!’. Haha, geweldig toch?
  Monique onlangs geplaatst…Verkleden met Souza!My Profile

 • Linda
  19 september 2016

  Wordt dan al een hele dame he? Ik vind elke leeftijd’s fase z’n eigen charme hebben. Met 3 was Ivy non stop aan het kletsen de hele dag en dat is eigenlijk niet minder geworden haha. Weet nog dat ze me vroeg wat een zebra at. Iets waar IK nog nooit over had nagedacht.. lang leve google.
  Linda onlangs geplaatst…De week in foto’s (week 37)My Profile

 • Vanessa
  19 september 2016

  Wauw, Lana wordt al 3 jaar! Dat wil zeggen dat ik je al meer dan 3 jaar volg, sinds de zwangerschap van Lana 🙂 Ze is echt een mooi dametje geworden met haar jurkjes en haar staartje. In je vlogs is het me ook opgevallen dat ze al goed kan vertellen, superleuk!
  Vanessa onlangs geplaatst…Kneipp introduceert Silky SecretMy Profile

 • MetMirjam
  19 september 2016

  Heerlijk dat Lana het zo goed doet! Ons meisje is iets jonger maar ik geniet ook enorm van haar. Natuurlijk is twee soms nee maar twee is vooral ook heel gezellig!
  MetMirjam onlangs geplaatst…Makkelijke DIY projecten voor de babykamerMy Profile

 • karlien
  19 september 2016

  Mijn peuter zit er middenin. Zo leuk dat hij groter wordt maar wat gaat t snel. Af en toe buiten van peuterpuberteit maar het is bij hem goed te doen 🙂 fijn dat het met Lana zo goed gaat!
  karlien onlangs geplaatst…Willemstad in beeldMy Profile

 • Dita
  19 september 2016

  Fijn dat het met Lana zo goed gaat. Lijkt me een leuke fase deze leeftijd.
  Dita onlangs geplaatst…Naif Helping Hand WashMy Profile

 • Lieke
  19 september 2016

  Wauw, voor mijn gevoel is ze net twee geworden haha. Wat fijn dat het goed gaat, leuk om te lezen!

 • Malou
  19 september 2016

  Leuk, zo’n update. Nomi is bijna 2 en dat vind ik ook een hele leuke leeftijd 🙂
  Malou onlangs geplaatst…Dagboekje #174; toch nog even zomerMy Profile

 • Jessica
  19 september 2016

  Wat gaat de tijd hard! En het is ook heel leuk dat we van veel dingen mogen mee genieten. Zo kan je in je video’s ook horen hoeveel Lana is gegroeid qua taalkennis, super leuk!

 • -N | Mommies Life
  19 september 2016

  Wat fijn dat het zo goed gaat met Lana! Heel leuk om te lezen!
  -N | Mommies Life onlangs geplaatst…Waar blijft mijn menstruatie?My Profile

 • Lifesabout
  19 september 2016

  Ik vind deze leeftijd zo ontzettend leuk! Inderdaad een eigen wil, hele gesprekken en lachwekkende uitspraken. Je kleine meid al bijna drie…jeetje mina!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Gerechten zonder pakjes en zakjes #35. Thaise groene curryMy Profile

 • rachel
  19 september 2016

  het gaat zo snel meis!! en ik vond het een leuke periode die leeftijd maar ook pittig!! want he peuterpuberteit hallooooo hahha. en lana is zo’n heerlijk grietje en ja geloof me daar heb je en krijg je je handen vol aan geloof me 😉
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog…loosMy Profile

 • Lifeaholic.nl
  21 september 2016

  Wow alweer bijna drie! Wat gaat dat snel! Alvast heel veel plezier met haar verjaardag!
  Lifeaholic.nl onlangs geplaatst…Hema BijouxMy Profile

 • Nathalie
  21 september 2016

  Wat leuk om te lezen !
  Onze dochter is momenteel nog 2,5,
  Maar herken wel heel veel.
  Hier word elke ochtend de borstel enthousiast uit de lade gepakt,
  En o wee als ik geen staartjes wil maken of knipjes in wil doen haha.
  Kleding maakt haar nog niet zoveel uit zowel jurkjes als broeken wil ze aan.
  Wel begint ze kleurenvoorkeur te krijgen, rosé, mintgroen en paars zijn favoriet.
  De peuterspeelzaal vind ze heel leuk maar ook vermoeid. Dit uit zich soms tot een zeer gefrustreerde peuter die nergens zin in heeft… Helaas is ze nog niet toe aan het potje, ze wilde te graag haar luier nog aan dus over een poosje gaan we nog een keer kijken hoe het gaat, maar voor nu gaf het voor haar teveel stres.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.