10 herkenbare gedachten in een restaurant

gedachten

10 gedachten in een restaurant, die jij misschien ook wel hebt! Oke, I love food! Ik ben dol op lekker eten, dol op goed eten en ik vind het een hele leuke bezigheid om uit eten te gaan. Heerlijk een romantisch diner met Yannick, gezellig uit eten met ons gezinnetje of met vrienden/familie uit eten gaan. Eten is naast een belangrijke bezigheid, ook een hele sociale bezigheid. Bijkletsen, samen zijn, genieten. Maar als foodliefhebber zijn er ook steeds van die schaamteloze gedachten die je steeds denkt. En dit is mijn lijstje met 10 gedachten die ik in een restaurant heb, die jij misschien wel herkent.

10 herkenbare gedachten in een restaurant

 • Mmm, lekker uit eten. Hopelijk zijn de borden goed gevuld, ik heb hongerrrrr!
 • Ah lekker, stokbrood, knoflookboter, come to me! Liefst eet ik dat hele mandje al op, alleen dan zit ik al vol, zonde! Toch gaat er meer brood in dan ik eigenlijk voor ogen had haha.
 • Wat wilt u drinken? Heeft u een kaart voor het drinken? Vraag ik aan de serveerster. Ze komt met de kaart aan, ik neem een kijkje en bestel vervolgens spa rood. Wat zal ze wel niet van me denken haha.
 • Een keuze maken, dat is moeilijk. Liefst kies ik altijd hetzelfde gerecht in dat ene restaurant. Want, dat is vertrouwd en dus goed. Maar ik wil ook eens wat nieuws proberen. Bang om verkeerde keuze te maken en spijt te krijgen haha.

Deze afbeelding heeft er niets mee te maken, maar ik vind ‘m grappig

 • Dan heb je besteld en dan wacht je een hele tijd op je eten. Dan zie je bij de tafel naast je dat ene gerecht geserveerd worden waar je keuze net niet op gevallen was. Oops, die ziet er wel heel lekker uit. Balen, hopelijk is mijn keuze nog mooier en lekkerder haha.
 • Dan wordt je gerecht geserveerd. Je twijfelt of je dit echt had besteld, had je niet zonder champignons besteld? En zat er echt whiskeysaus bij? Ik kan het me al niet meer herinneren.  ‘Yannick, had ik dit besteld?’ Yannick: ‘Ik weet niet wat jij besteld hebt.’
 • Tijd om aan te vallen, hoe ga ik dit netjes eten? Is het raar om mijn servet als een slabbetje om te doen?
 • Vlees of vis wordt altijd in grote porties geserveerd, gelukkig kan ik de helft doorschuiven naar  Yannick, want ik zit vol. (En ik wil wel een toetje).
 • Tijd om een toetje te bestellen, alles is veel te lekker. Toetje delen of eentje voor mezelf bestellen? Natuurlijk gewoon eentje voor mezelf 😉
 • Na het eten: Pfoe ik zit vol, ik hoef morgen niet te ontbijten. Jeetje ik had niet zoveel moeten eten. (Denk ik iedere keer weer).

Zijn dit voor jou ook herkenbare gedachtes als je uit eten gaat? Wat denk jij nog meer als aanvulling hierop? Ik ben heel erg benieuwd naar jullie reacties bij de comments. Laat ze me zeker weten.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

23 reacties

 • Mama Lifestyle Blog
  18 september 2016

  Inderdaad herkenbaar dat je spijt hebt/verlekkerd zit te kijken wanneer je jouw B-choice gerecht elders voorbij ziet komen en dat je dan toch denkt had ik maar dit gerecht besteld….
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Mama weekvlog #2: shoppen, naar de kapper, stiekem project & liedjes zingen met mijn kinderenMy Profile

 • Saskia
  18 september 2016

  Haha ja vooral: ik had niet zoveel moeten eten 🙂 Die gedachte heb ik bijna altijd als ik uit eten ben geweest.
  Saskia onlangs geplaatst…Wanneer zwangerschap ongelukkig maaktMy Profile

 • Denise
  18 september 2016

  Haha dat ‘ ik had niet zoveel moeten eten’ heb ik vooral bij sushi. Maarja het is zó lekker! En dat getwijfel of je bij dat ene restaurant hetzelfde moet nemen of een keer wat anders moet proberen herken ik ook heel erg!
  Denise onlangs geplaatst…TRAVEL – Met deze tips ga jij goedkoop op reis!My Profile

 • Nicole
  18 september 2016

  Brood vind ik niet meer zo interessant en de drank kaart vraag ik eigenlijk nooit. Maar dat je zo twijfelt en dat je ‘vergeet’ wat er allemaal bij zat heb ik ook haha!
  Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #20 | Eten, uitjes & fotoshootsMy Profile

 • Dita
  18 september 2016

  Haha ja heel herkenbaar
  Dita onlangs geplaatst…Naif Helping Hand WashMy Profile

 • Nicole @ Everyday-Life.nl
  18 september 2016

  Haha ik kan altijd ongegeneerd naar andere mensen hun borden kijken en me dan bedenken dat dat misschien wel heel onbeschoft is zo het eten van hun bord te kijken.
  Nicole @ Everyday-Life.nl onlangs geplaatst…Oh jee, bestaat zwangerschapsdementie dan echt?My Profile

 • Femke
  18 september 2016

  De meeste dingen zijn dit keer voor mij helemaal niet herkenbaar.. Al vind ik het maken van een keuze vaak lastig omdat ik bang ben als ik een keer iets ‘anders’ neem het tegen zal gaan vallen :-)!
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 37 2016: verjaardag & offerfeest vieren, sporten, vakantie en ‘privé’ bios!My Profile

 • karlien
  18 september 2016

  Hihi! Voor mij was het vroeger wel zo. Nu is het vanwege allegorieën meestal: wat is nog ok om te eten? Maar patat mag ik bijvoorbeeld wel en als er daarvan een bord wordt bijgezet kan ik niet stoppen met eten 😉
  karlien onlangs geplaatst…Museum van de 20e eeuw in beeldMy Profile

 • Stefanie
  18 september 2016

  Ja herkenbaar 🙂 ik eet altijd teveel als ik uiteten ga, waardoor ik zo ontzettend vol zit haha
  Stefanie onlangs geplaatst…Een nieuwe bril voor JenniferMy Profile

 • MetMirjam
  18 september 2016

  Heel herkenbaar inderdaad, al ben ik meer van een voorgerecht dan een nagerecht 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Nu in de bioscoop: Bridget Jones’s BabyMy Profile

 • Vanessa
  18 september 2016

  Haha, leuk om te lezen en heel herkenbaar! Ik kies ook altijd hetzelfde gerecht in dat ene restaurant, bang om iets te kiezen wat ik niet lekker zal vinden. Verder denk ik ook elke keer dat ik de volgende dag niet veel zal eten, wat ik uiteindelijk wel doe 😀
  Vanessa onlangs geplaatst…Chronisch ziek en onbegripMy Profile

 • Marijke
  18 september 2016

  Ik ga zelf niet zo vaak uiteten maar ik herken wel dat je in een bepaald restaurant altijd een zelfde gerecht kiest omdat het zoooo lekker is!
  Marijke onlangs geplaatst…Snelle Tiramisu met frambozen (gastblog)My Profile

 • Monique
  18 september 2016

  Haha, veel herken ik wel. Nu denk ik ook nog: mag ik dat allemaal wel hebben (ivm zwangerschap)? En als Lise erbij is moeten we ook altijd even beslissen of ze gewoon met ons mee-eet of een eigen gerechtje krijgt. Meestal wordt het dat eerste, aangezien de porties vaak groot genoeg zijn.
  Monique onlangs geplaatst…Snapshot Sunday #3My Profile

 • Ingrid
  18 september 2016

  Herkenbaar! Ik heb met lunchgerechten vaak dat ik echt niet snap hoe ik ze moet eten. Van die broodjes tot 20cm hoog opgestapeld en dan de bovenkant er naast ofzo. Moet je ze dan weer uit elkaar gaan halen en zelf je beleg verdelen?

 • -N | Mommies Life
  18 september 2016

  Hahaha! Herkenbaar! Alleen van de drinkkaart komt niet overeen met mij!
  -N | Mommies Life onlangs geplaatst…Ik voel me vrij!My Profile

 • Romy
  18 september 2016

  Haha, heel grappig om te lezen! De drinkkaart sla ik altijd maar af; ik bestel gewoon mijn favoriete kopje thee.
  Romy onlangs geplaatst…Is het gras wel groener aan de overkant?My Profile

 • Simone
  18 september 2016

  Hahaha, wat ontzettend herkenbaar!
  Simone onlangs geplaatst…De verandering van mijn levenMy Profile

 • femketje
  18 september 2016

  haha heel herkenbaar XD
  femketje onlangs geplaatst…Look – The Riddler.My Profile

 • Jessica
  18 september 2016

  Herkenbaar, ik neem ook vaak hetzelfde in een restaurant omdat ik weet dat het gerecht daar zo goed is. Bij een broodje vooraf denk ik altijd nog: waarom zit er altijd maar zo weinig kruidenboter/aioli bij! hahaha… Ja wij zijn kruidenboter mensen!
  Jessica onlangs geplaatst…Even babbelen #2 hoe is het na de operatie?My Profile

 • rachel
  18 september 2016

  haah moest wel even lachen 😀 ik kom niet vaak in een restaurant maar ik zou wel dezelfde gedachtes hebben en ik zou dan weer zoon gek zijn die naast mijn eigen bestelde eten nog wat zou bestellen wat ik voorbij zag komen wat er ook heeeeel lekker uit ziet ahahah
  rachel onlangs geplaatst…#Vlog 17 september ’16My Profile

 • Jodi - liefthuis
  18 september 2016

  Bij ons is het altijd zo dat mijn lief het goede besteld en ik het mindere. Altijd…zo irritant
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Vakantie foto’s vs Reality: Het is niet altijd wat het lijkt…My Profile

 • Dees
  18 september 2016

  Hier gaat ook altijd alles naar vriendlief inderdaad wat ik niet op kan vind hij helemaal niet erg.
  En brood vooraf mmm
  Dees onlangs geplaatst…Uitje met kids: naar de “kaas” boerderijMy Profile

 • Manouk
  20 september 2016

  Voor mij is alleen het laatste erg bekend! Dan zeg ik: “Pff, ik eet nooit meer zo veel hoor!” Om de volgende keer weer net zo veel te eten of misschien wel een beetje meer 😉

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.