14 Herkenbare clichés die iedereen gebruikt!

cloches

Deze herkenbare clichés zegt iedereen, oke, bijna iedereen haha. Misschien gebruik jij ze niet, maar ik weet bijna zeker dat je er een paar wel eens hebt gezegd, of in ieder geval gehoord hebt. Ze zijn heel Hollands, denk ik, misschien ook heel Brabants, op iedere verjaardag komen ze wel voorbij, maar ook bij dat praatje wat je maakt bij de bakker, of wachtend op de bus etc. Ik ben benieuwd of jullie ze herkennen en zeggen!

 

Herkenbare clichés die iedereen gebruikt!  (Ja, ik maak me enorm schuldig hier aan en jij misschien ook wel 😉 ).

 • Met Oud en Nieuw: Wat is het jaar voorbij gevlogen he!
 • Als het winter is: ‘Brr, doe mij die zomer maar hoor, mij veel te koud dit’.
 • Als het zomer en snikheet is: Pfoe, niets die warmte, geef mij maar winter. Dit gezweet en geplak is niet fijn.
 • Wanneer iemand jarig is: ‘En voel je je al jarig?’
 • Als je een cadeautje geeft: ‘Had niet gehoeven hoor, maar wel bedankt’.
 • Als iets 100 euro kost: ‘Vroeger kostte dat maar 100 gulden!’ Het wordt ook allemaal duurder.
 • Als de wintertijd is ingegaan: Wat is het al vroeg donker zeg!

 

 • Op een zondag: ‘Ik heb helemaal niet het gevoel dat het zondag is’.
 • ‘Het is zo lastig weer he, ik weet gewoon niet wat ik aan moet trekken’.
 • Als je verkouden bent: ‘Het schijnt te heersen’
 • Als je iemand voor de tweede keer in de stad tegen komt: ‘Derde keer wel trakteren he ;)’
 • Als iemand een foto op social media deelt die jij gemaakt hebt: Leuke foto, goede fotograaf ;).
 • Ieder jaar weer in augustus: Nou nou, ze zijn wel vroeg met die pepernoten he.
 • Over beroemde mensen: Zij gaan ook gewoon naar de WC, net als jij en ik ;).

Ik maak me hier ook schuldig aan en eigenlijk zijn ze ook gewoon grappig. Ik wil er niemand mee voor het hoofd stoten in ieder geval. Ik ben benieuwd welke van de opmerkingen jij ook regelmatig maakt, of welke zeker ook bij dit rijtje thuishoren. Laat het me zeker weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

54 gedachten over “14 Herkenbare clichés die iedereen gebruikt!”

 1. Hahaha bijna allemaal herkenbaar. Alleen dat van dat tegengekomen in de stad, die ken ik niet. Denk trouwens dat je bedoelt: als je een cadeau krijgt, en dan zeggen dat het niet gehoeven had? Nu staat er: als je een cadeau geeft. Ik ben dat overigens wel een beetje verleerd, zeg nu gewoon bedankt. Net zoals complimenten in ontvangst nemen. Dan zeg ik gewoon dank je wel, in plaats van benoemen dat de broek maar een tientje kostte en al oud is.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: hoe een oppasdag met oma eruit ziet (geschreven door mijn moeder)My Profile

 2. Ohh ja de meeste herken ik wel hoor.. niet persé omdat ik ze zelf zeg maar wel omdat ik het mensen om mij heen hoor zeggen. Ik probeer me altijd een beetje van die cliché vragen afzijdig te houden. Die euro gulden vergelijking vind ik altijd heel irritant haha.
  Femke onlangs geplaatst…Tuesday Tag Day: The rebuy tagMy Profile

 3. Zo dat is zeker herkenbaar zeg! Toen mijn dochtertje nog klein was zei iedereen: pas maar op de tijd gaat zo snel voorbij, voor je het weet zijn ze groot. Inmiddels is ze 4 en zeg ik tegen mijn vrienden precies hetzelfde haha
  Frederique onlangs geplaatst…15 Feitjes over mijMy Profile

 4. van dat 3 keer tegen komen en trakteren zeggen mensen vaak tegen mij
  ik zeg ook vaak wat een rare dag he vandaag zo raar dagje
  die stond er niet bij. maar dat meen ik dan ook vaak wel
  en het voelt helemaal niet aan als zondag die ook toevallig mijn man en ik zeiden dat afgelopen weekend tegen elkaar wel grappig
  die opmerkingen van gaat hard he iriteert mij soms wel ik heb een nicht die dat om de haver klap zegt en verder eigenlijk niets te melden heeft

 5. Ja, het schijnt te heersen, hoor je dan ineens. Terwijl ik me weer nergens van bewust ben.
  Afgelopen weekend bij een bruiloft: zijn ogen straalden toen ze elkaar net hadden leren kennen.
  Ik ben daar zelf dus veel te nuchter voor en denk bij mezelf: nou, dat zal wel over gaan!

 6. ‘De tijd gaat zó snel’ – die gebruik ik écht te vaak sinds Morris er is. Verder zijn ze allemaal wel herkenbaar, alleen de cliché’s over het weer gebruik nooit, en die over guldens ook niet. Heb van die switch niet heel veel bewust meegemaakt. Mijn ouders gebruiken die overigens wel heel vaak! Haha.
  Michelle onlangs geplaatst…POST-PREGNANCY TAGMy Profile

 7. Ja, heel herkenbaar allemaal! En inderdaad met kindjes, dat de tijd zo vliegt….. “geniet er maar van” zeiden mensen toen ik zwanger was. “gevolgd door: ze zijn heel snel groot.” Ik begreep daar niks van, maar achteraf bleek ook die waar te zijn (mijn dochter is inmiddels 13 🙂
  Sinds die tijd neem ik cliches heel serieus, haha

 8. haha, ja herkenbaar! bij een sollicitatiegesprek wordt al-tijd gevraagd: ‘heb je het een beetje kunnen vinden?’

 9. Heerlijk! Ik ben Vlaamse en wij gebruiken ze ook bijna allemaal hoor. Met uitzondering van die pepernoten dan. Geen idee wat pepernoten zijn trouwens…
  Voor de laatste hebben wij in België overigens een rijmpje: “koning, keizer, admiraal, k*kken doen ze allemaal”. ?
  Veel liefs
  Kris
  Kool Family onlangs geplaatst…Mijlpaal – eerste tandjes poetsenMy Profile

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.