Je herkent het misschien wel, je bent moeder geworden en je hebt alles prima voor elkaar voor je kleintje. Een complete babyuitzet, alle producten voor de verzorging van je kindje, een leuke collectie babykleding. Maar voor jezelf? Je bent al blij dat je die eerste weken je haar op tijd gewassen hebt en ach, die zwangerschapsbroek en baggy trui past prima. Goed voor jezelf zorgen kan er zomaar eens bij inschieten. Je bent moe van de onderbroken nachten en bent maar al te blij dat er zoiets als concealer bestaat om er stralender uit te zien. Ik deel je vandaag hoe ik ervoor zorg dat ik goed voor mezelf zorg (zeker nu ik borstvoeding geef) en me fitter voel in deze bijzondere maar soms ook heftige periode.

In de zwangerschap zorgde ik voor het kleintje in mijn buik door voldoende groente en fruit te eten, mijn zwangerschapsvitamines netjes op tijd te nemen en ik had daarbij steeds in mijn achterhoofd dat het kleintje in mijn buik zo beter kon groeien. Nu ben ik kraamvrouw-af en ben ik in de zogenaamde periode van ontzwangeren. Een periode die ook gekenmerkt wordt met vermoeidheid, haaruitval en nog meer ‘gezellige’ kwaaltjes. Ik slik daarom een aantal supplementen die me helpen in deze periode. Etos heeft namelijk een complete lijn voor ‘Jonge moeder en kind’ waarvan ik een paar producten heb getest.

In de zwangerschap slikte ik tijdens het eerste trimester foliumzuur, nu slik ik ‘Multi Jonge Moeder‘ van Etos. Deze tabletten zorgen voor een sneller herstel na de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode. Dit zijn supplementen met multivitaminen die je voorzien van de benodigde vitamines zodat je zeker weet dat je niets tekort komt. Het geven van borstvoeding kost je lichaam veel energie en daarom zijn deze capsules een ideale aanvulling op je dagelijkse voeding. Dit helpt je om meer energie te krijgen en je fitter te voelen. Ik vind het erg prettig om deze als aanvulling op mijn voeding te slikken.

Dan zijn er nog twee soorten supplementen van Etos die je in deze periode zeker kunnen helpen.
Biergist: Tijdens de periode van ontzwangeren herken je wellicht meer vermoeidheid, maar ook haaruitval, zwakkere nagels of een wat doffere huid. Het supplement biergist bevat een bron van Vitamine B, mineralen zoals biotine, selenium en zink en helpt je huid gezond te houden en versterkt je haar op natuurlijke wijze. Iets wat zeker in deze periode erg goed van pas kan komen. Zelf heb ik nauwelijks last van haaruitval tot nu toe, of dit hierdoor komt of gewoon toeval is weet ik niet, maar ik ben er erg blij mee.
Visolie Omega 3: Visolie kun je slikken als aanvulling van Omega 3 vetzuren. Je lichaam kan deze vetzuren niet zelf aanmaken. Ze zijn goed voor je hart en helpen een normale bloeddruk in stand te houden. Ook ondersteunen deze supplementen een gezonde huid en haren. Dus dit is zowel voor je innerlijke verzorging, als uiterlijke verzorging een aanrader om te slikken.

Naast supplementen voor onszelf, wil ik ook deze vitamines voor onze kindjes als tip delen. Vitamine D druppels is een supplement dat vanaf de geboorte tot aan het vierde levensjaar geadviseerd wordt om aan je kindjes te geven. Deze helpen de bevordering van de groei en ontwikkeling van botten en tanden. Tip: Je kunt deze ook zelf nemen, zeker wanneer je wat minder buitenlicht opdoet doordat je veel binnen bent kan het helpen om zo meer energie te krijgen en je vitamine D  op peil te houden.
Kids Multi Kauwtablet: Hier ben ik helemaal blij mee want het is best een uitdaging om een peuter en kleuter voldoende groente/fruit binnen te laten krijgen. Deze kauwtabletten met lekkere frambozensmaak zijn geschikt voor kindjes vanaf 2 jaar en bevatten multivitaminen zoals calcium. vitamine D en Jodium en dit draagt aan een normale groei van kinderen. Ook bevatten ze ijzer wat bijdraagt aan een normale cognitieve ontwikkeling van kinderen. Lana vindt ze heel erg lekker en ziet ze echt als een soort snoepje waarvan ze er iedere dag eentje mag.

Fotografie: Vol liefde Fotografie

Ben jij bekend met deze supplementen en slikte jij na je zwangerschap ook bepaalde vitamines en mineralen om je weerstand een oppepper te geven? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen bij de reacties.

KellycaresseAd in samenwerking met Etos.

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

19 gedachten over “Goed voor jezelf zorgen als kersverse moeder”

 1. Na mijn zwangerschap heb ik geen extra supplementen genomen, maar mocht er ooit een tweede komen dan ga ik dat zeker wel doen. Ik heb wel last gehad van haaruitval namelijk ?

 2. Goede timing van het artikel, zo op de vierde verjaardag van mijn zoon en de halve van mijn dochter. Ik ben trouw gebruiker bij beide (ont)zwangerschappen van deze supplementen. Ook de druppels zijn altijd van Etos. Nu nog kijken wat de andere kwale zijn en wat ik daar tegen kan doen

 3. Na mijn zwangerschap gebruikte ik enkel een multivitamine. Ik was mijzelf er niet van bewust dat er ook een speciale lijn voor jonge mama’s bestond. Leuk om te weten! ?

 4. Wat een super blog weer! Erg fijne tips! Gelukkig nu in de zwangerschap slik ik elke dag mama omega capsules van davitamon en na de zwangerschap omega 3 en vitamine d (ivm mijn bruine kleurtje.) Maar fijn om te weten dat Etos deze heeft en dan kan ik die gaan slikken? Dank je wel voor de tip!!

 5. Zodra ik gestopt was met anticonceptie en het gehele eerste trimester heb ik foliumzuur geslikt. Voordat ik zwanger was en nou erna slik ik: Visolie, Vitamine B complex en vitamine D. Ik werk in een kantoor zonder daglicht dus de vitamine D slik ik het hele jaar door en heb er echt baat bij! 🙂

 6. ik ben niet zo van de pillen en poedertjes eerlijk gezegd 😉 als je je gewoon aan je voeding houd met een kleine aanvullig ernaast zoals 1 supplement kom je al een heel end 😉

 7. Geen moeder, maar standaard buiten de zomer om vit D, vit c en omega 3! En ik spuit regelmatig magnesium olie onder m’n voeten om lekker te kunnen slapen.

 8. In plaats van omega 3 visolie gebruik ik omega 3 vanuit een algensupplement. Er is heel veel vis nodig voor 1 capsule visolie dus met het oog op het milieu, de visstand en bijvangst e.d. leek me dit een betere keuze..
  Verder vitamine D inderdaad!
  Bedankt voor de tip over biergist. Deze ga ik direct aanschaffen!

 9. Ik ben de mama vitamine van Davitamon door blijven gebruiken en neem nu extra vitamine C erbij. Overigens 4 maanden na de bevalling ineens megalast van haaruitval gekregen…. hele dotten haar komen er uit mijn wasmachine als ik een was heb gedraaid… ik werd er wel verdrietig van..vooral aan de voorkant van mn hoofd? ik heb t maar geaccepteerd ?

 10. Ik dacht dit keer ik slik nu braaf mama vitamines. Beetje in de hoop de haaruitval die ik na de eerste zwangerschap had in te perken deze keer. Maar niets is minder waar…. hele bossen verlies ik. Tot aan kale plekken toe. Wel heb ik meer energie… dus niet alleen negatief hoor. Die energie is wel fijn… zeker met 2 kids.
  Maar goed artikel… je mag dan mama zijn maar je bent ook nog vrouw… voor jezelf zorgen is belangrijk

 11. Ik heb exact dezelfde vitamines en suplimenten gebruikt bij beide meiden. Mijn dochters gaf ik de eerste 2 jaar Davitamon vitamine D, inmiddels krijgen ze mulitvitamine gummies waarin voldoende vitamine D in zit.

 12. Zelf ben ik meteen begonnen met multivitaminen na de geboorte van onze zoon. Dat was eigenlijk om een koortslip te voorkomen (is niet gelukt overigens). Mogelijk heeft het wel invloed op de haaruitval, want dat heb ik nauwelijks. Eigenlijk net zoveel als gewoon voor de zwangerschap, niet extra. Ik had wel verwacht dat ik het extra zou hebben, want tijdens de zwangerschap had ik haast geen haarverlies (heerlijk na het douchen: niet al die stomme haren uit het putje vissen hihi)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.