Gezond eetdagboek van foodie Irma

Gezond eetdagboek van foodie Irma. Irma eet heel gezond dus het is leuk om te zien hoe zo’n gezond eetdagboek eruit ziet.  Voor deze week heeft Irma een eetdagboek bijgehouden voor ons, hartstikke leuk om te lezen natuurlijk!. Irma begint iedere ochtend heel gezond met een glas lauwwarm water met vers citroensap. Ook drinkt ze groene thee na iedere maaltijd, hoe motiverend is dat!. Het eetdaboek van Irma:

Maandag: Elke dag begint voor mij met een gezond havermout ontbijt. Ik breng wat amandelmelk aan de kook en roer er 50gram havermout doorheen. Dit papje eet ik met een halve banaan en geraspte kokosflakes en cacao nibs en een kop groene thee. Na mijn ontbijt haast ik me naar de sportschool voor een groepsles BenenBuikBillen. Voordat ik moet gaan werken om 12 uur eet ik een omeletje met champignons, prei, tomaatjes en een speltboterham met pindakaas en de andere helft van de banaan. Voor op het werk neem ik een bosperzik mee en een appel. Als avondeten kook ik  zilvervliesrijst met kipfilet en roerbak wat groenten erbij. Ik haast me wederom naar de sportschool voor een groepsles spinning, let’s go! Na het sporten neem ik nog een kom met kwark en wat aardbeien en groene thee. Ik drink 3 liter water deze dag.

Gezond eetdagboek

Dinsdag: Al vroeg heb ik afgesproken met Kelly om te gaan bodypumpen dus dat betekent ook vroeg ontbijten. Ik ontbijt weer met havermout en blauwe bessen en groene thee. Na de sportschool bak ik 2 eitjes en eet 2 boterhammen met rookvlees. ’s Middags ga ik bij een vriendinnetje langs en maken we heerlijke salade van mango en meloen. Dineren doe ik bij mijn schoonouders, heerlijk een barbecue met dit warme weer! Ik probeer me in te houden met stokbrood en kruidenboter en eet in plaats daarvan wat rauwe paprika’s en maak een salade van gamba’s en avocado.

Woensdag: Ook deze ochtend ga ik fanatiek met Kelly naar de BBB groepsles. Ik heb me verslapen dus maak gauw een smoothie van yoghurt, lijnzaad en rood fruit, en dit keer geen groene thee, die haal ik na de groepsles wel in.  Voordat ik moet werken maak ik een salade met onder andere tonijn, gerookte zalm, pompoenpitten en augurk. Na deze salade zit ik bomvol en hou het op werk dan nog wel even vol. Als avondeten eet ik kalkoenfiletblokjes met verschillende soorten champignons en bosui en zilvervliesrijst.  Als toetje neem ik een paar grote scheppen kwark met vanillewhey, om me voor te bereiden op de krachttraining van die avond. Na het sporten drink ik nog een hele pot groene thee. Ik drink deze dag meer dan 2,5 liter water.

Gezond eetdagboek

Donderdag: Ik eet een hele grapefruit op als ontbijt en kook 2 eitjes. Het is bloedheet deze dag en mijn vriend en ik besluiten te gaan varen. Ik smeer wat speltboterhammen met hummus en rookvlees en koop een bak kersen bij de groenteboer. ’s Avonds maakten we een salade van quinoa en bonen en veel kleingesneden groente. Op de bank eet ik nog 2 appels en 2 perziken.

Vrijdag: Ik begin mijn dag met een groepsles bodypump en x-co. Hiervoor wil ik stevig ontbijten dus maak ik mijn havermoutpapje met appel en kaneel en een grote smoothie met chia zaadjes. Na het sporten ben ik kapot en besluit een lekker soepje te maken van de broccoli die maar in de koelkast blijft liggen. Ik rooster 2 speltboterhammen en dip deze een beetje in de soep. Tussendoor eet ik wat noten, en hou het niet bij 1 handjevol. Als avondeten eet ik zoete aardappels en een mager rundertartaartje en wat spinazie. Later die avond ga ik nog 6km hardlopen en drink een pot groene thee op.

Zaterdag: Mijn ontbijt begint met verse aardbeien (jammie!) en griekse 0% yoghurt met frambozen en wat gedroogde moerbeien en goji besjes. Ik doe een uur krachttraining en een uur spinning. Ik eet een banaan onderweg naar huis, en thuis pak ik gauw 2 beschuitjes met amandelpasta. Als middageten roerbak ik verschillende soorten paprika, ui, knoflook, cayennepepper en tomaat. Alles op een speltboterhammetje, hemels. Tussendoor neem ik speltcrackers met aardbeien. Als avondeten eet ik zalm met spinazie en boerenkool, en een gebakken zoete aardappel. ’s Avonds na het werken eet ik 2 appels met magere yoghurt.

Gezond eetdagboek

Zondag: Ik ontbijt flink met veel havermout en voeg hier wat walnoten en amandelen en banaan aan toe. Ik doe een spinningles en daarna een yogales. Na het sporten eet ik een salade van tonijn met een gekookt ei erbij. Ik neem wat yoghurt met aardbeien als toetje. In de middag gaan we weer varen, en ik heb een bakje met rode besjes meegenomen en wat dadels en gedroogde vijgen. ’s Avonds barbequen we en ik maak heerlijke groentespiezen en eet wat kipfilet en wat brood met hummus. Ik drink een glaasje rose en 2,5 liter water deze dag.

Dankjewel Irma voor het bijhouden van dit inspirerend en lekkere dagboekje. We zijn benieuwd naar jullie reacties hierop dus laat deze vooral achter in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

8 reacties

 • Martina
  23 juli 2013

  Zeker weten een inspirerend eetdagboek!

 • Nem
  23 juli 2013

  Leuk! Het valt me op dat je niet eens veel verschillende ingrediënten gebruikt.

  1e zin: wilt = wil?

 • Nadia
  23 juli 2013

  Gezond en lekker allemaal!

 • lynnhernou
  23 juli 2013

  klinkt zo lekker! Met water bedoel je dan je thee inbegrepen of bovenop je thee nog eens zoveel water?

 • Lindsey
  23 juli 2013

  Super leuk om dit te lezen. Ook inspirerend ik kijk uit naar de volgende blog!

 • Ashleey
  23 juli 2013

  Heel leuk om te zien en te lezen! 🙂

 • kelly
  27 juli 2013

  Ah dankjewel voor je lieve en enthousiaste reactie! 🙂

 • kelly
  27 juli 2013

  Irma bedoelt puur water, daarnaast komt nog thee en andere dranken 🙂

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.