Mijn favoriete huishoudelijke taken

Mijn favoriete huishoudelijke taken : Ik had weer zin in huishoudelijk gebabbel haha. Er zijn taken in het huishouden die ik leuk vind, maar er zijn ook voldoende taken die ik het liefste uitstel. Deze week deel ik de taken die ik niet erg vind om te doen en een andere keer zal ik de klusjes delen die ik het liefst zou uitstellen. Ik ben ook heel benieuwd welke taken jij leuk vind om te doen, of beter gezegd, de taken die je niet zo erg vind om te doen. Benieuwd naar mijn huishoudelijke favorieten? Lees dan verder.

Mijn favoriete huishoudelijke taken:

Koken en bakken
Ik ben werkelijk dol op koken! Ik ben in huis dan ook de persoon die meestal kookt, laten we zeggen, zeker op 6 van de 7 dagen. Ik vind het heerlijk om uitgebreid te koken maar ik maak net zo graag de snelle simpele maaltijden klaar. Ook bakken vind ik heel leuk om te doen en als we visite krijgen dan bak ik het liefst zelf een taart of cake. In de keuken voel ik me helemaal vrij om te maken wat ik lekker vind.

Boodschappen doen
Ik vind het heel erg leuk om boodschappen te doen. Het liefst dan wel in mijn eentje of zonder kindje erbij. Het liefst maak ik vooraf een weekmenu en vervolgens een boodschappenlijstje waar ik me dan aan ga houden. Ik maak er een sport van om zo betaalbaar mogelijk, gezond en lekkere boodschappen te doen om heerlijk te eten! Met een kindje op pad gaan om boodschappen doen is wat minder ontspannen maar ik denk dat er genoeg moeders zijn die dit lezen en me daar helemaal in begrijpen haha.

De was ophangen en opvouwen.
Vorige week vertelde ik nog dat ik helemaal niet goed ben in het doen van de was. Ik weet niet goed wat voor wasmiddel er nodig is voor bepaalde vlekken en ik ken die grootmoeders tips niet om de was mooi schoon te krijgen. Wat ik sinds kort wel een heel leuk taakje vind is de was ophangen en later opvouwen. Schoof ik deze taak eerst nog voor me uit, vind ik het nu leuk om te doen nu we op zolder alle ruimte hebben om was op te hangen en te vouwen. Lana neem ik dan mee naar zolder en leg ik te spelen op een matje, op de ipad draai ik een favoriet muziekje af en ik ga lekker aan de slag, nee ik maak geen grapje.

Dit waren mij favorieten op het gebied van huishoudelijke taken. De overige taken staan absoluut niet op mijn favoriete lijstje, die zal ik later eens in een artikel delen. Ik ben heel benieuwd welke taken in huis jij heel graag doet. Ben je ook dol op koken? Of vind jij het juist heerlijk om te strijken, te stofzuigen of tuinieren? Laat het me weten in de comments. Ik ben benieuwd wat jij graag doet en wat je er zo leuk aan vindt.

Dit is mijn huishoudschema

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

39 reacties

 • saskia
  3 mei 2014

  Wat leuk om te lezen dat je de was ophangen en vouwen leuk vind, ik vind het echt niets 🙂 Boodschappen doen vind ik ook erg leuk, meestal doe ik dit samen met Senna. En dweilen vind ik ook best leuk!
  saskia onlangs geplaatst…Review: Catrice Blush Pearls (Haute Future)My Profile

 • Koalabeautymama
  3 mei 2014

  Haha ik kan wel merken dat je dol bent op bakken! Het is ook erg leuk. De laatste tijd maak ik ook erg graag een lekkere cake. Met koken ben ik helaas inspiratieloos. 🙂
  Koalabeautymama onlangs geplaatst…My life in pictures #18My Profile

 • Dita
  3 mei 2014

  Leuk artikel, ik hou echt van dit soort artikelen. Ik kook meestal, niet dat mijn vriend het niet kan of wil maar puur omdat ik het zo leuk vind! Verder doen we alles samen al doe ik wel meer omdat ik net wat vaker thuis ben.
  Dita onlangs geplaatst…Blond Amsterdam MokMy Profile

 • Kimberly
  3 mei 2014

  Koken, bakkenen boodschappen doen vind ik zelf ook zo ontzettend leuk! Ik word er altijd helemaal blij van hihi
  Kimberly onlangs geplaatst…MAC Alluring Aquatic – Sea me, hear me BlushMy Profile

 • Jess
  3 mei 2014

  Koken en bakken vind ik geweldig en de rest vreselijk. Nou ja, de badkamer schrobben vind ik ook niet zo erg omdat ik dan van mezelf extra lang onder de douche mag als ik de douchecabine poets.
  Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #25My Profile

 • beautyinsideandoutNL
  3 mei 2014

  Koken, bakken en boodschappen doen vind ik ook leuk, voor de rest heb ik een hekel aan huishoudelijke taken. Ik word er achteraf wel blij van als alles weer helemaal netjes en schoon is.

 • Nicole
  3 mei 2014

  Haha leuk blogje zeg… Komt redelijk overeen met mijn “favo” dingen 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Jubileum: Save the dateMy Profile

 • Martina
  3 mei 2014

  Ik vind het allemaal niet echt leuk 😉 als ik zou moeten kiezen ga ik voor bakken!
  Martina onlangs geplaatst…3 Mei 2014 – Face of the dayMy Profile

 • Stien
  3 mei 2014

  Leuk om te lezen! Koken en bakken zit ook bij mijn top drie, echt leuk! Strijken vind ik ook niet erg om te doen en tuinieren doe ik ook graag. Was sorteren, in wasmachine stoppen, uithangen, dweilen,…nee, dat doet iemand anders wel 🙂

 • Bibian
  3 mei 2014

  Wat leuk zeg, haha dat je van bakken houd heb ik wel gemerkt. Liefs
  Bibian onlangs geplaatst…Inspiratie: zomeroutfitsMy Profile

 • Marion
  3 mei 2014

  Ik moest wel even goed kijken: Favoriete huishoudtaken? Huh? Mijn favoriet is het glas naar de glasbak brengen. Rare tic, maar ik vind het zo leuk om die flessen in die gleuf te storten en dan……..ffrrrrrt KADENG!
  Marion onlangs geplaatst…Plog: Vrijdag 2 mei 2014My Profile

 • Miranda
  3 mei 2014

  Haha! Ik las de titel en dacht ?! Favoriete huishoudelijke taken? Die heb ik niet. Maar toen las ik de eerste: koken en bakken: jeeej! Als dat bij huishoudelijke taken hoort is dat mijn favoriet:) met stip op nummer 1:) de rest doe ik omdat het moet. Haha
  Miranda onlangs geplaatst…Scrapkaarten die ik even met je wil delen!My Profile

 • Susanne
  3 mei 2014

  Leuk artikel ! De eerste twee zijn zeker ook mijn favorieten. Maar ik vind strijken ook leuk! Lekker ontspannen voor de tv e gaan met die banaan. Héérlijk haha. Mijn moeder heeft er een hekel aan dus dat komt goed uit 😉
  Susanne onlangs geplaatst…Mijn birthday high tea!My Profile

 • aMuse Rouge
  3 mei 2014

  Toen ik de titel van dit artikel zag: dacht ik hé, wat gaat daar instaan? Maar blijkt dat jouw top drie net hetzelfde is als die van mij. 🙂 Ik had er gewoon niet aan gedacht om koken en boodschappen doen bij huishoudelijke taken te rekenen, gewoon omdat ik ze zo graag doe! De was doen/vouwen/strijken zou ik dan ook maar op plek 3 zetten. Niet dat ik daar zo’n fan van ben, maar ik zet mijn strijkplank altijd voor de tv, en dan maakt het toch net iets aangenamer. 🙂
  aMuse Rouge onlangs geplaatst…Sinless listMy Profile

 • Thebeautydelivery
  3 mei 2014

  Haha leuk! En inderdaad die geur is heerlijk als mijn kleding net is gewassen.
  Thebeautydelivery onlangs geplaatst…Movies of the month | AprilMy Profile

 • Fonghwa
  3 mei 2014

  Ik vind stofzuigen en dweilen niet zo erg om te doen. Maar de was doen daarentegen…ik word al moe van de gedachte -_-

 • Suzanne
  3 mei 2014

  Haha ik heb echt een hekel aan de was, tenzij het mijn dekbed is, dat doe ik met veel plezier! Ik vind stofzuigen niet erg, ik vind het juist fijn te zien dat de vloer weer schoon is. Net als de keuken, dat is mijn rijkdom, dat moet gewoon netjes zijn haha
  Suzanne onlangs geplaatst…Hallo Mei ! | A little blognoteMy Profile

 • Elize
  3 mei 2014

  Haha ik moest ook we even nadenken hoor! Maar toen ik bij jou koken en bakken las dacht ik: ja! Dat is ook mijn favoriet! Verder vind ik stofzuigen met de muziek keihard aan ook niet zo erg. Maar ja, dat is ‘niet zo erg’ en koken is gewoon heel erg leuk!

 • Manon
  3 mei 2014

  Jaaa leuk hahahaha. Ik ben ook dol op koken/bakken dat het meer een hobby is in plaats van “het huishouden”. Ik vind stofzuigen leuk (?), geeft zo’n schoon gevoel haha. Opruimen en organizen vind ik ook echt leuk om te doen, heerlijk.
  Manon onlangs geplaatst…Inspiratie: zomeroutfitsMy Profile

 • Eline
  3 mei 2014

  haha, ik haat boodschappen doen… 😀
  was opvouwen doe ik ook nog graag!
  Eline onlangs geplaatst…April 2014 !My Profile

 • Marije
  3 mei 2014

  De was ophangen en vouwen vind ik het meest verschrikkelijke dat er is! Haha. Ik kan ook echt niet vouwen. Ook boodschappen doen vind ik niet leuk trouwens. Wij bestellen de boodschappen altijd bij een biowinkel en dan leveren ze de boodschappen af. Hier ben ik echt superblij mee. Het online shoppen van de boodschappen vind ik wel geweldig. Allemaal lekkere gezonde dingen uitkiezen en heel blij worden als de boodschappen er zijn en ik weer iets leuks kan koken. Ik word ook wel vrolijk van stofzuigen. Dat vind ik met de dyson echt een makkie. 🙂
  Marije onlangs geplaatst…Zwangerschapsproof: superfun sneakers (en sandalen)My Profile

 • Samantha
  3 mei 2014

  Hahaha, oei. Mij maak je niet blij met de was ophangen en opvouwen. Dat vind ik echt een verschrikkelijk klusje! Mijn favorieten zijn koken en bakken, stofzuigen (ja echt) en opruimen en organiseren van mijn spullen ook. Ik weet niet waarom ik stofzuigen zo leuk vind, maar harde muziek op en gaan!
  Samantha onlangs geplaatst…5 tips om positief te denkenMy Profile

 • Cindy
  3 mei 2014

  Boodschappen doe ik online, ideaal! Maar ik vind het wel fijn om nog wat kleine spulletjes te halen of voor vers brood naar de bakker te gaan. Was opvouwen vind ik verschrikkelijk, terwijl ik strijken niet zo erg vind (mits de radio hard aan staat of ik voor de tv kan strijken). Ik heb een hekel aan de badkamer en dat doet mijn vriend dus ook.
  Cindy onlangs geplaatst…Wie ben jij en spam je blog!My Profile

 • xx_Patries_xx
  3 mei 2014

  Wat grappig.. haha ik haar huishouden, het enige wat ik leuk vind is dat ik er gang in zie dat het opgeruimd is verder niet 😛 oja en ramen zemen vind ik ook leuk om te doen
  xx_Patries_xx onlangs geplaatst…BeautyFriday `Mijn favoriete nagellakjes`My Profile

 • Janneke
  3 mei 2014

  Altijd leuke foto’s bij je artikelen, mijn complimenten!
  Janneke onlangs geplaatst…Tip & agenda van de maand: Mei!My Profile

 • Melissa
  3 mei 2014

  Ik woon nog bij mijn ouders thuis maar ik snap best dat je deze dingen leuk vindt om te doen. 🙂 Koken/bakken vind ik nu al erg leuk! Boodschappen doe ik dan niet zelf, maar ik vind het echt niet erg om eens mee te gaan. Was opvouwen lijkt me dan weer minder om te doen, maar zoals jij het omschrijft (met je kindje + muziekje) klinkt het al een stuk leuker!
  Melissa onlangs geplaatst…Outfit: couture not warMy Profile

 • Jamie
  3 mei 2014

  Koken is zeeeeker leuk! Love it! x
  Jamie onlangs geplaatst…>>- THE HIPPIE MOVIE PROJECTMy Profile

 • Roshelle
  3 mei 2014

  Ik vind boodschappen doen en koken ook het leukste!
  Roshelle onlangs geplaatst…NEW IN | Bloemenjurkje van EbayMy Profile

 • Denise
  3 mei 2014

  Ik kom voortaan mijn was naar jou toe brengen 😉 hahaha

 • Petra
  3 mei 2014

  hahaha heel eerlijk? Ik hou echt van geen enkel huishoudelijk klusje…. ben echt de meest waardeloze huisvrouw die er bestaat. Als ik echt één ding moet noemen? Was vouwen. Maar omdat dit zó vaak moet, vind ik het dus ook weer verschrikkelijk. Als ik de loterij ooit win zal ik het huishouden als eerste uitbesteden 😉
  Petra onlangs geplaatst…PeuterpraatMy Profile

 • Anne Solveig
  3 mei 2014

  Ik vind koken, bakken en boodschappen doen ook heel leuk!

 • alexa
  4 mei 2014

  wauw wat een favorieten heb jij, blij dat jij hier plezier aan hebt. maar ik sla was opvouwen en uithangen liever even over
  alexa onlangs geplaatst…Mijn afstudeerstage in TurkijeMy Profile

 • Linda
  4 mei 2014

  Haha wat herkenbaar dit! Ik vind deze drie dingen ook het leukste om te zien! 🙂
  Vooral boodschappen doen vind ik leuk, ik ga vrijwel altijd samen met mijn vriend en dat vind ik gezellig!
  Linda onlangs geplaatst…3 van mijn favoriete films.My Profile

 • angelique
  4 mei 2014

  Het leukste vind ik inderdaad ook koken en de boodschappen doen. Stofzuigen en afstoffen vind ik minder leuk maar kun je leuk maken door keihard muziek aan te zetten.
  angelique onlangs geplaatst…Actie voor Alpe d’HuzesMy Profile

 • Jorien
  4 mei 2014

  Ik vind de eerste twee wel leuk, maar was vouwen vind ik echt vreselijk haha.
  Jorien onlangs geplaatst…#FMSPhotoaday AprilMy Profile

 • Mama's Jungle
  4 mei 2014

  Ik hou van koken en dweilen maar minder van stofzuigen. Helaas heb ik voor allen te weinig tijd en kies ik voor koken 🙂
  Mama’s Jungle onlangs geplaatst…Who The FUCK is eco?! – Een beetje over mijn drinkgewoontes en waterMy Profile

 • Lisanne
  4 mei 2014

  Koken en bakken vind ik ook erg leuk! En daarvoor eerst lekker boodschappen doen. Maar de was doen is niet mijn favoriete huishoudelijke klus.

 • jennn
  4 mei 2014

  Koken en boodschappen doen zijn mijn favorieten. En stofzuigen vind ik ook nog niet zo vervelend.
  jennn onlangs geplaatst…Change the World: DierproefvrijMy Profile

 • Roxanne
  6 mei 2014

  Koken vind ik heerlijk en keukenkastjes poetsen en inruimen. Boodschappen doen vind ik ook nog wel leuk.
  Ik houd echt niet van de afwas, stofzuigen en strijken.
  Roxanne onlangs geplaatst…Work in progressMy Profile

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.