Ergobaby swaddler review

Vandaag heb ik voor jullie een review online van de Ergobaby Swaddler. Een moderne versie op de inbakerdoek die wordt toegepast om (pasgeboren) geborgen in te ‘pakken’ om ze warmte, rust en een gebakerd gevoel te geven. Ik schrijf deze review vanuit mijn ervaringen als sociaal pedagogisch hulpverlener op de kinderafdeling van het ziekenhuis, waar ik veel gewerkt heb met huilbaby’s, en onrustige baby’s, maar ook schrijf ik deze review vanuit mijn ervaring als mama. Ik weet dat het woord inbakeren, negatieve associaties kan oproepen. Alsof dit enkel nodig is bij onrustige baby’s, of baby’s die veel huilen. Toch is dit helemaal niet het geval. Voor pasgeborenen is het geboren worden in een grote oneindig lijkende wereld best heftig. De overgang van de warme geborgen baarmoeder, waarin ze goed ingepakt liggen en de grenzen duidelijk zijn naar een wereld die zo groot is, kan onrust geven. Baby’s hebben nog weinig besef van de coordinatie van hun eigen armpjes en benen. Sommige kindjes gaan met hun armen slaan en schrikken vervolgens van hun eigen armen. Dit kan ervoor zorgen dat een baby’tje moeilijk in slaap kan komen. Inbakeren is een methode waarbij je een kindje geborgen in een deken stevig inpakt. Dit biedt warmte en een veilig gevoel en het geeft rust omdat ze hun armpjes en beentjes lekker dicht tegen hun lichaam kunnen houden. Via Oogappel.nl ontving ik een pakketje met onder andere de Ergobaby Swaddler , een moderne inbakerdoek. Ik testte deze uit voor KellyCaresse.nl en deel mijn ervaringen vandaag met jullie.

Ergobaby over de Swaddler:

De Ergobaby Swaddler is een handige inbakerdoek die het langer, veiliger en comfortabeler slapen voor pasgeboren baby’s tot 8 kg of 6 maanden bevordert.

De Ergobaby inbakerdoek is gemaakt van een zacht en ademend jerseykatoen. Een stof die rekt en de lichaamstemperatuur van de baby constant houdt.

De Ergobaby Swaddler is makkelijk in het gebruik en heeft een innovatief ergonomisch design. De houding in de inbakerdoek bootst die in de baarmoeder na: met de armen gekruist over het hart en de benen opgetrokken in de ergonomische kikkerhouding, zoals aanbevolen door de International Hip Dysplasie Institute.

Ons meisje in de roze Swaddler

De doek voelt heerlijk zacht en is gemaakt van jersey katoen. De inbakerdoek is ideaal te gebruiken bij onrustige kindjes, of kindjes die zichzelf wakker houden door trappelende handjes en voetjes. Ons meisje heeft hier geen problemen mee dus inbakeren zou ik ook zeker nog niet aanraden. Toch komt er vaak een periode bij babytjes dat ze onrustiger kunnen worden of dat ze door bijvoorbeeld krampjes wat onrustiger kunnen worden. Voor dat soort doeleinden ben ik blij dat ik de doek in huis heb zodat ik haar dan zou kunnen inpakken om warm en geborgen te kunnen slapen. Mocht ze midden in de nacht wakker worden met onrust is het altijd een optie om de Swaddler erbij te pakken. Het voordeel aan de Swaddler is dat deze zo is vormgegeven dat inbakeren geen techniek of behendigheid vereist. Normale inbakerdoeken worden met een speciale vouwtechniek gebruikt, als je deze techniek niet beheerst kan het zijn dat je verkeerd inbakerd en dat plooitjes in de doeken zorgen voor een ongemakkelijke houding en dit kan onrust geven bij een kindje. Deze doeken zijn zo vormgegeven dat iedereen dit gemakkelijk kan gebruiken. Daarbij heeft de Swaddler een handige onderkant zodat je het kindje ingebakerd en al tussendoor kan verschonen, je hoeft het kindje hier niet helemaal voor uit de geborgen houding te halen. Dit is voor onrustige baby’tjes ideaal. Normale inbakerdoeken hebben die mogelijkheid niet.

Een ander voordeel is dat de veiligheid gewaarborgd wordt van de slapende baby omdat ze in deze doeken minder snel verstrikt kunnen raken door losse lakentjes die ze anders met hun armpjes per ongeluk over zich heen zouden kunnen krijgen. Doordat dit niet kan gebeuren werkt de Swaddler preventief tegen wiegendood.

Op de afbeelding hierboven zie je de roze variant wanneer deze uitgevouwen is. Op de verpakking staat een duidelijke uitleg van hoe je het kindje in kunt pakken.

De ergobaby Swaddler is verkrijgbaar in een set van 2 stukes voor 44,95 euro. Voor verkooppunten verwijs ik je door naar de volgende link. 

Ben jij bekend met inbakeren of het gebruik van de ergobaby Swaddler? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen en reacties. Laat deze achter via de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Follow my blog with Bloglovin’ 

 

 
Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Gerelateerde berichten

11 reacties

 • Geertje
  6 november 2013

  Ik heb onze oudste best lang ingebakerd gehad.
  Niet met deze doek maar met de puck-a-baby.
  Ideaal die “kant en klare” doeken.
  Beter dan de hydrofiel luiers met sluitspelden van vroeger…
  Geertje onlangs geplaatst…Tag: Autumn…My Profile

 • Suzanne
  6 november 2013

  Lijkt me ook best comfy voor zo’n kleintje aangezien ze altijd helemaal in elkaar kruipen. Te schattig en een mooi kleurtje voor de kleine meid.
  Suzanne onlangs geplaatst…Mijn favoriete YouTubersMy Profile

 • Sharmayne
  6 november 2013

  Wij hebben het zelf nooit gedaan.. Ik vind de gedachte dat je je armen niet kan bewegen zoals je zelf zou willen nogal verstikkend. Maar goed dat is persoonlijk ik hoor veel goede verhalen.
  Sharmayne onlangs geplaatst…AppelchippiesMy Profile

 • Nadia
  6 november 2013

  Het lijkt me wel fijn om ingebakerd te worden! En het ziet er zo schattig uit, zo’n ingepakte baby.

 • Sophie
  6 november 2013

  Dit lijkt me fijn voor de huilkindjes, en het ziet er erg schattig uit. Wat een lief kleurtje en een lief kindje! 🙂
  Sophie onlangs geplaatst…Currenly waiting for #1My Profile

 • Roosje
  6 november 2013

  Ziet er heerlijk comfi uit! Ik heb er zelf geen ervaringen mee, maar weet wel dat het kinderdagverblijf waar ik gewerkt heb, het ook wilde gaan toepassen! Ben benieuwd. Ik was zelf een huilbaby, en als de tijd voor mij ooit daar is ben ik erg benieuwd of het zou helpen als een baby onrustig is.

  Liefs xx

 • Dagmar
  6 november 2013

  Zo leer ik heel wat bij als ik je artikelen lees, het is inderdaad erg confronterend lijkt me als baby om die overgang te beleven. Heel goed dat het er is, want ik had daar helemaal niet bij stil gestaan. Trots op mama Kelly <3
  Dagmar onlangs geplaatst…PERSONAL / Stage update, ontwikkelingen en opdrachtenMy Profile

 • Robin
  6 november 2013

  Het ziet er zo schattig uit! Een review van mama Kelly 😉
  Robin onlangs geplaatst…Liebster Award #2My Profile

 • Jess
  6 november 2013

  Ik heb zelf mijn zoontje nooit ingebakerd. Al pasgeboren baby was hij heel tevreden en een vriendin van mij had een enorm drama toen haar kindje rond een maand of 5 zonder doek moest gaan slapen. Ik kan me voorstellen dat het voor onrustige kindjes heel fijn is. Ik denk dat het niet helemaal mijn ding is maar weet je, ieder kind is anders. ik kan me voorstellen dat als je kindje erg onrustig is, je voor zo’n doek kiest. Hij ziet er wel erg schattig uit zo in dat roze.
  Jess onlangs geplaatst…Oh starry, starry boots…My Profile

 • Rosalie
  6 november 2013

  Wat schattig! <3

 • Fatemeh
  25 april 2014

  Mijn eerste zoontje heeft ontzettend veel gehuild de eerste maanden en was amper in slaap te krijgen/houden. Nu bijna 2 jaar verder heeft hij nog steeds veel moeite met inslapen.
  Waarschijnlijk omdat hij het nooit goed heeft aangeleerd.
  Nu ben ik zwanger van ons 2e zoontje en heb deze inbakerdoeken alvast aangeschaft.
  Ben erg benieuwd… hoe vaak we het zullen gebruiken en hoe het bevalt.

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.